Mesai Kararı

Mesai Kararı

Son dakika mesai kararı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mesai kararı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mesai kararı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mesai Kararı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mesai kararı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.016 mesai kararı haberi bulunmuştur. Tüm mesai kararı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Fazla mesai ile ilgili yeni karar! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor
Fazla mesai ile ilgili yeni karar! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor Milyonlarca özel sektör çalışanını yakından ilgilendiren bir karara imza atan Yargıtay, fazla mesai ücretinin hesaplanmasında imzalı bordroların dikkate alınacağını duyurdu. Avukat Cansen Erdoğan, kararı değerlendirerek, "Yargıtay tarafından verilen karar çok önemli bir karar. Fakat uygulamada hiçbir şekilde uygulanmıyor." şeklinde konuştu.
18.10.2023 Çalışma Hayatı
23 Haziran'da 2 milyar 121 milyon dolarlık ihracat rekoru kırıldı! Bakan Bolat duyurdu
23 Haziran'da 2 milyar 121 milyon dolarlık ihracat rekoru kırıldı! Bakan Bolat duyurdu Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 23 Haziran'da 2 milyar 121 milyon dolarlık ihracat rekoru kırıldığını duyurdu.
24.06.2023 Ekonomi
Çalışan herkesi ilgilendiren emsal fazla mesai kararı! Yasal sınıra dikkat, tazminat hakkı doğuyor
Çalışan herkesi ilgilendiren emsal fazla mesai kararı! Yasal sınıra dikkat, tazminat hakkı doğuyor Bursa İş Mahkemesi, emsal teşkil edebilecek bir karara imza attı. Gıda sektöründe çalışan bir fabrika işçisi 2016 yılında 432,4 saat fazla mesai yaparak 270 saatlik yasal sınırı aştı. İşçi, kendi rızasıyla işten ayrılıp tazminat talep etti. Ancak işveren karşı çıktı. Bunun üzerine açılan davadan çalışan herkesi ilgilendiren bir karara imza atıldı.
24.06.2023 Çalışan Hakları
Günlük 11 saatten fazla çalışan işçiye müjde! Dikkat çeken fazla mesai kararı
Günlük 11 saatten fazla çalışan işçiye müjde! Dikkat çeken fazla mesai kararı Milyonlarca özel sektör çalışanını ilgilendiren bir karara imza atan Yargıtay, günlük 11 saati, gece ise 7,5 saati aşan çalışmaların haftalık fazla çalışma süresi (45 saat) doldurulmasa dahi fazla çalışma hükümlerine tabi olduğuna hükmetti.
8.05.2023 Çalışma Hayatı
Fazla mesai ile ilgili yeni karar! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor
Fazla mesai ile ilgili yeni karar! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor Milyonlarca özel sektör çalışanını yakından ilgilendiren bir karara imza atan Yargıtay, fazla mesai ücretinin hesaplanmasında imzalı bordroların dikkate alınacağını duyurdu. Avukat Cansen Erdoğan, kararı değerlendirerek, "Yargıtay tarafından verilen karar çok önemli bir karar. Fakat uygulamada hiçbir şekilde uygulanmıyor." şeklinde konuştu.
1.11.2022 Çalışma Hayatı
Fazla mesai kararı! Çalışan milyonlarca kişiyi kapsıyor, bu pozisyondakilere ödeme yapılmayacak...
Fazla mesai kararı! Çalışan milyonlarca kişiyi kapsıyor, bu pozisyondakilere ödeme yapılmayacak... Fazla mesai ile ilgili flaş karar! Milyonlarca özel sektör çalışanını yakından ilgilendiriyor. Bankada şube müdürü olarak çalışan yönetici, fazla mesai ücretini alamaması ve prim ödemelerinin yapılmamasını gerekçe göstererek iş sözleşmesini feshetti. Yargıtay konuya ilişkin emsal bir karara imza attı. Müdür ya da üst seviyede yönetici olan çalışanlara fazla mesai ücreti ödenmeyeceğine hükmedildi. Aynı zamanda Yüksek Mahkeme; en üst düzey yönetici sıfatıyla çalışan ve çalışma düzenini belirleyecek konumda olan yöneticinin fazla mesai ücretine hak kazanamayacağına dikkat çekti. İşte çalışanları kapsayan Yargıtay kararının detayları...
