Kira indiriminde flaş gelişme! Yüzde 50...
Kira indiriminde flaş gelişme! Yüzde 50... Kira indirimiyle ilgili çok önemli gelişme. Milyonlarca kiracı, kira indirimi olup olmayacağını merak ediyor. İndirim haberi bekleyenlerin gözü Yargıtay'dan gelecek olan kira indirimi kararında. Bursa ve Ankara’da iki bölge adliye mahkemesinden (BAM) salgın gerekçesiyle kira indirimi yapılması konusunda bir ‘evet’ bir ‘hayır’ kararı çıktı. İçtihat çelişkisi nedeniyle konu Yargıtay’a gidecek. Kirada ‘ihtiyati tedbir’ kararı verilerek pandemi indirimi yapılıp yapılamayacağına ilişkin bu çelişkiyi Yargıtay çözecek. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi’nin bu kararı Türkiye çapında yeni içtihat niteliği taşıyacak.
18.02.2021 Gündem
Kiracılara müthiş haber! Kirada yüzde 50 indirim...
Kiracılara müthiş haber! Kirada yüzde 50 indirim... Kiracıları ilgilendiren güzel haber mahkemeden geldi. Bursa Bölge Adliyesi 4. Hukuk Dairesi ise koronavirüs sürecine yönelik kiralarla ilgili emsal bir karara imza attı. Mahkeme yapılan bir başvuru ile ilgili pandeminin olağanüstü bir süreç olduğunun altını çizerek işleri bozulduğu için indirim talep eden kiracının kirasını yarı yarıya düşürdü.
15.10.2020 Ekonomi
Ev sahibinden kira indirimi talep edilebilir mi?
Ev sahibinden kira indirimi talep edilebilir mi? Kiracılar, ev sahiplerinden kira artışı yapmamasını ya da kirada indirime gitmesini isteyebilirler mi merak ederken, ev sahibinin her sene kiraya zam yapma hakkı var mıdır sorusuna da cevap arıyor. İşte kira zammı konusunda merak edilen soruların cevapları...
6.02.2019 Uzmana Sor
Zorlu Center'da Apple krizi!
Zorlu Center'da Apple krizi! Zorlu Center'da Apple krizi yaşanıyor
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri