Obezite Ameliyatı

Obezite Ameliyatı

Son dakika Obezite ameliyatı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Obezite ameliyatı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Obezite ameliyatı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Obezite Ameliyatı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan obezite ameliyatı gelişmeleri de dahil olmak üzere 201 obezite ameliyatı haberi bulunmuştur. Tüm obezite ameliyatı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'nın gece yemek kültürü Adanalıları obez yaptı
Adana'nın gece yemek kültürü Adanalıları obez yaptı Gece yemek kültürünün yaygın olduğu Adana, Türkiye’nin en obez ili olurken, uzmanlar vatandaşları spor yapmaları konusunda uyardı. Vatandaşlar ise Adana’nın diyet yapmak için uygun bir şehir olmadığını söyledi.
4.03.2024 Adana
Obezite doktoru hastalarıyla aynı kaderi yaşadı! 'Hocam bu sen misin?'
Obezite doktoru hastalarıyla aynı kaderi yaşadı! 'Hocam bu sen misin?' Hastalarıyla aynı kaderi yaşayan Obezite cerrahı Zübeyr Üçüncü, yeni haliyle görenleri şaşırtıyor. Tam 140 kiloydu, obezite ameliyatı oldu, 80 kiloya kadar düştü. Eksi fotoğrafların görenlerin gözlerine inanmadığını anlatan Üçüncü, “Bu tecrübeyi yaşamam, hastalarımı daha iyi anlamamı sağladı. Ben de aynı yoldan geçtim” dedi.
28.03.2023 Yaşam
Mide botoksu can aldı! Zayıflamada yeni tehlike...
Mide botoksu can aldı! Zayıflamada yeni tehlike... Zayıflamak isteyenlerin yeni umudu olan mide botoksu, merdiven altı uygulamalarda zehir saçıyor. Mide botoksu ameliyatı olan Türkmenistan uyruklu Aylar Korhanova hayatını kaybetti. İstanbul ve İzmir’de aynı ameliyatı olan 31hastada çift görme, tansiyon ve mide bulantısı gibi yan etkiler görüldüğü ortaya çıktı
26.03.2023 Yaşam
İnternetten aldığı zayıflama ilacı hayatını kabusa çevirdi! Eşinin yaptığı karşısında ise perişan oldu
İnternetten aldığı zayıflama ilacı hayatını kabusa çevirdi! Eşinin yaptığı karşısında ise perişan oldu Zayıflamak için internetten ilaç alan 40 yaşındaki Gül Sevim Turp, iddiaya göre 100'lü kilolardayken ilaç kullanımının ardından felç geçirip 350 kiloyu aşarak yerinden oynayamaz hale geldi. Eşinin bu zor süreçte yaptığı karşısında yıkılan Turp, internetten zayıflama ilacı almak isteyenleri de uyardı.
11.01.2023 Yaşam
Memur, emekli, işçi, esnaf milyonları ilgilendiriyor! İlave ücret ve katılım payı alınıyor! Detaylar tek tek açıklandı
Memur, emekli, işçi, esnaf milyonları ilgilendiriyor! İlave ücret ve katılım payı alınıyor! Detaylar tek tek açıklandı Memur, emekli, işçi, esnaf milyonları ilgilendiriyor. Hastane faturalarıyla ilgili son dakika açıklaması. İlave ücret ve katılım payı alınıyor. Vatandaşlar hastanelere gittiklerinde sürpriz faturalar ile karşılaşabiliyorlar. Fahiş faturalar dolayısıyla vatandaşlar ile hastane çalışanları karşı karşıya gelebiliyor. Tartışmalar daha çok özel hastanelerde yaşanıyor. Ayakta tedavilerde katılım payı devlet hastanelerinde 6 TL, devlet üniversiteleri ile ortak kullanılan Sağlık Bakanlığı eğitim ve araştırma hastanelerinde 7 TL, üniversite hastanelerinde 8 TL, özel hastanelerde 15 TL olarak uygulanıyor. Ayakta tedavide yazılan reçeteler için ilaç tutarının; emeklilerden yüzde 10’u, diğer kişilerden yüzde 20’si oranında katılım payı alınıyor. Ayrıca her bir reçete için 3 kutuya kadar ilaçta 3 TL, 3 kutuya ilave her bir ilaç için 1 TL katılım payı tahsil ediliyor. Peki her hastanede ilave ücret alınır mı? İlave ücret için sınır nedir? İlave ücret ödemekten kurtulmak mümkün mü? İşte sağlıkta ilave ücret ve katılım payı ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
11.08.2022 Memur
Tek delikten obezite ameliyatı
Tek delikten obezite ameliyatı Obezitenin dünya genelinde önde gelen bir sağlık problemi olduğunu ve tedavi yöntemlerinden birisinin de ameliyatların tek delikten yapılabiliyor olduğunu belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serhat Buldur, “Bu yöntem kesi sayısını teke düşürürken, aynı zamanda yapılan kesi göbek çukurunda gizlendiği için iyileşme sonrası gözle görülebilir herhangi bir iz kalmıyor” dedi.
6.05.2022 Sağlık
Anne ve oğlu aynı gün obezite ameliyatı oldu
Anne ve oğlu aynı gün obezite ameliyatı oldu Diyet ve sporla zayıflayamayan 51 yaşındaki Reyhan Koca ile 27 yaşındaki oğlu Burak, hayal ettikleri ideal kiloya kavuşmak için Eskişehir'den Düzce'ye geldi. Düzce Üniversitesi Hastanesi'ne başvuran anne ile oğlu, obezite ameliyatı oldu.
15.04.2022 Sağlık
Obezite ameliyatı sonrası yakın takip önem taşıyor!
Obezite ameliyatı sonrası yakın takip önem taşıyor! Obezite tedavi yöntemlerinin denenmesi sonrasında istenilen sonuca ulaşılamayan durumlarda cerrahi girişimlerin önerildiğini söyleyen Prof. Dr. Asım Cingi, operasyon sonrasına dikkat çekti. Cerrahi sonrası oluşabilecek sorunların yakın takibi için ameliyat sonrası hastaların ilk bir ay yakın takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Asım Cingi, obezite tedavisinde bir ömür doktor kontrolünde olunması gerektiğini ve olası riskli durumlara karşı dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.
8.01.2022 Sağlık
Estetik operasyon kabusu! Peş peşe 3 kez denedi, görünce kendi bile inanamadı
Estetik operasyon kabusu! Peş peşe 3 kez denedi, görünce kendi bile inanamadı Estetik operasyon kabusu. İngiltere'de yaşayan Selda Gümüş (50), 6 yıl önce geldiği İzmir'de geçirdiği obezite ameliyatı sonrası, estetik operasyon için de 3 kez bıçak altına yattı. Gümüş, germe operasyonlarında vücudunda deformasyon meydana geldiğini ileri sürerek operasyonları yapan doktor hakkında suç duyurusunda bulundu.
17.12.2021 Yaşam
3 ameliyat geçirdi, estetik operasyonlar sonrası hayatı kabusa döndü!
3 ameliyat geçirdi, estetik operasyonlar sonrası hayatı kabusa döndü! İngiltere'de yaşayan Selda Gümüş (50), 6 yıl önce geldiği İzmir'de geçirdiği obezite ameliyatı sonrası, estetik operasyon için de 3 kez bıçak altına yattı. Gümüş, germe operasyonlarında vücudunda deformasyon meydana geldiğini ileri sürerek operasyonları yapan doktor hakkında suç duyurusunda bulundu. Gümüş, "Vücuduma korku filmi sahnesi için makyaj yapılmış gibi hissediyorum. Bu süreci yaşadığım için uykularım kaçıyor. Rüyalarımda doktor gözlerimi oyuyor ya da beni parçalayıp doğruyor" dedi.
17.12.2021 Gündem
Hastanede skandal! Doktorlara soruşturma açıldı, hastane kapatıldı
Hastanede skandal! Doktorlara soruşturma açıldı, hastane kapatıldı Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kriterler ve tüm uyarılara rağmen, yanıltıcı reklam ve donanımsız hastanede yapılan obezite ameliyatı, sadece kilolarından kurtulmak isteyen M.Y.’nin hayatına mal oldu.
23.11.2021 Yaşam
Obezite ameliyatı sonrası bu 10 öneriye dikkat!
Obezite ameliyatı sonrası bu 10 öneriye dikkat! Kronik hastalıklar başta olmak üzere, pek çok soruna neden olan obezite sorununun çözümünde cerrahi yöntemlere başvuranların sayısı artıyor. Uygun olan hastalara uygulanan obezite ameliyatı sonrasında dikkat edilmesi gerekiyor. Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Abdulcabbar Kartal, obezite ameliyatı geçirenlere 10 önemli öneride bulundu.
29.07.2021 Sağlık
Pandemi obezite ameliyatlarına bakışı değiştirdi!
Pandemi obezite ameliyatlarına bakışı değiştirdi! Kovid-19’un obezite hastalarında daha ağır seyrettiğini ve virüs nedeniyle hastaneye yatanların yaklaşık yarısının obezitesi olduğunu belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Zeki Özsoy, “Obezite cerrahisi elektif bir ameliyattır, yani acil değildir. Ancak obezitenin Kovid-19 hastalığını şiddetlendirdiği ortaya çıkınca obez hastaların ameliyatlarının ertelenmemesi, bunların acil kabul edilebileceği görüşü dünyada kabul görmüştür” dedi.
7.07.2021 Sağlık
Obezite ameliyatları ne zaman yapılmalı?
Obezite ameliyatları ne zaman yapılmalı? Obezite, tüm dünyada her geçen gün yaygınlaşan ciddi bir sağlık sorunu. Son 40 yıldır tüm dünyada artış gösteren obezitenin birçok farklı sağlık sorununa neden olabildiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Abdulcabbar Kartal, “Türkiye’de ve dünyada günümüzün en önemli ölüm nedenlerinden biri olarak kabul edilen obezite mutlaka tedavi edilmeli. Özellikle COVID-19 pandemisinin başlamasıyla beraber Türkiye’deki şişmanlık insidansının daha da arttığı biliniyor. Yetişkinlerin yanı sıra çocuk ve ergenlerde de obezitenin görülme oranı arttı” açıklamasında bulundu. Peki, obezite ameliyatları ne zaman yapılmalı? Obezite ameliyatı kimlere yapılır? En yaygın yapılan ameliyatlar hangileri? Doç. Dr. Abdulcabbar Kartal anlattı.
1.07.2021 Sağlık
Şişmanlık salgını: Obezite
Şişmanlık salgını: Obezite Obeziteyi şişmanlık salgını olarak niteleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Tarık Zafer Nursal, tüm dünyada 1,5 milyar kişi fazla kilolu, 500 milyon kişinin ise şişman olduğunu söyledi.
26.05.2021 Sağlık
İnsan hayatını 20 yıla kadar kısaltabiliyor
İnsan hayatını 20 yıla kadar kısaltabiliyor Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Önder Sürgit, obezitenin insan hayatını 20 yıla kadar kısaltabildiğini bildirdi. Türkiye’de obezite rakamlarının giderek arttığına dikkat çeken Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın ise obezitenin ülke için artık büyük bir sorun haline geldiğini belirti.
22.05.2021 Sağlık
Obezite ameliyatları hakkında merak edilenler
Obezite ameliyatları hakkında merak edilenler Obezite ameliyatının mide-bağırsak sisteminin yeniden düzenlenmesini içerdiği için ciddi ve önemli bir cerrahi operasyon olduğuna dikkat çeken Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Köksal Bilgen, “Obezite cerrahisi iki çeşit olarak uygulanır. En sık tercih edilen yöntem bariatrik cerrahi olarak da bilinen kısıtlayıcı ameliyatlardır. Burada amaç, gıda alımını belli bir noktada sınırlamaya zorlayan anatomik bir yapı elde etmektir Diğer yöntem ise besinlerin emilimini azaltan ameliyatlardır. Bu sayede kalorisi yüksek gıdaların vücut tarafından emilimi engellenerek kilo alımı azaltılır.” dedi.
