Öte-Gezegen

Öte-Gezegen

Son dakika Öte-gezegen haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Öte-gezegen ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Öte-gezegen haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Öte-Gezegen

haberleri sayfasında son dakika yaşanan öte-gezegen gelişmeleri de dahil olmak üzere 78 öte-gezegen haberi bulunmuştur. Tüm öte-gezegen haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ay'da çılgın proje: Hiperteleskop! Gücünü kraterlerden alacak
Ay'da çılgın proje: Hiperteleskop! Gücünü kraterlerden alacak Arka bahçelerimize teleskoplar kurduk, yetmedi ıssızlıkların ortasındaki dağların tepesine teleskoplar kurduk, yetmedi teleskoplarımızı uzaya yolladık.
14.09.2023 Bilim ve Teknoloji
İlginç gezegen: Venüs'ün ikizi! TRAPPIST güneş sisteminde neler oluyor?
İlginç gezegen: Venüs'ün ikizi! TRAPPIST güneş sisteminde neler oluyor? TRAPPIST güneş sisteminin kayalık dünyaları bilim insanlarını çok etkiliyor. Bilim insanları, Webb teleskobunu TRAPPIST-1 c gezegeni üzerinde çalıştırdı.
27.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Heyecanlandıran keşif! Yaşanabilir başka bir dünya mı bulundu?
Heyecanlandıran keşif! Yaşanabilir başka bir dünya mı bulundu? Atmosferi var ve Dünya gibi: 'Aranan' gezegen keşfedildi mi?
5.05.2023 Bilim ve Teknoloji
Gökbilimciler üç yeni gezegen keşfetti
Gökbilimciler üç yeni gezegen keşfetti Üç gezegen 35 ışık yılı uzaklıkta bulunurken, aynı yıldızın yörüngesinde iki dünyanın daha dönüyor olması mümkün.
7.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Uzayda ilk kez görüntülendi! Dünya ile benzer öte gezegen...
Uzayda ilk kez görüntülendi! Dünya ile benzer öte gezegen... Hubble Uzay Teleskobu, oldukça uzak bir yıldızın yörüngesinde dönen ve yeni atmosfer oluşturan bir öte gezegeni görüntüledi.
12.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Doğu Anadolu Gözlemevinde ilk ışık için sona gelindi
Doğu Anadolu Gözlemevinde ilk ışık için sona gelindi Erzurum'da, astronomi ve uzay bilimine önemli katkı sunacak Doğu Anadolu Gözlemevi (DAG), İtalya'dan getirilen teleskopla ilk ışığı almak için gün saymaya başladı.
16.02.2021 Bilim ve Teknoloji
NASA'nın TESS uydusu Kuzey Gökü'nün uzay panoramasını kayda aldı
NASA'nın TESS uydusu Kuzey Gökü'nün uzay panoramasını kayda aldı NASA, TESS'in çektiği, Kuzey Yarım Küre'den görülen uzay kesitinin (Kuzey Gökü) fotoğraflarından oluşturulan bir panorama yayımladı.
9.10.2020 Bilim ve Teknoloji
'Süper yaşanabilir' 24 öte gezegen keşfedildi
'Süper yaşanabilir' 24 öte gezegen keşfedildi Gök bilimciler, Güneş Sistemi dışında potansiyel olarak "süper yaşanabilir" 24 gezegen tespit etti.
5.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Yıldızı etrafındaki dönüşünü 3,14 günde tamamlayan bir öte gezegen keşfedildi
Yıldızı etrafındaki dönüşünü 3,14 günde tamamlayan bir öte gezegen keşfedildi Gök bilimciler, yıldızı etrafındaki dönüşünü 3,14 günde tamamlayan bir öte gezegen keşfetti.
22.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Öte gezegenlerde volkanik faaliyet yaygın olabilir
Öte gezegenlerde volkanik faaliyet yaygın olabilir Dünya'ya en çok benzeyen öte gezegenleri araştıran gök bilimciler, hepsinde volkanik faaliyet görülme ihtimalinin bulunduğunu tespit etti.
23.06.2020 Bilim ve Teknoloji
Atmosfer sıcaklığı metali buharlaştıran bir öte gezegen keşfedildi
Atmosfer sıcaklığı metali buharlaştıran bir öte gezegen keşfedildi Dünyadan 456 ışık yılı uzaklıkta bulunan ve atmosfer sıcaklığı demiri buharlaştıran bir öte gezegen keşfedildi.
25.04.2020 Bilim ve Teknoloji
Yeni bir öte gezegen keşfedildi
Yeni bir öte gezegen keşfedildi Gök bilimciler, 2018'de yakıtının bitmesi üzerine emekliye ayrılan Kepler Uzay Teleskobu'nun verisinde yazılım hatalarının kontrolü sırasında yaşam için uygun bir öte gezegen keşfetti.
16.04.2020 Bilim ve Teknoloji
Öte gezegen WASP-76b'de gökten sıvı demir yağdığı keşfedildi
Öte gezegen WASP-76b'de gökten sıvı demir yağdığı keşfedildi Öte gezegen WASP-76b'de demirin sıvı halde yağmur gibi yağdığı bildirildi.
13.03.2020 Bilim ve Teknoloji
Keşifler, iddialar ve gizem...
Keşifler, iddialar ve gizem... Bilim dünyası şu sıralar hiç olmadığı kadar hareketli. Her gün uzayda yepyeni bir şey keşfediyor, dünya üzerinde keşfedilmemiş pek çok yeni 'şey'e ilk kez tanıklık ediyoruz.
14.02.2020 Bilim ve Teknoloji
Dünya'dan 330 ışık yılı uzakta keşfedildi
Dünya'dan 330 ışık yılı uzakta keşfedildi Dünya'dan 330 ışık yılı uzaklıkta genç bir yıldızın çevresinde dönen "yavru öte gezegen" keşfedildi.
13.02.2020 Bilim ve Teknoloji
Bir öte gezegen daha keşfedildi
Bir öte gezegen daha keşfedildi Gök bilimciler, Dünya'ya en yakın öte gezegen "Proxima b" ile aynı yıldız etrafında dönen bir öte gezegen daha keşfetti.
16.01.2020 Bilim ve Teknoloji
NASA duyurdu: "Öte Dünya" keşfedildi!
NASA duyurdu: "Öte Dünya" keşfedildi! ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) Geçiş Halindeki Öte Gezegen Araştırma Uydusu (TESS) yörüngesindeki yıldızının "yaşama elverişli bölgesinde" bulunan Dünya büyüklüğünde bir öte gezegen keşfetti.
7.01.2020 Bilim ve Teknoloji
TESS iki yıldızlı bir gezegen keşfetti
TESS iki yıldızlı bir gezegen keşfetti Geçiş Halindeki Öte Gezegen Araştırma Uydusu (TESS), iki yıldızın yörüngesinde dönen bir gezegen keşfetti.
7.01.2020 Bilim ve Teknoloji
NASA yayımladı! Yeni hedefe odaklandı...
NASA yayımladı! Yeni hedefe odaklandı... Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Geçiş Halindeki Öte Gezegen Araştırma Uydusunun (TESS) çektiği, Güney Yarım Küre'den görülen uzay kesitinin (Güney Gökü) fotoğraflarından oluşturulan bir panorama yayımladı.
6.11.2019 Bilim ve Teknoloji
Hygiea Asteroidi "cüce gezegenliğe" terfi edebilir
Hygiea Asteroidi "cüce gezegenliğe" terfi edebilir Gökbilimciler, Mars ve Jüpiter arasındaki Asteroid kuşağında yer alan Hygiea Asteroidi'ne "cüce gezegen" statüsü verilmesini önerdi.
30.10.2019 Bilim ve Teknoloji
2019 Nobel Fizik Ödülü'nü kazananlar açıklandı
2019 Nobel Fizik Ödülü'nü kazananlar açıklandı Nobel Fizik Ödülü, bu yıl evrenin gelişiminin ve "Dünya'nın kainattaki yerinin" anlaşılmasına sundukları katkılardan dolayı üç bilim insanına verildi.
8.10.2019 Bilim ve Teknoloji
Öte gezegende su buharı bulundu
Öte gezegende su buharı bulundu Gök bilimciler ilk kez Güneş Sistemi dışında, kendi yıldız sisteminin yaşama elverişli bölgesinde yer alan bir gezegende su buharı izine rastladı
12.09.2019 Bilim ve Teknoloji
Ağır metallerden oluşan bir öte gezegen keşfedildi
Ağır metallerden oluşan bir öte gezegen keşfedildi Hubble teleskobu, ağır metallerden oluşan futbol topu şeklinde bir öte gezegen keşfetti.
4.08.2019 Bilim ve Teknoloji
Dünya'dan 6 kat büyük!
Dünya'dan 6 kat büyük! Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), uzak bir güneş sisteminde yaşam için uygun koşullara sahip gezegen keşfetti.
1.08.2019 Bilim ve Teknoloji
Dünyanın gözü orada! Güneş yarın tutulacak...
Dünyanın gözü orada! Güneş yarın tutulacak... Gök bilimciler ve meraklılarının heyecanla beklediği Güneş tutulması yarın gerçekleşecek. Tam tutulma en net Şili’de bulunan Atacama Çölü’nde izlenecek. Tutulma yeni ay evresinde yaşanacak olması nedeniyle yeniden başlangıcı sembolize ediyor.
1.07.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Öte-Gezegen ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki öte-gezegen haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.