Kan basıncını dengeliyor, kolesterolü düşürüyor! Kansere karşı koruyucu, beyni güçlendiriyor...
Kan basıncını dengeliyor, kolesterolü düşürüyor! Kansere karşı koruyucu, beyni güçlendiriyor... Yüksek bir antioksidan oranına sahip olan bu besin, bağışıklık sistemini çelik gibi yapıyor. Kan basıncını dengeliyor, kolesterol düşürücü etkisi bulunuyor, kalp ve damar sağlığını destekliyor. Prostat kanserine karşı koruyucu özelliğe sahip, diyabet riskini azaltmada önemli rol oynuyor. Beyin gelişimini destekliyor ve beyin hücrelerinin gelişimine katkı veriyor. Hafızayı da güçlendiren bu besin iştahı dengeliyor ve kilo vermeye yardımcı oluyor. İşte Türkiye'de de yaygın olarak bulunana Amerika kökenli besinin faydaları...
19.07.2022 Sağlık
Pikan Cevizi kilosu ne kadar? Pikan Cevizi nedir, faydaları nelerdir, nerede yetişir?
Pikan Cevizi kilosu ne kadar? Pikan Cevizi nedir, faydaları nelerdir, nerede yetişir? Yasemin Özilhan, sosyal medya hesabından pikan cevizi kullanarak yemek tarifi verince, gündeme geldi. Oyuncunun kullandığı cevizin 1 kilosunun bir alışveriş sitesinde 760 TL olduğunu gören takipçiler sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Peki, Pikan cevizi nedir, faydaları nelerdir, nasıl yetişir? Pikan cevizinin kilosu ne kadar?
5.01.2022 Gündem
Artık Türkiye'de üretiliyor! Kolesterole iyi geliyor! Fiyatı ise 40 TL!
Artık Türkiye'de üretiliyor! Kolesterole iyi geliyor! Fiyatı ise 40 TL! Antalya'da Amerika kıtası menşeli bir tür olan ve Türkiye'ye ilk olarak 1953'te getirilen pikan cevizinde hasat dönemi başladı. Klasik cevize göre farklı bir görünüm ve ince kabuğa sahip pikan cevizinin Türkiye'deki üretimi, 2 bin tonu aştı.
29.11.2020 Yaşam