Prof. Dr. Ceyhan

Prof. Dr. Ceyhan

Son dakika Prof. Dr. Ceyhan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Prof. Dr. Ceyhan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Prof. Dr. Ceyhan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Prof. Dr. Ceyhan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan prof. dr. ceyhan gelişmeleri de dahil olmak üzere 31 prof. dr. ceyhan haberi bulunmuştur. Tüm prof. dr. ceyhan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan emeklilik kararı
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan emeklilik kararı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı, Türk bilim insanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ı tüm Türkiye salgın zamanlarındaki açıklamaları ile tanıyor.
27.03.2024 Gündem
Prof. Dr. Ceyhan'dan 'çiçek aşısı' açıklaması! 'Çoğaltmaya kalktık, olmadı'
Prof. Dr. Ceyhan'dan 'çiçek aşısı' açıklaması! 'Çoğaltmaya kalktık, olmadı' Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, maymun çiçeği virüsüne karşı yüzde 85 etkili olduğu belirtilen çiçek virüsü aşısının 1972'de görülen son vakanın ardından dünyada üretiminin yasaklandığını söyledi. Ceyhan, 1990'da Körfez krizinde Saddam Hüseyin'in çiçek virüsünü biyolojik silah olarak kullanacağı iddiası üzerine ABD ve Batı Avrupa ülkelerinin çiçek aşısı üretmeye başlamasıyla aşıyı sakladıklarının ortaya çıktığını belirtti. Türkiye'de o yıllarda kendisinin de içinde bulunduğu komisyon kurulduğunu belirten Ceyhan, "O zaman Refik Saydam'da çiçek aşısının çok az miktarda saklandığını söylediler sonra onu çoğaltmaya kalktık, çoğalmadı; çünkü canlı değildi virüs. Şu anda ABD ve Batı ülkelerinin birkaç tanesi bu aşıyı geliştirip çoğaltabilme imkanına sahip" dedi.
24.05.2022 Gündem
Sinovac neden EMA listesine alınmadı? Prof. Dr. Ceyhan'dan flaş açıklama
Sinovac neden EMA listesine alınmadı? Prof. Dr. Ceyhan'dan flaş açıklama Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Türkiye'de de kullanılan Çin'in Sinovac ve Rusya'nın Sputnik V aşısının, Avrupa İlaç Ajansı'nın (EMA) aşı pasaportu için onayladığı aşılar arasında yer almamasının nedeninin ticari olduğunu söyledi. Ceyhan, "Bunun ticari nedenleri var çünkü diğerleri ya AB'de üretiliyor ya da ABD'de. Bir diğer neden de Çin'den biyolojik ürün alırken en büyük sıkıntı, verilerini açıklamıyorlar ama ticari kavga, pazardan pay alma kavgasının da bunda etkili olduğunu kabul etmek lazım" dedi.
14.04.2021 Gündem
Prof. Dr. Ceyhan: Aşı açıklamalarını temkinli karşılamak lazım
Prof. Dr. Ceyhan: Aşı açıklamalarını temkinli karşılamak lazım Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in koronavirüse karşı aşı açıklamasını değerlendirdi. Ceyhan, "Fiyatı ne olursa olsun bu kadar büyük bir pazardan pay elde etmek için son zamanlarda görülen, daha çok bilim adamlarından değil devlet idarecilerinden ya da aşının sponsoru olan firmadan yapılan açıklamaları biraz temkinli karşılamak lazım. Rusya'nın açıklamasından anladığımız, etkili bir aşı geliştirilmiş değil henüz bunların testlerine başlanacağı söyleniyor" dedi.
11.08.2020 Sağlık
Prof. Dr. Ceyhan'dan flaş 'tatil dönüşü' uyarısı! Mutlaka...
