Meke Gölü

Meke Gölü

Son dakika Meke Gölü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Meke Gölü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Meke Gölü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Meke Gölü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan meke gölü gelişmeleri de dahil olmak üzere 53 meke gölü haberi bulunmuştur. Tüm meke gölü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'nin en büyük gölü hangisidir? Türkiye'nin göllerinin büyüklüğe göre sıralaması...
Türkiye'nin en büyük gölü hangisidir? Türkiye'nin göllerinin büyüklüğe göre sıralaması... Türkiye genelinde doğal ve yapay öller bulunuyor. Konumuna bakıldığında diğer ülkelere oranla Türkiye'deki göl sayısı ortalamanın altında kalıyor. Türkiye'de pek çok türde göl bulunurken 100'ün üstünde doğal göl bulunuyor. Peki, Türkiye'nin en büyük gölü hangisidir? Türkiye'nin göllerinin büyüklüğe göre sıralaması…
1.12.2022 Eğitim
Türkiye'nin en güzel 35 cennet köşesi! Dağlarıyla, plajlarıyla, ırmaklarıyla, şelaleleriyle nefes kesici yerler...
Türkiye'nin en güzel 35 cennet köşesi! Dağlarıyla, plajlarıyla, ırmaklarıyla, şelaleleriyle nefes kesici yerler... Dünyanın en güzel ve en göz alıcı ülkelerinden bir tanesi Türkiye. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, gerek doğal gerekse tarihi güzellikleriyle Anadolu yerli ve yabancı milyonlarca turistin akın ettiği bir cennet köşesi...
7.06.2022 Yaşam
Dünyanın nazar boncuğu Meke Gölü’nden kötü haber!
Dünyanın nazar boncuğu Meke Gölü’nden kötü haber! Konya’nın Karapınar ilçesinde “dünyanın nazar boncuğu” olarak tanınan ve kuruyan Meke Gölü’ne bu yıl yoğun geçen kış mevsimindeki yağışlar da fayda etmedi. Uzmanlar, milyonlarca yıl biriken yer altı suyunun son 70-80 yılda çok hızlı bir şekilde çekildiğini, Meke’nin eski haline dönmesi gibi bir şansın olmadığını belirtiyor.
3.05.2022 Gündem
TBMM Komisyonu, Akgöl Sazlığı ve Meke Gölü'nde inceleme yaptı
TBMM Komisyonu, Akgöl Sazlığı ve Meke Gölü'nde inceleme yaptı TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu Akgöl Sazlığı ve Meke Gölü'nde incelemelerde bulundu. Komisyon Başkanı Veysel Eroğlu, "Seralarda nasıl içerisi hamam gibi oluyor. Dünya da eğer tedbir almazsak zaman içinde hamam gibi olacak. Bu maksatla sulak alanlar ve ormanlar yutak alanlardır, karbondioksiti tutuyor, oksijen veriyor. Hayat kaynağı, bunları korumamız lazım" dedi.
13.07.2021 Gündem
Bakan Kurum: Sıfır Atık Hareketi ile ekonomiye 17 milyar TL katkı sağladık
Bakan Kurum: Sıfır Atık Hareketi ile ekonomiye 17 milyar TL katkı sağladık Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Sıfır Atık Hareketi'yle 1,5 milyon evin bir aylık elektrik ihtiyacı kadar enerjiden tasarruf ettik ve yine 16 milyon evin bir aylık su kullanımına denk gelen 437 milyon metreküp sudan tasarruf ettik. 17 milyon ton kullanılabilir atığı topladık, dönüştürdük ve ekonomimize 17 milyar TL katkı sağladık" dedi.
30.06.2021 Ekonomi
Uzmanlardan iklim krizinin artarak devam edeceği uyarısı
Uzmanlardan iklim krizinin artarak devam edeceği uyarısı İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği Başkanı Baran Bozoğlu, "Bugün iklim değişikliğinin etkilerini yaşıyorsak gelecek yıl çok daha şiddetli, ondan sonra sürekli çok daha şiddetli yaşayacağız" dedi.
16.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Bakan Kurum'dan 'müsilaj' açıklaması: Acil eylem planını hazırlıyoruz
Bakan Kurum'dan 'müsilaj' açıklaması: Acil eylem planını hazırlıyoruz Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sanayi odasında düzenlenen Avrupa Yeşil Mutabakatı Semineri'nin ardından Mevlana Meydanı'ndaki 'Konya Tarihi Kent Merkezi Hava Kalitesi İyileştirilme Projesi'nin başlangıç programına katıldı. Programa Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut da eşlik etti. Konya'daki hava kalitesi iyileştirme projesine değinen Bakan Kurum, 4 kilometrekarelik alanda bulunan 1106 konutun doğal gaz dönüşümünü yapma kararını aldıklarını ve 4 etapta yürütülecek projenin maliyetinin de 15 milyon lira olduğunu belirtti.
3.06.2021 Gündem
'Dünya'nın nazar boncuğu' bembeyaz!
'Dünya'nın nazar boncuğu' bembeyaz! Konya'da 'Dünya'nın nazar boncuğu' olarak bilinen, krater yapıya sahip Meke Gölü, kar yağışı sonrası beyaza büründü. Farklı yapısıyla dikkat çeken Meke’de, kar örtüsüyle görsel güzellik oluştu. Meke Gölü, 2000'li yılların başından itibaren kuraklık ve bilinçsiz tarımsal sulama sonucu yer altı su seviyesinin her geçen gün azalması nedeniyle kurumuştu.
19.02.2021 Yaşam
2 ayda bu hale geldi! Büyük tehdit...
2 ayda bu hale geldi! Büyük tehdit... Geçtiğimiz aylarda Akgöl, Karagöl ve Tecer tamamen kurudu. Son olarak tarımsal sulamada kullanılan ve bölgenin en büyük barajı olan Kırklareli’ndeki Kayalı Barajı çöl oldu. Milliyet’e konuşan uzmanlar, “Gölümüzü yaşatamazsak, göletleri de, tarımı da, canlıları da yaşatamayız. Geriye dönüş mümkün” diyor.
3.01.2021 Gündem
Meyil Obruk Gölü’nü pembe yapan Artemia Salina nedir? Artemia Salina ne demek?
Meyil Obruk Gölü’nü pembe yapan Artemia Salina nedir? Artemia Salina ne demek? Konya'da, karstik bir yapıya sahip olan Meyil Obruk Gölü, sıcakların artması ve su seviyesinin azalmasıyla, sudaki artemia salina türündeki bakteriler nedeniyle pembe renge büründü. Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fetullah Arık, "Bölgedeki Tuz Gölü'nde, Obruk Gölü'nde ve Meke Gölü'nde olduğu gibi zaman zaman suların azalmasına bağlı olarak artemia salina bakterisi nedeniyle patlamaları yaşanabiliyor. Şu andaki renklenmenin nedeninin o olduğunu düşünüyoruz" dedi. Peki, Artemia Salina bakterisi nedir? Artemia Salina ne demek?
21.08.2020 Gündem
Meyil Obruk Gölü, pembeye büründü
Meyil Obruk Gölü, pembeye büründü Konya'da, karstik bir yapıya sahip olan Meyil Obruk Gölü, sıcakların artması ve su seviyesinin azalmasıyla, sudaki artemia salina türündeki bakteriler nedeniyle pembe renge büründü. Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fetullah Arık, ''Bölgedeki Tuz Gölü'nde, Obruk Gölü'nde ve Meke Gölü'nde olduğu gibi zaman zaman suların azalmasına bağlı olarak bakteri patlamaları yaşanabiliyor. Şu andaki renklenmenin nedeninin o olduğunu düşünüyoruz'' dedi.
21.08.2020 Yaşam
Türkiye'nin güneş enerjisi üretim üssü açılıyor
Türkiye'nin güneş enerjisi üretim üssü açılıyor Konya'da şu an 1'i lisanslı, 6 güneş enerji santraliyle elektrik üretilen Karapınar, yıllık 1,7 milyar kilovatsaat elektrik üretmesi beklenen santralle Türkiye'nin enerji üssü oluyor. Santralde üretilecek elektrik ile cari açığın kapatılmasına yıllık 400 milyon dolarlık katkı sağlanacak. Santral 19 Ağustosta hizmete açılacak.
17.08.2020 Ekonomi
Bakan Kurum: Su kaynaklarımız kuruma tehlikesiyle karşı karşıya
Bakan Kurum: Su kaynaklarımız kuruma tehlikesiyle karşı karşıya Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, iklim değişikliğinin olumsuz etkileri nedeniyle Meke Gölü ve başka su kaynaklarının kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ifade ederek, Konya'nın Karapınar ilçesinde oluşan obruklar nedeniyle bütüncül bir çevre ve doğa planlaması yaptıklarını söyledi.
30.07.2020 Gündem
Meke Gölü kurudu! Meke Gölü nerede, nasıl oluşmuştur? Meke Gölü son hali!
Meke Gölü kurudu! Meke Gölü nerede, nasıl oluşmuştur? Meke Gölü son hali! 5 milyon yıl önce volkanik patlamayla meydana gelen kraterin, zamanla suyla dolması, 9 bin yıl önce ise gölün ortasında ikinci patlamanın olması ve buranın da suyla dolması sonucu oluşan Konya'nın Karapınar ilçesindeki Meke Gölü'nde bir damla bile su kalmadı. Dünyanın nazar boncuğu olarak bilinen Meke Gölü’nün son hali büyük üzüntüye neden oldu. Habere inanmayanlar arama motorlarından Meke Gölü kurudu mu, Meke Gölü nasıl kurudu, sorularına yanıt aramaya başladı. İşte Meke Gölü son hali…
8.07.2020 Gündem
Bakan Kurum'dan Karadeniz için iklim eylem planı açıklaması
Bakan Kurum'dan Karadeniz için iklim eylem planı açıklaması Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Karadeniz Bölgesi'ndeki 6 ili kapsayan, 15 maddelik 'İklim Değişikliği Eylem Planı'nı açıkladı.
12.07.2019 Gündem
Flamingo cenneti Tuz Gölü kuruyor
Flamingo cenneti Tuz Gölü kuruyor Trükiye'nin ikinci büyük gölü ve flamingo cenneti olan Tuz Gölü, giderek küçülüyor. Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Hidrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Akköz, önlem alınmadığı takdirde gölün yok olabileceğini ifade ederek, ''Yağışlar bol olduğu zaman göl şişiyor ve etrafı genişliyor. Biraz büyüyor ama gerçek olan göl sürekli kuruyor. Bunun sebebi besleyici kanalların kuruması, suyun gelmemesi, yer altı suyu tarımsal sulama ve kuraklık nedeniyle sürekli azalıyor olması. Göl kuruduğunda hiçbir kuş türü gelmez'' dedi.
2.06.2019 Gündem
‘Dünyanın nazar boncuğu’ kurudu
‘Dünyanın nazar boncuğu’ kurudu Konya’nın Karapınar ilçesinde bulunan ve ‘Dünyanın nazar boncuğu’ olarak bilinen Meke Gölü, tamamen kurudu.
28.05.2018 Gündem
'Dünyanın nazar boncuğu' Meke Gölü kurudu
'Dünyanın nazar boncuğu' Meke Gölü kurudu KONYA'nın Karapınar ilçesinde bulunan ve 'Dünyanın nazar boncuğu' olarak bilinen Meke Gölü, tamamen kurudu. Gölün kuruma nedeninin, yeraltı sularının bilinçsiz kullanımı ve kuraklık olduğunu belirten Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Fetullah Arık, 'Dünyanın nazar boncuğu'nun eski görkemine dönebilmesinin zor olduğunu söyledi.
28.05.2018 Gündem
Haritadan silinme noktasına gelmişti, kar 'can suyu' oldu
Haritadan silinme noktasına gelmişti, kar 'can suyu' oldu Konya'nın Karapınar İlçesi'ndeki 'Dünya'nın Nazar Boncuğu' olarak bilinen ve kuraklık nedeniyle haritadan silinme noktasına gelen Meke Gölü'ne, son dönemlerdeki kar yağışları can suyu oldu.
25.01.2017 Yaşam
Meke Gölü için korkutan senaryo!
Meke Gölü için korkutan senaryo! KONYA'nın Karapınar İlçesi'ndeki Meke Gölü, son yıllardaki kuraklık ve yeraltı su seviyesinin sürekli azalması nedeniyle yok olma seviyesine geldi. Geçen yıla oranla, bu yıl yağışların fazla olmasına rağmen, yağışlar göle can katmadı.
17.05.2015 Yaşam
Dünyanın nazar boncuğu kurudu
Dünyanın nazar boncuğu kurudu KONYA’nın Karapınar İlçesi sınırlarında bulunan ve ’dünyanın nazar boncuğu’ olarak adlandırılan Meke Gölü yüzde 99 oranında kurudu...
1.08.2014 Yaşam
Marmara Denizi’nin iki katı göl kuruttuk
Marmara Denizi’nin iki katı göl kuruttuk YANLIŞ su, tarım ve enerji politikaları sonucu Türkiye’nin ikinci büyük gölü olan Tuz Gölü, Burdur, Akşehir gölleri kurudu...
18.07.2014 Arşiv

Benzer Haber Etiketleri

Meke Gölü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki meke gölü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.