Merkez Bankası Son Dakika

Merkez Bankası Son Dakika

Son dakika Merkez bankası son dakika haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Merkez bankası son dakika ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Merkez bankası son dakika haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Merkez Bankası Son Dakika

haberleri sayfasında son dakika yaşanan merkez bankası son dakika gelişmeleri de dahil olmak üzere 685 merkez bankası son dakika haberi bulunmuştur. Tüm merkez bankası son dakika haberleri aşağıda listelenmiştir.
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Merkez Bankası, politika değişiminin ardından bugün dördüncü kez toplandı. Toplantı sonrası piyasaların merakla beklediği faiz kararı açıklandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 30 seviyesine yükseltti.
21.09.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'nın 7.5 puanlık artış ne anlama geliyor? Uzman isimlerden çarpıcı analiz
Merkez Bankası'nın 7.5 puanlık artış ne anlama geliyor? Uzman isimlerden çarpıcı analiz Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın piyasa beklentilerinin üzerinde açıkladığı politika faizinin ardından karar, ekonomistler ve analistler tarafından pozitif karşılandı. Merkez Bankası’nın şahin kararına, piyasaların tepkisi de sert oldu. Hem Dolar/TL’de hem de Euro/TL’de düşüş yüzde 5’e yaklaştı. Karar öncesi 27.22 seviyesinde olan dolar/TL’de kararın hemen ardından hızlı bir düşüş görüldü ve kur 26.81 seviyesine çekildi. Kapanışta ise 25.83 seviyesi kaydedildi. Euro/TL ise 29.62 seviyesinden 27.52 seviyesine geriledi ve kapanışta 28.14 oldu. BIST100’de ise kararın hemen ardından hızlı bir yükseliş kaydedildi ve 7.700 seviyelerindeki borsa gün içinde en yüksek 7.872 seviyesini gördü. Peki Merkez Bankası'nın kararı ne anlama geliyor? İşte uzmanlardan çarpıcı analiz
25.08.2023 Ekonomi
Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını bugün açıklayacak
Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını bugün açıklayacak Merkez Bankası bugün yılın ilk faiz kararını açıklayacak. Faiz tek hanede ve geçtiğimiz toplantı özetlerinde bu durumun bir süre daha devam edeceğine dair sinyaller verilmişti. Küresel piyasalar veri yoğunluğunu atlatmışken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bugün saat 14:00'de faiz kararını açıklayacak.
19.01.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'nın toplam rezervleri arttı
Merkez Bankası'nın toplam rezervleri arttı Merkez Bankası toplam rezervleri 30 Aralık ile biten haftada 326 milyon dolar arttı.
5.01.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan flaş dolar kuru açıklaması!
Merkez Bankası'ndan flaş dolar kuru açıklaması! Merkez Bankası'ndan dolar kuru ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Piyasa katılımcı anketi sonuçlarına göre, yıl sonu büyüme beklentisi Kasım ayı anket döneminde bir önceki döneme göre değişmeyerek yüzde 5,1 olarak kaldı. Dolar kuru tahmini ise 19,82 TL’den, bu anket döneminde 19,54 TL’ye geriledi.
18.11.2022 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararı açıklanacak! Tüm gözler toplantıya çevrildi
Merkez Bankası faiz kararı açıklanacak! Tüm gözler toplantıya çevrildi Ekonomiyi yakından takip edenlerin gözü ekim ayı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararında. Eylül ayı içerisinde 100 baz puan indirilen ve yüzde 13'ten 12'ye düşürülen politika faizinin bu ayki toplantıda 100 baz puan daha düşürülmesi bekleniyor.
19.10.2022 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından faiz kararını açıkladı. Buna göre banka, bir hafta vadeli Repo ihale faiz oranında (Politika Faizi) 100 baz puan indirime giderek, yüzde 12 seviyesine çekti.
22.09.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan flaş enflasyon ve dolar tahmini açıklaması
Merkez Bankası'ndan flaş enflasyon ve dolar tahmini açıklaması Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi’nin sonuçlarına göre enflasyonun yıl sonunda yüzde 67,7 olması bekleniyor. Dolar/TL kurunun ise 19,65'ten 19,51'e gerileyeceği öngörüldü.
16.09.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan son dakika dolar açıklaması! Yıl sonu...
Merkez Bankası'ndan son dakika dolar açıklaması! Yıl sonu... Dolar kuru ile ilgili Merkez Bankası'ndan flaş açıklama geldi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), piyasa katılımcıları anketi istatistiklerini açıkladı. Dolar- TL bazında cari yıl sonu döviz kuru beklentisi 19,65 TL oldu. Katılımcıların yıl sonu tüketici fiyat endeksi (TÜFE) beklentisi ise yüzde 70,60 kaydedildi.
12.08.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan son dakika enflasyon açıklaması! Aylık fiyat artışları...
Merkez Bankası'ndan son dakika enflasyon açıklaması! Aylık fiyat artışları... Merkez Bankası son dakika açıkladı. Resmen değişti. Dün açıklanan temmuz ayı enflasyon rakamları sonrası bugün TCMB, Fiyat Gelişmeleri Raporu'nu yayımladı. Rapora göre, gıda ve alkolsüz içecek fiyatları Temmuz ayında yüzde 3,15 oranında arttı. Enerji fiyatları Temmuz ayında yüzde 3,13 oranında geriledi. İşte son dakika haberinin detayları...
4.08.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan son dakika dolar açıklaması!
Merkez Bankası'ndan son dakika dolar açıklaması! Merkez Bankası'ndan son dakika dolar açıklaması. Yıl sonu dolar kuru beklentisi piyasa katılımcıları Temmuz ayı anket döneminde 18,99 TL oldu. Katılımcıların yıl sonu enflasyon beklentisi de yüzde 69,94’e yükseldi. Katılımcıların cari yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 18,89 TL iken, bu anket döneminde 18,99 TL oldu. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla 20,70 TL ve 20,92 TL olarak gerçekleşti.
8.07.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan son dakika haciz kararı!
Merkez Bankası'ndan son dakika haciz kararı! Merkez Bankası'ndan son dakika kararı! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın şirket mukavelesi Resmi Gazete'de yapılan açıklama ile güncellendi. Buna göre banka nezdindeki yabancı merkez bankalarının varlıkları haczedilemeyecek.
13.05.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan dolar ve altın açıklaması
Merkez Bankası'ndan dolar ve altın açıklaması Merkez Bankası toplam rezervleri 29 Nisan ile biten haftada 2 milyar 51 milyon dolar azaldı.
11.05.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan flaş dolar euro açıklaması
Merkez Bankası'ndan flaş dolar euro açıklaması Merkez Bankası son dakika dolar ve euro açıklaması geldi. Merkez Bankası kritik verileri paylaştı. Reel efektif döviz kuru endeksi, nisan ayında 3,26 puan arttı.
6.05.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan son dakika enflasyon açıklaması!
Merkez Bankası'ndan son dakika enflasyon açıklaması! Enflasyon ile ilgili son dakika gelişmesi. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantı özetinde enflasyonda yakın dönemde gözlenen yükselişte; jeopolitik gelişmelerin yol açtığı enerji maliyeti artışları, ekonomik temellerden uzak fiyatlama oluşumlarının geçici etkileri, küresel enerji, gıda ve tarımsal emtia fiyatlarındaki artışların oluşturduğu güçlü negatif arz şoklarının etkili olmaya devam ettiği belirtildi.
21.04.2022 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Merkez Bankası politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 14 düzeyinde sabit tutulmasına karar verdi.
17.03.2022 Ekonomi
TCMB: Enflasyondaki artışa en belirgin katkı gıda ve temel mal gruplarından geldi
TCMB: Enflasyondaki artışa en belirgin katkı gıda ve temel mal gruplarından geldi Merkez Bankası Şubat ayında tüketici fiyatlarındaki yükselişe en belirgin katkının gıda ve temel mal gruplarından geldiğine dikkat çekti Olumsuz görünümü biraz sınırlandırdığını belirttiği temel gıda ürünlerindeki KDV indiriminin etkisinin bir kısmının mart ayına sarkacağını öngördü.