Prof. Dr. Ceyhan'dan flaş 'tatil dönüşü' uyarısı! Mutlaka... Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, okulların açılacağı, tatil dönüşü döneme dikkat çekerek, "Türkiye şu andaki virüs yükü ile o döneme girerse mutlaka okula giden öğrenciler, öğretmenler ve diğer görevlilerde virüs taşıyan insanlar olacak. Burada başka önleyici yöntem yok; mutlaka maske ve sosyal mesafe olması lazım" dedi.
7.07.2020 Gündem
Prof. Dr. Ceyhan: Sokağa çıkma yasağı kaldırılınca kene ısırmaları arttı
Prof. Dr. Ceyhan: Sokağa çıkma yasağı kaldırılınca kene ısırmaları arttı HacettepeÜniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının koronavirüs gibi solunum yolu ile başkasına bulaşmadığını belirtti. Ceyhan, "İlk dönemlerde özelikle sokağa çıkma yasağı varken insanların Kırım Kongo'ya yakalanma şansı daha düşüktü. Sokağa çıkma yasağı kaldırıldıktan sonra insanlar, daha çok piknik aktiviteleri ya da farklı nedenlerle bu tip bölgelere gidip dikkatsiz davranınca kene ısırmaları arttı" dedi.
14.06.2020 Gündem
Prof. Dr. Ceyhan: Her yıl 14 bin çocuğu aşı yapmadığımız için kaybedebiliriz
Prof. Dr. Ceyhan: Her yıl 14 bin çocuğu aşı yapmadığımız için kaybedebiliriz Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, corona virüs salgını sürecinde aşının öneminin bir kez daha anlaşıldığını söyledi. Prof. Dr. Ceyhan, "13 hastalığa karşı çocukları, devlet tarafından bir aşı şemasıyla aşılıyoruz. Bu aşıları kullanmayı bırakırsak, bunların içerisinden en az 5 tanesi bundan daha kötü salgın yapabilir. Her yıl 14 binin üzerinde çocuğu sadece aşı yapmadığımız için kaybedebiliriz" dedi.
28.04.2020 Corona Virüsü
Doğubeyazıtlı Koçyiğit kardeşlerden Hülya da kurtarılamadı
Doğubeyazıtlı Koçyiğit kardeşlerden Hülya da kurtarılamadı Kuş gribinde ölenlerin sayısı 3'e yükseldi
29.09.2021 Gündem
Necdet Ünüvar kimdir, nereli? Prof. Dr. Necdet Ünüvar ne iş yapıyor, mesleği ne? Hayatı ve kariyeri...
Necdet Ünüvar kimdir, nereli? Prof. Dr. Necdet Ünüvar ne iş yapıyor, mesleği ne? Hayatı ve kariyeri... Necdet Ünüvar kimdir, nereli, ne iş yapıyor? Sorularının yanıtı merak ediliyor. Prof. Dr. Necdet Ünüvar'ın hayatına ilişkin detaylar sorgulanıyor. İşte Necdet Ünüvar’ın hayatı…
30.05.2023 Gündem
Yeni salgın alarmı! Türkiye'de ilk vaka görüldü
Yeni salgın alarmı! Türkiye'de ilk vaka görüldü İngiltere ve Fransa’da Strep A bakteriyel enfeksiyonu nedeniyle ölen çocukların sayısı 11’e yükselirken, İstanbul’a 2 yaşında bir çocuk, Strep A kaynaklı menenjit nedeniyle yoğun bakımda tedavi görüyor.
9.12.2022 Gündem
Elektrik kesintisi nerelerde olacak, ne kadar sürecek? Elektrikler ne zaman gelecek? İlçe ilçe elektrik kesintisi sorgulama ekranı!
