Pfizer-Biontech Aşısı

Pfizer-Biontech Aşısı

Son dakika Pfizer-Biontech aşısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Pfizer-Biontech aşısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Pfizer-Biontech aşısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Pfizer-Biontech Aşısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan pfizer-biontech aşısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 241 pfizer-biontech aşısı haberi bulunmuştur. Tüm pfizer-biontech aşısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Pfizer-BioNTech Covid-19 aşısı 5 yaş altı çocuklarda etkili mi? Pfizer-BioNTech aşısı 5 yaş altı çocuklarda koruma sağlıyor mu?
Pfizer-BioNTech Covid-19 aşısı 5 yaş altı çocuklarda etkili mi? Pfizer-BioNTech aşısı 5 yaş altı çocuklarda koruma sağlıyor mu? ABD sağlık yetkilileri, ilaç şirketi Pfizer-BioNtech tarafından üretilen Covid-19 aşısının 5 yaş altı çocuklarda kullanımına dair analiz sonuçlarını paylaştı. En küçük yaş grubunu aşılamak için uzun süredir onay bekleyen aşı için gelen sonuçlar umut verici. Peki, Pfizer-BioNTech Covid-19 aşısı 5 yaş altı çocuklarda etkili mi? Pfizer-BioNTech aşısı 5 yaş altı çocuklarda koruma sağlıyor mu? İşte detaylar…
14.06.2022 Sağlık
3. doz BioNTech aşısının etkinliği kaç ay sürüyor? 3. doz BioNTech aşısı Omicron’dan koruyor mu?
3. doz BioNTech aşısının etkinliği kaç ay sürüyor? 3. doz BioNTech aşısı Omicron’dan koruyor mu? ABD Hastalık Kontrol ve Önleme (CDC) Merkezleri'nin Morbidite ve Mortalite Haftalık Raporu'nda 3. doz Pfizer/BioNTech aşısının etkinliği ile ilgili dikkat çeken detaylara yer verildi. CDC’nin ülke çapında yaptığı araştırma sonunda bilim insanları takviye aşı dozlarının belirli aralıklarla yenilenmesinin gerekebileceğini açıkladı. Peki, 3. doz Pfizer/BioNTech aşısı Omicron’a karşı koruyor mu? 3. doz BioNTech aşısı kaç ay koruyor? İşte BioNTech aşısı ile ilgili detaylar…
15.02.2022 Sağlık
Omicron müjdesi! Sevindiren haber geldi, T hücresi ile ilgili yapılan araştırmada...
Omicron müjdesi! Sevindiren haber geldi, T hücresi ile ilgili yapılan araştırmada... Koronavirüs son dönemde Omicron varyantı ile gündemde. Önceki versiyonlara göre daha bulaşıcı olan Omicron'dan iyi bir haber geldi. Yeni bir araştırma, Kovid-19'dan uzun süreli korunmada rol oynadığı düşünülen güçlü bağışıklık hücrelerinin Omicron'u tanıyabildiğini buldu.
3.02.2022 Dünya
3. doz aşı Omicron'a karşı koruyor mu? BioNTech aşısı Omicron'da etkili mi?
3. doz aşı Omicron'a karşı koruyor mu? BioNTech aşısı Omicron'da etkili mi? Dünyada etkili olan Omicron varyantı bulaşıcılığı nedeniyle endişe yaratmaya devam ediyor. Türkiye'nin de dahil olduğu pek çok ülkede görülen Omicron varyantı ile ilgili hükümetler önlemlerini alırken bilim insanları da çalışmalarına devam ediyor. Son olarak The Lancet'te yapılan çalışma aşıların etkinliği ile ilgili önemli veriler sunuyor. Çalışmada, üçüncü doz Pfizer/BioNTech aşısının Omicron varyantını etkili olup olmadığı araştırıldı. Peki, 3. doz aşı Omicron'a karşı koruyor mu? BioNTech aşısı Omicron'da etkili mi? İşte sonuçlar...
21.01.2022 Sağlık
4. doz aşı omicrondan koruyor mu? Omicron'un bulaşmasını engellemek mümkün mü?
