Mimarlar Odası

Mimarlar Odası

Son dakika Mimarlar Odası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Mimarlar Odası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Mimarlar Odası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mimarlar Odası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mimarlar odası gelişmeleri de dahil olmak üzere 525 mimarlar odası haberi bulunmuştur. Tüm mimarlar odası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mehmet Kasapoğlu: İzmir için hayallerimizde ısrarcıyız
Mehmet Kasapoğlu: İzmir için hayallerimizde ısrarcıyız Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu, “İzmir için güzel hedeflerimiz, hayallerimiz vardı. İzmir'i yerel yönetimlerde yeni bir noktaya taşımalı. Gerçek belediyecilikle tanıştırma noktasında hayallerimiz vardı. Halkımızın iradesi farklı yönde gerçekleşti. Ama hayallerimizde ısrarcıyız. Hayallerimizin, inançlarımızın peşinden yürümeye devam edeceğiz" dedi.
30.04.2024 Gündem
Danıştay kararını açıkladı! Kındılçeşme'deki plan revizyonunda gelişme var
Danıştay kararını açıkladı! Kındılçeşme'deki plan revizyonunda gelişme var Antalya'nın Kemer ilçesinde Beydağları Sahil Milli Park alanı içerisindeki Kındılçeşme'de bungalov ve villa gibi inşaatları içeren projeye izin veren plan revizyonu, Danıştay tarafından kesin olarak iptal edildiği açıklandı.
24.04.2024 Gündem
Adana İnşaat Fuarı 5 yıl aradan sonra yeniden açıldı: Sektör profesyonelleri buluştu
Adana İnşaat Fuarı 5 yıl aradan sonra yeniden açıldı: Sektör profesyonelleri buluştu Yapı, inşaat, ısıtma, soğutma, havalandırma, klima (IHS) ve güneş enerji sistemleri gibi inşaat sektörünün tüm aktörlerini içine alan 14. Adana İnşaat Fuarı, 5 yıl aradan sonra açıldı.
1.03.2024 Adana
İnşaat sektörünün kalbi Adana'da atacak
İnşaat sektörünün kalbi Adana'da atacak TÜYAP Adana Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan 14. Adana İnşaat Fuarı, inşaat sektörünün yanı sıra iki önemli alt sektörü de bir araya getirecek.
1.02.2024 Adana
'Balkan Turu' vaadiyle milyonluk vurgun! 61'i mimarlar odası üyesi 173 kişiyi dolandıran şirket sahibi tutuklandı
'Balkan Turu' vaadiyle milyonluk vurgun! 61'i mimarlar odası üyesi 173 kişiyi dolandıran şirket sahibi tutuklandı İzmir merkezli tur şirketi sahibi Emine Yıldız, aralarında Mimarlar Odası Denizli Şubesi üyesi 61 kişinin de olduğu 173 kişiyi 'Balkan Turu' vaadiyle toplamda 2 milyon Türk Lirası dolandırdığı iddiasıyla Ankara'nın Mamak ilçesinde yakalanıp, tutuklandı.
6.09.2023 Gündem
Eski Bakan Kutbettin Arzu havuzda ölü bulundu
Eski Bakan Kutbettin Arzu havuzda ölü bulundu Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Kutbettin Arzu, Yalova'da Türkiye Büyük Millet Meclisi lojmanlarındaki havuzda ölü bulundu.
30.08.2023 Yaşam
Türkiye'de çürük bina sayısı 5 milyona yakın! 191 okulun altından fay geçiyor
Türkiye'de çürük bina sayısı 5 milyona yakın! 191 okulun altından fay geçiyor TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nda konuşan uzmanlar, Marmara’nın olası bir depreme hazır olmadığını belirtirken, Türkiye’de 5 milyona yakın binanın çürük olduğunu söyledi. Türkiye’de 48 bin 600 okulu incelediklerini belirten uzmanlar, 191 okulun fay üstünde olduğunu açıkladı.
6.04.2023 Gündem
Yıkımın ortasında sapasağlam ayakta! 'Mucizeyle ilgisi yok'
Yıkımın ortasında sapasağlam ayakta! 'Mucizeyle ilgisi yok' Kahramanmaraş'ta “yıkımın göbeği” denilen Hayrullah Mahallesi’nde hiç hasar almadan duran iki bina var. Biri mimar, diğeri inşaat mühendisleri odası binaları. Şube başkanları bunun nedenlerini anlatırken “Mucizeyle ilgisi yok” diyor.
