Kritker

Kritker

Son dakika kritker haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kritker ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kritker haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kritker

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kritker gelişmeleri de dahil olmak üzere 11 kritker haberi bulunmuştur. Tüm kritker haberleri aşağıda listelenmiştir.
Borsa psikolojik sınırı aştı! 'Prim var ama yükseklik korkusu yok'
Borsa psikolojik sınırı aştı! 'Prim var ama yükseklik korkusu yok' Borsa İstanbul’daki yükselişte yabancı yatırımcılara yerlilerin de katıldıkları anlaşılıyor. BIST100 Endeksi’nde kâr satışlarına bağlı geri çekilmeler derinleşmeden alımların gelmesi ise yükseliş trendinin gücünü gösteriyor. Yani yükseldikçe güç kazanan bir borsa söz konusu. Psikolojik direnç noktası 10.000 seviyesinin üzerine yerleşen BIST100’de yılbaşından bu yana prim yüzde 37’yi aştı. “Prim var ama yükseklik korkusu yok” algısı güçleniyor.
5.05.2024 Ekonomi
Borsa İstanbul'da yükseliş sürüyor! En çok kazandıran sektörler belli oldu
Borsa İstanbul'da yükseliş sürüyor! En çok kazandıran sektörler belli oldu Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,51 yükselişle 10.097,39 puandan başladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 51,64 puan ve yüzde 0,51 artarak 10.097,39 puana çıktı.
2.05.2024 Ekonomi
Borsa'da görüşmemiş tüm zamanların rekoru!  BIST 100 endeksi o seviyeyi aştı
Borsa'da görüşmemiş tüm zamanların rekoru! BIST 100 endeksi o seviyeyi aştı Borsa ile ilgili son dakika gelişmesi! Borsa İstanbul BIST 100 endeksi 10.000 puanı aşarak tarihin en yüksek seviyesini gördü.
29.04.2024 Ekonomi
Ne altın, ne dolar, ne euro... En çok kazandıran yatırım aracı belli oldu! Öyle bir prim yaptı ki...
Ne altın, ne dolar, ne euro... En çok kazandıran yatırım aracı belli oldu! Öyle bir prim yaptı ki... Finansal araçların yılbaşından bu yana getirileri netleşmeye başladı. Borsa, altın, döviz arasında en çok kazandıran yatırım aracı belli oldu. Son dönemde özellikle altın fiyatları rekor seviyeleri test ettikten sonra sert düşüş göstermişti. Borsa ise psikolojik sınır olan 10 bin puana emin adımlarla ilerliyor. Peki altın ve borsa için tahminler neler? Ekonomist Hikmet Baydar, ‘altın için son derece önemli’ diyerek rakam verdi. İşte detaylar...
29.04.2024 Ekonomi
Borsa ile ilgili çarpıcı uyarı geldi! Kâr satışları ve tepki alımları sürüyor
Borsa ile ilgili çarpıcı uyarı geldi! Kâr satışları ve tepki alımları sürüyor Doğrudan yatırımlarda olmasa da sıcak para yönünden yabancı ilgisi devam ediyor. TCMB verilerine göre, 12 Nisan ile biten haftada yabancı yatırımcılar; hisse senetlerinde 160 milyon dolar, tahvil bonoda 38.2 milyon dolar alım yaptı. Hisse senetlerinde dört haftadır devam eden alımların toplamı 1.2 milyar doları buldu. Yerli yatırımcıların ise yüksek faiz nedeniyle borsaya ilgisinin fazla olduğunu söylemek bu aşamada zor.
21.04.2024 Ekonomi
Borsa ile ilgili çarpıcı gelişme! En çok kazandıran sektörler belli oldu
Borsa ile ilgili çarpıcı gelişme! En çok kazandıran sektörler belli oldu Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,36 yükselişle 9.564,85 puandan başladı.
18.04.2024 Ekonomi
Borsada alım dalgası başladı! Dikkatler yabancıya çevrildi
Borsada alım dalgası başladı! Dikkatler yabancıya çevrildi Merkez Bankası’nın mart enflasyonu ve yerel seçimleri beklemeden yaptığı faiz artırım hamlesi, ‘piyasa dostu’ olarak görüldü ve iyimserlikle karşılandı. Perşembe günü TCMB’nin faiz artırımıyla birlikte Borsa İstanbul’a gelen alım dalgasında yabancı yatırımcıların payının olması çok muhtemel. Ayrıca CDS’deki düşüş yabancı finans çevrelerinin olumlu tepkisi olarak da görülebilir. Seçim sonrası mevcut sıkı para politikasının devamı konusunda kararlı duruş mesajı gelirse ayrıca motivasyon sağlar.
24.03.2024 Ekonomi
Borsa ile ilgili çarpıcı uyarı geldi! Bekle-gör tavrı gelebilir, kar satışları gündemde
Borsa ile ilgili çarpıcı uyarı geldi! Bekle-gör tavrı gelebilir, kar satışları gündemde Yabancı satışları, yaklaşan yerel seçimler, ocak ayının ilk günlerinden bu yana oluşan primler ve mevduat faizlerindeki yükseliş kâr satışlarının gerekçeleri olarak görülebilir. Yatırımcılardaki temkinli duruş seçimlere bağlı olarak bekle-gör tavrını beraberinde getirebilir. Ancak yüksek enflasyona karşı getiri arayışı ve dıştaki rekor denemeleri Borsa İstanbul’a ilginin sürmesini sağlıyor.
3.03.2024 Ekonomi
Borsaya talep artıyor! Yerli katkısı yabancının önüne geçti
Borsaya talep artıyor! Yerli katkısı yabancının önüne geçti Borsa İstanbul’da işlem hacminin artması, yabancı alımların sürüyor olması olumlu havanın devam etmesini sağlıyor. Yerli yatırımcının da ilgisi artıyor. Alternatif piyasalardaki durgunluk yerli yatırımcıyı tekrar borsaya döndürdü. Son dönemde yerli yatırımcıların BIST100 Endeksi’ndeki yükselişe katkısı yabancının önüne geçti. Bu da iyimserliğin sürmesinin ana nedeni olarak görülüyor.
18.02.2024 Ekonomi
Borsada ralli devam ediyor! Yabancılar hız kesmiyor
Borsada ralli devam ediyor! Yabancılar hız kesmiyor Borsa İstanbul’da yeni yılın ilk günlerinden itibaren başlayan ralli devam ediyor. Yabancı yatırımcıların devam eden alımlarına yerli yatırımcıların da katılımıyla BIST100 Endeksi 9.000 puan seviyesine ulaştı. Yılbaşından bu yana yüzde 25 prim oluştu. Konut, döviz, faiz, altın gibi yatırım araçlarıyla karşılaştırıl-dığında BIST100 Endeksi’nin getirisi açık ara önde. Elbette henüz ‘zirve oluştu’ demek için erken ama Borsa İstanbul’da iyimserlik sürebilir.
11.02.2024 Ekonomi
Borsa ile ilgili çarpıcı uyarı geldi! Hayati 3 kriter verildi
Borsa ile ilgili çarpıcı uyarı geldi! Hayati 3 kriter verildi Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) verilerine göre borsada yatırımcı sayısı kasım ayında 350 bin kişi azalarak 8.1 milyona indi. Düşüşte daha çok küçük bakiyeli yatırımcılar ve genç yatırımcıların etkili olduğu görülüyor. Borsada yatırımcıların ani çıkışının sebepleri neler?
8.12.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kritker ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kritker haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.