4. doz aşı omicrondan koruyor mu? Omicron'un bulaşmasını engellemek mümkün mü? Dördüncü doz corona virüs aşısının varyantlar üzerindeki etkisi merak ediliyordu! İsrail açıkladı! İsrail'de Sheba hastanesi tarafından yapılan çalışmada, corona virüsün Omicron varyantına karşı yeterince bağışıklık sağlayıp sağlamadığı araştırıldı. Peki, 4. doz aşı omicrondan koruyor mu? Omicron'un bulaşmasını engellemek mümkün mü? İşte detaylar…
18.01.2022 Sağlık
BioNTech kurucuları Uğur Şahin ve ‎Özlem Türeci Alman şehrinin kaderini değiştirdiler! Matbaanın icadından sonra...
BioNTech kurucuları Uğur Şahin ve ‎Özlem Türeci Alman şehrinin kaderini değiştirdiler! Matbaanın icadından sonra... Uğur Şahin ve ‎Özlem Türeci'nin kurucuları olduğu BioNTech borç içinde yüzünden Alman şehrinin kaderini değiştirdi. İngiliz Guardian'ın haberine göre, Pfizer/BioNTech aşısı, bilim insanlarının aşıyı ilk geliştirdiği Alman kenti üzerinde beklenmedik bir yan etkiye sahip: Mainz şehri, şirketin küresel başarısından elde edilen vergi gelirleri sayesinde 30 yıldan beri ilk kez borçsuz olmayı umuyor. Alman siyasetçiler ise, bu etkinin diğer kentler üzerinde baskı yaratabilecek olmasından endişeli.
28.12.2021 Dünya
BioNTech aşısının koruyuculuğu düşüyor mu? BioNTech aşısı koronavirüsten kaç ay koruyor?
BioNTech aşısının koruyuculuğu düşüyor mu? BioNTech aşısı koronavirüsten kaç ay koruyor? mRNA aşıları ile ilgili önemli araştırma! Aşılarının etkinliği düşüyor mu? Amerika Birleşik Devletleri Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) açıkladı. Pfizer-BioNTech ve Moderna aşılarının etkinliği ile ilgili yeni araştırma yayınlandı. Araştırmacılar, çalışmanın, korumayı desteklemek için Covid-19 güçlendirici aşılarına duyulan ihtiyacın altını çizdi. Peki, BioNTech aşısının koruyuculuğu düşüyor mu? BioNTech aşısı koronavirüsten kaç ay koruyor? mRNA aşılarının etkinliği düşüyor mu? Pfizer-BioNTech aşısının koruyuculuğu kaç ay sürüyor? İşte detaylar…
11.12.2021 Sağlık
İsrail’de 3 doz aşılı kişide Omicron mutasyonu tespit edildi
İsrail’de 3 doz aşılı kişide Omicron mutasyonu tespit edildi İsrail Sağlık Bakanlığı, İngiltere’den İsrail’e gelen 3 doz Pfizer/BioNTech aşısı olan bir kişide Omicron mutasyonunun tespit edildiğini ifade ederek, ülkedeki Omciron vaka sayısının 3’e yükseldiğini aktardı.
2.12.2021 Dünya
Üçüncü doz Biontech için flaş açıklama! 6 ay dolmadan...
Üçüncü doz Biontech için flaş açıklama! 6 ay dolmadan... Koronavirüsle mücadelede aşılama süreci güçlü bir şekilde devam ediyor. Delta ve diğer varyantlar yayılmaya devam ederken, son günlerde üçüncü doz aşı tartışma konusu oldu. “İçeriği daha farklı ve güçlü olur mu?” sorusunu merak edilirken, Bilim Kurulu toplantısı öncesi, Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
27.10.2021 Sağlık
Pentagon resmen açıkladı! Artık tüm ABD ordusu için zorunlu oldu
Pentagon resmen açıkladı! Artık tüm ABD ordusu için zorunlu oldu ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, kuvvet komutanlıklarına gönderdiği genelgede, tüm askerler için yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının zorunlu hale getirildiğini bildirdi.
25.08.2021 Dünya
Pfizer/BioNTech aşısı tam onay aldı! Dünyada bir ilk...
Pfizer/BioNTech aşısı tam onay aldı! Dünyada bir ilk... The Washington Post'un haberine göre, Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), Pfizer/BioNTech aşısına tam onay verdi. Söz konusu aşı, ABD’de geçen yıl aralık ayında acil kullanım onayı almıştı. Böylelikle Pfizer/BioNTech aşısı dünyada koronavirüse karşı tam onaylanan ilk aşı oldu.
23.08.2021 Dünya
Delta varyantı belirtileri ne? Delta varyantına hangi aşı daha etkili?
Delta varyantı belirtileri ne? Delta varyantına hangi aşı daha etkili? Koronavirüs varyantları ile ilgili endişeler sürüyor. Son dönemde dünyada olduğu gibi Türkiye'de de gündem Delta Varyantı... Delta virüsü belirtileri pek çok kişinin merak ettiği konuların başında geliyor. Hindistan'da salgının en yoğun olduğu dönemde ortaya çıkan Delta varyantının aşılara etkisi tartışılıyor. Bilim insanlarının Delta varyantı ile ilgili yaptığı araştırmanın sonucu virüsün bu türü ile ilgili bilinmeyenlere ışık tutuyor. Delta varyantının gizemini çözen bilim insanları bir hayli şaşkınlık ve endişeye neden olan sonuçlara ulaştı. Bilim insanları Delta varyantına 'çift mutasyon' adını veriyor. Peki, Delta varyantı belirtileri ne? Delta varyantına hangi aşı daha etkili? Boğaz ve baş ağrısı Delta varyantı belirtisi mi? İşte detaylar...
25.07.2021 Sağlık
Biontech aşı aralığı kaç gün olmalı, Biontech 2. aşı ne zaman yapılmalı? İki BioNTech aşısı arasındaki en iyi süre değerlendiriliyor!
Biontech aşı aralığı kaç gün olmalı, Biontech 2. aşı ne zaman yapılmalı? İki BioNTech aşısı arasındaki en iyi süre değerlendiriliyor! Biontech aşı aralığı kaç gün olmalı? İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, iki Pfizer-BioNTech aşısı arasında sekiz haftalık ara verilmesi, daha fazla antikor oluşması sonucunu doğuruyor.
23.07.2021 Gündem
Koronavirüse karşı en çok etkili olan aşı! 2 aşıyı karşılaştırdılar...
Koronavirüse karşı en çok etkili olan aşı! 2 aşıyı karşılaştırdılar... İngiliz bilim insanları, AstraZeneca ve Türkiye’de de uygulanan Pfizer/BioNTech aşılarını mercek altına aldı. İki aşıya ilişkin yapılan araştırmada çarpıcı bulgular elde edildi. Çalışmanın sonucunda, en çok antikor üreten yani en etkili aşı belli oldu.
16.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Delta Plus varyantı ile ilgili en çok merak edilen 10 soru
Delta Plus varyantı ile ilgili en çok merak edilen 10 soru Koronavirüsle mücadele tüm dünyada devam ederken ortaya çıkan mutasyonlar da endişeye neden oluyor. Salgının başından bu yana onlarca virüs mutayona uğrayarak onlarca mutasyonun ortaya çıkmasına neden oldu. Bilim insanları hastalığı bu varyantlar yüzünden hızla yayılmaya devam ettiğini belirtirken virüsün daha da dirençli hale gelmesi endişeleri arttırıyor. Son olarak Delta Plus varyantı ile mücadele devam ederken Türkiye’de de varyantın yayılmaya başladığı bildiriliyor. Peki, Delta Plus varyantı nedir? Delta Plus varyantı neden daha tehlikeli? Delta Plus varyantının belirtileri neler? Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Elif Hakko Delta Plus varyantı ile ilgili en çok merak edilen 10 soruyu yanıtladı.
14.07.2021 Sağlık
Biontech aşısının yan etkileri nelerdir, biontech aşısı yan etkileri ne zaman başlıyor? Yan etkiler ortaya çıkarsa ne yapılmalı?
