Meb Genelge

Meb Genelge

Son dakika MEB genelge haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan MEB genelge ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını MEB genelge haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Meb Genelge

haberleri sayfasında son dakika yaşanan meb genelge gelişmeleri de dahil olmak üzere 61 meb genelge haberi bulunmuştur. Tüm meb genelge haberleri aşağıda listelenmiştir.
Milli Eğitim Bakanlığı(MEB)'ından son dakika açıklaması! 1 Haziran'da başlıyor! Yüz binlerce öğretmeni ilgilendiriyor
Milli Eğitim Bakanlığı(MEB)'ından son dakika açıklaması! 1 Haziran'da başlıyor! Yüz binlerce öğretmeni ilgilendiriyor Milli Eğitim Bakanlığı(MEB)'ndan son dakika uyarısı geldi. MEB yüz binlerce öğretmeni ilgilendiren tarihi açıkladı. Uzman ya da başöğretmen unvanı almak isteyen bütün öğretmenleri kapsıyor. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bakanlık ile Yıldız Teknik Üniversitesi arasında Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü İmza Töreni'nde yaptığı konuşmada Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği doğrultusunda hazırlanan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Mesleki Gelişim Çalışmaları ve Eğitim Programına İlişkin Yönerge'nin Bakanlığın internet sitesinde yayımlandığını duyurdu. Buna göre Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı 81 ilde 19 Kasım 2022 tarihinde yapılacak. Sınav sonuçları 12 Aralık 2022 tarihinde duyurulacak.
13.05.2022 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'den son dakika kararı! Resmen değişti, yeni dönem başladı! Öğrenciler artık...
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'den son dakika kararı! Resmen değişti, yeni dönem başladı! Öğrenciler artık... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen harekete geçti. Yeni karar yürürlüğe girdi. Yüz binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Müjdeli haber geldi. MEB son dakika duyurdu. Yeni dönem başladı. Lise 1,2,3,4. sınıfların tamamını kapsıyor, devam edenlere ücret ödenecek. Aylık 2.125 lira olacak. Mesleki eğitim stajına devlet katkısını da içeren 'Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun', Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, mesleki eğitim merkezlerinde eğitim gören öğrencilerin her ay aldıkları asgari ücretin 3'te 1'i kadar ücretin tamamı, artık devlet tarafından ödenecek; 3'üncü sınıf sonunda kalfa olan öğrencilerin aldıkları ücret de asgari ücretin 3'te 1'inden yarısına yükseltildi.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Mesleki Eğitim Kanunu’nda yapılan son düzenlemelerle yeni bir dönemin başladığına ve mesleki eğitimin daha cazip hale geldiğine dikkat çekerek iş dünyasının 'Aradığım elemanı bulamıyorum' retoriğinin devam etmesi için geçerli hiçbir mazeretin kalmadığını söyledi.
25.12.2021 Eğitim
MEB'den son dakika kararı! Resmen belli oldu, değişiyor, ara tatil sonrası okullar...
MEB'den son dakika kararı! Resmen belli oldu, değişiyor, ara tatil sonrası okullar... MEB'den son dakika açıklaması geldi. Okullar ve yüz yüze eğitimle ilgili sıcak gelişme. Resmen belli oldu. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. 81 ile yazı gönderildi. Yeni tarih belli oldu. Ara tatilden sonra başlıyor. İşte detaylar...
12.11.2021 Eğitim
MEB'den son dakika kararı! Resmen duyuruldu ve değişti, uzaktan eğitim...
MEB'den son dakika kararı! Resmen duyuruldu ve değişti, uzaktan eğitim... Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu! MEB'den son dakika kararı geldi. 81 ile genelge gönderildi. Milyonlarca öğrenci ve öğretmeni yakından ilgilendiriyor. Uzaktan eğitim ile ilgili açıklama yapıldı. MEB, yüz yüze eğitime ara verilmesi halinde eğitim faaliyetlerinin ne şekilde sürdürülmesi gerektiği ile ilgili ayrıntılı bir yazı gönderdi. Aynı zamanda öğretmenlere ek ders ücreti verilmesi hususuna da açıklık getirildi. İşte MEB'in son dakika kararı ve gönderilen genelge...
