Kristof Kolomb

Kristof Kolomb

Son dakika Kristof Kolomb haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kristof Kolomb ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kristof Kolomb haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kristof Kolomb

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kristof kolomb gelişmeleri de dahil olmak üzere 47 kristof kolomb haberi bulunmuştur. Tüm kristof kolomb haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bilim insanları Vikingler'in Kuzey Amerika'ya geldiği tarihi belirledi
Bilim insanları Vikingler'in Kuzey Amerika'ya geldiği tarihi belirledi Nature dergisinde yayımlanan bilimsel bir araştırma, Vikinglerin 1021 yılında Kuzey Amerika’ya yerleştiklerini ortaya koydu.
23.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Frengi hastalığına dikkat
Frengi hastalığına dikkat Op. Dr. Filiz Tosun Çataklı, Frengi hastalığına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
30.03.2019 Sağlık
Kolomb’un mektubu  İspanya’ya iade edildi
Kolomb’un mektubu İspanya’ya iade edildi Ünlü kâşif Kristof Kolomb’un, Amerika’ya ayak basışının ardından İspanyol Kralı ve Kraliçesi’ne yazdığı mektubun orijinal kopyalarından biri ABD’de bulunarak İspanya’ya teslim edildi.
9.06.2018 Dünya
Kristof Kolomb'un çalınan mektubu İspanya'ya iade edildi
Kristof Kolomb'un çalınan mektubu İspanya'ya iade edildi Dünyayı değiştiren kaşifin Amerika'ya ayak bastıktan hemen sonra kaleme aldığı mektupta, insanlar, kıtanın coğrafyası ve zenginliği anlatılıyor.
9.06.2018 Dünya
ABD Büyükelçiliği ve konsoloslukları "Kristof Kolomb Günü" nedeniyle kapalı
ABD Büyükelçiliği ve konsoloslukları "Kristof Kolomb Günü" nedeniyle kapalı ABD Büyükelçiliği ve konsoloslukları "Kristof Kolomb Günü" nedeniyle bugün kapalı olacak.
29.09.2021 Gündem
Bu bakkalda alışveriş kitapla yapılıyor
Bu bakkalda alışveriş kitapla yapılıyor Üsküdar’daki “Uysal Gıda Kanber Amca” isimli bakkalda çocuklar alışverişi kitap özetiyle yapıyor. 49 yaşındaki bakkal Kanber Bozan, “İmkansızlıklardan dolayı okuyamadım. Çocuklar benimle aynı kaderi paylaşmasın“ diyor...
30.09.2017 Arşiv
Kolomb’un heykeli kaldırılsın mı?
Kolomb’un heykeli kaldırılsın mı? ABD’nin Charlottesville kentinde bir heykelin kaldırılması kararı Neo-Naziler tarafından protesto edilmiş, çıkan olaylar sonrası Başkan Trump ırkçılara destekle suçlanmıştı. Bu kez de Amerika’yı keşfeden Kristof Kolomb’un heykelinin kaldırılması gündeme geldi
26.08.2017 Dünya
Hawking'den kritik uyarı: Kolomb gibi gelebilirler! Cevap vermeyin!
Hawking'den kritik uyarı: Kolomb gibi gelebilirler! Cevap vermeyin! İngiliz astrofizikçi Stephen Hawking, 'Stephen Hawking's Favorite Places' adlı bir belgeselde, insanlığı, gelişmiş medeniyetlere mensup uzaylılarla iletişime geçmenin yaratabileceği olası tehlikelere karşı bir kez daha uyardı. Hawking, insanların, üstün yaşam formlarıyla olası karşılaşmasını Amerikan yerlilerinin, kaşif Kristof Kolomb ve beraberindeki İspanyol askerleriyle karşılaşmasına benzetti.
26.07.2017 Dünya
Bu bakkalda para değil, kitap geçiyor
Bu bakkalda para değil, kitap geçiyor Bakkalda bulunan kütüphaneden bir kitap okuyup özetini Bakkal Kanber Amca ya da oğlu Fırat'a anlatan çocuklar dilediği ürüne sahip olabiliyor.
21.10.2016 Yaşam
İspanya'da ulusal bayram protesto edildi
İspanya'da ulusal bayram protesto edildi İspanya'da, Amerika kıtasının keşfine atfen yapılan 12 Ekim Ulusal Bayramı dolayısıyla düzenlenen askeri geçit töreni, bazı siyasiler tarafından protesto edildi.
17.06.2021 Dünya
Tarihte bugün neler yaşandı? 12 Ekim...
Tarihte bugün neler yaşandı? 12 Ekim... Tarih insanlığın her daim ilgi odağı olmayı başarmış bir bilimdir. Buradan hareketle tarihte bugün yaşanan olaylarda aynı ilgiyi görür. Peki tarihte bugün neler yaşandı? Tarihte bugün yaşanan doğum, ölüm ve olayların tümü haberimizde yer alıyor...
29.09.2021 Gündem
Bunlar en ilginç seks araştırmaları
Bunlar en ilginç seks araştırmaları Geçtiğimiz aylar seks araştırmaları açısından çok bereketliydi. Hem kadın hem de erkek cinselliği hakkında onlarca makale yayınlandı. Kimisi bilimsel bilgilerimizi arttırdı, kimisi de cinsellikte yeni şehir efsanelerine konu oldu.
14.02.2015 Arşiv
O tarih belli oldu! Temelini Erdoğan atacak!
O tarih belli oldu! Temelini Erdoğan atacak! Erdoğan'ın şubat ayında, Küba'da yapılacak caminin temelini atması planlanıyor...
29.09.2021 Gündem
Küba'da cami yapılacak
Küba'da cami yapılacak Küba'nın Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzales Casals, Küba'da yaşayan 5 bin Müslüman olduğunu belirterek, Diyanet aracılığıyla cami yapılacağını söyledi.
29.09.2021 Gündem
Erdoğan: Biz nedense kendimize böyle şeyleri yakıştıramıyoruz
Erdoğan: Biz nedense kendimize böyle şeyleri yakıştıramıyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Amerika kıtasını Müslümanlar'ın keşfettiği' yönündeki ifadesinde Profesör Doktor Fuat Sezgin'i kaynak aldığını söyleyerek; "Aslında bu alanda daha nice kitaplar yazılmış, var...
29.09.2021 Gündem
Muharrem İnce'den beklenen açıklama!
Muharrem İnce'den beklenen açıklama! BURSA’da konuşan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP’den istifa ederek yeni parti kuran Emine Ülker Tarhan’ın partisine katılmayı düşünmediğini söyledi...
29.09.2021 Gündem
'Amerika Fatih zamanında keşfedildi'
'Amerika Fatih zamanında keşfedildi' Tarihçi yazar Cezmi Yurtsever, Amerika kıtasının keşif tarihinin Fatih Sultan Mehmet zamanına dayandığını iddia etti.
29.09.2021 Gündem
İspanya'da Erdoğan tartışması! İspat edin...
İspanya'da Erdoğan tartışması! İspat edin... Amerika'yı Müslümanlar keşfettiyse bunu ispat edin! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1'inci Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi'nde yaptığı, "Amerika kıtasını Kristof Kolomb'dan önce Müslümanlar keşfetti" açıklaması İspanyolları kızdırdı.
29.09.2021 Gündem
‘Küba’ya cami yakışır’
‘Küba’ya cami yakışır’ Erdoğan: Kolomb’dan önce Amerika’ya Müslümanlar ulaştı
29.09.2021 Gündem
Erdoğan'dan şaşırtan istek!
Erdoğan'dan şaşırtan istek! Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Amerika kıtasını Kristof Kolomb’un değil, Müslümanların keşfettiğini söyledi. ''Amerika’yı Kolomb değil 1178’de Müslümanlar keşfetti'' diyen Erdoğan, ''Kristof Kolomb anılarında, Amerika kıtasında dağın tepesinde gördüğü bir camiden bahseder. Kristof Kolomb’un bahsettiği Küba’daki o dağın tepesine bir cami yakışır” ifadelerini kullandı.
29.09.2021 Gündem
'Kristof Kolomb'un gemisi bulundu'
'Kristof Kolomb'un gemisi bulundu' Ünlü denizci Kristof Kolomb'un yaklaşık 500 yıl önceki Amerika kıtası seferindeki bayrak gemisi Santa Maria'nın enkazının bulunduğu sanılıyor.
13.05.2014 Dünya
Sırrı Çözülemeyen Türk Amirali
Sırrı Çözülemeyen Türk Amirali Ünlü Türk amirali Piri Reis’in 16. yüzyılda yaptığı haritaların sırrı hala çözülemedi. Çünkü...
17.01.2014 Yaşam
“Piri Reis Haritası kriminale girmeli”
“Piri Reis Haritası kriminale girmeli” Uzmanlardan gelen cevap herkesi şaşırttı
13.11.2013 Kültür Sanat
İstanbul'a acil çözüm!
İstanbul'a acil çözüm! Eğer bu çözüm uygulanırsa köprü çilesi biter, 3'üncü köprüye bile gerek kalmaz
29.09.2021 Gündem
Parayla satın alınan hastalıklar
Parayla satın alınan hastalıklar Orta ve Güney Amerika'dan dünyaya yayılan, 4 bin yıldır insanları zehirleyen ve maddi imkanı olmayanların dahi para vererek satın aldığı sigaranın, kanser türleri başta olmak üzere 142 temel hastalığa yol açtığı bildirildi
21.07.2012 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kristof Kolomb ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kristof kolomb haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.