Biontech aşısının yan etkileri nelerdir, biontech aşısı yan etkileri ne zaman başlıyor? Yan etkiler ortaya çıkarsa ne yapılmalı? Aşı sırası gelen aşı olmak için randevu alırken, sunulan aşı seçenekleri hakkında da araştırma yapıyor. Yeni bir teknoloji kullanılması nedeniyle hakkında en çok araştırma yapılan aşı biontech oldu. Pfizer-Biontech aşısı en çok tercih edilen aşı olmasına karşı hakkında farklı komple teorilerinin en çok atıldığı aşı olma özelliği de taşıyor. Peki, Biontech aşısı yan etkileri nelerdir? Biontech aşısı yan etkileri ne zaman çıkar- başlıyor, yan etkiler ortaya çıkarsa ne yapılmalı?
15.06.2021 Gündem
Tek bir doz bile ziyan edilmiyor! Hastaneler arası 'insan transferi'
Tek bir doz bile ziyan edilmiyor! Hastaneler arası 'insan transferi' BionTech aşıları için saklandıkları depolardan, uygulandığı aşılama merkezlerine kadar "iğneyle kuyu kazar gibi" saatler süren planlamalar yapılıyor. Randevu alıp aşıya gelmeyenlerin dozları, sonraki randevulara aktarılıyor. Gün sonunda da elde kalan doz varsa, yakın bölgelerdeki hastaneler arasında "insan transferi" başlıyor. Bir doz aşının dahi ziyan olmaması için randevusuna gelen vatandaşlar, randevuya gelmeyenlerin olduğu diğer hastaneye naklediliyor. Böylelikle günlük aşılama işlemi, mutlaka "zayiatsız" tamamlanıyor.
10.05.2021 Gündem
Tam kapanma ne zaman bitecek, uzatılacak mı? 17 günlük tam kapanma 1 hafta daha uzatıldı mı, yasaklar gelecek mi?
Tam kapanma ne zaman bitecek, uzatılacak mı? 17 günlük tam kapanma 1 hafta daha uzatıldı mı, yasaklar gelecek mi? Koronavirüsle mücadele kapsamında 29 Nisan'da başlayan tam kapanma süreci 17 Mayıs'a kadar devam edecek. Vatandaşlar tam kapanma sürecinin devam edip etmeyeceğini merak ederken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında merak edilen soruya yanıt verdi. Peki, tam kapanma uzayacak mı? İşte Bakan Soylu'nun yaptığı açıklamalardan önemli satır başları…
7.05.2021 Gündem
Kalp kası iltihabı nedir? Kalp kası iltihabı (Miyokardit) belirtileri nelerdir, nasıl tedavi edilir? BioNTech sonrası kalp kası iltihabı görüldü!
Kalp kası iltihabı nedir? Kalp kası iltihabı (Miyokardit) belirtileri nelerdir, nasıl tedavi edilir? BioNTech sonrası kalp kası iltihabı görüldü! İsrail Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Pfizer/BioNTech tarafından geliştirilen Covid-19 aşısı olan kişilerde aşının ikinci dozu sonrası "onlarca miyokardit vakasının" tespit edildiği belirtilirken, bu vakaların 30 yaş kişiler arasında görüldüğü bildirildi. İsrail'in Pandemi Müdahale Koordinatörü Nachman Ash bunun alışılmadık derecede yüksek olup olmadığının ve aşıya bağlı olup olmadığının belirsiz olduğunu açıklayarak, "Sağlık Bakanlığı şu anda hastalık oranında fazlalık olup olmadığını ve aşılara atfedilip atfedilemeyeceğini inceliyor" dedi. Ash, bu konuyu "soru işareti" olarak nitelendirerek, Sağlık Bakanlığı'nın henüz bir sonuca varmadığını vurguladı. Peki, Kalp kası iltihabı nedir? Kalp kası iltihabı (Miyokardit) belirtileri nelerdir, nasıl tedavi edilir?
26.04.2021 Gündem
Sputnik V aşısı türü nedir? Rus aşısı Sputnik v inaktif mi, mRNM mı?
Sputnik V aşısı türü nedir? Rus aşısı Sputnik v inaktif mi, mRNM mı? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Rusya'nın ürettiği Sputnik V aşısının yakın bir zamanda Türkiye’ye de geleceğini açıkladı. Sağlık Bakanının Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı açıklamanın ardından Sputnik V aşısı türü nedir? Rus aşısı Sputnik v inaktif mi, mRNM mı, ne kadar etkili? Gibi sorulara yanıt aranamaya başlandı.
