Ramazan’da mide sorunları ve kabızlığı önleyecek 12 öneri
Ramazan’da mide sorunları ve kabızlığı önleyecek 12 öneri Bayram ve sonrasında ramazan alışkanlıklarını devam ettirmenin dengeli beslenme alışkanlığı kazanmada ve devam ettirmede büyük rol oynuyor. Uzmanlar ramazanda yemek yeme alışkanlıklarının gözden geçirilmesi ve porsiyon kontrolünün sağlamak için fırsat olarak görülmesi gerektiği konusunda uyarıyor. Gastroenteroloji Bölümü’nden Uz. Dr. Hilmi Dikici, ramazan ayında beslenmeyi anlattı ve mide bağırsak sağlığının korunması için önerilerde bulundu.
27.04.2021 Ramazan
Uzmanı açıkladı! İşte mide kanserinden koruyacak süper besinler...
Uzmanı açıkladı! İşte mide kanserinden koruyacak süper besinler... Mide kanseri dünyada görülen tüm kanserler arasında 5. sırada yer alırken, kansere bağlı ölümler sıralamasında ise 3. sıraya yükseliyor. Dünyada her yıl yaklaşık bir milyon, ülkemizde de 12 bin kişi mide kanserine yakalanıyor; bu hastalardan 700 bini aynı yıl içinde hayatını kaybediyor. Bunun en önemli nedeni ise mide kanserinin genellikle erken dönemde belirti vermemesi ve ileri evrede gelişen yakınmaların ‘hazımsızlıktandır’ düşüncesiyle hafife alınarak hekime başvurulmaması. Oysa cerrahi yöntemler, kemoterapi ve immünoterapi tedavisindeki gelişmeler; erken dönemde yakalandığında, mide kanseriyle mücadelede başarı ve umutları artırıyor. Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Deniz Atasoy mide kanserinden korunmanın yollarını anlattı.
23.03.2021 Sağlık
'Mide ilaçları ölüm riskini artırıyor'
'Mide ilaçları ölüm riskini artırıyor' Washington Üniversitesi uzmanlarının araştırmasına göre, hazımsızlık ilaçları ölüm riskini yüzde 25'e kadar artırıyor.
5.07.2017 Sağlık
Mide ilaçları böbreklere zarar veriyor
Mide ilaçları böbreklere zarar veriyor Uzun süreli kullanılan mide ilaçlarının böbreklere zarar verdiğini açıklayan ABD’li bilim insanları, “İlaç kullanım süresini kısıtlayın” tavsiyesinde bulundu
17.04.2016 Sağlık