4.03.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması: Yükselişte küresel artışlar etkili oldu
Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması: Yükselişte küresel artışlar etkili oldu Merkez Bankası son dakika enflasyon açıklaması! Merkez Bankası PPK özet metninde “Enflasyonda yakın dönemde gözlenen yükselişte; ekonomik temellerden uzak fiyatlama oluşumları, küresel enerji, gıda ve tarımsal emtia fiyatlarındaki artışlar ile tedarik süreçlerindeki aksaklıklar gibi arz yönlü unsurlar ve talep gelişmeleri etkili olmaktadır” denildi.
24.02.2022 Ekonomi
Son dakika... Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!
Son dakika... Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 14 düzeyinde sabit tutulmasına karar verdi. Ocak ayında da politika faizi yüzde 14 seviyesinde sabit tutulmuştu.
17.02.2022 Ekonomi
Bankada parası olan herkesi ilgilendiriyor! 5 bin liraya yükseldi! Merkez Bankası duyurdu
Bankada parası olan herkesi ilgilendiriyor! 5 bin liraya yükseldi! Merkez Bankası duyurdu Bankada parası olan milyonları ilgilendiriyor. Limit yükseltildi. Merkez Bankası son dakika olarak duyurdu. TCMB, para transferlerinde 2 bin lira olan Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) işlem tutarı limitinin 21 Şubat itibarıyla 5 bin liraya yükseltileceğini duyurdu.
14.02.2022 Ekonomi
Merkez Bankası resmen duyurdu! 3, 6, 12 ve 24 ay...
Merkez Bankası resmen duyurdu! 3, 6, 12 ve 24 ay... Milyonlarca kişiyi kapsıyor, Merkez Bankası resmen duyurdu ve belli oldu. Vadesi 3, 6, 12 ve 24 ay olarak açılıyor, teşviklerden yararlanılabiliyor. Kur Korumalı Mevduat, yurtdışındaki Türk vatandaşlarına da açıldı. Böylelikle gurbetçiler, dövizlerini bankada açtıracağı YUVAM hesabında TL'ye dönüştürecek; hesap sahiplerine kur koruması sağlanacak. Aynı zamanda hesapların vadelerine göre değişen oranlarda getiri de sağlanabilecek. Ancak para vadesinden önce çekilirse teşvikten yararlanılamayacak. Merkez Bankası'nın o gün belirlenen döviz alış kuru baz alınacak. YUVAM hesabı nedir? Sistem nasıl işleyecek? İşte YUVAM hesabı ile ilgili madde madde bilgiler...
2.02.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan son dakika faiz kararı!
Merkez Bankası'ndan son dakika faiz kararı! Merkez Bankası son dakika olarak duyurdu. Merkez Bankası'ndan flaş faiz kararı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, TL'ye dönüşümde bankanın mevduat hesabına uygulayacağı azami faiz oranını belirlemeye yetkili olacak.
1.02.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan son dakika kararı! Dolar, euro...
Merkez Bankası'ndan son dakika kararı! Dolar, euro... Merkez Bankası'ndan son dakika kararı! Merkez Bankası dövizden TL'ye dönüşüm sağlayamayan bankalardaki euro ve dolar hesapları için daha önce uygulayacağını açıkladığı yüzde yüzde 1.5 komisyon uygulamasını 3 ay erteledi.
17.01.2022 Ekonomi
Merkez Bankası, 1 Aralık'ta ne kadar döviz sattığını duyurdu
Merkez Bankası, 1 Aralık'ta ne kadar döviz sattığını duyurdu Merkez Bankası, 1 Aralık tarihli doğrudan müdahalesi ile 844 milyon dolar sattığını açıkladı.
22.12.2021 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan son dakika yeni faiz hamlesi!
Merkez Bankası'ndan son dakika yeni faiz hamlesi! Merkez Bankası'ndan son dakika bir faiz kararı daha! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Türk Lirası zorunlu karşılıklara uygulanan faiz/nema oranını, geçen haftaki politika faizi indirimine paralel bir şekilde yüzde 9.5'ten yüzde 8.5'e çekti.
20.12.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Merkez Bankası Son Dakika ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki merkez bankası son dakika haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.