Bakan Özer: Uluslararası MTAL sayısı 10'a yükseltildi
Bakan Özer: Uluslararası MTAL sayısı 10'a yükseltildi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, uluslararası mesleki ve teknik Anadolu liselerinin (MTAL) sayısının, yeni açılan 3 okulla birlikte 10'a yükseltildiğini açıkladı.
27.04.2023 Eğitim
Demirören Medya Lisesi’nde ilk ders zili çaldı! Bakan Özer: Tarihi bir dönemece işaret ediyor
Demirören Medya Lisesi’nde ilk ders zili çaldı! Bakan Özer: Tarihi bir dönemece işaret ediyor Türkiye’nin en büyük medya grubu bünyesindeki Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) ilk öğrencileri ve eğitimci kadrosuyla 2022-2023 eğitim-öğretim yılına başladı. Yeni dönem başlangıcını öğrenciler, veliler, akademik kadro ve Demirören Medya yöneticilerinin katıldığı bir törenle gerçekleştiren lisede ilk ders zilini Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Demirören Oktay öğrencilerle birlikte çaldı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bu yıl ilk kez eğitime başlayan Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni (MTAL) ziyaret etti. Öğrencilerle bir araya gelen Özer, “Sizlerin sayesinde mesleki eğitimin Türkiye'de algısı çok değişiyor. Artık akademik olarak başarılı öğrenciler meslek liselerini tercih etmeye başladı. Yurt dışına ihracatın yapıldığı lise türüne dönüştü. Hepinizi kutluyorum, başarılar diliyorum” dedi.
12.09.2022 Eğitim
Üretime başlayan ASELSAN Konya kapılarını öğrencilerine açtı
Üretime başlayan ASELSAN Konya kapılarını öğrencilerine açtı Konya'da eğitime başlayan ve fen lisesi yerine ASELSAN Konya Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'ni (MTAL) tercih eden 60 öğrenci, ASELSAN Konya fabrikasını gezdi.
16.09.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri