Oruç tutmak, öfke kontrolü için güzel bir araçtır!
Oruç tutmak, öfke kontrolü için güzel bir araçtır! Oruç tutmanın bireylerde bazı duyguları pekiştirebileceğinin altını çizen Uzman Psikolog Fatmanur Taşkın, “Oruç tutmak bazı ihtiyaçlara geçici olarak veda etmeyi gerektirir, bu da sabır duygusunu geliştirebilir. Oruç tutan kişi kendini kontrol etme, yaptığı ve yapacağı tüm işlerde kendisini hesaba çekme, problemlere karşı sabretme alışkanlığını kazanır. Bu nedenle oruç, öfke kontrolü için de güzel bir araçtır” dedi.
20.03.2024 Sağlık
Oruç tutmanın faydaları nelerdir? Oruç tutmanın vücuda etkileri, faydaları!
Oruç tutmanın faydaları nelerdir? Oruç tutmanın vücuda etkileri, faydaları! Ramazan ayında 30 gün boyunca tutulan oruç uzun süreli açlığa ve susuzluğa rağmen vücudun dinamik çalışmasına birçok fayda sağlıyor. Vücudun dinlenmesi ve tüm mekanizmasının yenilenmesini destekleyen oruç ibadeti sağlık açısından faydalı olsa da özellikle kronik hastalığı olanlar dikkat etmelidir. Peki, Orucun vücuda faydaları nelerdir?
31.03.2022 Ramazan Haberleri
Oruç tutmanın inanılmaz faydaları!
Oruç tutmanın inanılmaz faydaları! Oruç, yalnız aç ve susuz kalmak değildir. İnsan vücuduna sayısız faydaları vardır.Peki nedir bu faydalar?Oruç tutmaktan maksat nedir?Sınav olacağımız gün oruç tutmasak olur mu?Oruç tutmakla ilgili birçok sorunun cevabını haberimizde bulabilirsiniz.
16.05.2018 Arşiv