Ölümcül Hastalık

Ölümcül Hastalık

Son dakika Ölümcül hastalık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ölümcül hastalık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ölümcül hastalık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ölümcül Hastalık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ölümcül hastalık gelişmeleri de dahil olmak üzere 667 ölümcül hastalık haberi bulunmuştur. Tüm ölümcül hastalık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ölümcül hastalık Y kuşağını tehdit ediyor! 50 yaş sonrası görülme sıklığı artıyor
Ölümcül hastalık Y kuşağını tehdit ediyor! 50 yaş sonrası görülme sıklığı artıyor Kolon ve rektum kanseri her iki cinsiyette de hem en sık rastlanan hem de yaşam kaybına neden olan kanserler arasında üçüncü sırada yer alıyor. Dünya Sağlık Örgütü rakamlarına göre dünyada her yıl yaklaşık 1 milyon 800 bin kişi bu hastalığa yakalandığını ve yaklaşık 900 bin kişinin de bu hastalıktan hayatını kaybettiğini söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Neşet Köksal, özellikle 50 yaş sonrası görülme sıklığında artış olduğunu söyledi. Kolorektal kanserlerin artık 1980 yılı sonrasında doğan Y kuşağını temsil eden genç yetişkinleri de tehdit ettiğine işaret eden Prof. Dr. Köksal, “Yapılan bir çalışmada 1950’li yıllarda doğan yetişkinlerle karşılaştırıldığında, 1990’lı yıllarda doğanlarda kolon kanseri riski iki kat, rektum kanser riski ise dört katına çıkmaktadır. Ayrıca rektum kanseri hastalarının neredeyse üçte birinin 55 yaşın altında olduğundan taramaya 50 yaşından önce başlanmasının düşünülmesi gerektiği belirtilmiştir” dedi.
19.03.2024 Sağlık
Şikayetler arttı! Herkes uyuduktan sonra ortaya çıkıyor
Şikayetler arttı! Herkes uyuduktan sonra ortaya çıkıyor Avrupa'da bazı ülkelerin kabusu haline gelen tahtakurularıyla ilgili Türkiye'nin farklı noktalarından da şikayetler gelmeye başladı. Böcek Profesörü olarak bilinen Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Çetin, en çok şikayetin şu anda toplu yaşam alanlarından ve konutlardan geldiğini belirterek, “Gece uyuduğunuz zaman genellikle yatakların dikiş kenarlarında, ranzanın, bazanın ve dolaplar içerisinde görülüyorlar. Karanlığı ve kuytu noktaları seviyor. Lambayı yaktığınız zaman ortalıkta gözükmüyorlar. Ama siz ne zaman ışığı kapatıp yatmaya hazırlandıysanız o zaman onlarda yavaşça ortaya çıkabiliyorlar. Çözüm, profesyonel ilaçlama hizmeti almak ya da Sağlık Bakanlığı onaylı ürünlerle ilaçlama yapmak” dedi.
14.10.2023 Yaşam
Putin'e suikast, Trump'a ölümcül hastalık! İşte Baba Vanga'nın 2024 kehanetleri...
Putin'e suikast, Trump'a ölümcül hastalık! İşte Baba Vanga'nın 2024 kehanetleri... Şaşırtıcı doğruluktaki kehanetleri ile “Balkanların Nostradamus'u” olarak tanınan Baba Vanga ölümünden önce 2024 yılı için pek çok kehanette bulundu. Görme yetisi bulunmayan Bulgar kadın, gelecek yıl Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e suikast düzenleneceğini, ABD'nin eski Başkanı Donald Trump'ın ise gizemli bir hastalığa yakalanacağını öngördü. Bulgar kahin ayrıca, gelecek yıl deprem, yangın ve sel gibi çok sayıda felaket yaşanacağını tahmin etti. İşte kanserin tedavisinin bulunmasından dünyanın sonunun geleceği yıla Baba Vanga'nın kehanetleri...
6.07.2023 Dünya
Ölümcül hastalık yeniden hortladı! Her mevsimde yaşıyor, en çok bu illerde görülüyor
Ölümcül hastalık yeniden hortladı! Her mevsimde yaşıyor, en çok bu illerde görülüyor Yılın her zamanında yaşayabiliyor, en fazla görülen iller açıklandı. Havaların ısınmasıyla kabus geri döndü, vakalar yeniden hortladı. Uzmanlar, virüsünü en çok taşıyan türün ‘Hyalomma arginatum’ olduğunu duyurdu.
