Okuma

Okuma

Son dakika okuma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan okuma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını okuma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Okuma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan okuma gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.209 okuma haberi bulunmuştur. Tüm okuma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tartıştığı 25 yıllık eşini av tüfeğiyle öldüren sanık için istenen ceza belli oldu
Tartıştığı 25 yıllık eşini av tüfeğiyle öldüren sanık için istenen ceza belli oldu Antalya'da tartıştığı 25 yıllık eşi Nadire Güzelçolak'ı (42) av tüfeğiyle başına ateş edip öldüren İbrahim Güzelçolak (49) hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istendi.
21.03.2024 Gündem
Ehliyet çetesi savcıya tosladı! Çete lideri sistemi böyle anlattı
Ehliyet çetesi savcıya tosladı! Çete lideri sistemi böyle anlattı Okuma yazma bilmeyen Türk ve özellikle Suriye uyrukluların, kopya ile ehliyet almalarını sağladıkları tespit edilen çete üyeleri hakkında dava açıldı. Çete yöneticileri hakkında 900 yıla kadar hapis cezası istendi.
18.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Erzurum'u depreme dayanıklı bir şehir yapmaya kararlıyız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Erzurum'u depreme dayanıklı bir şehir yapmaya kararlıyız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Erzurum Miting Etkinlik ve Gösteri Alanı'ndaki mitinginde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin önemli deprem kuşaklarından olan Erzurum'u depreme dayanıklı bir şehir yapmaya kararlıyız. Bunun için bakanlık ve belediyeleri seferber edeceğiz" ifadelerini kullandı.
16.03.2024 Gündem
Mukabele saatleri ve kanalları 2024! Mukabele hangi kanalda, saat kaçta 2024? Diyanet TV mukabele saatleri 2024
Mukabele saatleri ve kanalları 2024! Mukabele hangi kanalda, saat kaçta 2024? Diyanet TV mukabele saatleri 2024 Diyanet TV'de mukabele saat kaçta başlıyor? Mukabele saatleri ve kanalları 2024 ile ilgili aramalar arttı. Ramazan ayıyla Diyanet TV’deki okunan Kur’an-ı Kerim’i kendisi de takip etmek isteyenler Ramazan ayı mukabelesi saatlerini merak ediliyor. Peki, Mukabele hangi kanalda, saat kaçta 2024? İşte Mukabele saatleri ve kanalları 2024…
13.03.2024 Gündem
Kuranı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 2024 saat kaçta, jürileri değişti mi?
Kuranı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 2024 saat kaçta, jürileri değişti mi? RT 1 ekranlarında yayınlanan Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 2024 yılında da izleyici karşısına çıkıyor. Bu yıl da izleyicilere Kur-an ziyafeti yaşatacak. Peki, Kuranı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 2024 saat kaçta, hangi kanalda, jüri üyeleri kimler?
10.03.2024 Gündem
Sahte gıdalara karşı denetim ve caydırıcı ceza uyarısı
Sahte gıdalara karşı denetim ve caydırıcı ceza uyarısı Ramazan ayı öncesi Bayrampaşa'da 5 milyon lira değerinde sahte tereyağı ele geçirilirken, Gıda Yüksek Mühendisi Öğretim Görevlisi Eda Şensu Demir, denetimlerin artırılması gerektiğini belirterek, "Daha anlık denetim yapılması ya da caydırıcı cezalar olması lazım" dedi. Demir, ayrıca sahte tereyağının tüketiciyi aldattığını, üretim sırasında farklı toksik maddelerin gıdanın içerisine girebileceğini bunun da insan sağlığına zararlı olduğunu söyledi.
9.03.2024 Ekonomi
İBB Adayı Murat Kurum açıkladı! Anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere 50 bin TL destek
İBB Adayı Murat Kurum açıkladı! Anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere 50 bin TL destek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul projeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Murat Kurum, anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere destek, girişimci gençlere hibe gibi birçok konuda peş peşe müjdeleri açıkladı
7.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dönemin cuntacılarının 28 Şubat’ın bin yıl süreceğini ilan ettiğini belirterek, "Demokrasi, hukuk, adalet ve özgürlük namına ne kadar değer varsa hepsinin çiğnendiği o kara günleri unutmadık, unutmayacağız. Allah güzel ülkemizi bir daha bu faşist zihniyetin eline düşürmesin” dedi.
29.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üst üste 14 çeyrek büyüme çok önemli bir başarı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üst üste 14 çeyrek büyüme çok önemli bir başarı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Aydın mitinginde halka hitap etti. Türkiye ekonomisinin üst üste 14 çeyrekte büyüme gösterdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefete 'Hani 'yandık, öldük, bittik' diyordunuz. Ne oldu?' tepkisinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz içerideki maşalarla mücadele ederken asıl büyük kavgayı emperyalistlere karşı verdik. Sürekli darbecilerle boğuştuk. Vesayete karşı dimdik ayakta durduk" dedi.
29.02.2024 Gündem
Et İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Et İşareti Nasıl Yapılır?
Et İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Et İşareti Nasıl Yapılır? Genel olarak @ işareti mail üzerinden sunucuya bağlanmak için kullanılan bir aracıdır. Klavye üzerinden kolay bir şekilde yapılan bu işaret, aynı zamanda birçok resmi yazışmada da yaygın biçimde kullanılır. Türkçe üzerinden okunuşu ile beraber ‘et’ şeklinde ifade edildiğini söylemek mümkün.
9.02.2024 Yaşam
Nokta İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Nokta İşaretinin Görevleri Nelerdir, Nerelerde Kullanılır?
Nokta İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Nokta İşaretinin Görevleri Nelerdir, Nerelerde Kullanılır? Noktalama işaretleri arasında en sık kullanılanı noktadır. Tüm dünyada standart olarak kabul edilen nokta işareti, Türk Dil Bilgisi için de oldukça önem arz etmektedir. Doğru yerde ve doğru şekilde kullanılması gereken nokta işaretinin birçok önemli görevi bulunmaktadır. Nokta işareti hem okuma yazma hem de genel kültür için bilinmesi gerekmektedir.
8.02.2024 Yaşam
Tekerleme Örnekleri... En Zor Tekerlemeler... Diksiyon Geliştiren Tekerleme Örnekleri...
Tekerleme Örnekleri... En Zor Tekerlemeler... Diksiyon Geliştiren Tekerleme Örnekleri... Düzgün bir diksiyona sahip olmak, birçok iş alanı için önemli bir kriterdir. Sunuculuk, oyunculuk, yöneticilik ya da hitabet sanatıyla uğraşan her insanın düzgün bir diksiyona sahip olması beklenir. Bununla birlikte, daha düzgün konuşmak, söylemlerini daha anlamlı cümlelerle ifade etmek isteyen insanlar da özel diksiyon kurslarında eğitim alırlar. 
4.02.2024 Gündem
Ssd Nedir, Ne İşe Yarar? Ssd Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Ssd Nedir, Ne İşe Yarar? Ssd Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir? Günümüzde en çok kullanılan ve popüler donanımlar arasında bulunan temel flash belleklere benzeyen ancak yapısal farklılıkları bulunan güvenilir ve hızlı diskler olarak nitelendirilmektedir. Bu diskler genellikle verilerin hızlı ve akıcı şeklinde çalışmasına yardımcı olmaktadır. Ondan dolayı ortaya çıkabilecek ya da problemi neden olabilecek her türlü sıkıntının önüne geçmektedir. Hızın dışında sessizlik ve aynı zamanda uzun ömürlü kullanımı ile birlikte önemli bir avantaja sahip olduğu görülmektedir. Bünyesinde barındırdığı mikro denetçiliği sayesinde uzun kullanım senaryolarına sahip olmaktadır.
4.02.2024 Gündem
Ram Nedir, Ne İşe Yarar? Bilgisayardaki Ram Nasıl Öğrenilir?
Ram Nedir, Ne İşe Yarar? Bilgisayardaki Ram Nasıl Öğrenilir? Günümüzde ilerleyen teknoloji ile birlikte en çok ihtiyaç duyulan ve yaygın hale gelen işlemcilere denilmektedir. Cihazların içerisinde bulunan ve cihaza birçok yardımı dokunan bu parçalar bellek görevi görebilmektedir. Cihazlarda hızın en üst noktaya kadar çıkmasını sağlayabilecek boyuta kadar gelebilmektedir.
1.02.2024 Gündem
Soru İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Soru İşaretinin Görevleri Nelerdir, Nerelerde Kullanılır?
Soru İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Soru İşaretinin Görevleri Nelerdir, Nerelerde Kullanılır? Noktalama işaretleri, güzel yazının ve doğru okumanın en temel dayanaklarından biridir. Bu sebeple kullanımı ve görevleri bilinmesi gerekmektedir. Soru işareti de doğru yazım kurallarının bileşenlerinden biridir. Kendine has bir şekli olan soru işaretinin hem yazılı metinlerde hem de elektronik metinlerde kullanımı oldukça kolaydır.
30.01.2024 Yaşam
İsim Fiil Nedir, Nasıl Bulunur? İsim Fiil Örnekleri Nelerdir?
İsim Fiil Nedir, Nasıl Bulunur? İsim Fiil Örnekleri Nelerdir? Türkçe dilinde kelimeler farklı ekler getirerek farklı anlamlar ve ifadeler ortaya çıkmaktadır. Bu bahsedilen ek getirilen kelimelerin başında sıfat, fiil ve isim gelmektedir. Bu sıfat, fiil ve isimlere getirilen eklerden dolayı fiilimsi ortaya çıkmaktadır. Fiilimsilerin tek başlarına bir anlamı yoktur. Fakat cümle de kullanıldığı zaman anlamı olan kelimelerdir.
30.01.2024 Gündem
22 yıl sonra bitkisel hayattan çıkıp ikinci yaşamına başladı
22 yıl sonra bitkisel hayattan çıkıp ikinci yaşamına başladı Bursa’da 22 yıl önce karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle bitkisel hayata giren Neslihan Köse (42), annesi Hale Kabacaoğlu’nun (69) çabalarıyla gördüğü tedaviler sonrası hayata yeniden başladı. Annesinin önce fiziksel olarak ayağa kaldırdığı Neslihan’ın, mental sağlığında da büyük ilerleme kaydedildi. Anlık hafızası yeniden oluşturulan Neslihan’ın unutmadığı tek şey ise şarkılar. Neslihan’ın en büyük hayali ise en sevdiği sanatçı olan Tarkan ile aynı sahneyi paylaşıp, onunla şarkı söylemek.
29.01.2024 Gündem
Noterde büyük oyun! Okuma - yazma bilmeyen kadın arabayı üzerine geçirdi
Noterde büyük oyun! Okuma - yazma bilmeyen kadın arabayı üzerine geçirdi İstanbul'da otomobilini satmak isteyenleri dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2'si kadın 23 şüpheli gözaltına alındı. Şebekenin noterlerde kurbanlarını "Paran geliyor, birazdan hesabına geçecek merak etme" gibi sözlerle kandırarak otomobilleri üzerlerine aldıkları belirlendi. Noterde okuma yazma bilmeyen kadın şebeke üyesinin parmak basarak, kurbanının otomobilini üzerine aldığı anları güvenlik kameraları kaydetti.
