Türkiye'nin yeni gücü görev başında! Milli radar KALKAN 100 hedefi aynı anda tespit ediyor...
Türkiye'nin yeni gücü görev başında! Milli radar KALKAN 100 hedefi aynı anda tespit ediyor... Milli silah ve sistemler ülkemize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize güç katmaya devam ediyor. ASELSAN tarafından Türkiye’nin ilk milli hava savunma erken ikaz radarı KALKAN, kritik askeri ve sivil tesisleri korumaya devam ediyor. Milli olarak geliştirilen birçok radar teknolojisinin ve elektronik taramalı faz dizili radarların atası olarak kabul edilen KALKAN radarı, kazandığı yeni yeteneklerle görev yapıyor. KALKAN-II radarı, 360 derecelik bir kapsama açısıyla 100 hedefi aynı anda tespit edebiliyor. Helikopterle taşınabilme özelliğine de sahip olan sistem, zorlayıcı çevresel koşullara dayanıklı olarak uzun süre görev yapabiliyor.
22.04.2022 Bilim ve Teknoloji
Milli radar MİLSAR, İHA'lar için göreve hazır
Milli radar MİLSAR, İHA'lar için göreve hazır Türk savunma sanayisinin insansız hava araçlarının (İHA) etkinliğini artırmak için geliştirdiği elektronik çözümlere MİLSAR radarı eklendi.
14.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Milli radarda sona yaklaşıldı
Milli radarda sona yaklaşıldı Türkiye'nin ilk sivil havacılık amaçlı yaklaşım radar sistemi Milli Gözetim Radarı'nda (MGR) sona yaklaşıldı. Gaziantep Havalimanı'nda kule ve radar binası inşaatı biterken, MGR, test aşamasının ardından hizmete girecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Milli Gözetim Radarımız ile sivil uçaklarımız daha güvenli iniş-kalkış yapacak" dedi.
16.02.2020 Bilim ve Teknoloji
Milli radar tepeden bakacak
Milli radar tepeden bakacak Türkiye'nin milimetre dalga bandında çalışan ilk atış kontrol radarı Helikopter MİLDAR, yeni versiyonuyla ilk kez IDEF'19'da sergileniyor.
30.04.2019 Ekonomi