Kripto para piyasasında bir yılda 134 milyar TL buhar oldu: En büyük vurgun Türkiye'de...
Kripto para piyasasında bir yılda 134 milyar TL buhar oldu: En büyük vurgun Türkiye'de... Kripto para piyasasında 2021 yılı içinde 134 milyar liralık vurgun olayı yaşandı. Yatırımcı sayısı ve kullanım alanları hızla artan kripto paralar ve borsalar büyük mağduriyetlerin de kapısını aralıyor. Türkiye ise maalesef bu alanda başı çekiyor. Blok zinciri analiz platformu Chainalysis'in yaptığı bir araştırmaya kripto para piyasasında dolandırıcılık nedeniyle bir yıl içerisinde yaklaşık 134 milyar TL'lik kayıp ortaya çıkarken en büyük "rug pull" Türkiye'de yaşandı. Rapora göre kripto para borsası Thodex'te kullanıcılar yaklaşık 2 milyar dolar değerinde kripto para kaybederken, bu rakam, "rug pull" türü dolandırıcılıkla çalınan toplam paranın yaklaşık yüzde 90'ına denk geliyor.
20.12.2021 Ekonomi
Kripto para ayı sezonu ne demek, kripto para ayı sezonu başladı mı? Kripto para ayı sezonu ne kadar sürer, ne zaman biter?
Kripto para ayı sezonu ne demek, kripto para ayı sezonu başladı mı? Kripto para ayı sezonu ne kadar sürer, ne zaman biter? 65 bin dolara yaklaşan Bitcoin'de bu ay 32 bin dolar seviyesine geriledi. Son 8 günde kripto paraların değerinde yaklaşık 700 milyar dolarlık düşüş yaşandı. 11 Mayıs'ta 2,4 trilyon doları aşan kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri bugün 1,7 trilyon dolar seviyelerine geriledi. 8 günde değer kaybı, yaklaşık 700 milyar dolara ulaştı. Elon Musk’ın açıklaması, Çin’in etkisi ve Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, kripto varlıkların “gerçek bir yatırım” olarak görülmemesi gerektiğini söylemesi kripto para piyasasını çok etkiledi. Yaşanan düşüşlerin ardından kripto para ayı sezonu başladı, yorumları yapıldı. Kripto para ayı sezonu ne demek, Kripto para ayı sezonu ne zaman başlıyor, ne zaman biter? Kripto para ayı sezonu ne kadar sürer, belli mi?
20.05.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri