Motosiklet Endüstrisi Derneği

Motosiklet Endüstrisi Derneği

Son dakika Motosiklet Endüstrisi Derneği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Motosiklet Endüstrisi Derneği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Motosiklet Endüstrisi Derneği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Motosiklet Endüstrisi Derneği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan motosiklet endüstrisi derneği gelişmeleri de dahil olmak üzere 30 motosiklet endüstrisi derneği haberi bulunmuştur. Tüm motosiklet endüstrisi derneği haberleri aşağıda listelenmiştir.
İkinci el motosiklette fahiş fiyat oyunu! Sıfırdan pahalıya satılıyor
İkinci el motosiklette fahiş fiyat oyunu! Sıfırdan pahalıya satılıyor Motosiklet fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. İkinci el araçların sıfır liste fiyatının üstünde satılmasına ilişkin düzenleme 15 Temmuz itibariyle yürürlüğe girdi. Ancak bazı internet sitelerinde ikinci el otomobiller gibi motosikletler de sıfır fiyatının üstünde satılıyor. Sıfır fiyatının 191 bin lira olan bir motosikletin, ikinci el satış fiyatının ise 240 bin lira olması dikkat çekti. Bu konuda çok sayıda şikayet geldiğini belirten Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Genel Koordinatörü Remzi Öztürk, "Geçen sene ilk 5 ayda 144 bin motosiklet satarken bu sene 336 bin motosiklet satıldı. Bu yıl sonunda 650-700 bine ulaşacağını tahmin ediyoruz. Ürüne olan bu talebin getirdiği ikinci elde fiyat yüksekliği var" dedi.
20.07.2023 Ekonomi
Bakan Varank: TOGG'la yaptığımızı motosiklet endüstrisinde de yapabiliriz
Bakan Varank: TOGG'la yaptığımızı motosiklet endüstrisinde de yapabiliriz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, otomotiv endüstrisinde TOGG'la doğru zamanda doğru teknolojiye yatırım yapıldığını belirterek, motosiklet endüstrisinde de aynı şekilde hareket edilebileceğini ifade etti. Varank "Büyüyen bir elektrikli mobilite sektörü var. Otomobillerde olduğu gibi, motosiklet üzerinde de önemli yansımaları oldu, olmaya devam edecek. Belki geleneksel motosikletlerin üretiminde dünyadan bir parça geride kalmış olabiliriz ancak, elektrikli motosikletler hususunda önümüzde açık olan fırsat penceresini de yakalama imkanımız var" dedi. 
14.09.2022 Ekonomi
Elektrikli motorlara ilgi büyüyor
Elektrikli motorlara ilgi büyüyor   Motosiklet pazarında büyüme sürüyor. Tedarik problemlerine rağmen  ilk 7 ayda satışlar yüzde 47.9 arttı.  
25.08.2022 Otomobil
Motosiklet Çalıştayı gün sayıyor!
Motosiklet Çalıştayı gün sayıyor! Motosiklet sektörününün daha büyük bir endüstri haline dönüşmesi konusunda uygulanması gereken regülasyonların görüşüleceği “Motosiklet Çalıştayı”nın temmuz ayı sonunda yapılması planlanıyor
4.07.2022 Otomobil
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında görülmemiş gelişme! Bir haftada rekor zam!
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında görülmemiş gelişme! Bir haftada rekor zam! Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Araba fiyatlarıyla ilgili bir iyi bir de kötü haber geldi. Araba fiyatlarına döviz kuru artışı sebebiyle 1 haftada 35 bin lira zam geldi. Zamların oran olarak yüzde 10 civarı olduğu ifade edildi. Honda’da fiyatlar geçen hafta yüzde 3-4 artarken, Fiat, Nissan ve Renault’da da benzer artışlar yaşandı. Birkaç örnek vermek gerekirse, önceki hafta 313 bin TL olan Renault Clio’nun baz versiyonunun (Joy 1.0 Sce 65 bg) liste fiyatı, geçen hafta 327 bin 900 TL olarak güncellendi. Yapılan zamlar sonrası vergi dilimi değişen bazı modellerde zam oranı çok yüksek oldu. Renault Taliant’ın baz versiyonunun fiyatı geçen hafta 31 bin TL zamlanarak 355 bin TL’ye çıktı. Önceki hafta 593 bin 700 TL olan Honda Civic’in (1.5L VTEC Turbo Eco-Premium) fiyatı, 35 bin TL zamlanarak geçen hafta 629 bin 400 TL’ye çıktı. Öte yandan arabalarda kullanılan ve az üretimi sebebiyle araba fiyatlarının yükselmesine ön ayak olan paladyum yerine platin kullanılmaya başlanması araba fiyatlarının biraz aşağı çekmesi tahmin ediliyor. İşte araba fiyatlarıyla ilgili son dakika tüm detaylar...
27.05.2022 Ekonomi
Otomobilden motosiklete dönüyorlar!
Otomobilden motosiklete dönüyorlar! Bireyselleşme, doğaya dönüş ve maddi kaygıların kullanıcıyı otomobilden motosiklete yönlendirmeye başladı.
21.04.2022 Otomobil
Motosiklet satışları arttı!
Motosiklet satışları arttı! Motosiklet satışları geçtiğimiz yılın 11 ayında tüm cc lerde %22,3, elektrikli ve 50cc araçlarda % 27,8 ve 51 cc üstü araçlarda ise % 18 oranında arttı.
