Bakan Varank: 'Yavuz hırsız' modeli siyaset yapmaya çalışıyorlar
Bakan Varank: 'Yavuz hırsız' modeli siyaset yapmaya çalışıyorlar Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Son dönemde bakıyorsunuz bizim muhalefet, bizim projelerimizi de sahiplenmeye başlamış. Neymiş efendim; KYK borçlarındaki faizin kaldırılmasını onlar söylemiş de o yüzden muhalefetin liderine teşekkür ediyorlar. Vallahi pes, billahi pes. Bunlar iyice 'yavuz hırsız' moduna girip siyaset yapmaya çalışıyor" dedi.
22.07.2022 Siyaset
Bakan Varank: İçten yanmalı motorlara gelecek yasaklardan sanayimiz doğrudan etkilenecek
Bakan Varank: İçten yanmalı motorlara gelecek yasaklardan sanayimiz doğrudan etkilenecek Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kocaeli'de, Avrupa'nın en güçlü ve Türkiye'nin ilk tam elektrikli ticari aracı 'E-Transit'in hattan inme töreninde yaptığı konuşmasında, "İçten yanmalı motorlara gelecek yasaklardan, sanayimiz doğrudan etkilenecek. Dikkat etmemiz gereken önemli hususlar var" dedi.
7.04.2022 Ekonomi
Bakan Varank: Gerçek bir savaşla yüz yüzeyiz, Türkiye de bundan etkileniyor
Bakan Varank: Gerçek bir savaşla yüz yüzeyiz, Türkiye de bundan etkileniyor Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Aluexpo Fuarı ve 10. Uluslararası Alüminyum Sempozyumu'nun açılış töreninde, "Dünya ekonomisi sürekli yeni sınamalarla karşı karşıya. 2008 küresel ekonomik krizi, ABD ile Çin arasında başlayıp dünyaya yayılan ticaret savaşları, Covid-19 pandemisi derken şimdi de gerçek bir savaşla yüz yüzeyiz. İşte bu konjonktürden Türkiye olarak maalesef biz de etkileniyoruz. Ekonomimiz etkileniyor, sanayicimiz etkileniyor, vatandaşımız etkileniyor. Ancak biz bütün bu yaşananlara rağmen, krizlerden en az etkilenmek hatta oluşabilecek potansiyeli değerlendirebilmek için proaktif adımlar atmaya özen gösteriyoruz" dedi.
3.03.2022 Ekonomi
Bakan Varank açıkladı! Başvuru sayısı belli oldu
Bakan Varank açıkladı! Başvuru sayısı belli oldu Küresel salgın Covid-19’un teşhis ve tedavisine yönelik projelerde görev alacak araştırmacıları teşvik etmek amacıyla TÜBİTAK tarafından duyurusu yapılan Stajyer Araştırmacı Burs Programı’nın (STAR) değerlendirme süreci tamamlandı. Programa yapılan 340 başvurunun 300’ü destek almaya hak kazandı.
6.05.2020 Ekonomi