Kira İndirim

Kira İndirim

Son dakika kira indirim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kira indirim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kira indirim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kira İndirim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kira indirim gelişmeleri de dahil olmak üzere 450 kira indirim haberi bulunmuştur. Tüm kira indirim haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kira desteği! Yüzde 50 indirim yapıldı, faiz uygulanmadı
Kira desteği! Yüzde 50 indirim yapıldı, faiz uygulanmadı Koronavirüs salgınından en çok onlar etkilendi. Kira desteği olarak yüzde 50 indirim yapıldı. Kiracılar herhangi bir gecikme faizi ödemedi. İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı terminal işletmeci İSG’nin Üst Yöneticisi (CEO) Ersel Göral, terminaldeki işletmelere yönelik uygulamalar hakkında, son günlerde bazı yayın organlarında yer alan iddialara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Kovid-19 pandemisinin, küresel ekonomiyi zorlamaya hala devam ederken, en sert etkilenen sektörlerden birinin de havacılık olduğunu anımsattı.
5.04.2021 Ekonomi
Kira kararı! 2 yıl yüzde 50 indirim
Kira kararı! 2 yıl yüzde 50 indirim Koronavirüs salgınını ekonomik etkilerini azaltmak için devlet tarafından pek çok destek sağlanıyor. Son olarak kira alacakları ile ilgili bir karar alındı. O işletmelerden 2020 için kira alınmayacak. Vadesi gelen ödemeler iptal edildi. 2021-2022 dönemine ait kira bedellerinde de 2 yıl boyunca yüzde 50 indirim uygulanacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "DHMİ tarafından işletilen havalimanlarından 2020 için kira alınmayacak." ifadelerini kullandı.
22.02.2021 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu açıkladı! 2 yıl boyunca yüzde 50 indirimli olacak
Bakan Karaismailoğlu açıkladı! 2 yıl boyunca yüzde 50 indirimli olacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "DHMİ tarafından işletilen havalimanlarından 2020 için kira alınmayacak." ifadelerini kullandı.
19.02.2021 Ekonomi
Kira indiriminde flaş gelişme! Yüzde 50...
Kira indiriminde flaş gelişme! Yüzde 50... Kira indirimiyle ilgili çok önemli gelişme. Milyonlarca kiracı, kira indirimi olup olmayacağını merak ediyor. İndirim haberi bekleyenlerin gözü Yargıtay'dan gelecek olan kira indirimi kararında. Bursa ve Ankara’da iki bölge adliye mahkemesinden (BAM) salgın gerekçesiyle kira indirimi yapılması konusunda bir ‘evet’ bir ‘hayır’ kararı çıktı. İçtihat çelişkisi nedeniyle konu Yargıtay’a gidecek. Kirada ‘ihtiyati tedbir’ kararı verilerek pandemi indirimi yapılıp yapılamayacağına ilişkin bu çelişkiyi Yargıtay çözecek. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi’nin bu kararı Türkiye çapında yeni içtihat niteliği taşıyacak.
18.02.2021 Gündem
Kiraya yüzde 50 indirim! Flaş karar...
Kiraya yüzde 50 indirim! Flaş karar... Kira kararı! Yüzde 50 indirim. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Emsal niteliğinde bir karara imza atıldı. Kirasını ödeyemeyenler için çok önemli bir fırsat. Ev ya da işyeri fark etmiyor. Kirasını ödeyemeyen indirim talep edebiliyor. Pandemi nedeniyle zor günler geçiren özellikle küçük ölçekli esnaf kira ödemelerini yapmakta büyük zorluk yaşıyor. Mahkeme tarafından verilen karar emsal oluşturuyor. Ev kirasını ödeyemeyenler de aynı şekilde dava açabilir. Kiracı, salgın sebebiyle işini kaybetmiş, işyeri kapanmış ya da geliri önemli ölçüde azalmış olduğu için kirasını ödeyemez hale gelmişse indirim talebiyle uyarlama davası açabilir.
9.02.2021 Ekonomi
Kiracılara müthiş haber! Kirada yüzde 50 indirim...
Kiracılara müthiş haber! Kirada yüzde 50 indirim... Kiracıları ilgilendiren güzel haber mahkemeden geldi. Bursa Bölge Adliyesi 4. Hukuk Dairesi ise koronavirüs sürecine yönelik kiralarla ilgili emsal bir karara imza attı. Mahkeme yapılan bir başvuru ile ilgili pandeminin olağanüstü bir süreç olduğunun altını çizerek işleri bozulduğu için indirim talep eden kiracının kirasını yarı yarıya düşürdü.
15.10.2020 Ekonomi
Kira indirimi yapmayana mahkeme yolu göründü
Kira indirimi yapmayana mahkeme yolu göründü Van’da 2011 depreminin ardından bir esnafın 3 bin euro olan kirası, işleri bozulduğu için mahkemece 4 bin liraya düşürüldü. Bu kararın virüs nedeniyle zorda olan işletmelere emsal olabileceği belirtildi.
25.04.2020 Ekonomi
Doğubank da kira indirimi yaptı ama esnafı tutamadı
Doğubank da kira indirimi yaptı ama esnafı tutamadı Bir dönem elektronik ürünlerin merkezi kabul edilen Doğubank’ı da kriz vurdu
21.12.2008 Ekonomi
Kredi kartı, kira zam sınırı ve diğer alanlarda yeni dönem sinyali! Ekonomi gündemi yoğun olacak
Kredi kartı, kira zam sınırı ve diğer alanlarda yeni dönem sinyali! Ekonomi gündemi yoğun olacak Türkiye’nin gündemini uzun süredir meşgul eden seçimlerin ardından gözler yine ekonomiye dönüyor. Yerel seçimlerin de tamamlanmasıyla yeni adımlar merak ediliyor. Bu çerçevede nisan enflasyonunun seyrine göre hem bankacılık tarafında hem de ekonominin diğer alanlarında bazı ek önlemler uygulanabilir. Kira zammındaki yüzde 25’lik sınır konusunda bir karar beklenirken vergi tarafında bazı indirim ve istisnaların da gözden geçirileceği belirtiliyor.
1.04.2024 Ekonomi
Murat Kurum CNN Türk'te projelerini açıkladı: İstanbul'un trafik çilesi bitecek
Murat Kurum CNN Türk'te projelerini açıkladı: İstanbul'un trafik çilesi bitecek Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum CNN Türk'te Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında açıklamalarda bulundu. Kurum 'Depreme harcanan paranın 2 katı reklama harcamışlar.' ifadelerini kullandı. İstanbul'un trafik sorununa çözüm planını anlatan Kurum, "650 km'ye çıkararak toplu ulaşımda metro oranını artıracağız. Bununla birlikte tüneller yapacağız. İstanbul'un trafik çilesi bitecek. İstanbul'un her ilçesinden metroya binip toplu ulaşımı kullanabileceğiz. 2 yakaya 122 km tünel yapacağız. Alternatif bir yol güzergahı koymanız lazım. Mevcuttaki tüneller 22 km." ifadelerini kullandı.
25.03.2024 Gündem
İstanbul, Ankara ve İzmir’e talip başkan adayları ve vaatleri...
İstanbul, Ankara ve İzmir’e talip başkan adayları ve vaatleri... Yerel seçimlere sayılı günler kala miting alanları ısındı. Adaylar hemen her gün meydanlara çıkıp sözler veriyor, seçilirlerse yapacakları hizmetleri anlatıyor. Hürriyet, 3 büyük kentin en iddialı adaylarının önemli vaatlerini derledi. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir’e talip başkan adayları ve vaatleri...
21.03.2024 Gündem
Yemek yardımında gözden kaçan detay! Maaşa ve prime doğrudan etki ediyor
Yemek yardımında gözden kaçan detay! Maaşa ve prime doğrudan etki ediyor Çalışan herkesi ilgilendiriyor. Şirketlerin gelir vergisinden istisna tutulacağı günlük yemek bedeli belli olmuştu. 2024 yılı günlük yemek bedeline yüzde 54.54 zam yapılmıştı. Konuyla ilgili merak edilen soruların başında 'yemek yardımı için sınır var mı?' geliyor. İşte yemek yardımıyla ilgili kritik detay...
