Oks

Oks

Son dakika OKS haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan OKS ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını OKS haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Oks

haberleri sayfasında son dakika yaşanan oks gelişmeleri de dahil olmak üzere 253 oks haberi bulunmuştur. Tüm oks haberleri aşağıda listelenmiştir.
BES ve OKS ile ilgili son dakika gelişmesi! Emekli sayıları açıklandı
BES ve OKS ile ilgili son dakika gelişmesi! Emekli sayıları açıklandı BES ile ilgili son dakika gelişmesi! SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, özel emeklilikte eylül ayı verilerine göre Gönüllü BES’te 7,6 milyon katılımcı, OKS’de ise 6,5 milyon çalışanın sistem dahilinde tasarruf yaptığını söyledi.
11.11.2022 Ekonomi
LGS 2022 puan hesaplama motoru var mı, 2022 LGS puan hesaplama nasıl yapılır, baraj puanı kaç? Sözel sayısal net LGS puan hesaplama!
LGS 2022 puan hesaplama motoru var mı, 2022 LGS puan hesaplama nasıl yapılır, baraj puanı kaç? Sözel sayısal net LGS puan hesaplama! 2022 LGS puan hesaplama motoru, robotu sonuçlar açıklanmadan puanını öğrenmek isteyenle tarafından yoğun rağbet görüyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği sınavın ardından LGS puan hesapla için yapılan aramalar arttı. Merkezi sınavda yayımlanan soru ve cevaplara göre kendi puanlarını ve yüzdelik dilimlerini hesaplamak isteyen öğrenciler kaç net çıkardığını öğrenmeye çalışıyor. Peki, LGS 2022 puan hesaplama motoru var mı, 2022 LGS puan hesaplama nasıl yapılır, baraj puanı kaç? İşte Sözel sayısal net LGS puan hesaplama…
6.06.2022 Eğitim
Lise taban puanları 2022! Lise taban puanları ne zaman açıklanacak 2022? Anadolu, İmam Hatip, Fen liseleri taban puanları 2021 ve yüzdelik dilimleri listesi!
Lise taban puanları 2022! Lise taban puanları ne zaman açıklanacak 2022? Anadolu, İmam Hatip, Fen liseleri taban puanları 2021 ve yüzdelik dilimleri listesi! Lise taban puanları açıklandı mı, hangi lise kaç puanla alıyor? Lise taban puanları araştırmaları hızlandı. LGS sınavı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yarın yapılacak. Sözel ve sayısal olmak üzere toplamda 90 soru sorulacak sınavda ilk oturum 09.30’da, ikinci oturum 11.30’da başlayacak. Peki, Lise taban puanları ne zaman açıklanacak 2022, kaç puanla hangi liseye gidilir? İşte Lise taban puanları 2022 ile Anadolu, İmam Hatip, Fen liseleri taban puanları 2021 ve yüzdelik dilimleri listesi!
4.06.2022 Eğitim
BES'te yeni dönem! Ödemede devrim gibi karar yüzde 30...
BES'te yeni dönem! Ödemede devrim gibi karar yüzde 30... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiren devrim gibi karar. BES'te yeni dönem başlıyor. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) konut alma, evlilik ve iş kurma gibi katılımcıların finansmana ihtiyaç duyacakları önemli olaylarda birikimlerini kısmen çekerek sistemde kalma çalışmasında sona gelindi. Çalışma kapsamında 18 yaşından önce sisteme giren çocukların üniversite eğitimi için de kısmen ödeme hakkı geliyor. BES'te yeni çalışmanın şifreleri...
28.05.2022 Ekonomi
BES'te yeni dönem! O şart kaldırıldı, hemen maaş alabilecekler ve...
BES'te yeni dönem! O şart kaldırıldı, hemen maaş alabilecekler ve... Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni dönem! Değişti ve o şart kaldırıldı. Genelge yayımlandı. Emeklilik Gelir Planı'na (EGP) aktarım kolaylaştırıldı. Aktarılması gereken asgari tutar aylık brüt asgari ücretin 12 katıyken 4 kata indirildi. Artık, aktarılan tutarın tamamı anapara olarak kabul edilecek. Bu da emekli olacak kişiler için emeklilikte ödenecek stopajın azalması anlamına geliyor. Pasif üyeler, emekliliğe hak kazanmış olanlar, 10 yıllık üyelik ve 56 yaşını tamamlamış olanlar doğrudan Emeklilik Gelir Planı'na aktarım yapabilecek ve hemen maaş alabilecek.
15.04.2022 Ekonomi
BES'te yeni dönem! Bireysel Emeklilik Sistemi'nde flaş değişiklik, devlet katkısı, yaş şartı ve...
BES'te yeni dönem! Bireysel Emeklilik Sistemi'nde flaş değişiklik, devlet katkısı, yaş şartı ve... Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni bir dönem başladı. Değişiklik kararları tek tek açıklandı. Devlet katkısı arttı. Yeni düzenlemeler ile birlikte katılımcılar eğitim, evlilik, konut alımı gibi hallerde nakit paraya ihtiyaç duyarsa, BES'teki birikimlerinden avans kullanabilecek. Birikimlere devlet katkısı yüzde 25'ten yüzde 30'a yükseltildi. Böylece BES için 100 lira yatıran bir katılımcı için devlet de 30 lira ilave edecek. Ayrıca yıllık devlet katkısı limitini aşan katkı payları için müteakip yıllarda devlet katkısının alınabilmesinin yolu açıldı, böylece sisteme toplu ödeme yapmanın cazibesi artırıldı. İşte BES'te yeni dönem ile ilgili bilinmeyen detaylar...
6.02.2022 Emekli
ING harekete geçti ve resmen duyurdu! Bir ilk, hesabı olan müşteriler artık...
ING harekete geçti ve resmen duyurdu! Bir ilk, hesabı olan müşteriler artık... ING harekete geçti ve yeniliği resmen duyurdu. Hesabı olan ya da müşteri olmak isteyen milyonları ilgilendiriyor. Bir ilk gerçekleşti. Dev banka yaptığı açıklamada hizmet noktaları açıldığını duyurdu. ING House adı altında ilki bir AVM'de açılan hizmet noktalarında vatandaşlar haftanın 7 günü, 12 saat boyunca ürünler ve mobil bankacılık hakkında bilgi alabiliyor. Banka, AVM'lerde yer alacak ING House’ların sayısını yıl sonuna kadar 20’ye kadar çıkarmayı hedefliyor. İşte tüm detaylar...
12.01.2022 Ekonomi
BES'te yeni dönem! 5 değişiklik birden geliyor, devlet katkısı artıyor, avans sistemi, temlik, OKS ve...
BES'te yeni dönem! 5 değişiklik birden geliyor, devlet katkısı artıyor, avans sistemi, temlik, OKS ve... BES'te büyük değişiklik! Tek tek açıklandı. Devlet katkısı artıyor, avans sistemi geliyor. Bireysel Emeklilik Sistemi'nden çıkmadan para çekilebilecek. Konut alımı, evlilik, eğitim ve benzeri özellik arz eden durumlarda BES hesabından kısmi olarak para çekilebilecek. OKS'de yaş sınırı kalkacak. Birikimlerin temlik edilmesine imkan tanınacak. BES'teki değişiklikler ile birlikte katılımın daha da artması bekleniyor. BES'te hayata geçirilecek en büyük yenilik para çekme imkanın devreye alınması olacak. Bireysel Emeklilik Sistemi'ne dahil olmayanların en önemli gerekçesi uzun süre biriken paranın kullanılamayacak olmasıydı. Ancak artık BES katılımcıları, yatırdıkları anapara ve devlet katkısının yarısına kadar kısmını avans olarak çekebilecekler. Sistemden çıkmalarına gerek kalmadan ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Örneğin BES hesabında ödediği anapara ve devlet katkısı 100 bin lira olan bir katılımcı, bu paranın 50 bin liraya kadar kısmını avans olarak alabilecek. Devlet katkısı hesabından da avans olarak çektiği tutarın yüzde 25’i oranında, yani 12 bin 500 lira tutarında ödeme yapılacak.
12.01.2022 Ekonomi
BES'te yeni dönem! Avans kullanımı başlıyor,12 bin 500 lirası devletten, hem anapara hem de nema geliri...
BES'te yeni dönem! Avans kullanımı başlıyor,12 bin 500 lirası devletten, hem anapara hem de nema geliri... BES'te bir dönem sona eriyor. Yeni bir dönem başlıyor. Bireysel Emeklilik Sistemi'nden çıkmadan para çekilebilecek. Büyük değişiklik ile birlikte BES'e katılımın daha da artması bekleniyor. Avans sistemi ile ev sahibi olmak, iş kurmak kolay hale gelecek. Bunların dışında da pek çok ihtiyaç BES avans ile karşılanabilecek. Bedelli askerlikten evlilik giderlerinin karşılanmasına kadar nakit ihtiyaçların oluşması durumunda BES'ten para çekilebilecek. BES katılımcıları, yatırdıkları anapara ve nemasının yarısına kadar kısmını avans olarak çekebilecekler. Sistemden çıkmalarına gerek kalmadan ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Örneğin, , BES hesabında ödediği anapara ve nema tutarı 100 bin lira olan bir katılımcı, bu paranın 50 bin liraya kadar kısmını avans olarak alabilecek. Devlet katkısı hesabından da avans olarak çektiği tutarın yüzde 25’i oranında, yani 12 bin 500 lira tutarında ödeme yapılacak.
6.01.2022 Ekonomi
2 bin 500 lira iade ediliyor! Paraları almak için son gün...
2 bin 500 lira iade ediliyor! Paraları almak için son gün... Yüz binleri çok yakından ilgilendiren karar. 2 bin 500 lira iade edilecek. Paraya almak için son başvuru tarihi 31 Aralık 2021. Çiftçilere ödenen desteklerden kesilen yüzde 4 stopaj vergisinin 2016’ya kadar yani 5 yıl geriye dönük iadesi kararı kapsamında 2 milyon kişiye, faiziyle birlikte yaklaşık 5 milyar liralık ödeme yapılacak. Öte yandan üreticilere ödenecek desteklere ilişkin tebliğ yayınlandı.
23.12.2021 Ekonomi
Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu! Bitkisel üretime destekleme ödemesi yapılmasına dair tebliğ Resmi Gazete’de!
Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu! Bitkisel üretime destekleme ödemesi yapılmasına dair tebliğ Resmi Gazete’de! Tarım ve Orman Bakanlığının Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğde, bitkisel üretimi artırmak, verim ve kaliteyi yükseltmek, üretim maliyetlerinin karşılanmasına katkıda bulunmak, sürdürülebilirliği sağlamak, kayıtlılığı arttırmak ve çevreye duyarlı alternatif tarım tekniklerinin geliştirilmesine yönelik, çiftçilere destekleme yapılmasına ilişkin usul ve esasların belirlendi.
8.12.2021 Ekonomi
MEB resmen duyurdu! LGS, TEOG, SBS, OKS... Hepsini kapsıyor, ve belli oldu
MEB resmen duyurdu! LGS, TEOG, SBS, OKS... Hepsini kapsıyor, ve belli oldu Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. Ve belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Özer önemli bir çalışmaya imza attı. 12 milyon 230 bin öğrenciyi kapsıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, araştırmacılar Bekir Gür, Ahmet Öztürk, ve Eren Suna ile birlikte Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi’nde yayımlanan bir çalışmaya imza attı.9. sınıf öğrencilerinin matematik başarısı incelendi. Ayrıca 10 yıllık periyotta uygulanan 4+4+4 sistem değişikliğinin etkileri de değerlendirildi.
2.11.2021 Eğitim
Emeklilik ve sigorta ile ilgili flaş açıklama!
Emeklilik ve sigorta ile ilgili flaş açıklama! Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Türker Gürsoy, "Ülkemiz sigorta ve bireysel emeklilik sektörümüzün sağlıklı ve sürdürülebilir gelişmesi yolunda çok önemli ve şanslı günlerden geçiyoruz. Cumhurbaşkanımızın sektörümüze verdiği destek ve güven bizleri onurlandırırken, sorumluluklarımızın önemini bir kez daha bizlere gösterdi." ifadelerini kullandı.
16.03.2021 Emekli
Emeklilik ile ilgili önemli açıklama! Yüzde 21,7'lik artış...
Emeklilik ile ilgili önemli açıklama! Yüzde 21,7'lik artış... Emeklilik ile ilgili flaş rakamlar ortaya çıktı. Sayı 12 milyonu geçti. En son veriler açıklandı. Yüzde 21,7 artış oldu. Bireysel Emeklilik Sistemi'ne vatandaşların ilgisi arttı. BES fonları büyüdü. Pandeminin etkisiyle BES'ten çıkışlar azaldı. Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili yayınlanan rapor kazanç miktarını da ortaya koydu. Rapora göre mevduat faiz oranları ile BES karşılaştırıldığında yüzde 21,7 puanlık bir fark oluyor. Birçok kişi özellikle uzun vadede kazanç sağlamak için BES'e dahil oluyor. Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) raporuna göre, 2020 sonu itibarıyla Bireysel Emeklilik Sistemi'nin (BES) katılımcı sayısı 12,6 milyona ulaşırken, yaklaşık portföy büyüklüğü 171 milyar lira oldu.
8.02.2021 Emekli
Başvuran o parayı alıyor! Son gün...
Başvuran o parayı alıyor! Son gün... Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Şartlar belirlendi. Başvurana devlet ödemesi yapılacak. Başvurular yılsonuna kadar devam edecek. Tarımsal destekleme kapsamında bu yıl bitkisel üretime yönelik yapılacak ödemelerin şartları belli oldu.
25.11.2020 Ekonomi
SPK'dan Bireysel Emeklilik Sistemi açıklaması
SPK'dan Bireysel Emeklilik Sistemi açıklaması Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, "Mevcut durumda hisse senedi, tahvil, bono, yatırım fonu, otomatik Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), gönüllü BES ve benzeri araçlar yoluyla yaklaşık 18 milyon vatandaşımız doğrudan veya dolaylı olarak sermaye piyasalarımız yatırımcısı olmuştur." dedi.
17.11.2020 Emekli
Tarım sigortası nedir? Tarım sigortası nasıl yaptırılır?
Tarım sigortası nedir? Tarım sigortası nasıl yaptırılır? Tarım sigortası, toprakla ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin ürünlerini koruması açısından çok önemlidir. Çiftçiler devlet garantili bu sigortayı yaptırarak ürünlerini veya hayvanlarını güvence altına almış oluyorlar. Herhangi bir olası ürün kaybında veya hayvan telefinde sigortadan zararlarını karşılayabiliyorlar. Bu nedenle tarım sigortasının ne olduğunu öğrenip, bu sigortadan yararlanabilirsiniz. Tarım sigortası hakkında detaylı bilgiyi sizler için derledik.
24.07.2020 Ekonomi
Türkiye Sigorta Birliği Başkanı yeniden Atilla Benli oldu
Türkiye Sigorta Birliği Başkanı yeniden Atilla Benli oldu Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda, Güneş Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli, 61 geçerli oyun tamamını alarak yeniden Başkan seçildi.
29.06.2020 Ekonomi
Gonca Vuslateri: Hemen gitme olur mu kızım?
Gonca Vuslateri: Hemen gitme olur mu kızım? Oyuncu Gonca Vuslateri, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla köpeği Cissy hakkındaki duygularını takipçileriyle paylaştı. Köpeğinin yaşlandığını söyleyen Vuslateri, henüz onunla ayrılmaya hazır olmadığını da altını çize çize belirtti.
25.05.2020 Magazin
"Hemen gitme olur mu kızım?"
"Hemen gitme olur mu kızım?" Oyuncu Gonca Vuslateri, köpeği Cissy hakkındaki duygularını takipçileriyle paylaştı.
24.05.2020 Magazin
Kılıçdaroğlu: Çağdaş uygarlığın üzerine eğitimle, bilimle çıkacaksınız
Kılıçdaroğlu: Çağdaş uygarlığın üzerine eğitimle, bilimle çıkacaksınız CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eğitim partiler üstüdür. 'Milli' olmak kendi içine kapanık olmak değildir. Kendi değerlerimizi evrensel değerlerle buluşturmak demektir. Çağdaş uygarlığın üzerine eğitimle, bilimle, araştırmayla çıkacaksınız. Düşüncenin önündeki bütün engelleri kaldırarak çıkacaksınız" dedi.
18.01.2020 Siyaset
Yargıtay'dan emsal karar! BES'te haciz...
Yargıtay'dan emsal karar! BES'te haciz... Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) birikimlerine haciz gelen bir kişi, İcra Hukuk Mahkemesi'nin yolunu tuttu. Yargıtay ise BES birikiminin kısmen haczedilebileceğine karar verdi
27.05.2019 Ekonomi
BES'in büyüklüğü 100 milyar liraya dayandı
BES'in büyüklüğü 100 milyar liraya dayandı Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de sosyal güvenlik sistemini tamamlayıcı olarak kurulan Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) katılımcıların fon tutarı ve devlet katkısı fon tutarının toplam büyüklüğü olan 93,6 milyar lira ile otomatik katılımla sisteme dahil olanların biriktirdiği 5,6 milyar lira dikkate alındığında, sistemin toplam büyüklüğü 100 milyar liraya dayandı.
21.04.2019 Ekonomi
Sisteme girişler hızlanacak
Sisteme girişler hızlanacak Tasarruf açığını azaltıp ekonomiye uzun vadeli fon sağlamak amacıyla 2003’te başlayan Bireysel Emeklilik Sistemi’nde, yüzde 25’lik devlet katkısının ardından Otomatik Katılım Sistemi (OKS) yürürlüğe girdi. Geçen haftaki düzenleme ile sisteme tekrar girişlerin artması bekleniyor.
31.12.2018 Ekonomi
Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da iki ayrılık birden!
Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da iki ayrılık birden! Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın 112. son bölümünde iki ayrılık birden yaşandı
24.10.2018 Televizyon

Benzer Haber Etiketleri

Oks ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki oks haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.