EYT askerlik ve doğum borçlanması nasıl yapılır? e-Devlet üzerinden borçlanma başvurusu nasıl oluşturulur? e-Devlet doğum ve askerlik borçlanması ekranı!
EYT askerlik ve doğum borçlanması nasıl yapılır? e-Devlet üzerinden borçlanma başvurusu nasıl oluşturulur? e-Devlet doğum ve askerlik borçlanması ekranı! Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için prim eksiği olanlar e-Devlet üzerinden askerlik ve doğum borçlanması yapabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) askerlik ve doğum borçlanması yapacak olan vatandaşlar için borçlanma başvurusu adımlarını anlatan bir video paylaştı. Videoda, askerlik ve doğum borçlanmasının nasıl yapılacağı ile, borçlanma tutarı ve ödemesinin nasıl yapılacağı ve borçlanka takibi konularında vatandaşlara bilgi verildi. Peki, EYT askerlik ve doğum borçlanması nasıl yapılır? e-Devlet üzerinden borçlanma başvurusu talebi nasıl oluşturulur? Borçlanma için 1 günlük borç tutarı ne kadar? EYT askerlik ve doğum borçlanması ödemesi ne zaman yatırılır? Borçlanma takibi nereden yapılır? e-Devlet askerlik ve doğum borçlanması ekranı ve başvuru işlemleri!
29.12.2022 Çalışma Hayatı
Prim eksiği olanlar emeklilik yaşı dolunca toplu prim ödeyerek emekli olabiliyor mu?
Prim eksiği olanlar emeklilik yaşı dolunca toplu prim ödeyerek emekli olabiliyor mu? Milyonları ilgilendiriyor! Prim eksiği olanlar dikkat! Emeklilik için beklemenize gerek yok! Türkiye’de emekli olabilmek için çalışanların üç şartı sağlaması gerekiyor. Bunlar, yasada yaş, yıl ve prim sayısını doldurmak olarak ifade ediliyor. Emeklilik yaşını doldurmuş ancak prim dışında tüm şartları sağlayanlar emekli olup olamayacaklarını araştırıyor. Peki, Emeklilik için prim günü eksik olanlar ne yapmalı? Prim eksiği olanlar emeklilik yaşı dolunca toplu prim ödeyerek emekli olabiliyor mu? Eksik primde toplu ödeme yapılabilir mi? İşte detaylar…
3.08.2022 Emekli