Tüm memurları kapsayan yeni karar! 4 madde ile açıklandı ve belli oldu...
Tüm memurları kapsayan yeni karar! 4 madde ile açıklandı ve belli oldu... Memur olarak çalışan herkesi kapsıyor. Milyonlarca devlet memuru için Anayasa Mahkemesi yeni bir karara imza attı. Bir çalışan sosyal medya hesabı üzerinden, il milli eğitim müdürünün toplantıdaki tavrına yönelik eleştirel bir paylaşım yaptı. Bunun üzerine memura disiplin cezası uygulandı. Kararı yargıya taşıyan memur, sonuç alamayınca dava Anayasa Mahkemesi'ne gitti. AYM'den dikkat çeken bir karar çıktı. Devlet memurlarının da birer birey olduğu belirtilirken, statüsünden kaynaklanan sınırlamalara tabi olduğu ancak bunun ifade özgürlüğünü feda etmek demek olmadığı vurgulandı. İşte kararın detayları...
9.05.2022 Memur
Memurlara kötü haber! Bunu yapan yanar, meslekten atılma nedeni...
Memurlara kötü haber! Bunu yapan yanar, meslekten atılma nedeni... Milyonlarca memuru çok yakından ilgilendiren karar. Bunu yapan tüm çalışanlar memuriyetten atılır. Danıştay kararı var. Memurlar köşe yazarlığı yaparak fikirlerini köşelerinde ifade ediyorlar. Bu şekilde köşe yazarlığı yapanlardan bazıları, yazılarından dolayı disiplin cezası alabiliyor. Ancak özellikle kritik bir detay daha bulunuyor ve çalışanların çok dikkat etmesi gerekiyor. Eğer memur bunu yaparsa direk işten çıkarılıyor. Danıştay tarafından verilen bir karar memurlara kötü haber oldu.
1.05.2022 Memur
Memurların zam ve fark ödemeleri başladı! Hesabınızı kontrol edin…
Memurların zam ve fark ödemeleri başladı! Hesabınızı kontrol edin… Milyonlarca kişi bekliyordu zam ve fark ödemeleri başladı. Hesabınızı hemen kontrol edin. Memurun maaşları 15 Ocak’ta yüzde 27.9 zamlı olarak ödenmişti. Ancak yüzde 5’lik toplu sözleşme zammına ilave edileceği açıklanan yüzde 2.5’luk ek zamla ilgili teklif, maaşların yattığı tarihte yasalaşmadığından hesaba geçmemişti. Hem yüzde 2.5’luk zam farkları hem de 14 günlük zam farkı hesaplara geçmeye başladı. Yatan tutarlar 900-1.500 lira arasında değişiyor. Ödemeler dün itibarıyla başladı.
29.01.2022 Memur
Memurları ilgilendiren flaş karar! İşten atılma...
Memurları ilgilendiren flaş karar! İşten atılma... Milyonlarca memuru ilgilendiren karar çıktı. Emsal niteliğinde. İşten atılması hak ihlali sayıldı. Anayasa Mahkemesi, 'zimmet', 'resmî belgede sahtecilik' ve 'güveni kötüye kullanma' suçlarından yargılanıp ceza alan; ancak hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilen zabıta memuru Ekrem A.'nın, idari soruşturma sonunda işten atılmasını hak ihlali saydı.
27.01.2021 Memur