24.04.2021 Gündem
İlk kez ortaya çıktı! İşte koronavirüs aşısının yan etkileri...
İlk kez ortaya çıktı! İşte koronavirüs aşısının yan etkileri... ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından yapılan bir araştırma, Moderna'nın Kovid-19 aşısının yan etkilerinin, Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği aşıdan daha fazla olduğunu ortaya koydu.
10.04.2021 Sağlık
Alerjik hastalığı olanlar hangi aşıyı olmalı? Biontech mi, Çin aşısı mı?
Alerjik hastalığı olanlar hangi aşıyı olmalı? Biontech mi, Çin aşısı mı? Biontech aşısının uygulanmaya başlamasının ardından pek çok kişi hangi aşıyı yaptırması gerektiği konusunda kafa karşıklığı yaşıyor. Özellikle aşılara karşı gelişen ciddi alerjik reaksiyon ve bununla ilgili vakaların bildirilmesi ile birlikte alerjik hastalığı olanlar oldukça endişeli. Peki, Alerjik hastalığı olanlar hangi aşıyı olmalı? Pfizer Biontech aşısı mı, Çin Coranavac aşısı mı tercih edilmeli? Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay alerjisi olanların hangi aşıyı tercih etmesi gerektiği konusunda bilgi verdi.
5.04.2021 Sağlık
Pfizer/BioNTech aşısıyla ilgili flaş açıklama! İkinci doz uygulanmayacak
Pfizer/BioNTech aşısıyla ilgili flaş açıklama! İkinci doz uygulanmayacak Türkiye'de koronavirüs aşılama çalışmalarına dahil edilen, 2.8 milyon dozu gelen Pfizer/BioNTech’in geliştirdiği Kovid-19 aşısının ilk dozu, tercih eden kişilere uygulanmaya başlandı. Aşının ikinci dozu ise 4 hafta sonra uygulanacak. Sağlık Bakanlığı, BioNTech’in mRNA aşısının uygulanmasıyla ilgili kılavuzu da yayımladı. Rehberde 2’nci doz aşı uygulanmayacak kişilerle ilgili madde dikkat çekti.
3.04.2021 Yaşam
Biontech aşısının koruma oranı yüzde kaç, etkinlik oranı? Pfizer/BioNTech aşısının etkinlik oranı güncellendı!
Biontech aşısının koruma oranı yüzde kaç, etkinlik oranı? Pfizer/BioNTech aşısının etkinlik oranı güncellendı! Biontech aşısının etkinlik oranı kaç? Pfizer/BioNTech aşısının etkinlik oranında güncellemeye gidildi. Aşının yeni etkinliği %91 olarak açıklandı.
1.04.2021 Gündem
Biontech aşısı hangi hastanelerde yapılacak? Biontech aşısı kaç doz, kimlere vurulacak?
Biontech aşısı hangi hastanelerde yapılacak? Biontech aşısı kaç doz, kimlere vurulacak? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın geçen hafta düzenlenen Bilim Kurulu toplantısı sonrasında aşılama için “telefonlarınıza gelecek mesajları dikkatle takip edin” diyerek seslendiği 60-65 yaş arası yurttaşların beklediği mesaj cumartesi akşamında geldi. Aşılamada yeni grup açıldığını duyuran Bakan Koca, 60 yaş üzeri yurttaşlar ile risk grubunda olan morbid obez, malign tümörü olan kanser ve diyaliz hastaları, down sendromu olan yurttaşlar ve immuno supresif tedavi alanların aşı olabileceğini açıkladı. Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen hafta test edilmek üzere getirilen 5 bin 800 doz aşının ardından 2 gün içinde yaklaşık 1,4 milyon doz Biontech aşısının Türkiye’ye ulaştığını duyurdu. Biontech aşısı hangi hastanelerde yapılacak? Biontech aşısı kaç doz yapılıyor, Biontech aşısı kimlere vurulacak?
29.03.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Pfizer-Biontech Aşısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki pfizer-biontech aşısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.