31.08.2022 Çalışan Hakları
İşçi işveren milyonları ilgilendiren karar! Yasak yok, mesai ve ücret ödemesi...
İşçi işveren milyonları ilgilendiren karar! Yasak yok, mesai ve ücret ödemesi... Milyonlarca çalışanı çok yakından ilgilendiriyor. Fazla çalışma ücretleri ile ilgili Anayasa Mahkemesi'nden yeni bir karar geldi. Gişe görevlisi olarak çalışan bankacı, işe girerken 'Fazla çalışmalara ilişkin ücret çalışanın asıl ücretinin içindedir' yazılı sözleşmeyi imzaladı. 8 yılın ardından işten çıkarılan bankacı, fazla çalışma ücretinin ödenmesi için dava açtı. Banka fazla çalışmanın söz konusu olmadığını savunurken, dinlenen tanıklar akşamları çalışıldığını belirtti. İş mahkemesi, işçiden her yıl onay alınması gerektiğini belirtip ücretlerin ödenmesini kararlaştırdı. Ancak her yıl onay alınmasına ilişkin zorunluluk 2017 yılında kaldırıldı. Bankacı, Anasaya Mahkemesi'ne bireysel başvuru yaptı. AYM konu ile ilgili kapsamlı bir değerlendirme yaptı. İşte detaylar...
Fazla mesai ücretleri değişiyor! Yeni tutar belli oldu, bugün başlıyor
Fazla mesai ücretleri değişiyor! Yeni tutar belli oldu, bugün başlıyor Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren karar! TBMM’ye sunuldu. Bugün başlıyor. Fazla mesai, tazminat, ek gösterge tutarları değişiyor. Yeni ücret belli oldu. Meclis’e gönderilen bütçe teklifine göre yurt içi gündelik ve tazminat tutarları belirlendi. Yurt içi gündelik tutarı, ek göstergesi 8000 ve daha yüksek kadrolarda bulunan memurlar için 80 liraya çıkacak. En alt kademedeki memura ise 62 lira ödenecek.
20.10.2021 Ekonomi
İşçi işveren herkesi ilgilendiriyor! Fazla mesai kararı, en az 4 bin 896 lira...
İşçi işveren herkesi ilgilendiriyor! Fazla mesai kararı, en az 4 bin 896 lira... Çalışan herkes çok merak ediyordu ve tek tek açıklandı. Fazla mesai ücreti ve izin...Fazla çalışma için verilecek ücret normal çalışma ücretinin saat başına düşen miktarının yüzde 50 fazlası olarak ödeniyor. İşçi fazla mesai ücretlerini alamadıysa işten ayrıldıktan sonra hakkını arayabilir. Bunun için önce arabulucuya başvuru yapılmalı. Arabulucuda sonuç alınamazsa 5 yıl içerisinde dava açma hakkı var. Asgari ücretle çalışan bir kişi her gün 5 saat mesai yaparsa cebine yıllık en az 4 bin 896 lira girer...
28.09.2021 Çalışan Hakları
Çin'de teknoloji şirketleri fazla mesailerini kaldırıyor
Çin'de teknoloji şirketleri fazla mesailerini kaldırıyor Çin dünyanın en çok teknoloji şirketine sahip ülkelerinden biri. Özellikle telefon ve oyun şirketleri ülkenin ekonomisine büyük katkı sağlıyorken, Çin merkezli şirketlerden yeni mesai kararı geldi.
17.07.2021 Bilim ve Teknoloji
O ücret ödenmeyecek! Çalışanlara kötü haber, resmen duyuruldu...
O ücret ödenmeyecek! Çalışanlara kötü haber, resmen duyuruldu... Milyonlarca özel sektör çalışanını ilgilendiren emsal karar resmen duyuruldu. O çalışanlara ücret ödenmeyecek. Önemli karar Yargıtay'dan geldi. Yeni karar müdürler için kötü haber niteliği taşıyor. Müdür veya üst seviye yöneticilere fazla mesai ücreti ödenmeyecek. Gerekçesi ise yöneticilerin çalışma gün ve saatlerini kendileri belirlediği için fazla çalışma ücretini hak etmediği... Fazla mesai ücreti bundan böyle yalnızca işte sorumlu müdüre talimat veren başka yönetici olması halinde ödenebilecek.
17.12.2020 Çalışma Hayatı
Karar verildi! Değişti, Artık...
Karar verildi! Değişti, Artık... Corona virüs salgınında vaka sayılarındaki artış, yeni tedbirler alınmasını kaçınılmaz kıldı. Kamu kuruluşlarında mesai saatleri değiştirildi. Bu değişikliğin ardından özel sektör de yeni mesai saatlerine geçmeye başladı.
2.12.2020 Gündem
Flaş mesai kararı! Çalışanlara kötü haber...
Flaş mesai kararı! Çalışanlara kötü haber... Tüm çalışanlar için geçerli mesai kararı! Yargıtay emsal niteliğinde bir karara imza attı. Bu karar çalışanların tazminatsız bir şekilde işten çıkarılmasına neden olabilecek. Çalıştığı iş yerinde, uygulamalara kızıp mesaiyi terk eden işçi, tazminatsız kovuldu. İş Mahkemesi’nin ‘mağdur’ dediği işçiye kara haber Yargıtay’dan geldi. Emsal nitelikteki kararla; kafasına göre öfkelenip iş yerini terk etmek tazminatsız kovulma sebebi sayılacak.
16.11.2020 Çalışma Hayatı
Beklenen gün geldi! İstanbul'da kademeli mesai başladı
Beklenen gün geldi! İstanbul'da kademeli mesai başladı Sosyal mesafe, yeni tip corona virüs salgınının yayılmasını önlemek için olmazsa olmaz kurallardan biri. İstanbul’da toplu ulaşım araçlarında bunu sağlamak amacıyla salgın döneminde önemli adımlar atıldı. Bunlardan biri de bugün İstanbul'da başlıyor.
28.09.2020 Gündem
İstanbul Valisi Yerlikaya duyurdu: Flaş kademeli mesai kararı...
İstanbul Valisi Yerlikaya duyurdu: Flaş kademeli mesai kararı... İstanbul Valisi Ali Yerlikaya "İstanbul'da kademeli mesai çalışmalarımız sürüyor, yakın zamanda paylaşacağız" dedi.
14.09.2020 Gündem
Tüm çalışanları çok yakından ilgilendiren flaş mesai kararı!
Tüm çalışanları çok yakından ilgilendiren flaş mesai kararı! Milyonlarca çalışanı çok yakından ilgilendiriyor. Kafasına göre mesaiye gitti, işinden oldu. Yargıtay, sabah mesaiye geç gelip, akşam erken çıkan işçinin tazminatsız şekilde kovulmasının önünü açtı. Yüksek Mahkeme; mesaiyi savsaklayan işçiye kıdem tazminatı ödenmesi yönünde karara imza atan İş Mahkemesi ile İstinaf Mahkemesi'nin hükmünü bozdu.
7.09.2020 Çalışma Hayatı
Ankara Valiliği açıkladı! Flaş 'kamuda esnek mesai' kararı
Ankara Valiliği açıkladı! Flaş 'kamuda esnek mesai' kararı Son dakika... Ankara Valiliği açıkladı. Yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında Covid-19 salgının yayılımının en aza indirilmesi amacıyla Ankara İl sınırları dahilinde uygulanacak kamuda esnek mesai esasları belirlendi. Bu kapsamda salgından etkilenmeleri daha muhtemel hamile ve kronik hastalığı olan kamu çalışanları idari izinli sayılabilecek. Düzenleme ile 10 yaş ve daha küçük yaşta çocukları olan kadın personeller, ikinci bir emre kadar evden çalışabilecek." denildi.
31.08.2020 Gündem
Yargıtay'dan önemli karar! Tüm çalışanları ilgilendiriyor
Yargıtay'dan önemli karar! Tüm çalışanları ilgilendiriyor Milyonlarca işçiyi yakından ilgilendiren fazla mesai kararı geçtiğimiz günlerde Yargıtay 22. Hukuk Dairesi'nden çıktı. Fazla çalışma yaptığını iddia eden işçinin bu iddiasını ispatla yükümlü olduğuna dikkat çeken Yüksek Mahkeme, işçinin imzasını taşıyan bordronun, sahteliği ispat edilinceye kadar kesin delil olduğuna dikkat çekti.
4.08.2020 Ekonomi
Fazla mesai ile ilgili çok önemli karar! Milyonları ilgilendiriyor...
Fazla mesai ile ilgili çok önemli karar! Milyonları ilgilendiriyor... Son dakika! Tüm çalışanları çok yakından ilgilendiren fazla mesai kararı geldi. Çalışanları yakından ilgilendiren emsal niteliğindeki kararı Yargıtay 9. Hukuk Dairesi verdi. Yüksek Mahkeme, fazla mesai ücretlerinin işçinin aldığı son ücret üzerinden değil çalışmanın gerçekleştirildiği dönemde alınan ücret üzerinden hesaplanması gerektiğine hükmetti.
29.06.2020 Çalışan Hakları
İş Bankansı'ndan flaş karar!
İş Bankansı'ndan flaş karar! Dev bankadan flaş karar. İş Bankası corona virüs salgını nedeniyle gişe çalışma saatlerini 23 Mart’tan bu yana 12.00-17.00 arası olacak şekilde belirlemişti.Bankadan yapılan açıklamada şöyle denildi: "Sayın Cumhurbaşkanı tarafından dün açıklanan normalleşme planına uygun olarak tam gün çalışma düzenine geri dönüyor"
5.05.2020 Ekonomi
Milyonlarca çalışana kötü haber! Flaş mesai kararı
Milyonlarca çalışana kötü haber! Flaş mesai kararı İşçilerle işverenler arasında sürekli tartışma konusu olan fazla mesaiyle alakalı Yargıtay 22. Hukuk Dairesi, geçtiğimiz günlerde emsal nitelikte bir karara imza attı. Yüksek Mahkeme; fazla mesai yaptığını iddia eden işçinin bu iddiasını ispatla yükümlü olduğuna, işçinin imzasını taşıyan bordronun, sahteliği ispat edilinceye kadar kesin delil niteliğinde olduğuna hükmetti.
Yargıtay'dan fazla mesai kararı!
Yargıtay'dan fazla mesai kararı! Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun emsal kararıyla birlikte, iş yeri müdürü olarak görev yapan üst düzey yöneticinin fazla mesai ücreti alamayacağına hükmetti. Kurul; iş yerinde üst düzey yönetici konumda çalışan işçinin, çalışma gün ve saatlerini kendisinin belirlediğinden, görev ve sorumluluklarının gerektirdiği ücretinin ödenmesi durumunda, ayrıca fazla çalışma ücretine hak kazanamayacağına karar verdi.
28.11.2019 Gündem
Anayasa Mahkemesi'nden fazla mesai kararı!
Anayasa Mahkemesi'nden fazla mesai kararı! Anayasa Mahkemesi, gazetecilere gününde ödenmeyen fazla çalışma ücretlerinin her gün için yüzde 5 fazlasıyla ödenmesi kuralını Anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
19.11.2019 Gündem
Milyonlarca işçiyi ilgilendiriyor! Flaş fazla mesai kararı...
Milyonlarca işçiyi ilgilendiriyor! Flaş fazla mesai kararı... Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, işten çıkan çalışanlara fazla mesai müjdesi verdi.
27.10.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Mesai Kararı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mesai kararı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.