'Vaka sayısı 1000'in altında düşerse maske şemsiye gibi olacak'
'Vaka sayısı 1000'in altında düşerse maske şemsiye gibi olacak' Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, çift doz aşı olanların sayısı 50 milyon civarında olursa vaka sayısının 1000'in altına düşebileceğini söyledi. İlhan, "Koronavirüs devam ettiği sürece bir süre daha tedbirli olmamız gerekecek. Maske sanki şemsiye gibi cebimizde olacak belki de. Vaka sayısı 1000'in altına düştükten sonra alışveriş merkezine (AVM) gittik, kalabalık bir metroya bindik, kalabalık bir yere gittik o zaman maskemizi takacağız, sonra çıkarıp cebimize koyacağız belki" dedi.
11.07.2021 Sağlık
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhan ağlayarak anlattı! Ailesinden 9 doktor...
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhan ağlayarak anlattı! Ailesinden 9 doktor... Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, o dönem rütbesi Tabip Binbaşı olan babası Nihat İlhan'ın eşi ve 3 çocuğunun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) 1963 yılında Rumlar tarafından katledilmesinden sonra aileden kendisiyle birlikte 9 kişinin doktor olduğunu söyledi. Prof. Dr. İlhan, "Küçükken bu katliamı duyarak büyüdük. Aynı meslekten olmak aynı yolda insanlara yardım etmeye çalışmak bunlar bizim babamızdan öğrendiğimiz şeyler, biz de bunları gerçekleştirmeye çalışıyoruz" dedi.
23.12.2020 Gündem
Okullar ne zaman açılacak? Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! Tarihi duyurdu...
Okullar ne zaman açılacak? Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! Tarihi duyurdu... Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca kişinin beklediği açıklamayı yaptı. Tarihler belli oldu. Bakanlık açıklaması sonrası gözler oraya çevrildi. Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, uzaktan eğitimin 22 Ocak 2021 tarihine kadar uzatıldığını hatırlatarak, ikinci dönem yüz yüze eğitime kademeli geçiş yapılabileceğini belirtti. İlhan, "Ara tatili bekleyip, ara tatildeki vakaların yaygınlığına göre belki sadece vakaların yoğun olduğu illerde bir kısıtlamaya gidilebilir. Vakaların yoğun olamadığı yerlerde okullar yine baştaki sıra ile daha küçüklerden başlayarak, sınavı olanlardan başlayarak açılma yoluna gidilebilir" dedi.
19.12.2020 Eğitim