Küresel İklim Değişikliği

Küresel İklim Değişikliği

Son dakika küresel iklim değişikliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan küresel iklim değişikliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını küresel iklim değişikliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Küresel İklim Değişikliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan küresel iklim değişikliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 916 küresel iklim değişikliği haberi bulunmuştur. Tüm küresel iklim değişikliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hızlı tüketim ürünleri pazarı 2023’te yüzde 81 büyüdü
Hızlı tüketim ürünleri pazarı 2023’te yüzde 81 büyüdü Yapılan bir araştırma Türkiye'de sigara ve alkol hariç Hızlı Tüketim Ürünleri (FMCG) pazarının 2023 yılında yüzde 81 oranında ciro büyümesi kaydettiğini ortaya koydu.
16.04.2024 Ekonomi
Prof. Dr. Başıbüyük açıkladı: "Sera gazı emisyonu azaltılmazsa küresel sıcaklık artışı 3-4 dereceye çıkabilir"
Prof. Dr. Başıbüyük açıkladı: "Sera gazı emisyonu azaltılmazsa küresel sıcaklık artışı 3-4 dereceye çıkabilir" Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, sera gazı başta olmak üzere atmosferdeki pek çok gazın azaltılması gerektiğini belirterek, küresel sıcaklık değerinin 3-4 dereceye çıktığında ciddi sorunlar doğurabileceğini ifade etti.
16.02.2024 Adana
Planlı üretimle üretici de ülke de kazanacak
Planlı üretimle üretici de ülke de kazanacak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2024 yılından itibaren uygulanmaya başlanılan Tarımsal Üretim Planlaması projesi ile hem üreticinin hem de ülkenin kazanacağı vurgulanarak ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan yaşanan gelişmeler ile küresel iklim değişikliği ve su kısıtının planlı üretimi zorunlu hale getirdiği vurgulandı.
5.02.2024 Adana
Tutanak Nedir, Nasıl Yazılır? Tutanak Örnekleri...
Tutanak Nedir, Nasıl Yazılır? Tutanak Örnekleri... Tutanaklar, bir etkinlik sırasında yapılan konuşmaların, kararların ve görüşlerin kaydedildiği bir belge olarak düşünülebilir. Ayrıca, tutanaklar, bir kuruluşun yaptığı çalışmaların ve etkinliklerin bir kaydı olarak da kullanılabilir.
4.02.2024 Gündem
Bakan Yumaklı duyurdu! 2024'te hayvancılığa 19,1 milyar lira destek sağlayacağız
Bakan Yumaklı duyurdu! 2024'te hayvancılığa 19,1 milyar lira destek sağlayacağız Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Son 21 yılda hayvancılık sektörüne 312 milyar lira destek sağladık. 2024 yılında da 19,1 milyar lira sağlayacağız. Uygun oranlı krediler sayesinde yetiştiricilerimiz 114 milyar lira hayvancılık kredisi kullandı. TARSİM ile hayvancılıkta 16 milyar lira hasar tazminatı ödedik" dedi.
19.01.2024 Gündem
'Balık sezonunda sıcaklığa bağlı olarak bir kayma görüyoruz'
'Balık sezonunda sıcaklığa bağlı olarak bir kayma görüyoruz' Çanakkale'de, balık tezgahlarında deniz suyu sıcaklığının yüksek olması nedeniyle beklenen bolluk yaşanmadı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Ayaz, "Balıklar üremek için su sıcaklığıyla birlikte hareket ediyor. Yaptığımız bir proje ile hamsinin yumurtasının ekim ayının sonunda bitmesi gerekirken, aralık ayı içinde hamsi yumurtalarına rastladık. Bu da yaklaşık 1,5 ay kadar bir kayma olduğunu, gösteriyor. Göçleri ne düzeyde etkilediği konusunda yapılmış net çalışma olmamasına karşın gözlemlere dayalı baktığımızda balık sezonunda bu sıcaklığa bağlı olarak bir kayma görüyoruz" dedi.
4.01.2024 Gündem
Bakan Özhaseki: 100 milyon metrekare yeşil alan için proje başlattık
Bakan Özhaseki: 100 milyon metrekare yeşil alan için proje başlattık Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 100 milyon metrekare yeşil alan ve millet bahçesi yapılması için zamanında bakanlığımızda proje başlattık. Şu anda 213'ü tamamlandı, 280'den fazlası da devam ediyor” dedi.
25.12.2023 Ekonomi
Sivas'ta TÜBİTAK destekli proje çalışmasında yeni bir tür keşfedildi: Medon turcicus
Sivas'ta TÜBİTAK destekli proje çalışmasında yeni bir tür keşfedildi: Medon turcicus Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Alaşehir Meslek Yüksek Okulu'nda görev yapan Prof. Dr. Sinan Anlaş ve Doç. Dr. Semih Örgel TÜBİTAK destekli bir proje çalışmasında Sivas'ta yeni bir böcek türü buldu. 2019 yılında Sivas, Yıldız Dağları'na yapılan bir arazi çalışması sırasında bulunan yeni türe 'Medon turcicus' ismi verildi.
6.12.2023 Gündem
Büyükşehirlerin suyu kritik seviyelere geldi! 'Kanun çıkmalı'
Büyükşehirlerin suyu kritik seviyelere geldi! 'Kanun çıkmalı' Dünyanın olduğu kadar Türkiye’nin de en önemli sorunu su sıkıntısı ve kuraklık. İstanbul ve diğer kentleri besleyen barajlardaki su seviyeleri endişe verici boyutta. İstanbul’un 68, Ankara’nın 225, İzmir’in ise 400 günlük suyu kaldı. Uzmanlar önlem çağrısı yaptı.
14.08.2023 Yaşam
Dünyayı bekleyen büyük felaket! Küresel iklim değişikliği nedeniyle AMOC her an çökebilir...
Dünyayı bekleyen büyük felaket! Küresel iklim değişikliği nedeniyle AMOC her an çökebilir... Dünya günlerdir rekor sıcaklıklarla kavruluyor. Dünya iklim dengesini sağlayan “Gulf Stream” olarak bilinen Atlantik Meridyonel Devir Dolaşımı’nın (AMOC) küresel iklim değişikliği nedeniyle çökebileceği açıklandı. Peki bu olasılık gerçekleşirse dünyayı nasıl bir değişim bekliyor? İşte detaylar...
27.07.2023 Gündem
Van Gölü Havzası'nda yağış miktarı düştü! Barajlar kısıntılı sulama sürecine girecek
Van Gölü Havzası'nda yağış miktarı düştü! Barajlar kısıntılı sulama sürecine girecek Van Gölü Havzası'nda son yıllarda azalan yağışlar nedeniyle kentte bulunan 4 baraj gölünden 2'si alarm vermeye başladı. DSİ 17’nci Bölge Müdürü Ayhan Şahna, su seviyesi istenilen düzeyde olmayan baraj göllerinin bulunduğu bölgelerde kısıntılı su verileceğini ve çiftçileri de şeker pancarı gibi fazla su isteyen ürünleri yetiştirmemesi konusunda uyardıklarını söyledi.
1.06.2023 Gündem
Bakan Kirişci: Gıda arz güvenliğinin öneminin artacağını öngördük ve vizyon projelerimizi belirledik
Bakan Kirişci: Gıda arz güvenliğinin öneminin artacağını öngördük ve vizyon projelerimizi belirledik Gıdaya olan taleplerin son günlerde zirve yaptığını ve dünyada gıda milliyetçiliği kavramının oluştuğunu ifade eden Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Gıda arz güvenliğinin öneminin artacağını öngördük ve biz de bu yönde vizyon projelerimizi belirledik” dedi.
6.04.2023 Ekonomi
Dünyaca ünlü oyuncu belgesel için Türkiye’de
Dünyaca ünlü oyuncu belgesel için Türkiye’de Küresel iklim değişikliği hakkında çekimleri süren tek bölümden oluşan uzun metraj belgeselde Türkiye’de sorunun çözümü ile ilgili atılan adımlar ve gerçekleştirilen projeler ve dünyadaki uygulamalar ile farkındalık kazandırmak hedefleniyor. Belgeselin sunuculuğunu üstlenmesi için dünyaca ünlü oyuncu Adrian Grenier TRT World tarafından Türkiye’ye getirildi.
27.01.2023 Magazin
Kilosu 80 liraya kadar çıktı! Hiçbir masrafı yok, büyük getiri sağlıyor
Kilosu 80 liraya kadar çıktı! Hiçbir masrafı yok, büyük getiri sağlıyor Kuraklığa dayanıklı, geliriyle yüz güldürüyor. Bu sezon kilosu 80 liraya kadar alıcı buluyor. Mersin'in yüksek kesimlerinde kuraklığa dayanıklı gelir getirici ürün olarak yetiştirilmeye başlandı. Üreticilere verim ve kalitenin daha da arttırılmasına yönelik teknik destek de sağlanacak.
17.11.2022 Ekonomi
Türkiye risk altında! 'Dünyanın en tehlikeli hayvanı' diyerek uyarıyı yaptı
Türkiye risk altında! 'Dünyanın en tehlikeli hayvanı' diyerek uyarıyı yaptı İstanbul Teknik Üniversitesi İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, "Türkiye ısındıkça biraz daha tropiklere benzer hastalıklarda, zoonatik hastalıklar yani hayvanlardan insanlara geçen hastalıklarda artış oluyor. Bunun başında dünyanın en tehlikeli hayvanı sivrisineklerde bir artış var. Yılda 1 milyon insan öldüren sivrisinekler sıtma ve benzeri hastalıklara neden oluyor." ifadelerini kullandı.
24.09.2022 Yaşam
Prof. Dr. Alaeddinoğlu: Van Gölü havzası küresel iklim değişikliğinden daha çok etkilenecek
Prof. Dr. Alaeddinoğlu: Van Gölü havzası küresel iklim değişikliğinden daha çok etkilenecek Son yıllarda artan buharlaşma ve azalan yağışlarla Van Gölü havzasındaki bazı göletler kurudu, bazılarının debileri düştü. Dünyanın en büyük sodalı gölü, Türkiye'nin de en büyük gölü olma özelliği taşıyan 3 bin 712 kilometrekarelik Van Gölü'nün su seviyesinde ise düşüş yaşandı. Küresel iklim değişikliğinin bütün dünyayı etkileyeceğini belirten Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Alaeddinoğlu, "Van Gölü havzası daha çok etkilenecek. Çünkü kapalı bir havza. Kullanma su ihtiyacını siz dışarıdan temin edemezsiniz" dedi.
15.09.2022 Yaşam
Ülke ekonomisine yıllık 230 milyon TL katkı sağlayacak! Projede sona gelindi
Ülke ekonomisine yıllık 230 milyon TL katkı sağlayacak! Projede sona gelindi Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen, Çorum ve Çankırı’daki tarım arazilerini suyla buluşturacak olan Kızılırmak Tımarlı Sulama Projesi 2. kısım proje inşaatında çalışmalar hızla devam ediyor. Yüzde 93'ü tamamlanan proje 50 yıllık rüyanın gerçeğe dönüşmesini sağlarken, 15 bin kişiye de istihdam sağlayacak.
15.09.2022 Ekonomi
Tuz Gölü'ne borularla taşınan su, flamingolara can oldu
Tuz Gölü'ne borularla taşınan su, flamingolara can oldu Tuz Gölünde kuraklık nedeniyle yon yıllarda yaşanan flamingo ölümlerinin önüne geçilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen proje, sonuç verdi. Projeyle 4 kilometrelik boru hattıyla su taşınan Tuz Gölü'nde geçen yıl yaklaşık 3 bin olan yavru flamingo sayısı, bu yıl 9 bin 371 olarak tespit edildi.
23.08.2022 Yaşam
'Yurt dışında arazi kiralanma' iddiasına ilişkin Tarım Bakanlığı'ndan flaş açıklama
'Yurt dışında arazi kiralanma' iddiasına ilişkin Tarım Bakanlığı'ndan flaş açıklama Tarım ve Orman Bakanlığı, son günlerde gündemde olan yurt dışında tarım için arazi kiralandığı iddiaları hakkında açıklama yaptı. Yapılanan açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına yurt dışında arazi kiralanması söz konusu değildir" ifadeleri kullanıldı.