8.10.2021 Eğitim
MEB harekete geçti ve belli oldu! 21 Ocak...
MEB harekete geçti ve belli oldu! 21 Ocak... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca öğrenci merakla bekliyordu. 81 ile Bakan Selçuk imzası ile gönderildi. Tarihler netleşti. 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi belli oldu. 31 Ağustos itibarı ile öğretmenlerin mesleki çalışmaları başlayacak. Öğrenciler için ise birinci dönem 6 Eylül Pazartesi günü başlayacak.
7.07.2021 Eğitim
MEB resmen duyurdu! 81 ile gönderildi, bugünden itibaren...
MEB resmen duyurdu! 81 ile gönderildi, bugünden itibaren... Milyonlarca öğrenci ve veli merakla bekliyordu. Koronavirüs salgını döneminde başlayan uzaktan eğitimden, salgının durumuna göre yüz yüze eğitime geçişiler oldu. Vakalarda görülen hızlı artış nedeni ile alınan önlemler kapsamında yüz yüze eğitime yeniden ara verildi. Kabine toplantısında alınan yeni tedbir kararlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan art arda yeni dönem ve önümüzdeki süreçle ilgili yüz yüze eğitim, uzaktan eğitim ve okulların kapanmasına dair açıklamalar geldi. İçişleri Bakanlığı Genelgesi'nde de yer alan okullardaki yüz yüze eğitime ara verilerek yeniden kapatılma ve uzaktan eğitime geçişle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı da (MEB) bir genelge yayınladı ve 81 ile gönderdi. Eğitimde gelinen yeni süreç, yüz yüze eğitim ile ilgili istisnalar madde madde açıklandı. İşte okulların kapatılması, yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitim ile ilgili son dakika gelişmeleri...
15.04.2021 Eğitim
MEB harekete geçti ve belli oldu! Resmen duyuruldu, 25 Ekim...
MEB harekete geçti ve belli oldu! Resmen duyuruldu, 25 Ekim... Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu! MEB'den son dakika kararı geldi. Milyonları yakından ilgilendiriyor. Tarihler belli oldu, 81 ile yazı gönderildi. Yüz yüze eğitim, personel alımı, öğrenciler, sınavlar ve notlara ilişkin tek tek açıklama yapıldı. MEB ekim ayı için harekete geçti. 16 Ekim itibarıyla 7 ve 11'inci sınıflar için Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) açılacak ve tamamen ücretsiz olacak. 358 öğrenci yurt dışına lisansüstü öğrenim görmek üzere gönderilecek, başvurular 21 Ekim'de başlıyor. 6 bin 132 destek personeli istihdam edilecek, başvurular 25 Ekim'den itibaren yapılabilecek. Öğrencilere ilişkin eksik/hatalı not girişi yapıldığı tespit edilmişti. Bu nedenle 2020-2021 II. Dönem Ders Notları modülü ekim ayı sonuna kadar açılacak ve öğrencilerin tek tek hataları düzeltilecek. İşte MEB'in son dakika kararı ve ekim ayına ilişkin yapılan son açıklamalar...
11.10.2021 Eğitim
MEB resmen duyurdu! 81 ile gönderildi, Tüm öğretmenler ve...
MEB resmen duyurdu! 81 ile gönderildi, Tüm öğretmenler ve... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) son dakika duyurdu. Tüm öğretmen ve personelleri ilgilendiriyor. 81 ile gönderildi. MEB idari izin genelgesi yayımladı. Genelgedeki yeni düzenlemeye göre, "ilgili birimler tarafından gerekli tedbirler alınarak, idari izinli personel uzaktan çalıştırılabilecek" denildi.
30.06.2021 Eğitim
MEB'den son dakika karne kararı! Tamamen değişti, öğrenciler artık...
