MEB resmen duyurdu! 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsıyor, bugünden itibaren...
MEB resmen duyurdu! 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsıyor, bugünden itibaren... Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenci için harekete geçti. 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrencileri çok yakından ilgilendiriyor. Bugün başladı. Öğrencilerin beklediği haber MEB tarafından duyuruldu. Bakan Özer detayları paylaştı. Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), her ay öğrencilerin ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlanan yardımcı kaynak paketinin altıncısı, bugün paylaşıldı. Mart ayı yardımcı kaynak destek paketinde 8 bin soru yer alıyor. Uzaktan eğitim sürecinde oluşan öğrenme kayıplarının telafisi için hazırlanan destek paketi tüm öğrencilere ücretsiz olarak sunuluyor. Koronavirüs salgınında normalleşmenin başlamasının ardından okullarda da yeni dönem başladı. Maske zorunluluğu esnetilirken pozitif öğrencilerin bulunduğu sınıflarda eğitime ara verilmesi ile ilgili kriter de değiştirildi. Arık pozitif çıkan öğrenciler izole edilecek. Yeni süreç ile ilgili bilgi veren Bakan Özer, "Vaka sayısı 2 de olsa, 3 de olsa yüz yüze eğitime hiçbir sınıfta ara verilmeyecek. Testi pozitif çıkan öğretmen ve öğrencilerimiz kendilerini izole edecekler ve 7 gün sonra okula geri dönecekler. 5 gün sonra herhangi bir semptom da göstermiyorsa testi negatif çıkması durumunda okula dönecekler. Öğretmen ve öğrenciler, PCR testi yaptırdıktan sonra 6-7 saat bekliyorlar. Bu sürede negatif test sonucunu almadan okula dönmeyecekler. Onun kararını net olarak koymamız lazım." diye konuştu. Öte yandan LGS ile ilgili de önemli değerlendirmelerde bulunana Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "5 Haziran'da yapılacak LGS'de 2021 yılına göre hiçbir değişiklik olmayacak. Hem soru hem de süreyle ilgili değişiklik yok." ifadesini kullandı.
7.03.2022 Eğitim
MEB yeni gelişmeyi resmen duyurdu! Flaş değişiklik, yüzde 209...
MEB yeni gelişmeyi resmen duyurdu! Flaş değişiklik, yüzde 209... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. MEB son dakika olarak duyurdu. Yeni gelişmenin detayları ortaya çıktı. Geçen yıla göre yüzde 209 arttı. 2022 yılının ilk ayı için gelen güzel haber Bakan Özer tarafından duyuruldu. Meslek liselerinin ocak ayı üretim kapasitesi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 209 arttı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Döner sermaye kapsamında yapılan üretimden elde edilen gelir, 2021 yılında bir önceki yıla göre %131 artarak 1 milyar 162 milyon liraya yükselmişti. 2022 yılında hedefimiz, 1,5 milyar liralık üretim ve hizmet sunumu kapasitesine ulaşmak. 2022 yılının ilk ayı sonuçları, bu hedefe de kolay bir şekilde ulaşacağımızı gösteriyor. 2022 yılı Ocak ayı gelirler toplamı, 2021 yılının aynı ayına göre %209 artarak 101 milyon 307 bin liraya yükseldi.” diye konuştu.
18.02.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! 81 ili kapsıyor, ilk kez oluyor, e-Devlet'ten...
MEB resmen duyurdu! 81 ili kapsıyor, ilk kez oluyor, e-Devlet'ten... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. MEB son dakika olarak duyurdu. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. 81 ilde geçerli. Tek tek açıklandı. Bakan Özer MEB tarafından devreye alınan yeni uygulamayı açıkladı. Büyük kolaylık sağlanıyor. Her ay bir milyon vatandaşa ulaşılma hedefi bulunuyor. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı 81 ilde faaliyet gösteren 996 halk eğitimi merkezinden 2022 yılı Ocak ayında 602 bin 282 vatandaş yararlandı. Ocak ayında kurslardan yararlanan vatandaşların yüzde 67’si kadınlardan oluşuyor. Öte yandan MEB sunmuş olduğu hizmetler sonrası verilen belge ve sertifikalara erişimi kolaylaştırmak için yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Halk eğitimi merkezleri tarafından düzenlenen kurslara ait alınan tüm sertifikalar e-Devlet üzerinden erişime açıldı.
2.02.2022 Eğitim
MEB 11 bin yetenekli öğrenci arıyor
MEB 11 bin yetenekli öğrenci arıyor Milli Eğitim Bakanlığınca, Türkiye genelindeki 82 güzel sanatlar ile 76 spor lisesinin 9. sınıflarına özel yetenek sınavıyla 11 bine yakın öğrenci yerleştirilecek.
10.06.2019 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri