Notam

Notam

Son dakika notam haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan notam ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını notam haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Notam

haberleri sayfasında son dakika yaşanan notam gelişmeleri de dahil olmak üzere 41 notam haberi bulunmuştur. Tüm notam haberleri aşağıda listelenmiştir.
NOTAM nedir, NOTAM ilan edildi ne demek? Gaziantep Havalimanı tanımlanmayan cisim nedir, uçuşlar neden iptal edildi?
NOTAM nedir, NOTAM ilan edildi ne demek? Gaziantep Havalimanı tanımlanmayan cisim nedir, uçuşlar neden iptal edildi? NOTAM nedir, ne demek? Antep hava sahasında tanımlanamayan bir cisim görüldüğünün rapor edilmesi üzerine gece yarısından itibaren durdurulan uçuşlar, yaklaşık 12 saat sonra normale döndü. Gaziantep hava sahasında tanımlanamayan cisim nedeniyle uçuşların yapılamamasının ardından, NOTAM bildirisinin ne olduğu sorgulanmaya başlandı. NOTAM kelimesinin anlamı, sosyal medyada birçok kişi tarafından merak edildi. Peki, NOTAM nedir, ne demek?
20.05.2023 Gündem
ABD'de sistem kilitlendi, tüm uçuşlar iptal edildi
ABD'de sistem kilitlendi, tüm uçuşlar iptal edildi ABD Federal Havacılık İdaresi'nde (FAA) bilgisayar sistemlerinin devre dışı kalması sonucu ülkenin çeşitli bölgelerinde yüzlerce uçuşun aksadığını duyurdu.
11.01.2023 Ekonomi
THY'den Ukrayna seferlerine ilişkin bilet fiyatı açıklaması
THY'den Ukrayna seferlerine ilişkin bilet fiyatı açıklaması Türk Hava Yolları (THY), bazı internet siteleri ve sosyal medyada "Ukrayna seferlerinin talep yoğunluğunu karşılamadığı", "bilet fiyatlarının normal değerlerin üzerinde olduğu" yönünde yapılan haber ve paylaşımların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
25.02.2022 Ekonomi
Türkiye İsrail'i listeden çıkardı! Gelen yolculardan PCR testi istenecek...
Türkiye İsrail'i listeden çıkardı! Gelen yolculardan PCR testi istenecek... Türkiye, koronavirüs önlemleri kapsamında daha önce yurt dışından gelen yolcular için zorunlu kıldığı PCR testi uygulamasını 13 ülkeden gelen yolcular için kaldırıldı. Daha önce belirlenen ülkelerde adı geçen İsrail ise listeden çıkartıldı. İsrail'den Türkiye'ye gelecek yolcular PCR testi ibraz etmek zorunda kalacak.
15.05.2021 Gündem
"Yunanistan'ı sağduyuya davet ediyoruz"
"Yunanistan'ı sağduyuya davet ediyoruz" Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan tarafından Ege ve Doğu Akdeniz’de yayınlanan 'NOTAM'a ilişkin, "Yunanistan'ı sağduyuya ve iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde bölgede barış ve istikrarı güçlendirme çabalarımıza katkıda bulunarak sorumlu bir şekilde hareket etmeye davet ediyoruz" dedi.
26.12.2020 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu'ndan AB'ye son dakika mesajı
Bakan Çavuşoğlu'ndan AB'ye son dakika mesajı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto ile ortak basın toplantısı düzenledi. Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto, "İster beğensinler ister beğenmesinler, Avrupa'nın güvenliği önemli ölçüde Türkiye'nin elindedir" dedi.
8.12.2020 Siyaset
KKTC karantina ücreti ne kadar?
KKTC karantina ücreti ne kadar? KKTC karantina ücreti ne kadar? Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) girişlerde KKTC vatandaşı olsun ya da olmasın tüm test ve karantina giderlerinin yolcular tarafından karşılanacağı bildirildi. Bankalar aracılığıyla ödenecek tutar ise 2255 TL olarak belirlendi.
5.12.2020 Gündem
Türkiye'den Karadeniz'de NOTAM ve NAVTEX kararı! Füze atışı...
Türkiye'den Karadeniz'de NOTAM ve NAVTEX kararı! Füze atışı... Son dakika haberine göre, Türkiye, Sinop ve Ordu açıklarında Karadeniz üzerinde füze atışı yapılacağı gerekçesiyle Havacılara Bilgi Notu (NOTAM) ve atış eğitimi yapılacağı için Seyir Duyurusu (NAVTEX) yayımlandı.
15.10.2020 Gündem
MSB: Rusya Federasyonu ile herhangi bir tatbikat icra edilmeyecek
MSB: Rusya Federasyonu ile herhangi bir tatbikat icra edilmeyecek Milli Savunma Bakanlığı (MSB), ilan edilen son NAVTEX'in, seyir emniyetinin sağlanması açısından rutin bir uygulamadan ibaret olduğunu belirterek, "Bu kapsamda, yapılan bazı yanlış değerlendirmelerin aksine, Rusya Federasyonu ile herhangi bir tatbikat, eğitim, atış faaliyeti icra edilmeyecektir" açıklamasını yaptı.
3.09.2020 Gündem
Bakan Turhan açıkladı! 25  Ocak'ta yasak kalkıyor
Bakan Turhan açıkladı! 25 Ocak'ta yasak kalkıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Süleymaniye'ye uçuş yasağı 25 Ocak'ta kaldırılacak. İstanbul-Süleymaniye hattında haftalık 7 sefer yapılacak." dedi.
23.01.2019 Ekonomi
İstanbul Havalimanı'na taşınma tarihleri dünyaya resmen duyuruldu
İstanbul Havalimanı'na taşınma tarihleri dünyaya resmen duyuruldu İstanbul Havalimanı'na transfer programı dünyaya da resmen duyuruldu. NOTAM olarak adlandırılan havacıları bilgilendirme notu ile İstanbul Havalimanı'na transfer tarihi ile programı dünya ile paylaşıldı. Avrupa Havacılık Bilgi Hizmetleri Veri Tabanında da transfer programı yayınlandı.
21.01.2019 Gündem
İstanbul Yeni Havalimanı üzerinde uçuş yasağı
İstanbul Yeni Havalimanı üzerinde uçuş yasağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi açılışını yapacağı İstanbul Yeni Havalimanı'nın içinde olduğu büyük bir alan üzerinde bugün 11 saatliğine uçuş yasağı getirildi.
29.10.2018 Gündem
Baba demek güvenmektir!
Baba demek güvenmektir! Ünlü isimler Babalar Günü’nü sosyal medya hesaplarından paylaştıkları fotoğraflarla kutladı. Ünlü babalar çocukları ile mutluluklarını hayranları ile paylaştı
17.06.2018 Magazin
Kriz büyüyor! THY seferlerini iptal etti!
Kriz büyüyor! THY seferlerini iptal etti! Fransa'nın hazırladığı çalışma yasası reform paketine karşı olan 9 memur sendikası, ülke çapında greve gidiyor. Grev nedeniyle THY bazı seferlerini iptal etti.
3.05.2018 Dünya
Yeni Havalimanı'ndaki değişim NOTAM'la tüm dünyaya duyuruldu
Yeni Havalimanı'ndaki değişim NOTAM'la tüm dünyaya duyuruldu 29 Ekim'de ilk etabı açılması planlanan İstanbul Yeni Havalimanı ile ilgili önemli bir gelişme daha yaşandı. NOTAM olarak adlandırılan havacıları bilgilendirme notu ile İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınması operasyonu ve IATA(Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği) kodunun kullanımı tüm dünyaya resmen duyuruldu.
27.04.2018 Ekonomi
THY seferlerini iptal etti!
THY seferlerini iptal etti! Fransa'daki grev nedeniyle THY'nin bazı seferlerinde iptaller gerçekleşti.
10.10.2017 Ekonomi
Milyonlar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne akın etti
Milyonlar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne akın etti FETÖ'cü hainlerin 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinliklerinin yapılacağı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü trafiğe kapatıldı. Milyonlarca kişi köprüye akın etti
29.09.2021 Gündem
İstanbul ve Ankara'da uçuş yasağı
İstanbul ve Ankara'da uçuş yasağı 15 Temmuzda yapılacak etkinlikler nedeniyle bugün İstanbul ve Ankara'da görerek uçuş yapan sivil uçak ve helikopterlere uçuş yasağı getirildi.
29.09.2021 Gündem
Rusya, Kıbrıs açıklarında kruz füzesi atımları yapacak
Rusya, Kıbrıs açıklarında kruz füzesi atımları yapacak Rusya'nın Karadeniz Donanması'na bağlı gemiler, Kıbrıs açıklarındaki uluslararası sularda eğitim amaçlı kruz füzesi atımları yapacak.
29.06.2017 Dünya
Ankara'da pilotlara 'GPS sinyalleri kesilebilir' uyarısı
Ankara'da pilotlara 'GPS sinyalleri kesilebilir' uyarısı Ankara hava sahasında uçan hava araçları için yeni bir NOTAM yani havacılara bilgilendirme notu yayınlandı
29.09.2021 Gündem
Marmara Bölgesi’nde uçuş yasağı 22 Temmuz'a kadar uzatıldı
Marmara Bölgesi’nde uçuş yasağı 22 Temmuz'a kadar uzatıldı İSTANBUL, Tekirdağ, Yalova ve Bursa’yı kapsayan ve önceki gün ilan edilen uçuş yasağı, 22 Temmuz Cuma gününe kadar uzatıldı...
29.09.2021 Gündem
Malatya Erhaç Havalimanı kapatıldı
Malatya Erhaç Havalimanı kapatıldı DARBE girişiminin ardından sivil itfaiye-arama kurtarma ekiplerinin pisti kapatarak uçakların kalkmasını engellediği Malatya Erhaç Havalimanı, sivil uçuş trafiğine kapatıldı...
29.09.2021 Gündem
Marmara hava sahası kapatıldı
Marmara hava sahası kapatıldı İSTANBUL’u da kapsayan Marmara Bölgesi üzerindeki hava sahası görerek uçuş yapan tüm sivil hava araçların uçuşlarına kapatıldı...
29.09.2021 Gündem
1 Mayıs yasakları hem havadan hem karadan
1 Mayıs yasakları hem havadan hem karadan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı nedeniyle yarın yaklaşık 10 bin polisin görev yapacağı İstanbul’da havadan ve karadan önlemler alındı...
29.04.2015 Arşiv
1 Mayıs'ta helikopterler de yasak
1 Mayıs'ta helikopterler de yasak 1 MAYIS Emek ve Dayanışma Bayramı nedeniyle Cuma günü İstanbul Hava Sahası üzerinde helikopter gibi görerek şartlarda uçuş yapacak hava araçlarına izin verilmeyecek...
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Notam ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki notam haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.