Microsoft

Microsoft

Son dakika microsoft haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan microsoft ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını microsoft haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Microsoft

haberleri sayfasında son dakika yaşanan microsoft gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.517 microsoft haberi bulunmuştur. Tüm microsoft haberleri aşağıda listelenmiştir.
BM Yapay Zeka Danışmanı'ndan dikkat çeken açıklama: Veri yeni petroldür
BM Yapay Zeka Danışmanı'ndan dikkat çeken açıklama: Veri yeni petroldür Uluslararası Yapay Zeka Zirvesi'nde Birleşmiş Milletler (BM) AI Danışmanı Neil Sahota, Bahçeşehir Üniversitesi tarafından BAU Future Kampüs'te düzenlenen Future AI Summit 24 Yapay Zeka Zirvesi'nde konuştu. Sahota,"Yapay zekanın olmazsa olmazı veridir, veri yeni petroldür" dedi.
16.04.2024 Gündem
İşletim sistemlerinde yeni karar! Ürün kullanmak suçtur
İşletim sistemlerinde yeni karar! Ürün kullanmak suçtur Siber saldırıların önüne geçmek için lisanslı ürünler kullanılması gerektiğini söyleyen PintiPin'in kurucusu Bahadır Düzgün, "İşletim sistemlerinde lisanssız ürün kullanmak suçtur" ve şöyle devam etti, "İşletim sistemlerinde lisanssız ürün kullanmak suçtur. Biz de bilgisayarlarda kullanılan son sürüm Windows 10 Pro işletim sistemi" dedi.
22.03.2024 Gündem
Apple, iOS 18 için Google'ın yapay zeka modeli Gemini ile güçlenecek
Apple, iOS 18 için Google'ın yapay zeka modeli Gemini ile güçlenecek Apple ile Google arasında olası bir anlaşma, iOS 18'de Gemini ile sonuçlanabilir.
19.03.2024 Gündem
Sora nasıl kullanılır, yapay zeka sora nedir? Sora AI ne zaman gelecek kullanılacak, Sora Openai indir aktif mi?
Sora nasıl kullanılır, yapay zeka sora nedir? Sora AI ne zaman gelecek kullanılacak, Sora Openai indir aktif mi? Sora openai nedir, sora nasıl kullanılır? San Fransico merkezli teknoloji şirketi OpenAI, Chatgpt yapay zekası chat programının ardından Sora'yı tanıttı. Peki, Sora nedir? Sora nasıl kullanılır? Sora ne zaman çıkacak?
17.02.2024 Gündem
Dünyanın en zengin insanları oldular! Ne hisse, ne miras: İşte inanılmaz servet sahibi isimler
Dünyanın en zengin insanları oldular! Ne hisse, ne miras: İşte inanılmaz servet sahibi isimler Dünyanın en zengin insanlarının çoğu ya aileden ya da kalan miras sayesinde büyük bir servete sahip oldular. Ancak küçük bir milyarder topluluğu var ki bu iki gruba da girmiyorlar. Bazı kişiler, bir şirketin sadece çalışanı olarak servet edinebiliyor. Üstelik bu kişilerin şirkette bir ortaklığı da bulunmuyor. Bunların başında Microsoft'ta 1980'de işe giren ve şirketin 2000-2014 yılları arasında CEO'su olan Steve Balmer ve Apple CEO'su Tim Cook geliyor.
12.02.2024 Ekonomi
Microsoft’a Rus hacker şoku! Açıklama geldi
Microsoft’a Rus hacker şoku! Açıklama geldi Dünyanın en büyük yazılım şirketi olan ve aynı zamanda dünyanın en büyük teknoloji şirketi konusunda Apple ile kafa kafaya yarışan Microsof Rus hacker’ların saldırısına uğradı.