9.02.2024 Çalışma Hayatı
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum CNN Türk'te: Herkes 'İstanbul'da değişim vakti gelmiştir' diyor
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum CNN Türk'te: Herkes 'İstanbul'da değişim vakti gelmiştir' diyor AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, CNN Türk yayınında Ahmet Hakan ve Fulya Öztürk’ün sorularını yanıtladı. Kurum, "Aylardır ziyaretlerimizi yapıyoruz. İstanbullular büyükşehirden neler bekliyor? Onları dinliyoruz. Gittiğimiz her yerde büyük bir sevgiyle coşkuyla karşılanıyoruz. Herkes şunu söylüyor 'İstanbul'da değişim vakti gelmiştir'" dedi.
26.01.2024 Gündem
TBB Başkanı Çakar'dan dolar ve enflasyon tahmini
TBB Başkanı Çakar'dan dolar ve enflasyon tahmini Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, ekonomi ve bankacılık sektörüne dair önemli açıklamalarda bulundu. Çakar OVP’deki hedefleri gerçekçi bulduklarını belirterek, “Sadece 2024 sonu enflasyonunun yüzde 40-45 bandında olacağını öngörüyorum. Bunun da yapışkan bir enflasyon olmaması için çaba gösterilmeli” dedi. Çakar, 2025’te istenilen çıkışın sağlanması için 2024’ün restorasyonla geçmesi gerektiğini vurguladı.
25.01.2024 Ekonomi
Ciro Nedir, Nasıl Hesaplanır? Ciro Türleri Nelerdir?
Ciro Nedir, Nasıl Hesaplanır? Ciro Türleri Nelerdir? Bir şirketin belli bir düzey sürecindeki performansını ölçmeye yarayan en önemli araçlardan biri ciro ölçüsü olmaktadır. Yatırımcılar kendi alanlarına yatırımcı çekmeden önce bu gibi durumları ön planda tutabilecek şekilde duruşlar sergilemektedir. Bir işletme ne kadar iyi ciro performansı sergilerse o kadar yatırımcının dikkatini çekmektedir.
24.01.2024 Ekonomi
Çalışan emeklilere 5 bin lira! TBMM'de kabul edildi
Çalışan emeklilere 5 bin lira! TBMM'de kabul edildi Çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesi ile ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
27.12.2023 Ekonomi
Borsaya vergi gelecek mi? Borsada yüzde 40 vergi mi olacak, borsada vergi ne kadar düşünülüyor?
Borsaya vergi gelecek mi? Borsada yüzde 40 vergi mi olacak, borsada vergi ne kadar düşünülüyor? Bankada döviz hesabı olan, Hazine’nin dövizli kağıtlarından alan ve hisse senedinden kazanç elde edenlerin ödeyeceği verginin yüzde 40’a kadar çıkarılacağı iddiaları sosyal medyada dolaşınca vatandaşlar arama motorlarına yönelerek Borsaya vergi gelecek mi? Borsada yüzde 40 vergi mi olacak, borsada vergi ne kadar düşünülüyor? Sorularına yanıt aramaya başladı.
28.11.2023 Finans
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fırsatçılara ağır yaptırımlar uygulayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fırsatçılara ağır yaptırımlar uygulayacağız Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26. Geleneksel Tüketici Ödülleri Zirvesi'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alınan tedbirlerle birlikte otomotiv piyasasındaki fahiş fiyat artışlarının ortadan kalkmaya başladığını söyledi. Erdoğan, ağır yaptırım olacağını ifade ederken "Nefes aldırmayacağız." dedi.
