Para Politikası

Para Politikası

Son dakika para politikası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan para politikası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını para politikası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Para Politikası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan para politikası gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.635 para politikası haberi bulunmuştur. Tüm para politikası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atacağız
Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atacağız Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin açılışında bir konuşma yaptı. Şimşek enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atılacağını söyledi. Öte yandan Şimşek "Tasarruf konusunda çalışmalarımızı nihai bir noktaya getirdik, yakında bazı hususları paylaşacağız ve gereken adımları atacağız" açıklamasında bulundu.
26.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında toplandı. Toplantıda alınan faiz kararı açıklandı. Merkez Bankası, politika faizini piyasa beklentilerine paralel olarak yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktı.
25.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak 2024? TCMB Merkez Bankası faiz kararı Nisan 2024
Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak 2024? TCMB Merkez Bankası faiz kararı Nisan 2024 Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) nisan ayı faiz kararı için araştırmalar hızlandı. Dolar, altın, borsa ve mevduat faizi yatırımcıları gözlerini Merkez Bankasına çevirdi. TCMB faiz kararı öncesinde, ekonomistler nisan ayı faiz beklentilerini de açıkladı. Peki, nisan ayı Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?
24.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını perşembe günü açıklayacak
Merkez Bankası faiz kararını perşembe günü açıklayacak Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını 25 Nisan Perşembe günü açıklayacak. Banka bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 50 seviyesine yükseltmişti.
21.04.2024 Dünya
Mevduat faiz oranlarına dikkat! Yükseliş ne zamana kadar devam edeceğini uzman isim açıkladı
Mevduat faiz oranlarına dikkat! Yükseliş ne zamana kadar devam edeceğini uzman isim açıkladı Mevduat faizlerinin bir yılda ikiye katladığını, yüzde 110’dan fazla arttığını ifade eden Hesapkurdu Bankacılık İş Geliştirme Yöneticisi Orhun Çağlar Atilla, bazı bankaların üç aylık vadeli güncel mevduat faiz oranının yüzde 58’e dayandığını açıkladı.
18.04.2024 Ekonomi
Araç satışlarında rekor! İkinci el fiyatlarını etkileyecek, uygulama değişti, işte en en çok satılan modeller
Araç satışlarında rekor! İkinci el fiyatlarını etkileyecek, uygulama değişti, işte en en çok satılan modeller Araç almak isteyenleri yakından ilgilendiriyor. Yerel seçimden önce bayilerde adeta otomobil kapma yarışı vardı. Neredeyse dört yıldır liste fiyatının altında araç satmayan markalar bazı araç modellerinde yüzde 10’u bulan indirimler yaparken, vatandaşlar belki de 2024 yılının son kredi kampanyalarını kullanmak için zamanla yarıştı. Geçen yıl dayatılan aksesuarlar bu kez hediye olarak verildi. Mart ayında tarihi rekor getirmesi beklenen talebin arkasında 31 Mart seçimlerden sonra enflasyonla mücadele için uygulanması beklenen sıkı para politikası bulunuyordu. Öte yandan Mart ayına ilişkin otomobil satış rakamları belli oldu. Toplamda 110 bin satışla tüm zamanların mart ayı rekoruna imza atıldı. İşte en çok tercih edilen modeller...
2.04.2024 Ekonomi
Sıfır, ikinci el araç fiyatlarını etkileyecek! Uygulama değişti, 0 faizlerin sonu
Sıfır, ikinci el araç fiyatlarını etkileyecek! Uygulama değişti, 0 faizlerin sonu Araç almak isteyenleri yakından ilgilendiriyor. Yerel seçimden önce bayilerde adeta otomobil kapma yarışı vardı. Neredeyse dört yıldır liste fiyatının altında araç satmayan markalar bazı araç modellerinde yüzde 10’u bulan indirimler yaparken, vatandaşlar belki de 2024 yılının son kredi kampanyalarını kullanmak için zamanla yarıştı. Geçen yıl dayatılan aksesuarlar bu kez hediye olarak verildi. Mart ayında tarihi rekor getirmesi beklenen talebin arkasında 31 Mart seçimlerden sonra enflasyonla mücadele için uygulanması beklenen sıkı para politikası bulunuyordu.
1.04.2024 Ekonomi
1 Nisan'da taksit kalkıyor mu? Kredi kartı taksitleri kalkıyor mu, 1 Nisan 2024 kredi kartı taksitlendirme kalkacak mı?
1 Nisan'da taksit kalkıyor mu? Kredi kartı taksitleri kalkıyor mu, 1 Nisan 2024 kredi kartı taksitlendirme kalkacak mı? Kredi kartı taksitleri kalkacak mı, 1 Nisan 2024 kredi kartı taksitlendirme kalkıyor mu? Kredi kartına taksitlendirme işlemi ile vatandaşlar sorgulamalarını arttırdı. Kredi kartı taksitlendirmelerinin kalkacağına yönelik sosyal medyada gündeme gelen iddiaların ardından vatandaşlar arama motorlarına yöneldi.
31.03.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası altın ve dolarda sürpriz gelişme
Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası altın ve dolarda sürpriz gelişme Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı belli oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 50'ye çıkardı. Piyasalardan faiz kararına ilk tepki geldi. İşte dolar ve altında son durum...
21.03.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararı ne oldu?  Faiz artarsa dolar, borsa ne olur? (2024 TCMB mart ayı PPK kararı)
Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? Faiz artarsa dolar, borsa ne olur? (2024 TCMB mart ayı PPK kararı) Dolar, altın, borsa ve banka mevduat faizi yatırımcıları tarafından merakla beklenen mart ayı Merkez Bankası faiz kararı öncesinde ekonomistler, politika faiziyle ilgili beklentilerini açıklamıştı. Mart ayı Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Türkiye ekonomisini yakından takip eden yatırımcılar tarafından beklenen kritik faiz kararıyla birlikte güncel piyasa verileri takip ediliyor
21.03.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Piyasalarda gözler Merkez Bankası'nın şubat ayı faiz kararındaydı. Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası'nın yeni başkanı Fatih Karahan öncülüğünde ikinci kez toplandı. Kritik toplantı sonrası faiz kararı belli oldu. Merkez Bankası, sürpriz bir kararla politika faizinde 500 baz puan artırıma giderek, faizi yüzde 50 seviyesine çekti.
21.03.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Kalıcı şekilde aşağı çekmek istiyoruz
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Kalıcı şekilde aşağı çekmek istiyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. Enflasyonla mücadele mesajı veren Bakan Şimşek, 'Enflasyonu kalıcı şekilde aşağı çekmek istiyoruz. Enflasyondan en çok etkilenenler sabit gelirlilerdir. Maliye politikası enflasyonun düşüşü için ne gerekiyorsa yapacak.' dedi.
17.03.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek açıkladı! POS cihazları değişiyor
Bakan Şimşek açıkladı! POS cihazları değişiyor Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bizim yaklaşımımız Merkez Bankası’na enflasyonu aşağı çekmekte yardımcı olmak. Cari açığın 30-35 milyar dolar civarına inmesini bekliyoruz. Bu, programın çalıştığının en güzel göstergelerinden biri. Yazın enflasyon 20-25 puan düşer" dedi.
8.03.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek CNN Türk'te açıkladı: Küresel rüzgar bizi destekleyecek
Bakan Şimşek CNN Türk'te açıkladı: Küresel rüzgar bizi destekleyecek Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CNN Türk'te Gece Görüşü programında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat ve Milliyet Gazetesi Yazarı Zafer Şahin'in gündeme ilişkin sorularını yanıtlıyor.
7.03.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan ilave sıkılaşmada zorunlu karşılık adımı
Merkez Bankası'ndan ilave sıkılaşmada zorunlu karşılık adımı Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete’de yayımlandı.