Elektrik kesintisi nerelerde olacak, ne kadar sürecek? Elektrikler ne zaman gelecek? İlçe ilçe elektrik kesintisi sorgulama ekranı! İstanbul’un pek çok ilçesinde elektrik kesintisi! BEDAŞ ilçe ilçe duyurdu! İstanbul'da 6 Eylül Salı ve 7 Eylül Çarşamba günü farklı yer ve saatlerde elektrik kesintileri uygulanacak. 21 ilçede uygulanacak planlı kesintiler 2 ile 10 saat sürecek. Peki, Elektrik kesintisi nerelerde olacak? Elektrik kesintisi ne kadar sürecek? Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul elektrik kesintisi sorgulama ekranı!
6.09.2022 Gündem
Üçüncü doz Biontech için flaş açıklama! 6 ay dolmadan...
Üçüncü doz Biontech için flaş açıklama! 6 ay dolmadan... Koronavirüsle mücadelede aşılama süreci güçlü bir şekilde devam ediyor. Delta ve diğer varyantlar yayılmaya devam ederken, son günlerde üçüncü doz aşı tartışma konusu oldu. “İçeriği daha farklı ve güçlü olur mu?” sorusunu merak edilirken, Bilim Kurulu toplantısı öncesi, Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
27.10.2021 Sağlık
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Aleyna Tilki'ye tepki gösterdi: Ya biri ölürse?
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Aleyna Tilki'ye tepki gösterdi: Ya biri ölürse? Yaptığı paylaşımlar ve söylediği sözlerle olay yaratan Aleyna Tilki geçtiğimiz aylarda "Anneme, kendime, kardeşime aşı yaptırmayacağım. Çünkü güvenmiyorum. İnsanları corona değil de ilaçlar öldürüyor olabilir mi?" şeklindeki ifadeler kullanmıştı. Tilki hakkında soruşturma başlatılmıştı.
24.03.2021 Magazin
'Aşıda ciddi hiçbir yan etki kabul edilemez'
'Aşıda ciddi hiçbir yan etki kabul edilemez' Hacettepe Üniversitesi'den Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ve Prof. Dr. Murat Akova, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) kan pıhtılaşmasına neden olduğu gerekçesiyle 23 ülkede kullanımı askıya alınan AstraZeneca aşısının faydasının zararlarından fazla olduğu için kullanılmasını önermesini değerlendirdi. Ceyhan, "Aşıda bu kabul edilebilir bir durum değil. Aşıda, sağlıklı insana yaptığınız için ciddi hiçbir yan etki kabul edilemez" dedi. Akova da dünyada aşıya erişimle ilgili ciddi sıkıntılar olduğunu belirterek, "O nedenle böyle kolay üretilen ve elde çok fazla olan bir aşının kaybedilmesi pandemi ile ilgili mücadelede ciddi sıkıntılara yol açabilir. O yüzden hem DSÖ hem de Avrupa ilaç Ajansı yarar dengesinin daha ağır bastığını düşünüyor" dedi.
21.03.2021 Sağlık
Aspirin koronavirüse faydalı mı? Aspirin'le ilgili çalışma başlatıldı!
Aspirin koronavirüse faydalı mı? Aspirin'le ilgili çalışma başlatıldı! Koronavirüs tüm dünyada etkisini devam ettirirken, aspirin ile ilgili İngiltere'den umutlandırıcı bir haber geldi. Çalışmaya göre aspirinin koronavirüste ölüm riskini yüzde 50 azalttığı belirtildi. Bilim insanları Aspirin'in koronavirüs tedavisinde iyi gelme ihtimali olduğunu ve bu yönde deneme çalışmalarının başladığını duyurdu. Öte yandan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs tanısı konmadıkça kan sulandırıcı olarak aspirin kullanmanın riskli olduğunu özellikle çocuklarda Reye sendromuna neden olabileceğini söyledi.
7.11.2020 Gündem
Bu yıl 5 kat arttı! Sayıları 40 bini geçti
Bu yıl 5 kat arttı! Sayıları 40 bini geçti Bilim insanları, aşı karşıtlığı konusunda ortaya atılan iddialara tepki göstererek uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan önceki yıl 662 olan kızamık vaka sayısının 2019 Aralık itibarıyla yaklaşık 5 kat artarak 2 bin 666’ya yükseldiğini belirtti...