25.09.2020 Sağlık
'Türkiye’de kadınların yarısı, erkeklerin 5’te 1’i obez”'
'Türkiye’de kadınların yarısı, erkeklerin 5’te 1’i obez”' Türkiye’de her beş erkekten birinin, kadınların ise neredeyse yarısının obez olduğunu belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Gökhan Yılmaz, “Obeziteyi estetik bir problem olarak algılamak büyük hata. Ölümcül hastalıklara yol açan obezitenin tedavisi, içerisinde cerrahinin de olduğu multidisipliner yaklaşımlarla mümkün” dedi.
8.08.2020 Sağlık
Obezite ameliyatı Beden Kitle İndeksi 30’un altında olanlara yapılamayacak
Obezite ameliyatı Beden Kitle İndeksi 30’un altında olanlara yapılamayacak Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı protokole göre, Beden Kitle İndeksi 30’un altında olan hastalara hiçbir şekilde obezite ameliyatı yapılmayacak
2.07.2020 Sağlık
Obezite corona virüsten ölüm riskini artırıyor
Obezite corona virüsten ölüm riskini artırıyor Corona virüs enfeksiyonunun özellikle de obezite grubundaki genç nüfusta ölümcül seyretme tehlikesinin daha yüksek olduğuna dikkat çeken Genel Cerrahi- Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Samet Yardımcı, "Obezitenin insan sağlığını tehdit eden birçok hastalığa yol açtığını, hayat kalitesini bozduğunu ve ortalama insan ömrünü kısalttığını biliyorduk. Artık Covid- 19 enfeksiyonunun daha ağır geçmesi için bir risk faktörü olduğunu da biliyoruz. İngiltere’de Başbakan Boris Johnson’a mektup yazan Kraliyet Akademisi Cerrahları’nın istatistiğine göre, ülkede vücut kitle indeksi 40’ın üzerinde olan hastalarda ölüm oranı yüzde 50’yi geçti" dedi.
29.05.2020 Sağlık
Obezite yaşam kalitesini etkiliyor
Obezite yaşam kalitesini etkiliyor Op.Dr. Mehmet Yalım Uçtum, obezitenin yaşam kalitesini etkilediğini söyledi.
21.01.2020 Sağlık
Obezitenin tüm vücuda etkilerine dikkat
Obezitenin tüm vücuda etkilerine dikkat Op.Dr. Mehmet Yalım Uçtum, obezitenin vücuda etkileri hakkında bilgiler verdi.
28.12.2019 Sağlık
Obeziteyle ilgili bilmeniz gerekenler
Obeziteyle ilgili bilmeniz gerekenler Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Yalım Uçtum Obezite hakkında bilgiler verdi.
14.12.2019 Sağlık
Aman dikkat! Obezite ameliyatlarından sonra...
Aman dikkat! Obezite ameliyatlarından sonra... Uzmanlar obezite ameliyatlarının ardından estetik müdahaleler için sabırsız davranılmaması gerektiğinin altını çiziyor. Dr Evrim Uçkunkaya, “Mide ameliyatlarının ardından, verilen ağır kiloların etkisiyle sarkma ve gevşeme problemleriyle savaş başlar. Bu savaşta estetik müdahalenin zamanından önce yapılması, en büyük hatadır. Germe ameliyatından sonra kilo verilmeye devam edilirse, vücut bunu 8 kiloya kadar tolere eder ama sonra sarkmalar başlar ve ameliyat boşuna yapılmış olur. Tekrar başa dönülür.” diye uyarıyor.
4.11.2019 Sağlık
55 kilo verdi, şimdi deneyimlerini aktarıyor!
55 kilo verdi, şimdi deneyimlerini aktarıyor! Antalya’da yaşayan hemşire Nihan Yurt (36) 122 kiloyken yaşadığı sıkıntıları ve tüp mide ameliyatı olduktan sonra hayatında nelerin değiştiğini, kendi gibi kilo sorunu olanlarla paylaşarak danışmanlık yapıyor.
12.09.2019 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Obezite Ameliyatı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki obezite ameliyatı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.