13.02.2023 Gündem
Melek Mızrak Subaşı kimdir, Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı hangi partiden? Melek Mızrak Subaşı’nın eşi kim, kaç yaşında, nereli?
Melek Mızrak Subaşı kimdir, Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı hangi partiden? Melek Mızrak Subaşı’nın eşi kim, kaç yaşında, nereli? Melek Mızrak Subaşı kimdir, hangi partiden, Bilecik Belediye Başkan Vekili kaç yaşında, nereli? Sorularına yoğun bir şekilde yanıt aranıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ziyaret ettiği CHP'li Bilecik Belediyesi Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı sosyal medyanın gündemine oturdu. Başkan Vekili Subaşı, Game Of Thrones dizisindeki Targaryen hanesi karakterlerine benzetilirken iltifatlar yağdı. Peki, Melek Mızrak Subaşı kimdir, Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı hangi partiden?
30.01.2023 Gündem
Assos’ta hafriyat skandalı! ‘Plana uygun değil’
Assos’ta hafriyat skandalı! ‘Plana uygun değil’ Assos Antik Kenti ve Antik Limanı’nda başlatılan kaya ıslah çalışmalarında plan ile uygulama arasında büyük farklar olduğunu belirten uzmanlar yol ve düzlüğün planda olmadığını öne sürdü.
14.10.2021 Gündem
Anıtkabir'e yapılan yiyecek- içecek otomatları kaldırılıyor
Anıtkabir'e yapılan yiyecek- içecek otomatları kaldırılıyor Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, tarihi sit alanı olan Anıtkabir'de yapılan yiyecek ve içecek otomatlarının kaldırılmasına karar verdi.
28.07.2021 Gündem
Çarşı davası yeniden başladı
Çarşı davası yeniden başladı Yargıtay'ın beraat kararlarını bozmasının ardından Gezi Parkı olaylarına ilişkin Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 sanığın yargılanmasına başlandı. Duruşmaya katılan sanıklar ve avukatları, mahkemenin eski kararında direnmesini ve bozma kararına uymamasını talep etti.
12.07.2021 Gündem
TOGO kuleleri yıkılacak mı? TOGO kuleleri kimin, sahibi kim? TOGO kuleleri kararı…
TOGO kuleleri yıkılacak mı? TOGO kuleleri kimin, sahibi kim? TOGO kuleleri kararı… CHP eski milletvekili Sinan Aygün tarafından yaptırılan, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin mühürlediği TOGO Kuleleri hakkında son kararı veren Danıştay, binanın kaçak inşa edildiğini tescilledi. Peki, kuleleri kimin, sahibi kim? İşte TOGO kuleleri yıkım kararı ve son durum…
12.02.2021 Gündem
Tarihi köyde etnografya müzesi kurdu
Tarihi köyde etnografya müzesi kurdu Antalya'nın Akseki ilçesinde girişimci Mustafa Kavasoğlu'nun uzun uğraşları sonucu kurduğu Etnografya Müzesi, yaklaşık 4 yıldır bölgenin en fazla ziyaret edilen noktalarından biri haline geldi. Müzede en eski 3 bin yıllık bal küpünün de bulunduğunu söyleyen Kavasoğlu, "2016 yılında inşaatını tamamladık ve açtık. Yaklaşık 5 binden fazla etnogrofik objenin sergilendiği, Türkiye'nin ilk ve tek folklor müzesi" dedi.
25.12.2020 Kültür Sanat
İBB 150 bin TL ödüllü yarışma düzenliyor! İBB yarışma başvurusu nasıl yapılacak? İBB Kentse Tasarım Yarışması şartları nelerdir?
İBB 150 bin TL ödüllü yarışma düzenliyor! İBB yarışma başvurusu nasıl yapılacak? İBB Kentse Tasarım Yarışması şartları nelerdir? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı 150 bin TL ödüllü yarışma başvurularının başladığını duyurdu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılan ve Resmi Gazete'de yayımlanan duyuruda, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 23. maddesi ile Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği doğrultusunda yarışma düzenleneceği belirtildi.
2.07.2020 Gündem
Deprem uzmanından flaş Manisa depremi açıklaması
Deprem uzmanından flaş Manisa depremi açıklaması Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Manisa'nın Akhisar ve Kırkağaç ilçelerinde yaşanan depremlerin daha büyük bir depremin önleyicisi olarak değerlendirilebileceğini bildirdi.
19.02.2020 Gündem
Sinan Aygün'den rüşvet iddiasıyla ilgili flaş açıklama
Sinan Aygün'den rüşvet iddiasıyla ilgili flaş açıklama Eski CHP milletvekili Sinan Aygün, Mansur Yavaş hakkındaki rüşvet iddiası hakkında açıklamalarda bulundu.
23.12.2019 Siyaset
'Rüşvet' tartışmasıyla ilgili flaş açıklama! Kılıçdaroğlu'ndan Yavaş'a talimat
'Rüşvet' tartışmasıyla ilgili flaş açıklama! Kılıçdaroğlu'ndan Yavaş'a talimat Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Ankara’da eski CHP milletvekili Sinan Aygün ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasında yaşanan ‘rüşvet’ tartışmasına ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgili haberinin olup bir şey yapmadığı iddialarına Öztrak'tan yanıt geldi.
22.12.2019 Siyaset
'Rüşvet' tartışması büyüyor! 'Görüntüleri elimde teslim edeceğim'
'Rüşvet' tartışması büyüyor! 'Görüntüleri elimde teslim edeceğim' Ankara’da Sinan Aygün ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ‘rüşvet’ tartışması tırmandı. Aygün, belediyenin ‘inşaattan 570 milyon TL’lik haksız kazanç’ iddiasına “Binayı onlara satayım” diye yanıt verdi.
21.12.2019 Siyaset
Sinan Aygün'den Mansur Yavaş'a suç duyurusu!
Sinan Aygün'den Mansur Yavaş'a suç duyurusu! Eski CHP milletvekili ve eski Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ile CHP’li 3 belediye meclis üyesi hakkında “25 milyon lira rüşvet istedikleri iddiasıyla” savcılığa suç duyurusunda bulundu.
20.12.2019 Siyaset
Eski CHP'li vekilden şok Mansur Yavaş iddiası!
Eski CHP'li vekilden şok Mansur Yavaş iddiası! Eski CHP Milletvekili Sinan Aygün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve 8 Belediye Meclis Üyesi hakkında suç duyurusunda bulundu. CHP’li Aygün, bir dava üzerinden Yavaş ve ekibinin kendisinden 25 milyon lira rüşvet istediklerini ileri sürdü.
19.12.2019 Siyaset
Patron, çalışanlarının etek altı fotoğraflarını çekmiş! İzmir'de skandal olay...
Patron, çalışanlarının etek altı fotoğraflarını çekmiş! İzmir'de skandal olay... İzmir'de mimarlık ofisi sahibi A.T.A., yanında çalışan iç mimar B.S.U.'nun masa altından fotoğraflarını çektiği iddiasıyla açılan davada yargılanmaya başlandı. Tanık olarak dinlenen diğer çalışanların patronun, mesai arkadaşlarının masa altından fotoğraflarını çektiğini doğruladığı duruşmaya katılmayan A.T.A., bir sonraki oturuma zorla getirilecek.
13.12.2019 Yaşam
Sevindiren haber! Cennet kurtuldu...
Sevindiren haber! Cennet kurtuldu... Antalya 4’üncü İdare Mahkemesi Kaş, Patara, Fırnaz ve Yeşilköy’ü sit derecelerini düşürerek imara açan karara ilişkin yürütmeyi durdurdu. Hukukçular bu kararın emsal olacağı yorumunda bulundu.
6.12.2019 Gündem
Mahir Ünal: Doğrudan NATO'yu ilgilendiriyor
Mahir Ünal: Doğrudan NATO'yu ilgilendiriyor AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, "Türkiye'nin güney sınırları, NATO'nun da güney sınırları. NATO'nun beşinci maddesine göre bu sınırlara dönük hem silahlı saldırı hem de sivil ölümler doğrudan NATO'yu ilgilendiriyor." dedi.
4.12.2019 Siyaset
Asgari ücret 2020'de ne kadar olacak? Asgari ücret 2020 görüşmeleri...
Asgari ücret 2020'de ne kadar olacak? Asgari ücret 2020 görüşmeleri... Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret konusunda ilk adım atıldı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2020’de geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi için dün bir araya geldi. Peki, Asgari ücret 2020 zam oranı belli oldu mu? Asgari ücret 2020 görüşmeleri sonlandı mı? Sendikalar asgari ücret konusunda ne teklif ediyor? İşte Asgari ücret 2020 hakkında merak edilenler...

Benzer Haber Etiketleri

Mimarlar Odası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mimarlar odası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.