22.07.2022 Ekonomi
Salda Gölü'yle ilgili flaş açıklama: Su seviyesinde 5 santim yükselme oldu
Salda Gölü'yle ilgili flaş açıklama: Su seviyesinde 5 santim yükselme oldu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Hacı Abdullah Uçan, Salda Gölü ile ilgili açıklamada bulundu. Uçan "Bu bölgede kuyu açılmasına, su sondajlarına, yeni bir gölet veya baraj yapımına kesinlikle müsaade edilmemektedir. Bölgede buharlaşma oranının yüksek olmasına rağmen Salda Gölü'nün su seviyesinde ocak ayından bu zamana kadar 5 santim yükselme olmuştur" dedi.
17.05.2022 Gündem
Dünyanın nazar boncuğu Meke Gölü’nden kötü haber!
Dünyanın nazar boncuğu Meke Gölü’nden kötü haber! Konya’nın Karapınar ilçesinde “dünyanın nazar boncuğu” olarak tanınan ve kuruyan Meke Gölü’ne bu yıl yoğun geçen kış mevsimindeki yağışlar da fayda etmedi. Uzmanlar, milyonlarca yıl biriken yer altı suyunun son 70-80 yılda çok hızlı bir şekilde çekildiğini, Meke’nin eski haline dönmesi gibi bir şansın olmadığını belirtiyor.
3.05.2022 Gündem
İklim değişikliği nedir, nedenleri nelerdir, nasıl önlenir? Google’da doodle olan küresel iklim değişikliği sonuçları, etkileri…
İklim değişikliği nedir, nedenleri nelerdir, nasıl önlenir? Google’da doodle olan küresel iklim değişikliği sonuçları, etkileri… İklim değişikliği 2022 dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google tarafından doodle oldu. Google iklim değişikliğine dikkat çekti ve 22 Nisan Dünya Günü için bir doodle yayınladı. Araştırma yapmak, merak ettiği bir şeyi sorgulamak ya da sadece haber sitelerini girerek gündemi takip etmek isteyenler yeni doodle ile karşılaştı. Google tarafından hazırlanan doodle ile bilgi sahibi olmak isteyenler "İklim değişikliği nedir, nasıl önlenir, neden olur, etkileri ve sonuçları nelerdir?" gibi sorulara yanıt arama başladı.
22.04.2022 Gündem
Prof. Dr. Birpınar: Türkiye iklim finansmanı için doğru adres olmaya devam edecek
Prof. Dr. Birpınar: Türkiye iklim finansmanı için doğru adres olmaya devam edecek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Türkiye İklim Değişikliği Başmüzakerecisi Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, "Türkiye artan miktarlarda iklim finansmanı için doğru adres olmaya devam edecek" dedi.
7.04.2022 Gündem
Elektrik faturaları ne olacak, elektrik faturalarında indirim olacak mı? Gözler elektrik zirvesinde!
Elektrik faturaları ne olacak, elektrik faturalarında indirim olacak mı? Gözler elektrik zirvesinde! Elektrik faturalarında indirim olacak mı? Elektrik faturalarına indirim talebi için Enerji Bakanlığı harekete geçirdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik dağıtım şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle bugün saat 14.00'te bir araya gelecek. Peki, elektrik faturaları ne olacak?
11.02.2022 Ekonomi
Elektrik faturaları ile ilgili son dakika gelişmesi! Bakan duyurdu...
Elektrik faturaları ile ilgili son dakika gelişmesi! Bakan duyurdu... Türkiye'de herkes elektrik faturalarını konuşuyor. Hükümet harekete geçti. Elektrik faturaları ile ilgili yeni düzenleme yapılacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, dağıtım şirketlerinin sahipleri ve üst düzey yöneticileri ile bugün bir araya gelecek. Toplantıda ilk gündem maddesi elektrik fiyatlarına yönelik nasıl bir adım atılacağı olacak. Doğal gaz ve elektrik desteğiyle ilgili son dakika açıklaması Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den geldi. “Isınma yardımı alan hanelere destekler genişletilerek doğal gaz da dâhil edilmiştir. Yaklaşık 3 milyar TL’lik doğal gaz desteğinden 4 milyon hane yararlanacak. Hane başı yıllık doğalgaz destek miktarı ise 450 ila 1150 TL arasında olacak” dedi. Bakan Dönmez, elektrikte birinci kademede yaklaşık yüzde 50, doğal gazda ise yüzde 75’lik devlet desteğinin devam ettiğini söyledi.
11.02.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Küresel İklim Değişikliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki küresel iklim değişikliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.