Mavi Işık

Mavi Işık

Son dakika Mavi ışık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Mavi ışık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Mavi ışık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mavi Işık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mavi ışık gelişmeleri de dahil olmak üzere 442 mavi ışık haberi bulunmuştur. Tüm mavi ışık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uyku sorununuz olup olmadığını 17 maddeyle test edebilirsiniz!
Uyku sorununuz olup olmadığını 17 maddeyle test edebilirsiniz! Düzenli uykunun özellikle bağışıklık sistemine olumlu etkileri bulunuyor. Uykunun başlaması ile sempatik sinir sistemi aktivitesinde düşüş olurken, inflamasyon yanıtı baskılanıyor böylece vücutta virüslere karşı bağışıklık yanıtının artıyor. Bağışıklığın artmasıyla birlikte pek çok hastalığa karşı korunaklı olunduğunu belirten Prof. Dr. Turan Atay, uyku ve faydaları hakkında bilgi verdi.
16.03.2023 Sağlık
Mavi ışık filtreli gözlüğün sahtesine dikkat
Mavi ışık filtreli gözlüğün sahtesine dikkat Eskişehirli gözlükçü Murat Destici, mavi ışığa ve buna bağlı olarak üretilen sahte filtreli gözlüklerin insan sağlığı üzerindeki etkilerine değinerek, “Uyguladığımız çeşitli işlemlerle gözlüğün sahte mi yoksa gerçek mi olduğunu ispatlayabiliyoruz” diye vurguladı.
9.03.2023 Sağlık
Depremde çıkan mavi ışık en net Hatay depreminde görüldü!
Depremde çıkan mavi ışık en net Hatay depreminde görüldü! Hatay'da meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki iki deprem bölge halkını yine korkuttu. Deprem esnasında çıkan mavi ışık detayı da en net Hatay depreminde görüldü.
21.02.2023 Gündem
Deprem anında dikkat çeken mavi ışıklar! İş makinesi kamerası böyle kaydetti
Deprem anında dikkat çeken mavi ışıklar! İş makinesi kamerası böyle kaydetti Hatay'da bir iş makinesinin kamerasının kaydettiği görüntülerde, bir kişinin panikle dışarı çıkması ve gökyüzünde peş peşe en az 9 kez yansımalar yapan mavi ışıkların yer alması dikkat çekti.
19.02.2023 Gündem
Deprem anında mavi ışıklar dikkat çekti, iş makinesi kamerası böyle kaydetti
Deprem anında mavi ışıklar dikkat çekti, iş makinesi kamerası böyle kaydetti Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler nedeniyle birçok ilde 40 binden fazla insan hayatını kaybetti, on binlerce kişi de yaralandı. Depremin en çok etkilediği şehirlerin başında gelen Hatay'da ise bir taraftan sahada çalışmalar yürütülüyor, bir taraftan ise vatandaşların yaraları sarılmaya çalışılıyor. Şu ana kadar birçok deprem anının kameralara yansıdığı şehirden dikkat çeken bir görüntü daha geldi. İskenderun'da bir iş makinesinde bulunan araç kamerasına yansıyan görünler de depremle birlikte panikle dışarı çıkan bir kişinin ardından şehirdeki tüm elektriklerin kesilmesiyle gökyüzüne doğru yansıyan mavi ışıklar yer aldı. Peş peşe en az 9 kez görünen mavi ışık parlamaları dikkat çekti.
19.02.2023 Haber
Bakan Varank: Türkiye, bugün yatırımlarda dünyanın en güvenli limanlarından biri
Bakan Varank: Türkiye, bugün yatırımlarda dünyanın en güvenli limanlarından biri Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Avrupa, Asya ve Afrika'nın kesişim noktası Türkiye, bugün artık yatırımlarda dünyanın en güvenli limanlarından biri konumunda" dedi.
27.07.2022 Ekonomi
Hızlı büyüyen güneş lekelerine dikkat
Hızlı büyüyen güneş lekelerine dikkat Dermatoloji (Cildiye) Uzm. Dr. Enkhjargal (Egi) Losol, “Bazı hızlı büyüyen güneş lekeleri; ‘lentigo maligna’ olarak adlandırılan deri kanseri türüyle karışabileceği için iyi huylu veya kötü huylu ayrımının doğru yapılabilmesi açısından dermatoloji uzmanlarınca dermatoskopi ile kontrol edilmesi gerekir” dedi.
21.07.2022 Sağlık
Gökyüzü yeşile döndü! ABD'de ilginç görüntü
Gökyüzü yeşile döndü! ABD'de ilginç görüntü ABD’nin Güney Dakota eyaletinde yer alan Sioux Falls’ta fırtınanın etkisi ile gökyüzü yeşile döndü.
7.07.2022 Dünya
Okullar açıldı göz muayenesine giden çocuk sayısı arttı
Okullar açıldı göz muayenesine giden çocuk sayısı arttı Pandemi nedeniyle yaklaşık 1,5 yıldır uzaktan eğitim ile bilgisayar ve tablette eskiye göre daha fazla vakit geçirmeye alışan öğrenciler, okullara gitmeye başladı. Op. Dr. Deniz Marangoz, yüz yüze eğitimin yeniden başlamasıyla bu günlerde tahtayı göremediğini söyleyerek göz muayenesine gelen çocuk ve genç sayısının arttığını söyledi.
16.09.2021 Sağlık
Koronavirüs uyku düzenini bozdu!
Koronavirüs uyku düzenini bozdu! Koronavirüsün tüm dünyada insanların uykusunu nasıl etkilediği araştırıldı. Araştırmada, uykuya dalma sıkıntıları, uykunun bölünmesi, kabus görme, uyanma sıkıntıları gibi sorunların arttığı ortaya çıktı.
28.08.2021 Sağlık
Çocuklarda miyopi pandemisinde risk oranında artış
Çocuklarda miyopi pandemisinde risk oranında artış Son yapılan araştırmayla pandemi döneminde çocuklarda miyop gelişme risk oranının yüzde 17’den yüzde 28’e çıktığını belirten Doç. Dr. Göktuğ Demirci “2050 yılında dünyadaki miyop sayısının 1,4 milyardan 5 milyar insana çıkacağı düşünülüyor. Miyopiye karşı günümüzde 3 yeni yöntem geliştirildi. Bunlar göz doktorları tarafından hazırlanan bir damla, multifokal gözlük ve özel miyopi için geliştirilmiş kontakt lenslerdir. Bu 3 yönteminde birbirine üstünlüğü ve dezavantajları mevcut, dolayısıyla hastalar kişisel olarak değerlendirilerek aile ile çocuklar için ortak bir yöntem belirlenmelidir” dedi.
24.08.2021 Sağlık
Gözlerdeki 7 yaz riskine dikkat!
Gözlerdeki 7 yaz riskine dikkat! Yaklaşık bir buçuk yıldır devam eden Covid-19 pandemisi sürecinde çoğunlukla evde zaman geçirmek zorunda kalan ve iyice bunalan çocuklar, artık açık havada doyasıya koşup oynamanın tadını çıkarıyor. Ancak dikkat! Yaz tehlikelerinin çocukların göz sağlığı tehdit ettiğini söyleyen Prof. Dr. Özgül Altıntaş, yazın çocukların gözlerini tehdit eden etkenleri ve korunma yollarını anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
10.07.2021 Sağlık
Ekranlardan yayınlan mavi ışık çocuklara zarar veriyor!
