Emeklilik yaşından düşülüyor! Zorunlu olarak emekli ediliyorlar, çok sayıda kişi merak ediyordu...
Emeklilik yaşından düşülüyor! Zorunlu olarak emekli ediliyorlar, çok sayıda kişi merak ediyordu... Emeklilik yaşından düşülüyor, zorunlu olarak emekliliğe sevk ediliyorlar. Emeklilik ile ilgili açıklama geldi. Çok sayıda kişi merak ediyordu. Vatandaşlar erken emekliliğin yollarını ararken, yaş, prim hesabını da doğru yapıp yapmadığından emin olmak istiyor. Hangi şartlarda emekli olunur? Askeri personeller rütbelerine göre kaç yaşında emekli olabiliyor? Geriye dönük Bağkur'a prim ödenmez mi? Emeklilik için kaç yıl borçlanılması gerekiyor? Emeklilik ile ilgili merak edilen sorular ve yanıtları...
17.03.2022 Emekli
Emekli olanlara müjde! SGK harekete geçti, maaşlar...
Emekli olanlara müjde! SGK harekete geçti, maaşlar... Emekli olanlara maaş müjdesi! Emekli maaşları ile ilgili güzel haber geldi. SGK düğmeye bastı. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Sadece 1 günde tamamlanacak. Emeklilik hayali kuran çalışanlar için duyuru yapıldı ve SGK'dan resmi açıklama geldi. Artık emekli aylıkları 1 günde bağlanabilecek. SGK Başkanı İsmail Yılmaz detayları anlattı. Şu an e-Devlet üzerinden ya da e-SGK üzerinden ortalama 13 gün içerisinde emekli aylığı bağlanıyor. Çalışmalar devam ediyor, tamamlandığında ise 1 günde aylıklar bağlanmış olacak.
21.05.2021 Emekli
3 Mayıs 1970 doğumlu, 18 yıl 3 ay 10 gün Bağ-Kur primi yatıran, SSK'lı kişi ne zaman emekli olur?
3 Mayıs 1970 doğumlu, 18 yıl 3 ay 10 gün Bağ-Kur primi yatıran, SSK'lı kişi ne zaman emekli olur? Sosyal Güvenlik Reformu emeklilik yaşı hesaplamasında kafa karışıklığı hala daha devam ediyor. "Ne zaman emekli olurum" diye soran vatandaşın sayısı oldukça fazla. İş giriş tarihlerine göre değişiklik gösteren Türkiye’de emeklilik yaşı, 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olanlar, 8 Eylül 1999 ile 30 Nisan 2008 arasında sigortalı olanlar ve 30 Nisan 2008 sonrasında sigortalı olanlar arasında farklılık göstermekte. Peki 3 Mayıs 1970 doğumlu, 18 yıl 3 ay 10 gün Bağ-Kur primi yatıran şu an ise SSK'lı olan kişi ne zaman emekli olur?
17.02.2020 Çalışan Hakları