Musul Operasyonu

Musul Operasyonu

Son dakika Musul operasyonu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Musul operasyonu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Musul operasyonu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Musul Operasyonu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan musul operasyonu gelişmeleri de dahil olmak üzere 756 musul operasyonu haberi bulunmuştur. Tüm musul operasyonu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tansiyon yükseldi sınırda çatıştılar!
Tansiyon yükseldi sınırda çatıştılar! IKYB denetimindeki Türkiye ve Suriye sınır kapılarını almak için harekete geçen Irak ordusuyla peşmerge arasında çatışma çıktı. Mahmudiye ve Mahmur’da çıkan çatışmalarda iki tarafın da ölü ve yaralıları olduğu bildirildi
24.10.2017 Dünya
Kıran kırana savaş
Kıran kırana savaş Musul’da DEAŞ’ı arındırma çabası eski kentteki sokak aralarında sürerken, Irak ordusu, Kuzey Irak’tan gelen intihar eylemcilerine karşı da savaşıyor
26.06.2017 Dünya
Musul operasyonu başladığından beri 700 bin sivil...
Musul operasyonu başladığından beri 700 bin sivil... UNICEF, Irak'ta Musul operasyonunun başından bu yana 700 bin sivilin yerinden edildiğini, 200 bin sivilin daha yerinden edilmesinin beklendiğini bildirdi
19.05.2017 Dünya
ABD'den flaş YPG açıklaması!
ABD'den flaş YPG açıklaması! ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Jonathan Cohen, ABD'nin terör örgütü PKK'nın Suriye bağlantısı YPG’yle ilişkisinin “geçici ve taktiksel” olduğunu söyledi. Cohen, PKK'nın Şengal'den çıkarılması için DEAŞ'ın Musul'da yenilmesinin şart olduğunu ifade etti.
18.05.2017 Dünya
Terör örgütü kuşatıldı!
Terör örgütü kuşatıldı! Terör örgütü IŞİD’e karşı Irak’ta devam eden Musul operasyonunda kritik aşamaya gelindiği bildirildi. Şehri tamamen temizlenmesinin an meselesi olduğu söylendi.
18.05.2017 Dünya
Türkiye isteyecek! Masada...
Türkiye isteyecek! Masada... Erdoğan Çin'e gitmek için yola çıktı. Sonrasında ABD'ye gidecek. Amerika'dan Erdoğan-Trump görüşmesinde birçok kritik konu ele alınacak.
29.09.2021 Gündem
ABD hazırlanıyor! Genişletti!
ABD hazırlanıyor! Genişletti! ABD'li Orgeneral Everheart, Rakka operasyonuna desteği artırmak için Kobani'nin yakınında, Rakka'nın 90 kilometre kuzeyinde bir havaalanı genişlettiklerini açıkladı
5.04.2017 Dünya
ABD'li komutan: Bizim için büyük bir kaygı
ABD'li komutan: Bizim için büyük bir kaygı ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Joseph Votel, İran’ın DEAŞ sonrası Irak’taki etkisine yönelik sorusuna, "100 binden fazla Şii milisin orada sahada olması olağan dışı büyük bir kaygı bizim için.” cevabını verdi.
29.03.2017 Dünya
Bağdat'ta bomba yüklü araçla saldırı: 23 ölü
Bağdat'ta bomba yüklü araçla saldırı: 23 ölü Irak'ın başkenti Bağdat'taki intihar saldırısında en az 23 kişi hayatını kaybetti
20.03.2017 Dünya
'Bağdadi sınırda gizleniyor!'
'Bağdadi sınırda gizleniyor!' Irak anti terör timi komutanlarından Tümgeneral Bervari: Elimizdeki istihbarat bilgilerine göre DEAŞ lideri Bağdadi ve örgütün 5 üst düzey yöneticisi Irak-Suriye sınırında saklanıyor.
9.03.2017 Dünya
ABD topçu birliklerini Suriye'ye gönderdi!
ABD topçu birliklerini Suriye'ye gönderdi! ABD medyası gündemi sarsacak bir iddiada bulundu. İddiaya göre ABD, Rakka operasyonu için 300 kişilik topçu birliğini Suriye'ye gönderdi
9.03.2017 Dünya
"Bağdadi çölde" iddiasına ABD'den açıklama geldi
"Bağdadi çölde" iddiasına ABD'den açıklama geldi Pentagon yetkilisi, DEAŞ elebaşı Bağdadi için "Nerede olduğunu bilmiyorum ancak Musul’da olmadığını Musul operasyonu başlamadan, Musul ve Telafer’i sarmadan önce şehri terk etmiş olabileceğini düşünüyoruz" dedi
8.03.2017 Dünya
'Bağdadi'nin kuzeni yakalandı!' iddiası!
'Bağdadi'nin kuzeni yakalandı!' iddiası! Irak medyasında yayınlanan haberlere göre, IŞİD lideri Ebu Bekir el Bağdadi'nin kuzeni olduğu iddia edilen bir kişi, Musul'da ele geçirildi.
6.03.2017 Dünya
İlk kez şehrin batısındaki bir mahalleye girildi
İlk kez şehrin batısındaki bir mahalleye girildi Musul'dan son dakika haberi geldi. Uluslararası haber ajansları Irak Güçleri'nin Musul Havalimanı'nı terör örgütü DEAŞ'tan alarak tam kontrolü sağladığını bildirdi. Ayrıca Irak ordusu ilk kez şehrin batısındaki bir mahalleye girdi.
17.06.2021 Dünya
DEAŞ'ın üst düzey 3 ismi öldürüldü
DEAŞ'ın üst düzey 3 ismi öldürüldü DEAŞ liderlerinden El Emri’nin 13 Şubat, El Kiriaşi’nin 12 Ocak ve El Ceburi’nin de 4 Ocak'ta güdümlü hava saldırılarında öldürüldüğü açıklandı.
17.06.2021 Dünya
5 köy daha DEAŞ'tan kurtarıldı!
5 köy daha DEAŞ'tan kurtarıldı! Irak'ın Musul kentinin batı yakasının terör örgütü DEAŞ'tan geri alınması için başlatılan operasyonda, 5 köyde kontrolün sağlandığı bildirildi.
17.06.2021 Dünya
Org. Akar yüzüne karşı söyledi
Org. Akar yüzüne karşı söyledi ABD Genelkurmay Başkanı bugün Türkiye'ye geldi. Org. Akar ile Dunford'un yaptığı görüşme öğleden sonra sona erdi. Görüşmede bölgede güvenliğin sağlanmasına yönelik terör örgütleri ile mücadelede görüş birliği teyit edildi.
29.09.2021 Gündem
Haşdi Şabi'nin gizli gözaltı merkezlerinde işkence!
Haşdi Şabi'nin gizli gözaltı merkezlerinde işkence! Irak ordusunda yer alan Şii milisler, Musul'dan kaçmaya çalışan erkekleri bilinmeyen yerlere götürüp dış dünya ile iletişimi kesiyor. Kontrol noktasında görev yapan bir Iraklı asker, militanların her gece gelerek hükümetin arananlar listesinde olmayan erkekleri aldığını söyledi.
3.02.2017 Dünya
Telkeyf için DEAŞ operasyonu başlatıldı
Telkeyf için DEAŞ operasyonu başlatıldı Ortak Operasyonlar Komutanlığı İstihbarat Birinci Bölük Komutanı Riyad Sabah el-Ubeydi, yaptığı açıklamada, komutanlığa bağlı birliklerin, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin hava desteğiyle bu sabah Ninova'nın kuzeyindeki son DEAŞ kalesi Telkeyf'e operasyon başlattığını söyledi.
17.06.2021 Dünya
Haşdi Şabi 300 genci kaçırdı iddiası
Haşdi Şabi 300 genci kaçırdı iddiası Irak'ın Selahattin bölgesini DEAŞ'tan kurtarmak için iki yıldır operasyon düzenleyen Şii milis güçlerden oluşan Haşdi Şabi’nin, bölgedeki sunni gençleri zorla kaçırdığı iddia edildi.
18.01.2017 Dünya
DEAŞ, FETÖ'nün okulunu korumaya aldı
DEAŞ, FETÖ'nün okulunu korumaya aldı Terör örgütleri DEAŞ ve FETÖ arasındaki ilişki yumağına bir yenisi daha eklendi. Musul’un güney batısındaki bölgelerde kontrolü ele geçiren Irak ordusunun dikkatini Hayl Zubbat mahallesinde bulunan bir okul çekti. Işık Koleji adlı FETÖ okuluna DEAŞ’ın hiç dokunmadığı, iki yıl boyunca koruma altına aldığı ortaya çıktı.
17.06.2021 Dünya
"Türkiye-Irak yakınlaşması İran'ın güvenliği için de çok önemli"
"Türkiye-Irak yakınlaşması İran'ın güvenliği için de çok önemli" Başbakan Binali Yıldırım'ın Irak ziyaretinin ardından dış politika uzmanları, iki ülke ilişkilerinde yeni bir aşamaya dikkati çekerken, Türkiye ile Rusya arasında başlayan normalleşme ve Suriye krizinin çözümünde kaydedilen gelişmelerin katkısıyla Irak-Türkiye arasında geleceğe yönelik etkin bir iş birliğinden söz edilebileceği, her iki ülkenin ekonomik ve siyasi açıdan kazançlı çıkacağı görüşünde.
17.06.2021 Dünya
Musul operasyonunda bir ilk!
Musul operasyonunda bir ilk! Devam eden Musul operasyonunda Irak güçleri ilk kez Dicle nehrine ulaştı.
8.01.2017 Dünya
Musul'da 7 köy DEAŞ'tan kurtarıldı
Musul'da 7 köy DEAŞ'tan kurtarıldı Irak güçlerinin, Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonu kapsamında kentin doğusundaki bir mahalle ile Enbar vilayetine bağlı 7 köyü geri aldığı bildirildi
6.01.2017 Dünya
Hollande tarih verdi!
Hollande tarih verdi! Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun, "yıllar değil birkaç hafta" süreceğini belirtti.
17.06.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Musul Operasyonu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki musul operasyonu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.