Ekranlardan yayınlan mavi ışık çocuklara zarar veriyor! Ekranlardan yayılan mavi ışığa uzun süre maruziyetin uykusuzluk, iştahsızlık ve depresyona neden olduğunu belirten Sağlık Bilimleri Üniversitesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yelda Özkurt: "Kovid-19 pandemisi nedeniyle okulların kapanması ve sokağa çıkma kısıtlamalarından dolayı çocukların tablet, bilgisayar ve telefon gibi dijital ekranlar karşısında geçirdikleri ortalama süre tüm dünyada ve ülkemizde arttı. Bu durum nedeniyle uzun süre dijital ekrana bakan çocuklarda göz kuruluğu, dijital göz yorgunluğu, baş ağrısı ve bulanık görme gibi şikayetler ortaya çıkıyor" dedi.
9.05.2021 Sağlık
Sağlığımız için kanıta dayalı 10 öneri
Sağlığımız için kanıta dayalı 10 öneri Uzun ve sağlıklı yaşamın sırrı, doğru, dengeli, kaliteli beslenme ve düzenli bir yaşam tarzından geçiyor. Zaman zaman uzmanların aynı konuda farklı fikirler beyan etmesi, aklımızda neyi-ne zaman-nasıl yapmalı, nelerle beslenip nelerden uzak durmalı, neleri alışkanlık haline getirmeli, nelerden vazgeçmeli gibi konularda soru işaretleri bırakıyor.
29.04.2021 Sağlık
Sağlıklı uyku için 1-2 saat erken yatılması önerisi
Sağlıklı uyku için 1-2 saat erken yatılması önerisi Tüm Uyku Tıbbı ve Araştırmaları Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Vural Fidan, ramazan ayında sağlıklı uyku için normal günlerden 1-2 saat daha erken yatılması tavsiyesinde bulundu.
10.04.2021 Sağlık
LED'in mucidi Japon fizikçi Akasaki öldü
LED'in mucidi Japon fizikçi Akasaki öldü Dünyanın ilk verimli mavi ışık yayan diyotunu (LED) icat ederek 2014 Nobel Fizik Ödülü'nü kazanan Japon fizikçi Akasaki İsamu 92 yaşında hayatını kaybetti.
3.04.2021 Bilim ve Teknoloji
Ünlü mucit Akasaki İsamu hayatını kaybetti
Ünlü mucit Akasaki İsamu hayatını kaybetti Aydınlatma alanında büyük katkıları bulunan ve dünya enerji tüketimini büyük oranda azaltan LED teknolojisinin mucidi Akasaki İsamu 92 yaşında hayatını kaybetti.
3.04.2021 Gündem
Otizm Farkındalık Günü sözleri, şiirleri, anlam ve önemi! 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedir, Dünya Otizm Darkındalık Günü mesajları…
Otizm Farkındalık Günü sözleri, şiirleri, anlam ve önemi! 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedir, Dünya Otizm Darkındalık Günü mesajları… Dünya Otizm Günü sözleri ve mesajları vatandaşlar tarafından aranan konular arasına girdi. Otizm hastası ve yakınları yaşamlarını sürdürürken, onlar için farkındalık yaratmak için ilan edilen Dünya Otizm günü Türkiye’de de çok konuşulan konulardan biri oldu. Hastalığa farkındalık yaratmak isteyenler Dünya Otizm Farkındalık Günü sözleri ve 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü mesajları arayışına başladı. Peki, Dünya Otizm Farkındalık Günü nedir? Dünya Otizm Farkındalık Günü anlamı…
2.04.2021 Gündem
Dijital ekranlar cildi yaşlandırıyor
Dijital ekranlar cildi yaşlandırıyor Uzun süre bilgisayar karşısında olmak sadece gözleri değil cildi de bozuyor. Araştırmalara göre, yüksek enerjili mavi ışığa uzun süre maruz kalmak hücrelerde DNA hasarına yol açarak, hücre ve doku ölümüne neden olurken, göz ve cilt bariyeri hasarı ile fotoyaşlanmayı (photoaging) artırıyor.
