Otomobil Satışları

Otomobil Satışları

Son dakika Otomobil satışları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Otomobil satışları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Otomobil satışları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Otomobil Satışları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan otomobil satışları gelişmeleri de dahil olmak üzere 818 otomobil satışları haberi bulunmuştur. Tüm otomobil satışları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Kacır: Katar'la 12 anlaşmaya imza attık
Bakan Kacır: Katar'la 12 anlaşmaya imza attık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani huzurlarında, iki ülke arasında 12 anlaşma imzalandı.
7.12.2023 Ekonomi
Araba satışlarında rekor! Togg, Tesla'yı solladı
Araba satışlarında rekor! Togg, Tesla'yı solladı Türkiye otomotiv pazarı yılın 11 ayında tarihi seviye olan 1 milyon adedi aştı. Ocak-Kasım 2023 döneminde, otomobil ve hafif ticari araç satışları geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 60.8 artarak 1 milyon 73 bin 982 adede ulaştı. Böylece otomotivde yıllardır geçilemeyen eşik olan 1 milyon adet satış gerçekleşmiş oldu. Ancak, 2024 yılında satışların 700-750 bin adede kadar gerilemesi bekleniyor.
5.12.2023 Ekonomi
Sedan atağa geçiyor, yeni yılda sıçrama yapmaya hazırlanıyor
Sedan atağa geçiyor, yeni yılda sıçrama yapmaya hazırlanıyor Pazar payları yüzde 27’ye düşen sedan otomobiller önümüzdeki yıl yeniden sıçrama yapabilir. Passat’ın varisi olan elektrikli sedan modeli ID.7’yi, 2024’ün üçüncü çeyreğinde getirmeyi planladıklarını belirten VW Binek Araç Genel Müdürü Gino Bottaro, “ID.7’yi yüzde 10 ÖTV diliminde getirmek için çalışıyoruz. Başarılı olursak sedan pazarını tekrar yukarı çıkartacak kadar yüksek adetlerde satarız” dedi. Geçen yıl üretimi biten Passat Sedan, dünyada en çok Türkiye’de satılıyordu.
20.11.2023 Otomobil
Araba fiyatları dibi gördü! Otomobile olan talep ısındı, satışlar rekor kırdı
Araba fiyatları dibi gördü! Otomobile olan talep ısındı, satışlar rekor kırdı Araba alacak milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. Araba fiyatlarındaki düşüş sürüyor. Otomotiv sektöründe fiyatlar düşüp kampanyalar devam ederken satışlarda Ekim ayı rekoru geldi. 2023 yılı Ocak-Ekim döneminde otomobil ve hafif ticari araç pazarı yüzde 63.7 oranında arttı. Açıklanan verilerle birlikte otomobile olan talebin soğumadığı aksine daha da ısındığı ortaya çıktı.
2.11.2023 Otomobil
İkinci el araç satışında yanıltıcı ilanlara karşı para cezası uygulanacak
İkinci el araç satışında yanıltıcı ilanlara karşı para cezası uygulanacak Araç piyasasında son dakika gelişmesi. Otomobil satışları için yeni hamleler gelmeye devam ediyor. Son olarak ikinci el araç fiyatlarının sıfır araç fiyatlarını aşmaması için bir yönetmelik çıkarıldı. İkinci el araç satışında, aldatıcı ve yanıltıcı ilan verenlere karşı para cezası uygulanacak. İşte tüm detaylar...
6.07.2023 Ekonomi
Bayram öncesi ikinci el araç satışları patladı! 'Dükkanın önünde araba yok'
Bayram öncesi ikinci el araç satışları patladı! 'Dükkanın önünde araba yok' Seçim öncesinde yavaşlayan ikinci el otomobil satışları Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla tekrardan hızlanırken, Eskişehir’de oto galericilik yapan esnaflar yatırım yapmanın tam zamanı olduğunu söyledi.
6.06.2023 Ekonomi
Otomotivde Nisan rakamları açıklandı! Satışlar 100 bine dayandı
Otomotivde Nisan rakamları açıklandı! Satışlar 100 bine dayandı 2023 yılı Nisan ayı otomobil ve hafif ticari araç pazarı 2022 yılı Nisan ayına göre yüzde 62,7 artarak 97 bin 679 adet oldu.
3.05.2023 Ekonomi
Dünya genelinde elektrikli otomobil satışlarında rekor kırılacak!
Dünya genelinde elektrikli otomobil satışlarında rekor kırılacak! Çarpıcı raporu Uluslararası Enerji Ajansı açıkladı. Ajans elektrikli otomobil satışları geçen yıl yüzde 55 artarak 10 milyonu aştığını ve Çin'in başı çektiğini açıkladı. Kuruluşun hesaplamalarına göre bu yıl dünya genelinde elektrikli otomobil satışı rekor seviyelere ulaşacak.
26.04.2023 Ekonomi
Bakan Nebati: İhracat rekorları kırmaya devam ediyoruz
Bakan Nebati: İhracat rekorları kırmaya devam ediyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, mart ayında yüzde 4,4 artış ile tüm zamanların en yüksek aylık ihracatının yakalandığını belirterek, "Türkiye Ekonomi Modeli ile ihracat rekorları kırmaya devam ediyoruz" dedi.
4.04.2023 Ekonomi
Otomobil satışlarında Mart rekoru!
Otomobil satışlarında Mart rekoru! Türkiye’de otomobil satışları en yüksek Mart ayı rakamlarına ulaştı. Mart ayında otomobil satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 57,9 artarak 79 bin 226 adet oldu.
4.04.2023 Ekonomi
Otomotiv satışları Şubat ayında rekor kırdı
Otomotiv satışları Şubat ayında rekor kırdı 2023 yılı Şubat ayı otomobil ve hafif ticari araç pazarı 2022 yılı Şubat ayına göre yüzde 63,4 artarak 81 bin 148 adet oldu. Bu rakam Şubat ayları içinde en yüksek satış adeti olarak kayıtlara geçti.
2.03.2023 Ekonomi
Sıfır araba fiyatları arttı, ikinci el otomobil satışları patladı! MTV ile ilgili son dakika açıklaması geldi
Sıfır araba fiyatları arttı, ikinci el otomobil satışları patladı! MTV ile ilgili son dakika açıklaması geldi Arabası olan milyonları ilgilendiren son dakika gelişmesi! Ocak ve temmuz ayları olmak üzere eşit 2 taksitte ödenen Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin ilk taksit ödeme süresi 31 Ocak Salı günü sona erecek. Bu süre bitmeden önce bankalar ÖTV ödemelerinde kolaylık sağlamaya başladı. Bazı bankalar gecikmeli ödemeleri dahil ederken, bazıları da taksit sayısını 4’e kadar çıkardı. Ayrıca sıfır otomobildeki bulunurluk sorunu ve fiyat artışları vatandaşın talebini ikinci el arabalara kaydırdı. Sektör temsilcileri 10 yaş ve üzeri araçlara çok fazla talep olduğunu duyurdu. İşte banka banka ÖTV kampanyaları ve ikinci el araba fiyatlarında son durum...
26.01.2023 Ekonomi
Rus vatandaşı ruble almak isterken dolandırıldı
Rus vatandaşı ruble almak isterken dolandırıldı Antalya'da Rus vatandaşı Parvız Yunusov (35), ruble almak isterken 16 bin 250 dolar dolandırıldı. Polise giden Yunusov, şikayetçi oldu.
26.01.2023 Gündem
5 bin kadın ile ilişki yaşayan Kral ülkede infial yarattı
5 bin kadın ile ilişki yaşayan Kral ülkede infial yarattı İspanya'nın eski kralı Juan Carlos'un çapkınlığı ülkede infial yaratmıştı. 5 bin kadın ile ilişki yaşadığı ifade edilen eski kral tahtan çekilmesine rağmen gündemde kalmaya devam ediyor. Şimdi Birleşik Arap Emirlikleri'nde sürgün hayatında olan Kral'ın eski sevgilisinin ürkütücü iddiaları var. İşte dikkat çeken detaylar...
26.01.2023 Dünya
8 yaşındaki Elif’in katili, kadın terörist çıktı
8 yaşındaki Elif’in katili, kadın terörist çıktı Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde 2015 yılında polis aracına atılan roketin evlerine isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren 8 yaşındaki Elif Şimşek’in katilinin, PKK’ya yönelik 20 Ocak’ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınıp, tutuklanan 10 şüpheliden R.B. adlı kadın terörist olduğu ortaya çıktı.
26.01.2023 Gündem
Araç satışlarında oyun ortaya çıktı: Yasak olduğu için öyle yazdık
Araç satışlarında oyun ortaya çıktı: Yasak olduğu için öyle yazdık Galericilere sıfır otomobil satışları ile ilgili bir düzenleme gelse de satış yapmaya devam ettikleri öğrenildi. Matrah düzenlemesinin ardından bayilerde sıfır araç bulunmuyor. Bayilerde ‘yok’ denilen araçlar galerilerde bulunuyor. Galericilerin verdiği ilanda 6 bin km yazan otomobillerin gerçek kilometresi ise aracın kendi panelinde sadece 6 km olsa da satışı yaptıkları ortaya çıktı. İşte sıfır araç satışındaki son oyunun detayları…
30.11.2022 Ekonomi
Otomobil ve hafif ticari pazarı Ekim'de yüzde 14,9 arttı
Otomobil ve hafif ticari pazarı Ekim'de yüzde 14,9 arttı Otomobil ve hafif ticari pazarı Ekim'de yıllık yüzde 14,9 arttı. İlk 10 ayda otomobil ve hafif ticari araç pazarı yıllık bazda düştü.
2.11.2022 Ekonomi
Eylül ayında 62 bin araç satıldı
Eylül ayında 62 bin araç satıldı Otomobil ve hafif ticari araç satışları 2022 Eylül’de yüzde 8,7, otomobil pazarı yüzde 2,9, hafif ticari araç pazarı ise yüzde 26,7 yükseldi.
4.10.2022 Otomobil
Araç satışları yüzde 8.5 düştü
Araç satışları yüzde 8.5 düştü Otomobil ve hafif ticari araç satışları ilk 8 ayda %8,5 daraldı
5.09.2022 Otomobil
İkinci el araba ve fiyatlar ile ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 50 düştü, 15 Ağustos'tan itibaren...
İkinci el araba ve fiyatlar ile ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 50 düştü, 15 Ağustos'tan itibaren... İkinci el otomobillerle ilgili son dakika açıklaması geldi! Yüzde 50'ye yakın düşüş yaşandı. Mayıs ve haziran aylarında bayilere akın eden vatandaşlar talep yoğunluğuna neden olmuştu. Bayram döneminde çoğu vatandaş araç ihtiyacını karşıladı. Şimdilerde ise ikinci el otomobil satışları durgun seyrediyor. Satışlarda yüzde 50'ye yakın düşüş gözlemleniyor. Piyasaların tatil dönüşünde normale döneceğini belirten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Otomotiv Meclis Üyesi Fahrettin Batı, herkesin sıfır veya ikinci el araç ihtiyacı olacağını belirtti. Öte yandan geçtiğimiz günlerde ÖTV'deki düzenleme yetkisinin cumhurbaşkanına geçirilmesi, otomobil piyasasında olumlu etki yaptı. ÖTV'de yapılması beklenen indirim söylentisi şimdiden ikinci el piyasasında fiyatların düşmesine neden oldu. İşte araç piyasasında son gelişmeler...
4.08.2022 Ekonomi
Avrupa otomotiv pazarı yüzde 17,6 daraldı
Avrupa otomotiv pazarı yüzde 17,6 daraldı Avrupa otomotiv pazarı 2022 yılı Haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre 17,6 azaldı. Toplam 1 milyon 246 bin 403 adet satış gerçekleşti.
27.07.2022 Ekonomi
Araba satışında yeni dönem! Sınırlı seçenek
Araba satışında yeni dönem! Sınırlı seçenek Araba satışında yeni dönem. Dev araba firmaları çip krizini aşmak için sınırlı seçenek uygulamasına geçti. Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) tarafından yayımlanan verilere göre, Avrupa’da binek otomobil satışları Haziran ayında yüzde 17 düşüşle 1 milyon düzeyine indi. Söz konusu rakamın, 1996’dan bu yana aylık bazda en düşük satış seviyesi olduğuna dikkat çeken uzmanlar, bunda tedarik problemlerinin yanı sıra Avrupa genelinde artan enflasyonun da rol oynadığını belirtiyor. Uzmanlar, bu yıl Avrupa genelinde satışların 10 milyon düzeyinde kalmasının söz konusu olabileceğine dikkat çekiyor. Öte yandan dev araba firmaları müşterilerine kısıtlı seçenekte araba özellikleri sunarak çip krizinin etkisini azaltmayı planlıyor. İşte konuyla ilgili tüm detaylar...
18.07.2022 Ekonomi
“Otomotivde uzun vadeli adımlar atılmalı”
“Otomotivde uzun vadeli adımlar atılmalı” ODD Başkanı Bozkurt Türkiye’nin ilk 6 aylık rakamlarını açıkladı. Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2022 yılı Ocak-Haziran döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %9,3 oranında azalarak 357.904 adet olarak gerçekleşti.
6.07.2022 Otomobil
Otomobil alımı için yaz kampanyaları art arda açıklandı!
Otomobil alımı için yaz kampanyaları art arda açıklandı! Hem binek hem ticari araçlarda bulunurluk problemleri sürerken markalar finans ve diğer destekleri devreye aldı...
15.06.2022 Otomobil
Filolarda hafif ticari payı yükseliyor
Filolarda hafif ticari payı yükseliyor Operasyonel Kiralama Sektör Raporu açıklandı. Operasyonel araç kiralama sektörü yılın ilk çeyreğinde 6,6 milyar TL’lik araç yatırımı yaparak 14 bin 200 adet aracı filosuna kattı. Sektörün aktif büyüklüğü ise 58,6 milyar TL olarak gerçekleşti. Türkiye’deki operasyonel kiralamaların yarısını 30-42 ay süreli sözleşmelerin oluşturduğu görüldü. TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı İnan Ekici, "Otomobil satışları, 2022 yılı Ocak-Mart döneminde geçen seneye göre yüzde 25,3 oranında daralırken, hafif ticari araç pazarındaki daralma ise yüzde 16,5 olarak gerçekleşti. Otomotiv pazarında arz talep dengesinin bozulması araç kiralamaya olan talebi de etkiliyor. Bununla birlikte, tedarik zincirindeki aksaklıklar araç kiralama şirketlerinin de ihtiyaç duyduğu araçlara erişimini zorlaştırıyor."
6.06.2022 Otomobil

Benzer Haber Etiketleri

Otomobil Satışları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki otomobil satışları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.