19.01.2024 Vatan TV
Böylesi görülmedi! Okuma yazma bilmeyen dolandırıcı "parmak basarak" dolandırdı
Böylesi görülmedi! Okuma yazma bilmeyen dolandırıcı "parmak basarak" dolandırdı İstanbul'da otomobilini satmak isteyenleri dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2'si kadın 23 şüpheli gözaltına alındı. Şebekenin noterlerde kurbanlarını  "Paran geliyor, birazdan hesabına geçecek merak etme" gibi sözlerle kandırarak otomobilleri üzerlerine aldıkları belirlendi. Noterde okuma yazma bilmeyen kadın şebeke üyesinin parmak basarak, kurbanının otomobilini üzerine aldığı anları güvenlik kameraları kaydetti.
19.01.2024 Gündem
"Bazı göz hastalıkları çocukların hareketlerinden anlaşılabilir"
"Bazı göz hastalıkları çocukların hareketlerinden anlaşılabilir" Okul dönemindeki çocukların rutin göz muayenesinin ihmal edilmemesi konusunda uyarılarda bulunan Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Altınsoy, "Öğrenmenin yüzde 80'den fazlası görme duyusuyla gerçekleşir. Aileler çocukların hal ve hareketlerini izleyerek bazı göz rahatsızlıklarının farkına varabilir" dedi.
17.01.2024 Sağlık
Virgül Kullanım Alanları Nelerdir? Virgül Ne İşe Yarar?
Virgül Kullanım Alanları Nelerdir? Virgül Ne İşe Yarar? Virgül, cümlelerin anlam bütünlüğünü sağlayan en önemli noktalama işaretlerinden biridir. Virgülün yanlış kullanımı ya da hiç kullanılmaması, bir cümlenin anlamını tamamen değiştirmektedir. Özellikle yazılı sınavlarda ve testlerde sıklıkla karşılaşılan virgül soruları hem genel kültür hem de sınav başarısı için muhakkak bilinmesi gerekmektedir.
3.01.2024 Eğitim
MHP lideri Devlet Bahçeli: Meclis'te terörist istemiyoruz
MHP lideri Devlet Bahçeli: Meclis'te terörist istemiyoruz Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli konuşmasında, "Mehmetlerimize sıkılan, kanımızı döküp canımızı alan teröristlere hangi vekil hoşgörü ile yaklaşırsa suçludur. Hesap vermekten kurtulamayacaktır. TBMM'de terörist istemiyoruz, düşman, katil istemiyoruz. Canilerin sırtını sıvazlayan namertleri asla istemiyoruz." dedi.
26.12.2023 Gündem
2. Sınıf Saatler: Saatler Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
2. Sınıf Saatler: Saatler Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! 2. sınıf saatler konusu, eğitim sürecinde büyük önem taşımaktadır. Zaman ölçüm aracı saattir, saat süreleri ise tam/yarım/çeyrek gibi detaylarla ifade edilmektedir. Çocukların en kolay öğrenebileceği şekilde görsel ve işitsel olarak eğlendirirken öğretilebilmektedir. Zaman olarak saat tanımı ile araç olarak saat tanımı farklı ifadelerdir.
25.12.2023 Eğitim
Cerebrum Tech’in yapay zeka uygulamaları Cere ve Cere Insight Brüksel’de AB teknoloji liderleriyle buluştu
Cerebrum Tech’in yapay zeka uygulamaları Cere ve Cere Insight Brüksel’de AB teknoloji liderleriyle buluştu Yerli girişimcilik stüdyosu Cerebrum Tech, Dijital Türkiye Platformu ve DigitalEurope ortaklığında Brüksel’de düzenlenen buluşmada, yapay zeka uygulamaları Cere ve Cere Insight’ı Avrupalı teknoloji liderlerine tanıttı.
15.12.2023 Bilim ve Teknoloji
Galatasaray'da sakatlık şoku! Yıldız futbolcunun göğüs kası koptu
Galatasaray'da sakatlık şoku! Yıldız futbolcunun göğüs kası koptu Galatasaray'dan sakatlık açıklaması geldi. Sarı-Kırmızılı kulüp Sergio Oliveira'nın sakatlık yaşadığını duyurdu.
15.12.2023 Galatasaray

Benzer Haber Etiketleri

Okuma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki okuma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.