21.01.2024 Ekonomi
Jeffrey Epstein kimdir? Milyarder Jeffrey Epstein'in davasında kimlerin adı geçiyor? İşte Jeffrey Epstein listesi
Jeffrey Epstein kimdir? Milyarder Jeffrey Epstein'in davasında kimlerin adı geçiyor? İşte Jeffrey Epstein listesi ABD'de kız çocuklarına yönelik cinsel istismar ağı oluşturmaktan suçlanan ve yargılanmayı beklerken hapishanede intihar eden Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein'in davasıyla bağlantılı kişilerin isimleri açıklandı. Söz konusu gelişmenin ardından Jeffrey Epstein kimdir, sorusunun yanıtı sorgulanırken Jeffrey Epstein listesi için aramalar da arttı. Peki, Jeffrey Epstein olayı nedir? İşte Jeffrey Epstein listesi
4.01.2024 Gündem
Türk yapımı mobil oyun dünyanın zirvesinde! Bakan Mehmet Fatih Kacır tebrik etti...
Türk yapımı mobil oyun dünyanın zirvesinde! Bakan Mehmet Fatih Kacır tebrik etti... İstanbul merkezli Dream Games'in geliştirdiği mobil oyun Royal Match, ünlü rakibi Candy Crush'ı tahtından indirerek en çok gelir elde eden oyun haline geldi.
25.12.2023 Ekonomi
Google ve Meta’yı dize getirip yasayı çıkarmıştı! Avustralya Komisyon Başkanı konuştu
Google ve Meta’yı dize getirip yasayı çıkarmıştı! Avustralya Komisyon Başkanı konuştu Google ve Meta’yı dijital yayıncılara ödeme yapmak zorunda bırak ilk ülke olan Avustralya, çıkardığı yasayı hem 2021 yılından bu yana başarılı bir şekilde uyguluyor hem de birçok ülkeye ilham veriyor. İnternet devlerini dijital yayıncılara ödeme yapmak için masaya oturtan yasayı hazırlayan, Avustralya eski Başbakanı Bob Hawke'un baş ekonomi danışmanı, dönemin Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu Başkanı Rod Sims süreci, yasayı, sektörde meydana gelen değişmeleri ve Google’ın tehditlerinin ardından devreye giren Microsoft’la ilgili ayrıntıları anlattı.
24.12.2023 Gündem
Dijital köprüye ilk imza! Türkiye ve Katar, bulut teknolojilerine öncülük edecek
Dijital köprüye ilk imza! Türkiye ve Katar, bulut teknolojilerine öncülük edecek Ortadoğu’yu Asya ve Avrupa’ya bağlayan dijital bir koridor oluşturmak için Katar’ın başkenti Doha’da ilk imzalar atıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Katar Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanı Mohammed El Mannai refakatinde imzalanan mutabakat metni sayesinde Türkiye ve Katar, bulut teknolojilerine liderlik edecek.
10.12.2023 Gündem
Girişim dünyası Take Off İstanbul’da buluştu
Girişim dünyası Take Off İstanbul’da buluştu Dünyanın dört bir yanından girişimleri ve yatırımcıları bir araya getiren Take Off İstanbul Girişim Zirvesi sona erdi. Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde düzenlenen, ülkemizin yüksek teknoloji firmalarından değerli girişimlerine, uluslararası girişim merkezlerinden teknoparklara varan geniş bir partner ağına sahip olan zirve, girişim ekosisteminin büyük oyuncularını bir araya getirerek girişimciler için bir iş birliği zemini oluşturdu. İki gün süren ve 43 ülkeden 1252 girişimin başvuru yaptığı zirvede toplam 200 yerli ve yabancı girişim yer aldı. Azerbaycan ve Katar’ın ülke pavilyonlarının yer aldığı, 100'den fazla yatırımcının katıldığı zirve ziyaretçilerine de girişimci, paydaş ve sponsorların stantlarında farklı ürünleri deneyimleme, ilham veren konuşmacıları dinleme ve birçok önemli isimle tanışma şansı sundu.
7.12.2023 Bilim ve Teknoloji
Take Off İstanbul için geri sayım başladı
Take Off İstanbul için geri sayım başladı Uluslararası bir startup zirvesi olan Take Off, bu yıl 6.kez girişimcileri, yatırımcıları, mentorları ve girişim ekosisteminin tüm oyuncularını bir araya getirecek. 5-6 Aralık 2023 tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde düzenlenecek zirveye katılmak isteyenler için kayıtlar da devam ediyor.
2.12.2023 Bilim ve Teknoloji
Erkul, Forbes Teknoloji Konseyi’ne seçildi
Erkul, Forbes Teknoloji Konseyi’ne seçildi Yapay zeka, IoT, Gaming sektörlerinde faaliyet gösteren girişimcilik stüdyosu Cerebrum Tech’in Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdem Erkul, dünya çapında saygın ve etkili iş liderlerinin davet edildiği Forbes Teknoloji Konseyi’ne kabul edildi.
29.08.2023 Ekonomi
Papara kimin? Trabzonspor stad ismi ne oldu, Trabzonspor'un yeni stadyum sponsoru Papara'nın sahibi Ahmed Faruk Karslı kimdir, kaç yaşında, nereli?
Papara kimin? Trabzonspor stad ismi ne oldu, Trabzonspor'un yeni stadyum sponsoru Papara'nın sahibi Ahmed Faruk Karslı kimdir, kaç yaşında, nereli? Trabzonspor, PAPARA ile stadyum isim sponsorluğu imzaladığını açıkladı. Trabzonspor'un yeni stad sponsorunun Papara olmasının ardından Papara kimin, sahibi kim? Sorularında artış yaşandı. Peki, Trabzonspor'un yeni stadyum sponsoru Papara'nın sahibi Ahmed Faruk Karslı kimdir, kaç yaşında, nereli?
8.08.2023 Şampiy10
Çin Devlet Başkanı Xi: Umudumu Amerikan halkına bağladım
Çin Devlet Başkanı Xi: Umudumu Amerikan halkına bağladım Çin Devlet Başkanı Xi Jinping milyarder iş adamı Bill Gates ile yaptığı görüşmede, “Her zaman, Çin-ABD ilişkilerinin temelini halkların oluşturduğunu düşündüm. Umudumu Amerikan halkına bağladım” ifadelerini kullandı.
16.06.2023 Dünya
Haftalık kirası 30 ev parası! Ultra süper lüks yatın yakıtı dudak uçuklattı
Haftalık kirası 30 ev parası! Ultra süper lüks yatın yakıtı dudak uçuklattı Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında demirleyen ultra süper lüks mega yatın 400 bin litre akaryakıta 9 milyon lira ödediği öğrenildi. Haftalık kirasının 30 ev parası olan yatı ise kimin kiraladığı bilinmiyor.
14.06.2023 Ekonomi
Kahve içip kahvaltı yaparken kurulmuştu: Nasıl yapay zekânın süper gücü hâline geldi?
Kahve içip kahvaltı yaparken kurulmuştu: Nasıl yapay zekânın süper gücü hâline geldi? Nvidia’nın kurucu ortakları kahvaltı yapıp bol bol kahve içerken şirket fikrini ortaya attılar ve Nvidia kuruldu. Nvidia’nın hikayesinin mütevazı başlangıcı bu açıdan diğer teknoloji devlerinin doğuşuyla benzerlik taşıyor. Peki 1 trilyon dolarlık şirket Nvidia nasıl yapay zekânın süper gücü hâline geldi?
7.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Bill Gates en büyük pişmanlığını anlattı: Otoparkı izleyerek...
Bill Gates en büyük pişmanlığını anlattı: Otoparkı izleyerek... Microsoft’un kurucu ortağı ve milyarder Bill Gates kendisinin yaptığı, hayattaki en büyük pişmanlığını anlattı. "Ben sizin yaşınızdayken tatil nedir bilmezdim" diyerek sözlerine başladı, açıklamaları şaşırttı.
24.05.2023 Dünya
Google için kötü haber! Samsung, Bing'e geçebilir
Google için kötü haber! Samsung, Bing'e geçebilir Güney Koreli teknoloji devi Samsung mart ayından bu yana cihazlarındaki varsayılan arama motorunu değiştirmeyi düşünüyor. Yıllardır Google'ı varsayılan olarak kullanan Samsung bir değişikliğe giderek bu noktada tercihini Microsoft Bing'den yana kullanabilir. Bu ihtimal Google'da büyük çaplı bir endişe yaratmış durumda.
19.04.2023 Bilim ve Teknoloji
Suç makinesi yapay zeka! İntihara sürükledi, bir yuvayı yıktı...
Suç makinesi yapay zeka! İntihara sürükledi, bir yuvayı yıktı... Yapay zeka insanların hayatını kolaylaştırmak için kullanılırken kötü amaçlı kullanımı da şimdiden yaygınlaştı. Bir cinayetin aydınlatılmasına yardım edebilen yapay zeka, bir yuvayı yıkmaya kalkmak ve bir adamı da intihara sürüklemekle suçlanıyor.
11.04.2023 Dünya
Personel alımına yapay zeka onayı!
Personel alımına yapay zeka onayı! Bir işe başvurduğunuzda yapay zekânın özgeçmişinizi kontrol edebileceğini biliyor olabilirsiniz. Ancak bir mülakatın yapay zekâ tarafından değerlendirilmesine hazır mısınız?
1.04.2023 Bilim ve Teknoloji
İskoçya’da gemi yan yattı! 25 kişi yaralandı
İskoçya’da gemi yan yattı! 25 kişi yaralandı İskoçya'nın başkenti Edinburgh'da tersane havuzunda bulunan bir geminin yan yatması sonucu 25 kişi yaralandı.
22.03.2023 Dünya
Microsoft'tan şaşırtan karar! Yapay zekâ etiği ekibini işten çıkardı
Microsoft'tan şaşırtan karar! Yapay zekâ etiği ekibini işten çıkardı Bu ay Microsoft tüm Etik ve Toplum ekibini sürpriz bir şekilde işten çıkardı. Bu olay şirketin 10 bin çalışanını (küresel iş gücünün yüzde 5’ine denk geliyor) işten çıkarma planında verilen son kayıp.
20.03.2023 Dünya
İstanbul Boğazı'nda büyük risk! Yüzde 40'ı tehlike saçıyor
İstanbul Boğazı'nda büyük risk! Yüzde 40'ı tehlike saçıyor İstanbul Boğazı'nda geçen yıl 35 bin 146 gemi geçerken yüzde 40'ının tehlikeli yük taşıdığı kaydedildi. Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, "Boğaz'da bir tehlike var. 2022 yılında Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşına rağmen geçen gemilerin sayısı bir önceki yıla göre değişmemiş hatta aralık ayında tehlikeli yük taşıyan gemilerin sayısı arttı. Bu önemli bir işaret" dedi.
1.02.2023 Gündem
Microsoft'un araştırma sonuçları açıklandı! 10 çalışandan 7’si ofise gitmek için bunu istiyor...
Microsoft'un araştırma sonuçları açıklandı! 10 çalışandan 7’si ofise gitmek için bunu istiyor... Microsoft tarafından yapılan açıklamaların sonuçları açıklandı. Araştırma pandemi ile başlayan süreçte çalışan beklentilerinin de değiştiğini ortaya çıkardı. 23 Aralık'ta açıklanan şirket kuruluş istatistikleri, 2022’nin ilk 11 ayında yaklaşık 126 bin şirket kurulduğunu gösterirken, yeni şirket sayısı bir önceki yıla kıyasla yüzde 25,3 arttı. Farklı sektörlerdeki hareketliliğin paylaşımlı ofis piyasasına da yansıdığını dile getiren eOfis Kurumsal İletişim Direktörü Melis Ataç, “Paylaşımlı ofisler yeni kurulan şirketler için daha ekonomik bir seçenek.
31.01.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Microsoft ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki microsoft haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.