7.01.2022 Otomobil
Motosiklet satışları 241 bin adeti geçti!
Motosiklet satışları 241 bin adeti geçti! Trafiğe kaydı yapılan motosiklet sayısı geçen yılın Ocak-Kasım aylarına göre yüzde 22,3 yükseldi.
22.12.2021 Otomobil
Türkiye “motosiklet üssü” olma yolunda!
Türkiye “motosiklet üssü” olma yolunda! MOTED, ülkemizde motosiklet sektörünün daha büyük bir endüstriye dönüşmesi için hazırladığı yol planında sona geldi.
17.06.2021 Otomobil
Motosiklet üretimde alternatif üs olabiliriz!
Motosiklet üretimde alternatif üs olabiliriz! MOTED Başkanı Başarı Erbaş Türkiye’de motosiklet pazarının büyümesi durumunda markaların Avrupa pazarı için üretimi ülkemize yöneltebileceğini söyledi.
10.03.2021 Otomobil
10 dakikada motosiklet satışı!
10 dakikada motosiklet satışı! Motosiklet satışlarındaki bürokrasinin azaltılması için yürütülen çalışma şubat ortası tamamlanıyor.
28.01.2021 Otomobil
Motosiklet pazarı yüzde 34 büyüdü!
Motosiklet pazarı yüzde 34 büyüdü! İlk 11 ayda TUİK rakamlarına göre motosiklet tescil adetleri yüzde 34 arttı.
1.01.2021 Otomobil
Motosiklet satışları artıyor!
Motosiklet satışları artıyor! Bu yılın ilk 8 ayında ülkemizde satılan motosiklet sayısı yüzde 29 artarak 143.2 bin adete yükseldi.
5.10.2020 Otomobil
Motosiklette talep küçüklere yöneldi
Motosiklette talep küçüklere yöneldi Satışlar 50cc'ya kadar motosikletlerde yüzde 75 büyüse de 251cc üstü sınıf yüzde 20 küçüldü.
22.09.2020 Otomobil
Motosiklette satış “düşüş”te
Motosiklette satış “düşüş”te Trafiğe kaydı yapılan motosiklet sayısı geçen yılın Mart ayına göre yüzde 13,7 oranında azaldı .Sektör, Uzakdoğu’dan ithal edilen yedek parça ve motosikletlere uygulanacak vergi artışının engellenmesini istiyor.
3.05.2020 Otomobil
Erbaş MOTED Başkanı oldu
Erbaş MOTED Başkanı oldu Motosiklet Endüstrisi Derneği’nin (MOTED) bu yıl yapılan Olağan Genel Kurul toplantısında yeni dönem başkanlığına Başarı Erbaş seçildi.
2.03.2020 Otomobil
125 cc’ye kadar oto ehliyeti ile kullanılsın
125 cc’ye kadar oto ehliyeti ile kullanılsın MOTED, B sınıfı ehliyet ile 125 cc’ye kadar motosikletlerin kullanılabilmesi için çalışmalar yapıyor
23.02.2020 Otomobil
Trafikte 50 cc motorlu bisiklet tehlikesi!
Trafikte 50 cc motorlu bisiklet tehlikesi! Motorlu Taşıtlar Vergisi’nden muaf, Zorunlu Trafik Sigortası da zorunlu olmayan 50 cc’lik motorlu bisikletler risk oluşturmaya devam ediyor. Kaza anında büyük mağduriyetler ortaya çıkıyor.
18.06.2019 Otomobil
Motosikletlerin şovu İstanbul’da başlıyor
Motosikletlerin şovu İstanbul’da başlıyor Motosiklet tutkunlarının merakla beklediği büyük şölen başlıyor.
19.02.2017 Otomobil
"Trafik sigortasındaki prim artışı motosiklet satışını düşürdü"
"Trafik sigortasındaki prim artışı motosiklet satışını düşürdü" Zorunlu Trafik Sigortası'nda geçen yılın son aylarında yaşanan prim artışı, 2016 yılının ilk ayında motosiklet pazarını yüzde 27 daralttı
31.03.2016 Ekonomi
Yakıt tasarrufu için ilginç öneri!
Yakıt tasarrufu için ilginç öneri! Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erokan Karakoç, İstanbul'da her gün trafikte bulunan yaklaşık 1 milyon otomobilin yüzde 10'unun motosiklet kullanması durumunda günde 1 milyon liralık yakıt tasarrufu sağlanacağını belirtti.
21.10.2011 Ekonomi
5 bin kişiye iş fırsatı
5 bin kişiye iş fırsatı Hükümet'in açıkladığı elektrikli otomobil ile birlikte motosiklette de Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi sektörü hareketlendirdi...
28.02.2011 Ekonomi
Motorcuların % 11’lik düşüşten haberi olmadı!
Motorcuların % 11’lik düşüşten haberi olmadı! Stok miktarının 300 bin adete çıktığı motosiklet sektörünün hükümetin açıkladığı paketten haberdar olmadığı ortaya çıktı.
15.03.2009 Otomobil
Petrolden ağzı yanan motora koştu satışlar tavan yaptı
Petrolden ağzı yanan motora koştu satışlar tavan yaptı Motosİklet Endüstrisi Derneği Başkanı Ferruh Tanay, ilk 6 ayda motosiklet satışlarının geçen yıla göre yüzde 15 arttığını söyledi...
29.06.2008 Otomobil
Yolları kadın   motorcular   fethedecek
Yolları kadın motorcular fethedecek Ferruh Tanay motosiklet tutkusunu profesyonel yaşama geçirmiş bir işadamı. İş toplantılarına Harley Davidson’u ile giden Tanay daha sonra da markanın Türkiye distribütörlüğünü almış
21.03.2008 Arşiv

Benzer Haber Etiketleri

Motosiklet Endüstrisi Derneği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki motosiklet endüstrisi derneği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.