11.10.2023 Gündem
Orta Doğu'daki kriz petrol fiyatlarını vurdu
Orta Doğu'daki kriz petrol fiyatlarını vurdu İsrail-Filistin arasındaki gerilim, brent petrole de yansıdı. Brent petrolün varil fiyatı yüzde 5'e yakın yükseldi ve 90 dolara yaklaştı.
9.10.2023 Ekonomi
Evdeki temizlik malzemeleri zehir saçıyor! Etkisi aylarca sürüyor
Evdeki temizlik malzemeleri zehir saçıyor! Etkisi aylarca sürüyor ABD merkezli Çevresel Çalışma Grubu’nun (EWG) yaptığı bir araştırma, bazı ev temizlik ürünlerinin aylarca havada kalabilecek yüzlerce tehlikeli bileşiği açığa çıkarabildiğini ortaya koydu.
15.09.2023 Yaşam
Kira ve ev fiyatlarını düşürmek için çarpıcı öneri geldi! "Yüksek vergi alınmalı"
Kira ve ev fiyatlarını düşürmek için çarpıcı öneri geldi! "Yüksek vergi alınmalı" Türkiye genelinde kira ve ev fiyatları yükselişe geçti. Geçen yıllara göre fiyatlarda yüzde 152 artış gerçekleşti. Bunun yanında yeni ortaya çıkan 'hayalet evler' sebebiyle fiyatlar bir miktar daha yükseldi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan emlakçı Mustafa Başaran, "Birden fazla evi olan ve evini kiraya vermeyen boş tutan ev sahiplerinden yüksek vergi alınmalı." dedi.
15.09.2023 Ekonomi
Ev sahibi ve kiracıları kapsayan emsal karar! Karara uymayan haksız sayılacak
Ev sahibi ve kiracıları kapsayan emsal karar! Karara uymayan haksız sayılacak Yargıtay'dan ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren emsal bir karar geldi. Yüksek Mahkeme; mahkemenin 'boşalt' kararına rağmen evi tahliye etmeyen kiracıya verilen beraat kararını bozdu. Mahkeme kararına direnen kiracının 'hakkı olmayan yere tecavüz' suçunu işlediğine dikkat çekildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Cansen Erdoğan, kiracıların ve ev sahiplerinin bilmesi gereken önemli ayrıntılara dikkat çekti.
9.09.2023 Ekonomi
Fiyatlar düşüyor, ev sahipleri geri adım atıyor!  Konut fiyatlarında  köpük eriyor, yeni dönem başlıyor
Fiyatlar düşüyor, ev sahipleri geri adım atıyor! Konut fiyatlarında köpük eriyor, yeni dönem başlıyor Kiracılara güzel haber geldi. Ev sahiplerinin kira fiyatlarına fahiş zam yapması pek çok kiracının ev sahibi olma istediği tetikledi. Ancak satılık konut fiyatları da kira ile doğru orantılı olan arttı ve ev alma planları askıya alındı. Ev satılarında satıcının üstünlüğü sona erdi, mülk sahipleri pazarlık masasına oturdu. Evde köpük fiyat erirken, indirim yapılmaya başladı. İşte ev sahibi - kiracı herkesi yakından ilgilendiren konunun ayrıntıları...
14.08.2023 Ekonomi
Yargıtay'dan emsal karar: Kiracı ve mülk sahiplerini ilgilendiriyor
Yargıtay'dan emsal karar: Kiracı ve mülk sahiplerini ilgilendiriyor Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kiracı ile mal sahiplerini ilgilendiren önemli bir karara imza attı. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, "Kiralanan kullanıma elverişli bir durumda bulunmasa bile kira bedelinin tam olarak ödeneceği yönünde sözleşmeye konulan hükümler geçersizdir" dedi.
30.07.2023 Ekonomi
Kurban Bayramı tatili öncesi başladı! Yüzde 25 indirim fırsatı, rezervasyonlar arttı
Kurban Bayramı tatili öncesi başladı! Yüzde 25 indirim fırsatı, rezervasyonlar arttı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağını söylemesi ardından turizmde hareketlilik başladı.
7.06.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kira İndirim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kira indirim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.