Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü

Son dakika Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kimyasal silahların yasaklanması örgütü gelişmeleri de dahil olmak üzere 141 kimyasal silahların yasaklanması örgütü haberi bulunmuştur. Tüm kimyasal silahların yasaklanması örgütü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rusya'dan, Ukrayna'nın askerleri zehirlediği iddiası
Rusya'dan, Ukrayna'nın askerleri zehirlediği iddiası Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Zaporijya bölgesindeki Rus askerlerini zehirlediğini iddia etti.
20.08.2022 Dünya
'Esad rejimi kimyasal silah kullandı'
'Esad rejimi kimyasal silah kullandı' Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ), Esed rejimi güçlerinin İdlib'in güneydoğusundaki Serakib ilçesinde Şubat 2018'de kimyasal saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı.
12.04.2021 Dünya
NATO, Navalnıy'ın serbest bırakılması çağrısında bulundu
NATO, Navalnıy'ın serbest bırakılması çağrısında bulundu NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rus muhalif Aleksey Navalnıy ve destekçilerinin gözaltına alınmasını kınayarak Navalnıy'ın bir an önce serbest bırakılmasını istedi.
9.02.2021 Dünya
Dışişleri Bakanlığı'dan 'kimyasal silah' açıklaması
Dışişleri Bakanlığı'dan 'kimyasal silah' açıklaması Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türkiyenin kimyasal silah kullandığı yönündeki iddialara ilişkin, "Terör örgütü tarafından yapılan, dezenformasyona dayanan bu alçakça iftiraları kategorik şekilde reddediyoruz" dedi.
18.10.2019 Siyaset
ABD, Esad rejimi ve Rusya'nın "kimyasal silah" iddiasını yalanladı
ABD, Esad rejimi ve Rusya'nın "kimyasal silah" iddiasını yalanladı ABD Dışişleri Bakanlığı, Beşşar Esad rejimi ve Rusya'nın "Suriye'deki muhalif grupların kimyasal saldırı yaptığı" iddiasının yalanlayarak, Moskova'yı sahte kimyasal saldırı iddiaları uydurarak gerçekleri saklamaya çalışmakla suçladı
7.12.2018 Dünya
Flaş iddia! 'ABD kimyasal silah kullandı'
Flaş iddia! 'ABD kimyasal silah kullandı' Suriye Dışişleri Bakanlığı, ABD Liderliğindeki koalisyonun, yasaklı kimyasal silahların kullanıldığını iddia ederek, Birleşmiş Milletlere müdahale çağrısında bulundu.
14.10.2018 Dünya
Rusya Hollanda'ya nota verdi
Rusya Hollanda'ya nota verdi Rusya Dışişleri Bakanlığı, siber saldırı iddiaları nedeniyle büyükelçisine nota veren Hollanda'nın Moskova Büyükelçisine nota verildiğini açıkladı.
8.10.2018 Dünya
Rus Dışişleri, Hollanda büyükelçisini çağıracak
Rus Dışişleri, Hollanda büyükelçisini çağıracak Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın Amsterdam tarafından Rus vatandaşlarına yöneltilen siber saldırı suçlamaları nedeniyle Hollanda'nın Moskova büyükelçisini çağıracağı belirtildi.
5.10.2018 Dünya
ABD'den 7 Rus ajanına 'siber saldırı' suçlaması
ABD'den 7 Rus ajanına 'siber saldırı' suçlaması ABD Adalet Bakanlığı, 7 Rus istihbarat elemanını, "ABD ve müttefiklerine karşı kötü niyetli siber saldırılar yürütmekle" suçladı.
4.10.2018 Dünya
Hollanda, 4 Rus vatandaşını sınır dışı etti
Hollanda, 4 Rus vatandaşını sınır dışı etti Hollanda Savunma Bakanlığı, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'ne (OPCW) siber saldırı düzenlediğinden şüphelenilen 4 Rus vatandaşının sınır dışı edildiğini duyurdu.
4.10.2018 Dünya
Fransa'dan sürpriz 'İdlib' teklifi: Savaş suçu sayılmalı!
Fransa'dan sürpriz 'İdlib' teklifi: Savaş suçu sayılmalı! Fransa Dışişleri Bakanı, "İdlib'de gelişi güzel bombardıman savaş suçu sayılmalı" dedi.
12.09.2018 Dünya
Kimyasal silahların kim tarafından kullanıldığı yetkisi verildi
Kimyasal silahların kim tarafından kullanıldığı yetkisi verildi Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'ne, kimyasal silahların kim tarafından kullanıldığını tespit yetkisi verildi.
27.06.2018 Dünya
Suriye'de geçen yıl klor ve sarin gazı kullanıldığı doğrulandı
Suriye'de geçen yıl klor ve sarin gazı kullanıldığı doğrulandı Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ), geçen yıl 24 ve 25 Mart'ta Suriye'nin Latemne bölgesine yapılan saldırıda sarin ve klor gazı kullanıldığını doğruladı.
13.06.2018 Dünya
"Esed rejimi tüm kimyasallarını beyan etmemiş olabilir"
"Esed rejimi tüm kimyasallarını beyan etmemiş olabilir" Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ) Genel Direktörü Ahmet Üzümcü, uzmanların kimyasal silah saldırısı yapılan alanlardan topladığı örneklerin Beşşar Esed rejiminin daha önce hiç beyan etmediği kimyasalların varlığını kanıtladığını, rejim yetkililerinden makul bir açıklama beklediklerini bildirdi.
28.05.2018 Dünya
İsrail'i çıldırtacak bir Filistin kararı daha geldi
İsrail'i çıldırtacak bir Filistin kararı daha geldi İsrail'e karşı İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İslam Zirvesi Konferansı Olağanüstü Toplantısı'nda alınan kararların ardından bir hamle tarihi hamle de Uluslararası örgüt 'OPCW'den (Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü) geldi. OPCW, Filistin'i üye ülke olarak kabul edildiğini duyurdu.
23.05.2018 Dünya
Son dakika... Klor gazı kullanılmış!
Son dakika... Klor gazı kullanılmış! Kimyasal silah gözlemcileri, şubat ayında İdlib'de klor gazının kullanıldığını bildirdi
16.05.2018 Dünya
ABD desteğini kesti!
ABD desteğini kesti! El Kaide’nin Suriye kolu Nusra Cephesi ile bağlantılı olduğu iddia edilen Beyaz Miğferler adlı grup, ABD’nin kendilerine para göndermeyi kestiğini duyurdu. Beyaz Miğferlerin bütçesinin 3’te birini ABD karşılıyordu
4.05.2018 Dünya
Dışişleri Bakanlığı'ndan flaş açıklama
Dışişleri Bakanlığı'ndan flaş açıklama Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Yunanistan'da gözaltına alınan Türk kepçe operatörü bugün saat 12.00'de hakim karşısına çıkacak." dedi
3.05.2018 Siyaset
İsviçre Suriye'ye  5 ton kimyasal madde ihraç etti
İsviçre Suriye'ye 5 ton kimyasal madde ihraç etti İsviçre'de bir şirketin, Suriye'ye, resmi makamların izniyle sarin gazı yapımında kullanılabilen 5 ton izopropanol ihraç ettiği ortaya çıktı.
25.04.2018 Dünya
Putin Macron ile Suriye’yi görüştü
Putin Macron ile Suriye’yi görüştü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Suriye'yi görüştü.
23.04.2018 Dünya
S-300 bu  gemide miydi?
S-300 bu gemide miydi? Rusya’nın Suriye’ye takviye için Boğazlar’dan gönderdiği gizemli sarı kargo gemisinin Batı ülkelerinin Suriye’ye gönderilmesine büyük tepki gösterdiği S-300 hava savunma sistemini taşıdığı iddia edildi
21.04.2018 Dünya
Son dakika olarak verildi! Skripal'in kızının görüntüleri ortaya çıktı!
Son dakika olarak verildi! Skripal'in kızının görüntüleri ortaya çıktı! Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'ndeki (OPCW) Rus heyet, İngiltere'nin eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızı Yuliya'yı kasıtlı olarak suni komaya soktuğunu belirtirken, Yulia Skripal'in havaalanındaki son görüntüsü son dakika olarak yayınlandı.
19.04.2018 Dünya
11 gün sonra kimyasal  kanıtı bulunacak mı?
11 gün sonra kimyasal kanıtı bulunacak mı? Ahmet Üzümcü’nün başkanlığını yaptığı Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) uzmanları 11 gün önce Suriye’nin Duma kentinde 78 kişinin hayatını kaybettiği kimyasal saldırıyı incelemek için dün bölgeye ulaştı
18.04.2018 Dünya
Türk yetkili açıkladı! Ateş ettiler
Türk yetkili açıkladı! Ateş ettiler Suriye'deki kimyasal saldırı iddiasını araştırmak üzere Duma'ya giden OPCW heyetinin, silah sesleri üzerine olay yerine giremediği duyuruldu. Daha sonra açıklama yapan OPCW Genel Direktörü Ahmet Üzümcü, uzman heyetine dün silahla ateş açıldığını belirtti.
18.04.2018 Dünya
ABD'den "Duma" açıklaması
ABD'den "Duma" açıklaması ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Duma'da iki farklı kimyasal maddenin kullanıldığını belirterek, "Elimizdeki bilgi saldırı sırasında klor ve sarin gazı kullanıldığını düşünmemizi sağlıyor." dedi.
17.04.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kimyasal silahların yasaklanması örgütü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.