Maymun çiçeği hastalığı Türkiye'de var mı? Hastalık nasıl bulaşıyor, maymun çiçeği virüsü öldürür mü, nasıl geçer ve bulaşır, belirtileri nelerdir?
Maymun çiçeği hastalığı Türkiye'de var mı? Hastalık nasıl bulaşıyor, maymun çiçeği virüsü öldürür mü, nasıl geçer ve bulaşır, belirtileri nelerdir? Maymun çiçeği hastalığı Türkiye'de var mı? sorusu Sağlık Bakanı Koca’nın yaptığı açıklamayla netleşti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı son dakika açıklamasında maymun çiçeği hastalığının bir kişide tespit edildiğini açıkladı. Peki, Maymun çiçeği hastalığı nasıl bulaşıyor, maymun çiçeği virüsü öldürür mü, nasıl geçer, belirtileri nelerdir?
30.06.2022 Sağlık
Çiçek aşısı en son hangi yıl yapıldı, çiçek aşısı ne zaman kalktı? Çiçek aşısı izi nasıl olur?
Çiçek aşısı en son hangi yıl yapıldı, çiçek aşısı ne zaman kalktı? Çiçek aşısı izi nasıl olur? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu ile çiçek aşının geliştirilmesine ilişkin görüş alışverişi yapıldığını söyledi. Söz konusu gelişmelerin ardından “Çiçek aşısı en son hangi yıl yapıldı, çiçek aşısı ne zaman kalktı? Çiçek aşısı izi nasıl olur?” soruşlarına yanıt aranmaya başlandı.
26.05.2022 Sağlık
Maymun çiçeği virüsü nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir, Türkiye’de var mı, öldürür mü? İşte Maymun çiçeği hastalığı hakkında merak edilenler...
Maymun çiçeği virüsü nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir, Türkiye’de var mı, öldürür mü? İşte Maymun çiçeği hastalığı hakkında merak edilenler... Maymun çiçeği virüsü dünya genelinde yayılmaya devam ediyor. Virüs Avusturya ve Arjantin'e de sıçradı, böylece virüsün görüldüğü ülke sayısı 15'e çıktı. İlk olarak 1970'lerde Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde kaydedilen ve son 10 yılda artış gösteren maymun çiçeğinin belirtileri, yüzde başlayan ve vücudun geri kalanına yayılan ateş, baş ağrısı ve deri döküntüleri şeklinde ortaya çıkıyor. Peki, Maymun çiçeği virüsü nedir, nasıl bulaşır, Türkiye’de var mı? Maymun çiçeği hastalığı belirtileri nelerdir, öldürür mü?
23.05.2022 Sağlık