400 bin lira geri ödemesiz destek! e-Devlet'ten başvuru yapılıyor...
400 bin lira geri ödemesiz destek! e-Devlet'ten başvuru yapılıyor... Son dakika destek açıklaması! Geri ödeme yok. En az 100 bin lira, en fazla 400 bin lira olmak üzere destek verilecek. Harekete geçildi ve belli oldu. Yeni destek programı KOSGEB aracılığı ile devreye alındı. ‘Yeşil Dönüşüm Destek Programı’ adı altında yapılacak ödeme iki aşamadan oluşacak. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Destekten yaklaşık 100 bin işletmenin faydalanacağı belirtildi. Programdan öncelikli olarak kimlerin yararlanacağı da açıklanırken, geri ödemesiz 100 bin lira ile 400 bin lira arasında verilen katkıya ilişkin tüm bilgiler tek tek duyuruldu. İşte destek programının detayları...
12.05.2022 Ekonomi
KOBİ'lerle ilgili son dakika kararı! Tamamen değişti, kapsam genişledi ve...
KOBİ'lerle ilgili son dakika kararı! Tamamen değişti, kapsam genişledi ve... KOBİ'ler ile ilgili son dakika kararı! Tamamen değişti ve kapsam genişledi. KOBİ tanımı güncellendi. Yönetmelikte yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. KOBİ olmak için net satış hasılatı veya mali bilanço limiti 125 milyon liradan 250 milyon liraya çıkarıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank KOBİ tanımındaki mali kriterlerin değiştirilmesi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "Yeni KOBİ tanımıyla daha çok işletme KOSGEB desteklerinde olduğu gibi devletin diğer teşviklerinden de yararlanabilecek" dedi.
18.03.2022 Ekonomi
Altın ile ilgili flaş karar! Merkez Bankası duyurdu
Altın ile ilgili flaş karar! Merkez Bankası duyurdu Gram altın ile ilgili son dakika açıklaması! Bankalardaki altın hesapları da döviz hesaplarının kur korumalı TL mevduata dönüştürülmesi gibi, TL hesabına dönüştürülebilecek. Vade sonunda hesabın getirisi, altının getirisinden düşük kalırsa fark hesap sahibine ödenecek. Banka tarafından 3 ay, 6 ay veya 1 yıl vadeli TL mevduat veya katılma hesabı açılacak. Bankanın mevduat hesabına uygulayacağı faiz oranı Merkez Bankası'nca belirlenen bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının altında olamayacak.
30.12.2021 Ekonomi
Bankacılıkta yeni dönem! Tamamen değişiyor, 1 Ocak'ta başlıyor, kredi, kredi kartı, mevduat, elektronik para...
Bankacılıkta yeni dönem! Tamamen değişiyor, 1 Ocak'ta başlıyor, kredi, kredi kartı, mevduat, elektronik para... Bankacılıkta bir dönem sonra erdi. Bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Dijital bankacılıkta yeni dönem resmen başladı. Banka müşterilerini yakından ilgilendiren gelişmeyi Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tek tek açıkladı. Şubesiz bankacılıkta büyük değişiklik olacak. 1 Ocak tarihi itibarı ile dijital bankalar, mevduat ya da katılım bankası olmalarına göre kredi kuruluşlarının gerçekleştirebileceği tüm faaliyetleri yerine getirebilecek. Dijital bankaların kredi müşterileri, yalnızca finansal tüketicilerden ve KOBİ'lerden oluşabilecek.
29.12.2021 Ekonomi
Ticari araç kiralamada avantaj!
Ticari araç kiralamada avantaj! Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen düzenlemeyle ticari araç kiralamalarının önü tamamen açıldı.
19.08.2021 Otomobil
Kredi borcu olanlara iyi haber! Bugün değişti artık...
Kredi borcu olanlara iyi haber! Bugün değişti artık... Kredi borcu olan milyonları ilgilendiriyor. BDDK duyurdu. Yönetmelikte değişiklik yapıldı. Vatandaşlara kolaylık sağlanacak. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), vatandaşın ve iş dünyasının salgın koşullarından normale geçiş döneminde finansman erişimini kolaylaştıracak, kredi sisteminin etkin çalışmasına daha fazla katkıda bulunacak kararlar aldı.
8.07.2021 Ekonomi
Arabası olan herkesi kapsıyor! Trafik sigortası ile ilgili flaş açıklama!
Arabası olan herkesi kapsıyor! Trafik sigortası ile ilgili flaş açıklama! Arabası olan milyonları kapsıyor. Trafik sigortası ile ilgili yeni değişiklikler belirleniyor. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Türker Gürsoy "Trafik kuralı ihlalleri sonucu uygulanan sürücü ceza puanları, sürücü belgelerine el konulma süresi gibi risk değerlendirmesinde esas alınabilecek bilgiler göz önünde bulundurularak sigorta skoru hesaplanması projesini, iyi sürücü-kötü sürücü ayrımı yapılabilmesine katkı sağlaması ve sigorta şirketleri tarafından primlerin daha adaletli bir şekilde belirlenmesine imkân sağlaması bakımından oldukça önemsiyoruz" dedi.
1.06.2021 Ekonomi
Bakan Dönmez: Yenilenebilir kurulu gücümüz 49 bin 550 megavata ulaştı
Bakan Dönmez: Yenilenebilir kurulu gücümüz 49 bin 550 megavata ulaştı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Geçtiğimiz yıl devreye aldığımız yaklaşık 4 bin 900 megavat kurulu gücümüzün yüzde 98'ini yani neredeyse tamamına yakınını yenilenebilir kaynaklar oluşturdu. Yenilenebilir kurulu gücümüz 49 bin 550 megavata ulaştı" dedi.
6.01.2021 Ekonomi
DenizBank'tan flaş açıklama! 6 ay faizsiz...
DenizBank'tan flaş açıklama! 6 ay faizsiz... DenizBank harekete geçti ve resmen açıkladı. Dev bankadan yapılan açıklamada 6 ay faizsiz kredi ile ilgili detaylar paylaşıldı. DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş tarafından yapılan açıklamada 2021'de ekonominin büyüyeceğine vurgu yapılarak DenizBank'ın özellikle üreticiye sağladığı destekler açıklandı. Yaklaşık 4 milyar TL tutarındaki krediyi ertelediklerini belirten Ateş, "Üreticinin tarımsal faaliyetini sürdürmesi için 6 aya kadar faizsiz dönem ile finanse ettiğimiz Üretici Kart tarafında yüzde 25 ciro artışı ile de desteğimizi sürdürüyoruz." dedi.
22.12.2020 Ekonomi
Torba Yasa 2020 | Yeni torba yasasında neler var? Torba yasa ne zaman çıkacak?
Torba Yasa 2020 | Yeni torba yasasında neler var? Torba yasa ne zaman çıkacak? Ekonomiye ilişkin "torba teklif" TBMM'de. AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan KOBİ'lerin desteklenmesi için kredi garanti kuruluşlarına sağlanan kaynağın 35 milyar liraya çıkarılması, illegal bahis ve şans oyunlarının katalog suçlar kapsamına alınmasını da içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, teklifin, gazilere ikinci maaş bağlanmasını, doğal afetlerde doğal gaz ve elektrik borçlarının ertelenmesini, Vakıflar Genel Müdürlüğü taşınmazlarında kira borcu olanlara 3 ay süre tanınmasını, yivsiz tüfek, spor ve nişan tüfeği ile tabancaları izinsiz üretenlere yönelik hapis cezasının artırılmasını da içerdiğini bildirdi. Yeni torba yasasında neler var? Torba yasa ne zaman çıkacak? İşte yeni torba yasa 2020 hakkında merak edilen tüm ayrıntılar…
19.02.2020 Gündem
Bakan Berat Albayrak: Seçimden sonra...
Bakan Berat Albayrak: Seçimden sonra... Adım Adım Ekonomi Trabzon-İş Dünyası Buluşması'nda önemli açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dolarla ilgili "Doların yükselmesini çok beklersiniz. Hele ki seçimden sonra daha çok beklersiniz." ifadelerini kullandı.
19.03.2019 Ekonomi
Ticaret Bakanı'ndan haksız fiyat artışı açıklaması
Ticaret Bakanı'ndan haksız fiyat artışı açıklaması Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, fahiş fiyat artışlarının önlenmesi amacıyla 81 ilde ticaret il müdürlükleri kanalıyla çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Alo 175'e 48 bin civarında şikayet geldi. Şu ana kadar biz 5 bin 743 firmadan 81 bin 666 ürün denetledik ve 366 firmanın 6 bin 399 ürününde haksız fiyat artışı tespit ettik." dedi.
4.11.2018 Ekonomi
KGF kredisine 13 yıl  yapılandırma müjdesi
KGF kredisine 13 yıl yapılandırma müjdesi Yeni düzenleme ile döviz kredileri TL cinsinden yapılandırılabilecek. Kredi Garanti Fonu (KGF) tarafından kefalet verilmiş işletme kredisinde 96 ay, yatırımda 156 ayı aşmamak kaydıyla yapılandırma yapılabilecek.
11.10.2018 Ekonomi
9 bin büyük işletme KOBİ oldu
9 bin büyük işletme KOBİ oldu KOBİ’lerin tanımının değiştirilerek, bilanço üst limitinin 40 milyon liradan 125 milyon liraya yükseltilmesiyle, 8 bin 846 büyük işletme KOBİ kapsamına girdi. Yeni KOBİ’ler destek ve teşviklerden yararlanabilecek
3.07.2018 Ekonomi
Bakan açıkladı! Tam 6 buçuk milyon kişi...
Bakan açıkladı! Tam 6 buçuk milyon kişi... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'de kriz öncesi yıl olan 2007'ye kıyasla 2016 yılında istihdamın 6 milyon 466 bin kişi arttığını belirtti.
30.05.2017 Ekonomi
Ticari 8 yıl sonra ‘kira’ya çıkacak
Ticari 8 yıl sonra ‘kira’ya çıkacak TOKKDER Başkanı Oktay, yeni Karayolu Taşıma Yönetmeliği ile ticari araçların yeniden kiralanmasının önünün açılacağını belirterek, “KOBİ’ler nefes alacak” dedi
10.04.2017 Ekonomi
Kredilerin yapılandırma koşulları esnetildi
Kredilerin yapılandırma koşulları esnetildi BDDK, döviz kurundaki artış ve bunun borçluların ödeme kapasitesine olası etkileri dikkate alınarak yeniden yapılandırma koşullarının esnetildiğini açıkladı
16.12.2016 Ekonomi
Bedava elektrik
Bedava elektrik Enerji kooperatiflerinin kurulmasının önü açıldı. Böylece çiftçiler, esnaf ve KOBİ’ler kuracakları enerji kooperatifleriyle, işin başında yatıracakları ortaklık bedelinden sonra elektrik parası ödemeyecek.
30.08.2016 Ekonomi
İnder 3 yıllık hedef belirledi
İnder 3 yıllık hedef belirledi İNDER, Nazmi Durbakayım’ı tekrar Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçti.
28.03.2016 Arşiv
Konutta devlet desteği yetersiz
Konutta devlet desteği yetersiz Erilkun, 15 bin TL’nin ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için derdine derman olmayacağını söyledi.
29.02.2016 Arşiv
Karşılıklı esneyelim listeyi kabartmayalım!
Karşılıklı esneyelim listeyi kabartmayalım! Ek teminat taleplerinin artması ve bazı bankaların kredileri geri çağırmaya başlaması üzerine BDDK şirketleri kurtaracak yeni karşılıklar düzenlemesi için harekete geçti...
12.02.2014 Ekonomi
Karta sınır son güne yetiştirildi!
Karta sınır son güne yetiştirildi! Kredi kartını sınırlayan düzenleme BDDK’dan çıktı...
30.12.2013 Ekonomi
Nisan'a kadar denetim yok
Nisan'a kadar denetim yok Hafif ticari araca zorunlu belgeye 4 ay geçiş süreci
29.12.2009 Ekonomi
Yılbaşında 400 bin araç kaçak durumuna düşecek
Yılbaşında 400 bin araç kaçak durumuna düşecek Şirketler kiralama yerine araç satın almaya yönelecek
19.12.2009 Otomobil
ABD’ye yatırım çıkarması
ABD’ye yatırım çıkarması Krizi fırsata çevirmek için...
19.09.2009 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri