Prezervatif

Prezervatif

Son dakika prezervatif haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan prezervatif ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını prezervatif haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Prezervatif

haberleri sayfasında son dakika yaşanan prezervatif gelişmeleri de dahil olmak üzere 394 prezervatif haberi bulunmuştur. Tüm prezervatif haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzman isimden HIV uyarısı
Uzman isimden HIV uyarısı HIV virüsü nedeniyle 2022 yılında dünya genelinde 630 bin kişi hayatını kaybettiğini söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu, “Ülkemizde HIV pozitif birey sayısı giderek artıyor. Şimdiye kadar tespit edilen toplam vaka sayısı 39 bin 437. Sadece son 10 ayda bin 728 yeni vaka tespit edildi" dedi.
1.12.2023 Sağlık
Meme kanseri gebeliğe engel mi? Uzmanından dikkat çeken süre detayı
Meme kanseri gebeliğe engel mi? Uzmanından dikkat çeken süre detayı Türkiye’de her 8 kadından 1’inde görülen meme kanseri anne ve baba hayali kuran binlerce kişide soru işaretlerine neden oluyor. Kullanılan ilaçların ve uygulanan tedavi yöntemlerinin gebelik sürecini nasıl etkileyeceği birçok ebeveyn tarafından merak ediliyor. Kemoterapi alan meme kanserli olgularda, adet döngüsünde değişiklikler ve doğurganlık problemleri görüldüğünü hatırlatan Jinekolojik Onkoloji Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ateş Karateke, kanser hastalarının çocuk sahibi olma sürecinde dikkat etmesi gerekenleri açıklarken çocuk sahibi olmak isteyen kanserli kadınları uyararak 2 yıla dikkat çekti.
5.11.2023 Sağlık
Sadece kadınları değil erkekleri de etkiliyor! 'Öldüren tehlike' temasla bulaşıyor
Sadece kadınları değil erkekleri de etkiliyor! 'Öldüren tehlike' temasla bulaşıyor Kadınlar arasında en yaygın kanser türlerinden biri olan rahim ağzı kanserine neden olan HPV virüsü, erkekleri de etkiliyor. HPV, anal kanserler, penis kanseri, gırtlak kanseri gibi kanser türlerinin de nedeni olarak da ortaya çıkıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. İrem Yengel, bulaş çoğunlukla erkekler aracılığı ile olduğundan aşının erkeklere de yapılması hastalığın yayılmasında kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.
8.10.2023 Sağlık
Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonların tedavisi çok zor ama korunmak çok kolay
Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonların tedavisi çok zor ama korunmak çok kolay Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Tuğut, "Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonların tedavisi çok zor, hatta yok gibi. En önemli risk faktörleri erken yaşta cinsel ilişkiye başlamak, birden fazla cinsel partnerin olması, korunmasız her türlü temastır. Risk faktörlerini dikkate alarak bu hastalıklardan korunmak mümkün" dedi. 
18.08.2023 Sağlık
DSÖ’den öpüşme uyarısı: Bu cinsel hastalığa neden oluyor
DSÖ’den öpüşme uyarısı: Bu cinsel hastalığa neden oluyor Dünya Sağlık Örgütü (WHO), oral seksin tehlikeli bir bulaşıcı hastalık olan "bel soğukluğuna" (gonore) neden olduğu ve prezervatif kullanımındaki düşüşle birlikte hastalığa yol açan bakterinin de yayıldığı uyarısında bulundu.
26.04.2023 Sağlık
Babanın, kızlarına istismardan 70,5 yıl hapse çarptırıldığı kararın gerekçesi açıklandı
Babanın, kızlarına istismardan 70,5 yıl hapse çarptırıldığı kararın gerekçesi açıklandı İzmir'de kızları N.B. (15) ile N.B.'ye (19) cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla yargılanan ve indirimsiz olarak 70,5 yıl hapis cezasına çarptırılan R.B. (39) hakkında gerekçeli karar yazıldı. Kararda; öz kızlarına karşı gerçekleştirdiği ahlaki boyutu son derece çirkin olan davranışlar nedeniyle sanık R.B. hakkında takdiri indirim nedenleri görülmediği ve indirim yapılmadığı belirtildi. Eylemlerin ağırlığına göre caydırıcı özelliği dikkate alınarak R.B., hakkında alt sınırdan uzaklaşılarak ceza verildiği de vurgulandı.
6.12.2022 Gündem
Uzmanından kemoterapi hastalarına uyarı
Uzmanından kemoterapi hastalarına uyarı Cinsel fonksiyon bozukluklarının kemoterapi alan hastalarda kemoterapi tedavisinin etkisi ve veya psikolojik sorunlara bağlı ortaya çıkabildiğini belirten Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Neslihan Özyurt, “İleride çocuk sahibi olmayı düşünen kemoterapi hastaları, tedaviye başlamadan önce sperm bankalarına başvurabilirler. Bu sayede kemoterapi başlamadan önce spermler dondurularak ileride kullanılmak üzere saklanabilir” dedi.
25.06.2022 Sağlık
Vazektomi ameliyatının geri dönüşü var mı?
Vazektomi ameliyatının geri dönüşü var mı? Üroloji Uzmanı Op. Dr. Serhat Dönmezer, vazektomi ameliyatı ile ilgili merak edilenleri tüm detaylarıyla sizler için derledi.
26.04.2022 Sağlık
Cinsel ilişkide ağrı varsa dikkat! Bu soruna prezervatif ve kayganlaştırıcılar neden oluyor!
Cinsel ilişkide ağrı varsa dikkat! Bu soruna prezervatif ve kayganlaştırıcılar neden oluyor! Cinsel ilişki sırasında dayanılmaz ağrılara neden olabiliyor! Doğum kontrol hapı, prezervatif ve kayganlaştırıcı krem kullananlarda sık görülüyor. Vajinal kanamalara varana kadar çok fazla belirtiyle ortaya çıkan rahim ağzı yaraları hem sosyal hayatı hem de cinsel yaşamı olumsuz etkileyebiliyor. Peki, Rahim ağzı yarası nedir? Belirtileri nelerdir? Rahim ağzı yaraları neden olur? Rahim ağzı yaraları nasıl tedavi edilir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Demir Yüzer rahim ağzı yaralarının belirtileri ve tedavi yöntemlerini anlattı.
4.04.2022 Sağlık
45 yaş altı kadınlarda en sık görülen kanser türüne dikkat
45 yaş altı kadınlarda en sık görülen kanser türüne dikkat Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Yusuf Türk, 45 yaş altı kadınlarda meme kanseri ile birlikte en sık görülen kanser türü olan ve önlenmesi mümkün olan rahim ağzı kanseri hakkında bilgilendirmede bulundu.
11.01.2022 Sağlık
Koronavirüsten farkı yok! Vakalar yüzde 400 arttı, birçok kişi farkında değil
Koronavirüsten farkı yok! Vakalar yüzde 400 arttı, birçok kişi farkında değil Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, HIV/AIDS taşıyan kişilerin yarısının durumundan farkında olmadığını ve ülkedeki vakalarda yüzde 400 artış yaşandığını söyledi. Taşova, "HIV bizim için devam eden pandemidir ve Covid'den farkı yoktur. Uzun yıllara yayılmıştır ama bugün bütün dünyayı tehdit etmektedir" dedi.
1.12.2021 Sağlık
AIDS'ten korunmak için bu tavsiyelere kulak verin!
AIDS'ten korunmak için bu tavsiyelere kulak verin! Edinilmiş immün yetmezlik sendromu yani insanlarda hayati tehdit oluşturan AIDS'in temel nedenini HIV virüsü oluşturuyor. Yaklaşık 38 milyon insan HIV enfeksiyonu ile yaşıyor ancak bu durumun farkına varmayabiliyor. Virüsün bulaşma yolları konusunda bilinçli olmak ve hastalıktan korunmak için gerekli önlemleri almak büyük önem taşıyor. Üroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Muhammet Fatih Kılınç, AIDS ile ilgili merak edilenleri anlattı.
30.11.2021 Sağlık
Fuhuş çetesine operasyon: 4 kişi tutuklandı
Fuhuş çetesine operasyon: 4 kişi tutuklandı Şişli ve Beşiktaş'ta günübirlik kiralanan evlerde tutulan ve bu evlerde tutukları kadınları fuhuş yapmaya zorladığı iddia edilen bir suç örgütüne yönelik operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 10 kişiden aralarında örgüt lideri olduğu belirlenen İ.Y., örgüt yöneticileri H.Y. ve İ.B. ile örgüt üyesi H.N. isimli kişinin de bulunduğu 4 kişi tutuklandı.
21.10.2021 Yaşam
Ateş, titreme ve pelvik ağrısı vajinit belirtisi olabilir!
Ateş, titreme ve pelvik ağrısı vajinit belirtisi olabilir! Akıntı, kaşıntı ve ağrı ile kendini gösteren vajinit, polyester iç çamaşırı kullanımı, denize ve havuza girmek, vajina içini yıkamak, vajina florasını bozacak hijyen ürünlerinin kullanımı, kontrolsüz diyabet gibi birçok farklı nedenle ortaya çıkabiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Fatih Adanacıoğlu, vajinitin nedenlerini anlatıyor.
9.08.2021 Sağlık
'Bitkisel ürünlerle kendi kendinizi tedavi etmeyin'
'Bitkisel ürünlerle kendi kendinizi tedavi etmeyin' Türkiye'deki en yaygın cinsel problemlerden birinin erken boşalma olduğunu söyleyen Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, doğru bilinen yanlışları anlattı.
19.06.2021 Sağlık
İstanbul Havalimanı'nda böyle yakalandılar! Türkiye'de bir ilk...
İstanbul Havalimanı'nda böyle yakalandılar! Türkiye'de bir ilk... Ticaret Bakanlığı İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünce uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele çalışmaları kapsamında yutucu kurye yöntemiyle uyuşturucu kaçakçılığı yapmak isteyen 3 kurye muhafaza engeline takıldı.
6.01.2021 Gündem
Bu sorunlar gebelik şansını azaltıyor!
Bu sorunlar gebelik şansını azaltıyor! Anne olmayı zorlaştıran, hatta bazen engelleyen en önemli sorunlardan biri de tüplerdeki sorunlar. Gebe kalmak için yumurta ve spermin kadınlardaki tüplerde birleşmesi gerekir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Tayfun Kutlu ve Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Dr. Ebru Öztürk Öksüz, gebeliği engelleyen faktörleri ve ve tedavi yöntemlerini anlattı.
17.12.2020 Sağlık
Telefona bakınca ihaneti anladı! Hemen mahkemeye koştu
Telefona bakınca ihaneti anladı! Hemen mahkemeye koştu Kadın doğum uzmanı Hüsniye Kadıoğlu, 35 yıllık ürolog eşi Prof. Dr. Teoman Cem’e 10 milyon lira tazminat ve aylık 50 bin lira nafaka talebiyle boşanma davası açtı. Hüsniye Kadıoğlu eşinin kendisini Seyşeller’de aldattığını iddia etti.
13.10.2020 Yaşam
Aylık maaşına 3 bin TL dedi, 300 bin TL'lik saati açıklayamadı
Aylık maaşına 3 bin TL dedi, 300 bin TL'lik saati açıklayamadı Adnan Oktar organize suç örgütü yönelik açılan davanın bugünkü duruşmasında mahkeme başkanı Adnan Oktar'a 300 bin TL'lik saati sordu. Oktar sahibini hatırlamadığını söyledi. Oktar çokeşliliği ise kalbindeki coşkun sevgiye bağladı.
12.10.2020 Gündem
Cinsel ilişki sonrası vajinada ağrının 20 nedeni ve çözüm yolları!
Cinsel ilişki sonrası vajinada ağrının 20 nedeni ve çözüm yolları! Cinsel ilişkinin ardından vajinada ağrı hissediyorsanız, ağrının neden olduğunu bilmek önemlidir. Cinsel aktiviteden sonra vajinanın acıya neden olması çoğu durumlarda normal değildir. Uzmanlar seks sonrası vajinada ağrının olmasını enfeksiyon, alerji ve travmalar olabileceği konusunda uyarıyor. Peki, Seks sonrası vajinada ağrı neden olur? Cinsel ilişki sonrası vajinada ağrının nedenleri nelerdir? Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Kalay cinsel ilişki sırasında veya sonrasında vajina ağrısı nedenler ve tedavi yöntemlerini anlattı.
17.03.2021 Sağlık
Aşıyla önlenebilen tek kanser türü
Aşıyla önlenebilen tek kanser türü Kanser, günümüzde ölüm sebepleri arasında en üst sıralarda yer alan bir hastalık olarak karşımıza çıkıyor. Gelişmeden önce tanınabilen ve önlemi alınabilen kanser türleri ise çok az sayıda. Kadınlar arasında en sık gözlenen 4. kanser olan rahim ağzı kanseri hakkında bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Emre Özgü rahim ağzı kanseri belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.
1.04.2020 Sağlık
Rahim ağzı kanseri nedir? Belirtileri nelerdir?
Rahim ağzı kanseri nedir? Belirtileri nelerdir? Op.Dr. Esra Demir Yüzer, rahim ağzı kanseri hakkında önemli bilgiler verdi.
29.01.2020 Sağlık
Geçmeyen bacak ağrısı kanser habercisi olabilir
Geçmeyen bacak ağrısı kanser habercisi olabilir Kadınları rahim ağzı kanserine karşı uyaran Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Pınar Yıldız, geçmeyen ağrılara dikkat çekti. Çoğu kadının belirtileri görmezden gelip doktora gitmediğini söyleyen Yıldız, “Ancak bacakta ve sırtta geçmeyen ağrıların nedeni bile rahim ağzı kanseri olabilir. Erken teşhis diğer kanserlerde olduğu gibi rahim ağzı kanserinde de hayat kurtarıcıdır” dedi.
24.01.2020 Sağlık
Çiftlerin arasındaki kara kedi!
Çiftlerin arasındaki kara kedi! Cinsel yolla bulaşıyor, hem bedene hem ruha zarar veriyor ve çiftlerin arasına giriyor. HPV ya da bilinen bir diğer adı ile genital siğil rahatsızlığı, kişiden kişiye kolayca bulaş göstererek hastaların ikili ilişkilerine ve sosyal hayatlarına oldukça olumsuz bir darbe vurabiliyor.
16.01.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Prezervatif ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki prezervatif haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.