1.06.2023 Yaşam
İşgalci şekle bürünen “Streptokok A” bakterisinde ölüm riski
İşgalci şekle bürünen “Streptokok A” bakterisinde ölüm riski Geçtiğimiz günlerde 3 yaşındaki Aras Sönmez’in vefatına sebep olarak bilinen strep A (A grubu Streptokok) bakterisi ile ilgili Prof. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu, “Nadiren de olsa bu bakteri türü invaziv ya da işgalci (invaziv) diye adlandırdığımız şekle bürünerek ölüme sebebiyet verebiliyor. En büyük sebep olarak grip (influenza) gibi viral üst solunum enfeksiyonlarındaki artışı gösterebiliriz” dedi.
27.01.2023 Gündem
Sigara içen erkeklerde görülüyor! Bu ölümcül hastalık belirti vermiyor!
Sigara içen erkeklerde görülüyor! Bu ölümcül hastalık belirti vermiyor! Her yıl sadece Amerika’da 15 binden fazla insanı ölümüne neden olan Aort Anevrizması, daha çok sigara içen erkekler ve yüksek tansiyon hastalarında görülüyor. Hastalık tanısı sıklıkla başka bir sebeple yapılan tetkikler sırasında şans eseri konuluyor. Bu ölümcül hastalık hakkında merak edilenleri Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selim İsbir anlattı.
4.10.2022 Sağlık
Ölümcül hastalıkla doğan Poyraz’ın annesinden ameliyat için destek çağrısı
Ölümcül hastalıkla doğan Poyraz’ın annesinden ameliyat için destek çağrısı İzmit’te, ölümcül olarak kabul edilen ve doktorlar tarafından yaşamla bağdaştırılmayan Patau sendromu (Trizomi-13) tanısıyla dünyaya gelen 7,5 aylık Ertuğrul Poyraz Güven, yoğun bakımda tedavi görüyor. Çoklu organ yetmezliği başlayan çocuğunun acilen bronkoskopi ameliyatı olması gerektiğini ve operasyonun Kocaeli’nde yapılmadığını belirten Eda Güven, çocuğunun İstanbul’daki hastanelere sevki için yardım beklediğini söyledi.
10.06.2022 Yaşam
Kritik aşı uyarısı! 2 ayda 9 hamile kadın vefat etti
Kritik aşı uyarısı! 2 ayda 9 hamile kadın vefat etti Koronavirüsle mücadele aşı ve yeni tedbirlerle devam ediyor. Fakat hala aşı konusunda tereddüt yaşayan vatandaşlar var. Yetkililer, bu durumu tersine çevirebilmek için sık sık uyarıda bulunuyor. Birçok kişi ise tüm uyarılara rağmen aşı yaptırmama konusunda ısrarcı. Hal böyle olunca virüs kronik hastalar, yaşlılarla birlikte en fazla hamile kadınları vurmaya devam ediyor. İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Halis Yerlikaya, koronavirüse yakalanan aşısız hamileler için ölüm riski uyarısında bulundu. Yerlikaya, “2 ay içinde pandemi hastanesinde 9 hamile kadını Kovid-19 nedeniyle kaybettik” dedi.
7.09.2021 Gündem
Zona hastalığı tehlikeli midir, bulaşıcı mıdır? Zona hastalığı tedavi edilmezse öldürücü müdür?
Zona hastalığı tehlikeli midir, bulaşıcı mıdır? Zona hastalığı tedavi edilmezse öldürücü müdür? Zona hastalığı bulaşıcı hastalık kategorisinde yer almaz. Çünkü bu hastalık ikincil bir hastalık olarak görülmektedir. Su çiçeği hastalığı ise zonanın primer hastalığıdır. Zona, su çiçeği geçirmeyen çocuklar ile gebe bireylerde aşı olmaması durumunda su çiçeği hastalığına neden olabilmektedir. Bu nedenle zona hastalığı bulunanların hamile ve çocuklardan uzak durması daha doğru olacaktır.
16.02.2022 Sağlık
Kurban etinde ölümcül hastalık riski var
Kurban etinde ölümcül hastalık riski var Kurban etlerinin uygun koşullarda saklanmadığında bir gecede insan sağlığı açısından büyük risk taşıyabileceğine dikkati çeken Uzm. Dr. Bengisu Ay, “Yeni kesilen etlerin seri ve steril bir şekilde uygun koşullarda muhafaza edilmemesi, bulaşıcı hastalık riskini oldukça artırır. Şarbon, salmonelloz, kist hidatik, toksoplazmoz, teniyoz, kuduz, brusellozis ve verem gibi hastalıklar başta gelir” dedi.
18.07.2021 Sağlık
Bıldırcın yumurtasının bilinmeyen 10 faydası
Bıldırcın yumurtasının bilinmeyen 10 faydası Tüketmeye fazla alışık olmadığımız, tadından çok faydalarıyla anılan bıldırcın yumurtası tavuk yumurtasından daha faydalı olmasıyla biliniyor.
22.09.2020 Sağlık
En ölümcül hastalık veba Çin'de yaşayan 2 kişide görüldü
En ölümcül hastalık veba Çin'de yaşayan 2 kişide görüldü Çin'de veba teşhisi konulan iki kişinin hastanede tedavi altına alındığı açıklandı. Veba, tarihin en ölümcül hastalığı olarak biliniyor.
14.11.2019 Dünya
Dünya tehlikede! Acil toplanıyorlar
Dünya tehlikede! Acil toplanıyorlar Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde (DRC) kırsaldan kentsel alana taşınan ölümcül hastalık ebola salgınının uluslararası risklerini ele almak üzere yarın acil bir toplantı düzenliyor.
18.05.2018 Dünya
ŞOK! Kanser riskini artırıyor...
ŞOK! Kanser riskini artırıyor... Araştırmalar evcil hayvanların kısırlaştırılmadığı için kanser riskinin arttığını ortaya koyuyor. Yaklaşık 3 milyon evcil havan risk altında.
1.03.2018 Sağlık
Evlilik turnesine çıkan lezbiyen çifte ölümcül hastalık şoku
Evlilik turnesine çıkan lezbiyen çifte ölümcül hastalık şoku Eşcinsel evliliklerin yasal olduğu 24 ülkede ayrı ayrı düğün yapacaklarını açıklayan Hollandalı ve Belçikalı lezbiyen çiftin bu planı, ölümcül hastalık nedeniyle mümkün olmayacak.
19.12.2017 Dünya
Uzaydan gelen virüs 23 Aralık’ta Dünya’yı yok edecek
Uzaydan gelen virüs 23 Aralık’ta Dünya’yı yok edecek Bilim insanları, ölümcül hastalık kaynağının tam olarak nasıl yayılacağını bildirmedi.
12.12.2017 Bilim ve Teknoloji
Sessiz katil sepsis! Kanser ve AIDS’den daha ölümcül
Sessiz katil sepsis! Kanser ve AIDS’den daha ölümcül Halk arasında kan zehirlenmesi olarak da bilinen sepsis, kanser ve AIDS’den daha fazla ölüme yol açtığı bildirildi. Uzmanlar Türkiye’de hastane ölümlerinin yüzde 60’ının sepsise bağlı olduğu açıkladı.
29.09.2021 Gündem
IŞİD, et yiyen bakteri yayıyor
IŞİD, et yiyen bakteri yayıyor IŞİD'in, çürüyen cesetleri sokağa atarak Suriye'de et yiyen bakteri yaydığı ifade edildi.
4.12.2015 Dünya
'Bu bebek bizim değil'
'Bu bebek bizim değil' Kocaeli'nin Darıca İlçesi'nde oturan Zekiye- Şener Ok çiftinin Darıca Farabi Devlet Hastanesi'nde kız çocukları dünyaya geldi. Doğum öncesi bebekleri ile ilgili tüm sonuçlar için 'Normal' raporları verildiği belirtilen aileye dünyaya gelen bebeğin tedavisi olmayan 'Turner Sendromu' hastalığı olduğu belirtilirce aile çocuğun kendilerinden olmadığı ve hastanede bebeklerinin karıştırıldığını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu.
29.01.2015 Yaşam
23,4 milyon bu hastalıktan ölecek
23,4 milyon bu hastalıktan ölecek Yüksek tansiyon ve bunun neden olduğu kalp damar hastalıklarından 2020 yılında 23,4 milyon kişinin yaşamını yitireceği öngörülüyor.
18.10.2014 Sağlık
Böyle bahis mi olur!
Böyle bahis mi olur! Sonunda bunu da yaptılar
9.01.2013 Dünya
Jolie’ye ciğerden destek!
Jolie’ye ciğerden destek! Jolie, Türk doktora ‘kurtarın beni’ demişti ki...
26.09.2012 Magazin
Jolie’yi ölümcül hastalık eritmiş!
24.09.2012 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Ölümcül Hastalık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ölümcül hastalık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.