Kolera Salgını

Kolera Salgını

Son dakika kolera salgını haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kolera salgını ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kolera salgını haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kolera Salgını

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kolera salgını gelişmeleri de dahil olmak üzere 69 kolera salgını haberi bulunmuştur. Tüm kolera salgını haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dünyanın en korkunç salgını, insanlığın yarısını yok etti! Koronavirüs bitmeden ‘gizli hepatit’ patladı, Avrupa'dan dünyaya yayılıyor...
Dünyanın en korkunç salgını, insanlığın yarısını yok etti! Koronavirüs bitmeden ‘gizli hepatit’ patladı, Avrupa'dan dünyaya yayılıyor... Koronavirüs salgınından neredeyse sona gelindi. Yaklaşık iki yıldır tüm dünyada hayatı felç eden pandemi, hem vaka hem de ölüm sayılarının giderek azalması ile hayatımızdan çıkmak üzere. Ancak henüz kovid-19'dan tam olarak kurtulmadan yeni salgın alarmı verildi. Tüm dünya risk altında. Avrupa'da gizemli bir hastalık daha patlak verdi. Koronavirüs de ilk çıktığı dönemde akciğerlerde hasar bırakan gizemli bir hastalık olarak hayatımıza girmişti. Tıp çevrelerinin son zamanlarda en fazla konuştuğu konular arasında yer alan ‘gizemli hepatit' virüsü, büyük endişelere neden oldu. Uzmanlar çocuklarda karaciğer yetmezliğine neden olabilen hastalığa karşı ebeveynleri uyarırken, şimdiden birçok çocuk karaciğer nakli oldu. Salgın hastalıkların art arda yaşanması akıllara tarih boyunca insanlığın yaşadığı büyük salgınları getirdi. Dünyanın en büyük salgını... Asırlar önce milyonlarca kişiyi öldürdü, ülkenin yüzde 40'ını yok etti. İşte tarihte büyük ölümlere neden olan salgın hastalıklar…
6.05.2022 Dünya
Koronavirüsten çok daha ölümcül! Yeni salgın hızla yayılıyor
Koronavirüsten çok daha ölümcül! Yeni salgın hızla yayılıyor Dünya bu haberle sarsıldı. Koronavirüsten çok daha ölümcül. Koronavirüsle (Kovid-19) mücadele ederken; Batı Afrika ülkelerinden Nijerya, Kovid-19 salgınının yanı sıra kolera tehdidiyle karşı karşıya. Ölümcül salgın ülkede koronavirüsten fazla can aldı.
13.08.2021 Dünya
TBMM Başkanı Şentop: Ermenistan savaşın alanını genişletmeye çalışıyor
TBMM Başkanı Şentop: Ermenistan savaşın alanını genişletmeye çalışıyor TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Ermenistan, bir taraftan sivillere saldırarak savaş suçu işlediği gibi, ayrıca Azerbaycan ve başka ülkeleri çatışmaya çekmek suretiyle savaşın alanını, krizin alanını genişletmeye çalışıyor" dedi.
6.11.2020 Siyaset
İstanbul'u bekleyen tehlike! Hepatit A ve kolera salgını...
İstanbul'u bekleyen tehlike! Hepatit A ve kolera salgını... İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde 30’un altına düşerek 29.43 oldu. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, "Yeterli kontrol yapılmazsa, yeterli klorlama örneğin biyolojik etkenler yönünden tüm su kaynakları için geçerli, su kaynaklı salgınlar karşımıza çıkabilir. Bunların başında hepatit A, kolera geliyor." ifadelerini kullandı.
4.11.2020 Yaşam
Corona virüs salgını organ nakillerini de vurdu
Corona virüs salgını organ nakillerini de vurdu Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, salgın sürecinin organ nakillerini durdurduğuna işaret ederek sayıların zaten istenen düzeyde olmadığı ülkemizde, salgın nedeniyle 2020’nin ilk 6 ayında özellikle böbrek nakli ameliyatlarının yarı yarıya düştüğünü söyledi. Erk, pandemi hastanelerindeki nakil merkezlerinin yavaş yavaş normale döndüğünü belirterek canlı vericisi olan hastaların çekinmeden nakil ameliyatlarını olabileceklerini vurguladı.
30.06.2020 Sağlık
Kamerun'da kolera salgını: 93 ölü
Kamerun'da kolera salgını: 93 ölü Kamerun'un kuzeyinde yılbaşından bu yana etkili olan kolera salgınında 93 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.
12.07.2019 Dünya
UNICEF'ten kolera aşısı kampanyası
UNICEF'ten kolera aşısı kampanyası Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Yemen'in başkenti Sana'da kolera salgınına karşı aşı kampanyası başlattı.
24.04.2019 Sağlık
Son dakika... Mozambik'te ölü sayısı yükseliyor!
Son dakika... Mozambik'te ölü sayısı yükseliyor! Birleşmiş Milletler tarafından Mozambik'te meydana gelen kasırgaya ilişkin veriler paylaşıldı. Afet nedeniyle 293 kişi öldü.
23.03.2019 Dünya
Yemen'de domuz gribi ve salgın hastalıklar artıyor
Yemen'de domuz gribi ve salgın hastalıklar artıyor Yemen'de iç savaş nedeniyle derinleşen krizle birlikte salgın hastalıklar ve domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsü hızla yayılıyor
25.01.2019 Sağlık
Vicdanları sızlatan insanlık dramı!
Vicdanları sızlatan insanlık dramı! Yemen'deki savaş üç yılı geride bırakırken, ülkede yaşanan felaketi yansıtan fotoğraflar vicdanları sızlatıyor. Açlıktan hayatını kaybeden Yemenli minik Emel'in hafızalara kazınan zayıf bedeni, dünyanın gözlerini bir kez daha Yemen'e çevirirken, çağımızın en büyük insan kaynaklı felaketi; çocuk, kadın, yaşlı demeden can almaya devam ediyor.
9.11.2018 Dünya
Zimbabve'de kolera salgını 32 can aldı
Zimbabve'de kolera salgını 32 can aldı Zimbabve’nin başkenti Harare’de ortaya çıkan kolera salgınında şu ana kadar 32 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
21.09.2018 Dünya
Kolera salgınında bilanço artıyor
Kolera salgınında bilanço artıyor Kenya'nın kuzeybatısında bulunan Turkana eyaletindeki kolera salgını nedeniyle 8 Mart'tan beri en az 20 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
29.03.2018 Dünya
Korkulan oldu! Ölü sayısı artıyor
Korkulan oldu! Ölü sayısı artıyor Zambiya'da ortaya çıkan kolera salgınında ölü sayısı 63'e yükseldi.
7.01.2018 Dünya
Zambiya'da kolera salgını çarşı ve pazarlar kapatıldı
Zambiya'da kolera salgını çarşı ve pazarlar kapatıldı Zambiya'da kolera salgınının yayılmasını önlemek amacıyla tüm çarşı ve pazarların iki haftalığına temizlik çalışmaları için kapatıldığı bildirildi.
31.12.2017 Dünya
Payitaht Abdülhamid 28. bölümde Seniha Sultan da Mahmud Paşa’nın acısıyla kavruluyor!
Payitaht Abdülhamid 28. bölümde Seniha Sultan da Mahmud Paşa’nın acısıyla kavruluyor! Payitaht Abdülhamid 28. bölüm fragmanı yayınlandı. TRT 1 ekranlarının tarih temalı dizisi Payitaht Abdülhamid 28. bölümde Abdülhamid’in emriyle idam gerçekleşmiş; Seniha Sultan da Mahmud Paşa’nın acısıyla kavrulmaktadır. Payitaht Abdülhamid bu akşam saat 20:00'de izleyici ile buluşacak...
29.09.2021 Gündem
Ülkede ölü sayısı 871'e yükseldi
Ülkede ölü sayısı 871'e yükseldi Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde yaşanan kolera salgınında ölenlerin sayısı 871'e çıktı.
13.11.2017 Dünya
Kolera vakası artıyor!
Kolera vakası artıyor! Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından yapılan açıklamada, Yemen’de 872 bin şüpheli kolera vakasının tespit edildiği açıklandı.
27.10.2017 Sağlık
Yemen'in neredeyse tamamını ele geçirdi!
Yemen'in neredeyse tamamını ele geçirdi! BM Genel Sekreter Sözcüsü Dujarric, "Yemen'de tarihteki en büyük ve en hızlı yayılan kolera salgını ile karşı karşıyayız. Salgın, ülkenin yüzde 92'sine yayıldı" dedi.
14.10.2017 Sağlık
Yemen'in neredeyse tamamı kolera tehdidi altında
Yemen'in neredeyse tamamı kolera tehdidi altında Birleşmiş Milletler (BM) tarihteki en büyük ve en hızlı yayılan kolera salgınının Yemen'i etkisi altına aldığını ve salgının ülkenin yüzde 92'sine yayıldığını bildirdi.
13.10.2017 Dünya
750 bin kişide şüpheli kolera vakası tespit edildi!
750 bin kişide şüpheli kolera vakası tespit edildi! Yemen’de kötü insani koşullar nedeniyle kolera salgını hızla yayılmaya devam ediyor. 750 bin kişide şüpheli kolera vakası tespit edildi.
29.09.2017 Sağlık
Nijerya için kolera uyarısı!
Nijerya için kolera uyarısı! Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Nijerya'daki kolera salgını nedeniyle 1,4 milyon kişinin tehdit altında olduğu uyarısında bulundu.
8.09.2017 Sağlık
Sayı 2 binin üstüne çıktı! Salgında korkutan rakam!
Sayı 2 binin üstüne çıktı! Salgında korkutan rakam! Yemen'de kolera salgını nedeniyle nisan ayından bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 18'e yükseldiği bildirildi.
26.08.2017 Dünya
Sierra Leone'deki toprak kaymasında ölü sayısı 350'yi geçti!
Sierra Leone'deki toprak kaymasında ölü sayısı 350'yi geçti! Batı Afrika ülkesi Sierra Leone'nin başkenti Freetown'da aşırı yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymasında ölenlerin sayısının 350'yi geçtiği bildirildi.
15.08.2017 Dünya
Yemen’de koleradan 1922 kişi öldü!
Yemen’de koleradan 1922 kişi öldü! Dünya Sağlık Örgütü, ülkede 1 ay önce başlayan kolera salgını nedeniyle ölenlerin sayısının bin 922’ye ulaştığını belirtti.
31.07.2017 Sağlık
Mekke'yi hedef alan füze düşürüldü
Mekke'yi hedef alan füze düşürüldü İç savaş ülkesi Yemen'deki İran destekli Husilerin fırlattığı balistik füze, Suudi Arabistan tarafından kutsal kentin 70 kilometre güneyinde düşürüldü.
28.07.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Kolera Salgını ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kolera salgını haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.