MEB'den son dakika karne kararı! Tamamen değişti, öğrenciler artık... MEB son dakika duyurdu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzaladı. 81 ile gönderildi. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. Karne ve başarı belgeleriyle ilgili flaş gelişme. Detaylar belli oldu. 2020-2021 eğitim öğretim yılı sonuna ilişkin karne, teşekkür, takdir, onur ile üstün başarı belgelerin basılı hali ve mezunlara yönelik düzenlenen diplomalar için ilgili okul müdürlüğüne başvurulacak. Ders yılı sonu işlemleri, ikinci dönem ile sorumluluk sınavlarına ilişkin tereddüt edilen hususlara, "http://ogm.meb.gov.tr" adresindeki "Sıkça Sorulan Sorular" bölümünden ulaşılabilecek.
11.06.2021 Eğitim
LGS ne zaman 2021 saat kaçta? LGS saat kaçta bitecek, oturum arası kaç dk?
LGS ne zaman 2021 saat kaçta? LGS saat kaçta bitecek, oturum arası kaç dk? LGS saat kaçta başlıyor, LGS oturum arası kaç dakika? LGS için heyecan dorukta. 6 Haziran’da iki oturum olarak yapılacak, çoktan seçmeli 90 soruluk LGS LGS sınav giriş belgesi e Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ve meb.gov.tr üzerinden alınmaya devam ediliyor.
5.06.2021 Eğitim
Bakanlık son dakika duyurdu! Flaş sınav kararı, öğrenciler ve...
Bakanlık son dakika duyurdu! Flaş sınav kararı, öğrenciler ve... Yüz binlerce öğrenci merakla bekliyordu. LGS sınavıyla ilgili son dakika duyurusu yapıldı. 81 ilde yapılacak. Detaylar belli oldu. İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Liselere Giriş Sınavı Tedbirleri” konulu genelge gönderdi.Genelgede tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan 6 Haziran 2021 Pazar günü ülke genelinde 09.30-12.50 saatleri arasında Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınavın (LGS) iki oturum halinde gerçekleştirileceği ifade edildi.
4.06.2021 Eğitim
Bakanlık 81 ile gönderdi! Öğrencilerin beklediği kararlar açıklandı!
Bakanlık 81 ile gönderdi! Öğrencilerin beklediği kararlar açıklandı! Yüz binlerce öğrenci merakla bekliyordu. LGS sınavıyla ilgili son dakika duyurusu yapıldı. 81 ilde yapılacak. Detaylar belli oldu. İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Liselere Giriş Sınavı Tedbirleri” konulu genelge gönderdi.Genelgede tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan 6 Haziran 2021 Pazar günü ülke genelinde 09.30-12.50 saatleri arasında Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınavın (LGS) iki oturum halinde gerçekleştirileceği ifade edildi.
3.06.2021 Eğitim
MEB'den son dakika yüz yüze eğitim kararı! Resmen değişti
MEB'den son dakika yüz yüze eğitim kararı! Resmen değişti Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'den son dakika yüz yüze eğitim açıklaması geldi. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. Yüz yüze eğitimle ilgili flaş karar. Resmen belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı 8. ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitime ilişkin yeni kararı paylaştı. Karara göre; okul öncesi, özel eğitim merkezleri ile 8 ve 12. sınıfların destekleme ve yetiştirme kurslarında 17 Mayıs'tan itibaren yüz yüze eğitime geçilecek.
16.05.2021 Eğitim
MEB tarihi resmen duyurdu 31 Mayıs! 81 ile yazı gönderildi...
MEB tarihi resmen duyurdu 31 Mayıs! 81 ile yazı gönderildi... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve tarihi resmen duyurdu. MEB'den 81 ile gönderilen resmi yazı binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Süreç başladı Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı müdür, müdür yardımcısı, ve öğretmenlerden emeklilik için ön başvuru alınacak. Başvurular başladı ve 31 Mayıs'ta sona erecek. Öte yandan sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav sonucu oluşan alan bazlı taban puanlar Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından yayınlandı.
4.05.2021 Eğitim
23 Nisan coşkusu 101 yaşında!
23 Nisan coşkusu 101 yaşında! 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin 101. açılış yıl dönümü kutlanıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, beraberindeki heyet ve çocuklar ile birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Bakan Selçuk, Anıtkabir özel defterini imzaladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Şentop ve devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti.
23.04.2021 Gündem
MEB resmen duyurdu! Ve değişti, 28 Mayıs...
MEB resmen duyurdu! Ve değişti, 28 Mayıs... Milyonlarca kişi merakla bekliyordu Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu. MEB tarafından yapılan açıklamada değişen tarihler tek tek belirtildi. Liselerde hazırlık, 9, 10, 11. sınıf öğrencilerinin 29 Mart'ta başlatılması planlanan sınavları ile ortaokulların 5, 6 ve 7. sınıflarında 26 Mart'tan sonra planlanan sınavlar, 3 Mayıs'tan itibaren yapılabilecek. Lise son sınıfların sınavları devam edecek ve 16 Nisan'a kadar tamamlanacak. Tüm illerde yüz yüze eğitimin devam ettiği ilkokul 4. sınıflar ile ortaokulların 8. sınıflarında sınavlar okul ortamında yüz yüze yapılmaya devam edecek. Öte yandan MEB imam hatip liselerinde üniversiteye hazırlık projesinin kapsamını genişletti.
26.03.2021 Eğitim
60 yaş üstü öğretmenler idari izinli mi? 60 yaş üstü idari izin yazısı gönderildi! 60 yaş üstü öğretmenler yüz yüze eğitim için okula gidecek mi
60 yaş üstü öğretmenler idari izinli mi? 60 yaş üstü idari izin yazısı gönderildi! 60 yaş üstü öğretmenler yüz yüze eğitim için okula gidecek mi MEB'den idari izinlere dair resmi yazı gönderdi. Milli eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen yazıda idari izinler hakkındaki ayrıntılara yer verildi. Bakanlık, yönetici olmayan 60 yaş üstü personelin, kronik hastalığı olanların ve gebe personelin idari izinleri ile ilgili yeni açıklama yaptı. 60 yaş üstü öğretmenler okula gidecek mi? 60 yaş üstü öğretmenler idari izinli mi? İşte MEB idari izinler ile ilgili yayımlanan yazı…
4.03.2021 Eğitim
Ehliyet sınavı ne zaman, ertelendi mi? Sınav kaç dk sürüyor, soru sayısı kaç, sonuçlar nereden öğreniliyor?
Ehliyet sınavı ne zaman, ertelendi mi? Sınav kaç dk sürüyor, soru sayısı kaç, sonuçlar nereden öğreniliyor? Ehliyet sınavları ertelendi mi? sorusunun yanıtı koronavirüs salgını kapsamında hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının ilan edilmesiyle merak ediliyordu. Ehliyet almak isteyenlere müjde MEB tarafından verildi. Milli Eğitim Bakanlığınca, ehliyet, gemi adamı ve pilot lisansı almak isteyenlere yönelik kurslar ile özel çeşitli kurslardan yeterli altyapıya sahip olanların, teorik dersleri uzaktan öğretim yoluyla yapabilecekleri açıklandı. Peki, ehliyet sınavı ne zaman? Ehliyet sınavı kaç dakika, kaç soru soruluyor, sonuçlar nereden öğreniliyor? İşte merak edilenler…
16.12.2020 Gündem
Okullar ne zaman açılıyor 2020? Devlet ve özel okullardaki ilkokul, ortaokul ve lise sınıfları açılacak mı?
Okullar ne zaman açılıyor 2020? Devlet ve özel okullardaki ilkokul, ortaokul ve lise sınıfları açılacak mı? Ara tatile giren okullar, koronavirüs önlemleri kapsamında yeniden uzaktan eğitime devam edecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan uzaktan eğitim hakkındaki detaylar Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından detaylandırıldı. Peki, okullar ne zaman açılıyor, açılacak? İşte devlet ve özel okulların açılacağı tarihe ilişkin detaylar…
20.11.2020 Eğitim
MEB yeni kararı duyurdu! Sınır kaldırıldı artık...