16.12.2019 Gündem
1071 akademisyenden, Anayasa Mahkemesi kararına karşı bildiri
1071 akademisyenden, Anayasa Mahkemesi kararına karşı bildiri Anayasa Mahkemesinin (AYM), "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" metnine imza atan 10 akademisyenin "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan cezalandırıldıkları gerekçesiyle yaptıkları bireysel başvuruda "hak ihlali" kararı vermesine ilişkin 1071 akademisyen karşı bildiri imzaladı.
29.07.2019 Gündem
Adana'da 50 bin kişiye istihdam
Adana'da 50 bin kişiye istihdam “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla ''İstihdam Seferberliği 2019'' kampanyası Adana'da, 50 bin kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor.
12.03.2019 Ekonomi
Trabzon'dan gemilerle Gürcistan'a taşınacak
Trabzon'dan gemilerle Gürcistan'a taşınacak Gürcistan'da yapımı süren ve tamamlandığında 18 metre derinliği ile Karadeniz'e kıyı ülkeler arasında en derin liman olacak Anaklia Derin Deniz Limanı dolgu projesi için Türkiye'den bazalt taş taşınacak. Trabzon'da çıkarılacak bazalt taşlar, gemilerle yaklaşık 300 kilometre uzaklıktaki Anaklia kentine götürülecek. Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Avtandil Mikatsadze, gemilerle Anaklia'ya bazalt taş taşınması için Türk firmalarla görüşmelerin sürdüğünü belirterek "Proje için çok fazla taşa ihtiyacımız var. Türkiye'den henüz belli olmamakla birlikte çok fazla taş alınacak" dedi.
11.03.2019 Yaşam
İş dünyasından 25 isme yurtdışı yasağı
İş dünyasından 25 isme yurtdışı yasağı 15 TEMMUZ'dan bu yana Adana'da FETÖ örgütü ile ilişkileri bulunduğu iddiası ile bin dolayında kamu görevlisi ve sivil gözaltın alınıp yarısına yakını tutuklanıp, 295'i de adli kontrol kaydı ile serbest bırakılırken, iş adamlarına yönelik operasyonlar da art arda gelmeye başladı.
23.08.2016 Ekonomi
'Mumcu yaşasaydı tutukluydu!'
'Mumcu yaşasaydı tutukluydu!' UĞRADIĞI silahlı saldırıda yaşamını yitiren gazeteci- yazar Uğur Mumcu’nun ağabeyi Ceyhan Mumcu, yaşaması halinde kardeşinin bugün cezaevinde olacağını ileri sürdü...
29.09.2021 Gündem
Eski YÖK Başkanı uyardı: ‘Dava açılırsa YGS...’
Eski YÖK Başkanı uyardı: ‘Dava açılırsa YGS...’ ÖSYM önceki gün 8 cezaevinde gerçekşetirilen sınavda YGS fen bilimleri testinin hatalı olduğunu, bu nedenle sınavın 150 tutuklu ve hükümlü için Cumartesi günü tekrarlanacağını açıkladı...
29.09.2021 Gündem
Biraz da emekli gibi yaşarım
Biraz da emekli gibi yaşarım Bürokrasideki istifaların en flaş isimlerinden biri Toplu Konut İdaresi’nde 8 yılı aşkın bir süredir başkanlık görevini yürüten Erdoğan Bayraktar oldu...
29.09.2021 Gündem
Hasta eden 'domuz gribi'
Hasta eden 'domuz gribi' Tüm dünyaya korku salan tehdit yoksa geri mi dönüyor?
15.02.2011 Sağlık
Aşı çatlağı
Aşı çatlağı Aşı Türkiye’yi ikiye böldü
4.11.2009 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Prof. Dr. Ceyhan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki prof. dr. ceyhan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.