6.03.2024 Ekonomi
Fed Başkanı Powell'dan faiz mesajı: Uygun olacağını beklemiyoruz
Fed Başkanı Powell'dan faiz mesajı: Uygun olacağını beklemiyoruz Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyonun sürdürülebilir şekilde yüzde 2'ye doğru hareket ettiğinden emin olmadan faiz indirimine gitmeyeceklerini söyledi.
6.03.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten flaş MTV ve KDV açıklaması!
Bakan Şimşek'ten flaş MTV ve KDV açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor. Bakan Şimşek " Bugünkü enflasyon rakamı son 12 ayın enflasyon rakamıdır. Önümüzdeki 12 ay enflasyon düşecektir. Çok net şekilde piyasalar diyor ki inanıyoruz, enflasyon düşecek diyor" dedi.
4.03.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Piyasalarda gözler Merkez Bankası'nın şubat ayı faiz kararında. Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası'nın yeni başkanı Fatih Karahan öncülüğünde ilk kez toplandı. Kritik toplantı sonrası faiz kararı belli oldu. Merkez Bankası, politika faizini piyasa beklentilerine paralel olarak yüzde 45 seviyesinde sabit bıraktı.
22.02.2024 Ekonomi
Piyasaların gözü Merkez Bankası'nın faiz kararında!
Piyasaların gözü Merkez Bankası'nın faiz kararında! Piyasalarda gözler Merkez Bankası'nın şubat ayı faiz kararında. Bugün saat 14.00'te faiz kararı açıklanacak.
22.02.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını yarın açıklayacak
Merkez Bankası faiz kararını yarın açıklayacak Piyasalarda gözler Merkez Bankası'nın şubat ayı faiz kararında. Yarın saat 14.00'te faiz kararı açıklanacak.
21.02.2024 Ekonomi
Merkez Bankası yeni faiz kararını açıklayacak! Beklentiler ortaya çıktı
Merkez Bankası yeni faiz kararını açıklayacak! Beklentiler ortaya çıktı Merkez Bankası başkan değişikliğinin ardından bu hafta gözler faiz kararında olacak. 3 Şubat tarihinde Merkez Bankası başkanlığına getirilen Fatih Karahan’ın başkan olarak katılacağı ilk Para Politikası Kurulu (PPK) perşembe günü yapılacak. Piyasada genel beklenti ise politika faizinin sabit bırakılacağı yönünde.
19.02.2024 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan bankacılarla görüştü
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan bankacılarla görüştü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Fatih Karahan, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) yöneticileriyle bir araya geldi. Görüşmede, Türk lirası mevduatların payını artırmaya yönelik düzenlemeler, makroihtiyati çerçevede sadeleşme ve miktarsal sıkılaşma adımlarıyla birlikte dezenflasyon süreci kapsamında para politikası görünümü toplantının konuları arasında yer aldığı öğrenildi.
12.02.2024 Ekonomi
TCMB Başkanı Karahan: Parasal sıkılığı korumakta kararlıyız
TCMB Başkanı Karahan: Parasal sıkılığı korumakta kararlıyız Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, "Enflasyon, hedefimizle uyumlu seviyeye gerileyene kadar parasal sıkılığı korumakta kararlıyız. Enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya izin vermeyeceğiz" dedi.
8.02.2024 Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Manisa iş dünyası ile bir araya geldi
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Manisa iş dünyası ile bir araya geldi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Manisa iş dünyası ile bir araya geldi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Salonunda gerçekleşen toplantıda Bakan Şimşek izlenen mali politikaları Manisa iş dünyası ile paylaşırken, iş dünyasının talep ve sorunlarını da dinledi. Ana hedeflerinin fiyat istikrarı olduğunu kaydeden Bakan Şimşek haziran ayıyla birlikte enflasyonda düşüş yaşayacaklarını da sözlerine ekledi.
7.02.2024 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan ilk açıklama: Önceliğimiz fiyat istikrarını sağlamak
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan ilk açıklama: Önceliğimiz fiyat istikrarını sağlamak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, göreve gelmesinin ardından ilk açıklamasını yaptı.
4.02.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Para Politikası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki para politikası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.