MEB yeni kararı duyurdu! Sınır kaldırıldı artık... Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile yazı yolladı. MEB'in milyonlarca kişiyi ilgilendiren kararını resmen duyurduğu yazısında sınırın kaldırıldığı belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü okullara gönderdiği yazı ile EBA'da ilkokullar için 4 saat, ortaokullar için 6 saat olarak konulan canlı ders sınırlamasının kaldırıldığını duyurdu. MEB ayrıca yönetici ve öğretmenlerinin ders ve ek ders saatlerine ilişkin yazı da yolladı. İşte yeni karar...
1.10.2020 Eğitim
Uzaktan eğitim ders programı belli oldu! TRT EBA ilkokul, ortaokul, lise ders programı
Uzaktan eğitim ders programı belli oldu! TRT EBA ilkokul, ortaokul, lise ders programı Uzaktan eğitim ders programı ve saatleri belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) pazartesi günü başlayacak uzaktan eğitim programını yayınladı. İşte TRT EBA ilkokul, ortaokul, lise ders programı...
30.08.2020 Eğitim
MEB harekete geçti ve duyurdu! 81 ile yazı gönderildi, 3 hafta...
MEB harekete geçti ve duyurdu! 81 ile yazı gönderildi, 3 hafta... Milyonlarca kişi bekliyordu ve Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu. Bakan Ziya Selçuk imzasıyla 81 ile gönderilen genelgeye göre, 31 Ağustos-18 Eylül tarihlerinde yapılacak uzaktan eğitim sürecinde, tüm öğretmenler tarafından canlı ders uygulamaları gerçekleştirilebilecek. Geçen eğitim öğretim yılının ikinci dönemine ait derslerin üst sınıflardaki konu ve kazanımlarına temel teşkil eden "kritik konu ve kazanımlar" internet sitesinde yayımlandı. Bu derslere ait içerik videoları, TRT EBA İlkokul TV, TRT EBA Ortaokul TV ve TRT EBA Lise TV kanallarında yayınlanacak. Üç haftalık uzaktan eğitim sürecinde, tüm öğretmenler tarafından canlı ders uygulamaları yapılacak.
25.08.2020 Eğitim
Okullar ne zaman açılacak? Telafi eğitimleri ne zaman olacak?
Okullar ne zaman açılacak? Telafi eğitimleri ne zaman olacak? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2020 - 2021 eğitim öğretim yılı ile ilgili 81 ile genelge gönderdi. Genelgeye göre, okulların açılacağı tarih, birinci dönem ara tatili, yarıyıl tatili ve ikinci dönem ara tatili tarihleri de belli oldu. Peki, Okullar ne zaman açılacak? Telafi eğitimleri ne zaman olacak? İşte 2020-2021 Eğitim - Öğretim yılı takvimi...
11.07.2020 Eğitim
MEB bütün okullara yazı yolladı!
MEB bütün okullara yazı yolladı! Milli Eğitim Bakanlığı 81 ildeki okullara yazı yolladı. Yazıda sene sonu ile ilgili yapılması gereken işlemler dile getirildi.
12.06.2019 Eğitim
MEB'den tüm okullara 'mezuniyet' genelgesi
MEB'den tüm okullara 'mezuniyet' genelgesi Okulların kapanma dönemi yaklaşırken Milli Eğitim Bakanlığı 81 ildeki okullara genelge yolladı. Genelgede, MEB yönergelerinde mezuniyet etkinliklerinin düzenlenmesine ilişkin herhangi bir zorlayıcı hüküm bulunmadığı, katılımın gönüllük esasına göre yapılması gerektiği vurgulandı.
14.05.2019 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Meb Genelge ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki meb genelge haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.