17.03.2021 Sağlık
'Mavi ışık' uyarısı: Uyku döngüsünü bozabilir
'Mavi ışık' uyarısı: Uyku döngüsünü bozabilir Son zamanlarda popülerliği artan mavi ışığın insan sağlığı için tamamen zararlı anlamına gelmediğine dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Sezer Hacıağaoğlu, “Gündüz maruz kaldığımız mavi ışık insanların uyku-uyanıklık döngüsünün oluşmasına katkı sağlar. Gece teknolojik aletlerin yaydığı mavi ışık ise bu döngüyü bozabilir ve uyku problemlerine, gün içi yorgunluklara neden olabilir” dedi.
12.03.2021 Sağlık
Konteynerde dikey tarımla bitki verimi 10'a katlandı
Konteynerde dikey tarımla bitki verimi 10'a katlandı Gebze Teknik Üniversitesinde (GTÜ) dikey tarım yöntemiyle toprak ve gün ışığına ihtiyaç duyulmadan 20 çeşit bitkinin bir arada yetişmesi sağlanarak birim alanda 10 kat daha fazla verim elde edildi.
11.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Ekran bağımlılığından kurtuluşun yolu: Dijital Detoks
Ekran bağımlılığından kurtuluşun yolu: Dijital Detoks Günlük hayatı kolaylaştıran dijital cihazları kullanmaktan kendini alıkoyamayanların dijital bağımlı olabileceğini ifade eden Dr. Öğretim Üyesi Hidayet Ece Çelik, "Bağımlı olmaktan kurtulmak için formül dijital detokstur. İnsanların dijital cihazlarda geçirdiği süre artarken, farkında olmadan iş, arkadaş ve ailelerine daha az zaman ayırıyor. Bir süre sonra bu dijital cihazlarından kısa süre uzaklaşılsa bile sıkıntı hissi, gerginlik, sinirlilik gibi birçok psikolojik ve fiziksel belirtiler yaşanabiliyor” dedi
5.03.2021 Sağlık
Miyop görülme oranı 3 kat arttı
Miyop görülme oranı 3 kat arttı Koronavirüs salgınında evlerine kapanan ve ekran başında daha fazla vakit geçiren çocuklarda miyop vakalarında artış yaşandı. Teknolojik aletlerin kullanımındaki artışın bu rahatsızlığı da artırdığını söyleyen Op. Dr. Mehmet Bülent Doğu, 10 yıl önce yüzde 1,5 ile 2,5 arasında görülen miyop görülme oranının pandemiyle birlikte yüzde 6’lara çıktığını belirtti. Doğu, "20 dakikada bir, 20 saniye süresince, 20 metre ve ötesine bakarak gözlerimizin dinlenmesine imkan tanıyabilir" önerisinde bulundu.
6.02.2021 Sağlık
Bağışıklık sisteminizi güçlendirecek 10 etkili formül!
Bağışıklık sisteminizi güçlendirecek 10 etkili formül! Vücudun hastalıklara karşı savunma hattı olan bağışıklık sistemini güçlendirmek, virüslere karşı koyabilmek için şart. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için yapılması gerekenleri açıklayan Prof. Dr. Birol Saygı, “Sağlıklı yaşam tarzını seçmek; bağışıklık sisteminizi güçlü ve sağlıklı tutmak için atabileceğiniz en iyi adımdır. Uyku düzeninden beslenmeye, egzersiz yapılmasından sigara kullanmamaya kadar birçok adımı atarak bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz. Covid-19’a yakalanmamak için tek başına gıda takviyesi kullanmak yetmez” dedi. İşte Bağışıklık sisteminizi güçlendirecek 10 etkili formül!
3.02.2021 Sağlık
ESA yayınladı! Dünya'dan uzaya yayılan...
ESA yayınladı! Dünya'dan uzaya yayılan... Avrupa Uzay Ajansı (ESA) geçen çarşamba günü, 2019 yılında Dünya'dan uzaya çıkan bir mavi ışık huzmesinin canlandırma görüntüsünü yayınladı.
23.01.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Mavi Işık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mavi ışık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.