Kgf

Kgf

Son dakika KGF haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan KGF ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını KGF haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kgf

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kgf gelişmeleri de dahil olmak üzere 351 kgf haberi bulunmuştur. Tüm kgf haberleri aşağıda listelenmiştir.
EYT ile ilgili kredi müjdesi! Flaş erken emeklilik detayı
EYT ile ilgili kredi müjdesi! Flaş erken emeklilik detayı EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasasının ardından, kıdem tazminatı ödemeleri artan işletmelere sağlanan kredi olanaklarından, kar amacı gütmeyen kurumlar da yararlanabilecek. Vakıf, vakıf üniversitesi, dernek ve bağlı şirketleri ile ticaret ve sanayi odaları, meslek örgütleri ve birlikler de Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli kıdem tazminatı kredisi çekebilecek. Öte yandan EYT'den yararlanmak isteyen vatandaşlar için yeni fırsatlar ortaya çıktı. İş Kanunu'ndaki önemli detaylar emeklilik hayali kuran çalışanlara büyük fırsatlar sunuyor. Çalıştığı halde girişi yapılmayan, sigortaya girişi geç bildirilenler için emeklilik hakkı yasalarla mümkün. İşte EYT hakkın kazanmayla ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
5.08.2023 Ekonomi
Türkiye'de bir ilk! Bakan Varank: Ülkemizin ilk elektrikli lokomotifi, Türkiye Yüzyılı'nın nişanelerinden bir tanesi olacak
Türkiye'de bir ilk! Bakan Varank: Ülkemizin ilk elektrikli lokomotifi, Türkiye Yüzyılı'nın nişanelerinden bir tanesi olacak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye'de ilk kez üretilen elektrikli E5000 ana hat lokomotifini bugün raylara indireceğini ifade ederek, “Bugüne kadar yurt dışından tedarik ettiğimiz elektrikli ana hat lokomotiflerini artık Türkiye'de üretmeyi başardık. Bundan önce manevra lokomotifleri üretiyorduk ama ilk defa bir ana hat lokomotifini Türkiye'de üretmiş olduk. Lokomotif, Türkiye Yüzyılı'nın nişanelerinden biri olacak” dedi.
18.04.2023 Ekonomi
Bakan Nebati: KGF limiti 400 milyar liraya yükseltildi
Bakan Nebati: KGF limiti 400 milyar liraya yükseltildi Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, deprem sonrası Kahramanmaraş'ta yapılan çalışmalarla ilgili basın toplantısı düzenledi. Bakan Nebati "Deprem felaketi öncesinde açıklamış olduğumuz KGF paketlerinin hacminde de artışa giderek 250 milyar liralık KGF limitini toplam 400 milyar liraya yükselttik. Bunun 50 milyar lirasını doğrudan deprem bölgesinde kullanılmak vatandaşlarımızın istifadelerine sunuyoruz" dedi.
18.04.2023 Ekonomi
Bakan Nebati'den enflasyon mesajı: Düşüş trendine girdik
Bakan Nebati'den enflasyon mesajı: Düşüş trendine girdik Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Denizli İş Dünyası Buluşması'nda Türkiye Ekonomi Modeli'ne vurgu yaptı.
8.04.2023 Ekonomi
Bakan Nebati: Deprem bölgesindeki esnafa kredi imkanı sağlıyoruz
Bakan Nebati: Deprem bölgesindeki esnafa kredi imkanı sağlıyoruz Deprem bölgesi Diyarbakır’da açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Deprem bölgemizdeki esnafa, 250 bin liraya kadar 12 ayı ödemesiz 60 ay vadeli kredi imkanı sağlıyoruz. Bu kredide vade farkının yarısını Bakanlığımız karşılayacak olup, esnafımıza sadece yüzde 7,5 oranında bir fark yansıyacaktır” dedi.
27.03.2023 Ekonomi
Depremzede KOBİ'lere acil destek kredisi! Bakan Varank: 1,5 milyon liraya kadar imkan sağlanacak
Depremzede KOBİ'lere acil destek kredisi! Bakan Varank: 1,5 milyon liraya kadar imkan sağlanacak KOSGEB, deprem bölgesinde hasar gören işletmelerin faaliyetlerine hızla dönmesi amacıyla Acil Destek Kredisi Programı başlattı. Program, deprem bölgesindeki 11 ilde bulunan ve depremden etkilenen yaklaşık 30 bin KOBİ’yi kapsıyor. Bu durumdaki işletmelere ölçeklerine bakılarak 1 buçuk milyon liraya kadar hızlı finansman imkanı sağlanacak. Kredi programı ile 11 milyar liralık kredi hacmi ortaya çıkacak. Oluşacak 3 milyar liralık finansman maliyetinin tamamını KOSGEB karşılayacak. Yani işletmeler sıfır faizli olarak programdan yararlanacak.
24.03.2023 Ekonomi
EYT’de memurları ilgilendiren detay ortaya çıktı! İşte emeklilere verilecek en yüksek promosyon oranı...
EYT’de memurları ilgilendiren detay ortaya çıktı! İşte emeklilere verilecek en yüksek promosyon oranı... EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin ardından milyonlar emekli olma hayaline kavuştu. SGK ise yeni bir genelge yayınlayarak akıllara takılan soruları tek tek cevapladı. Bankalar, EYT sonrası emeklilere ödenecek promosyonları duyurmaya başladı. KGF kefaleti ile işverenlere kıdem tazminatında da detaylar ortaya çıktı. Altı ay ödemesiz 36 ay vadeli olması beklenen kredide faizler de netleşti. İşte EYT’de tarım işçilerinin emeklilik şartlarından askerlik borçlanmasına kadar en çok sorulan sorular ve yeni promosyon oranları...
23.03.2023 Emekli
Promosyon yarışı kızıştı! Bankalar EYT’liler için harekete geçti, 10 bin TL'ye yükseldi
Promosyon yarışı kızıştı! Bankalar EYT’liler için harekete geçti, 10 bin TL'ye yükseldi EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. EYT düzenlemesinden yararlanıp emekli olan milyonlarca vatandaşın yüzü promosyon rakamlarıyla gülecek. Emeklilere ödenecek olan promosyon rakamı görülmemiş seviyeye ulaştı. Öte yandan KGF kefaleti ile işverenlere kıdem tazminatı ödemesi için verilecek 50 milyar liranın 68 milyar liralık hacim yaratması bekleniyor. Paketin detaylarıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Altı ay ödemesiz 36 ay vadeli olması beklenen kredide faizler de netleşti. 24 aya kadar kredi faiz oranı TLREF(LREF Türk Lirası Gecelik Referans Faiz Oranı)+2; 24 aydan uzun vadelerde ise TLREF+3 olarak belirlendi. 13 Mart 2023 itibarıyla TLREF yüzde 8.32. Bu durumda 24 aya kadar kredi faizi yüzde 10.32, 24 aydan fazla ise yüzde 11.32 olacak. İşte EYT'li milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar...
22.03.2023 Emekli
EYT'linin emekli promosyonunda sürpriz rakam! Hesaplara yatırılacak
EYT'linin emekli promosyonunda sürpriz rakam! Hesaplara yatırılacak EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. EYT düzenlemesinden yararlanıp emekli olan milyonlarca vatandaşın yüzü promosyon rakamlarıyla gülecek. Emeklilere ödenecek olan promosyon rakamı görülmemiş seviyeye ulaştı. Öte yandan KGF kefaleti ile işverenlere kıdem tazminatı ödemesi için verilecek 50 milyar liranın 68 milyar liralık hacim yaratması bekleniyor. Paketin detaylarıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Altı ay ödemesiz 36 ay vadeli olması beklenen kredide faizler de netleşti. 24 aya kadar kredi faiz oranı TLREF(LREF Türk Lirası Gecelik Referans Faiz Oranı)+2; 24 aydan uzun vadelerde ise TLREF+3 olarak belirlendi. 13 Mart 2023 itibarıyla TLREF yüzde 8.32. Bu durumda 24 aya kadar kredi faizi yüzde 10.32, 24 aydan fazla ise yüzde 11.32 olacak. İşte EYT'li milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar...
16.03.2023 Emekli
EYT’de kıdem tazminatına düşük faizli kredi müjdesi! Detaylar belli oldu
EYT’de kıdem tazminatına düşük faizli kredi müjdesi! Detaylar belli oldu EYT ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasasından yararlanacakların kıdem tazminatı yükünü hafifletmek için işverene verilecek Hazine garantili düşük faizli kredi desteği başlıyor. KGF kefaletinin 50 milyara çıkarılmasıyla yaklaşık 68 milyar liralık kredi hacmi oluştu. Kıdem tazminatı kredisi kamu ve özel bankalar aracılığıyla kullandırılacak. Kredi 36 ay vadeli, 6 ay ödemesiz olacak. İşte EYT ile ilgili yeni gelişmenin detayları...
15.03.2023 Emekli
EYT'de düşük faizli kredi fırsatı! 6 ay ödemesiz 36 ay vadeli olacak
EYT'de düşük faizli kredi fırsatı! 6 ay ödemesiz 36 ay vadeli olacak EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasasından yararlanacakların kıdem tazminatı yükünü hafifletmek için işverene verilecek Hazine garantili düşük faizli kredi desteği başlıyor. KGF kefaletinin 50 milyara çıkarılmasıyla yaklaşık 68 milyar liralık kredi hacmi oluştu. Kıdem tazminatı kredisi kamu ve özel bankalar aracılığıyla kullandırılacak. Kredi 36 ay vadeli, 6 ay ödemesiz olacak.
14.03.2023 Emekli
Bakan Nebati ve Bakan Kurum kentsel dönüşüm için Yeni Finansman Modeli'ni açıkladı
Bakan Nebati ve Bakan Kurum kentsel dönüşüm için Yeni Finansman Modeli'ni açıkladı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Şanlıurfa’da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile birlikte Kentsel Dönüşümü desteklemek amacıyla hayata geçirilecek olan Yeni Finansman Modelleri üzerine bilgilendirmede bulundu. Bakan Nebati, çok uygun koşullarda kredi kullandırarak kentsel dönüşümü teşvik edeceklerini söyledi.
11.03.2023 Ekonomi
Faizsiz ve 1 yıl geri ödemesiz kredi paketi! Bakan Nebati açıkladı
Faizsiz ve 1 yıl geri ödemesiz kredi paketi! Bakan Nebati açıkladı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, KGF Teminatlı Kadın Girişimci Destek Kredisi hakkında açıklamalarda bulundu. Nebati, deprem bölgesinde faaliyet gösteren kadın kooperatiflerine, sıfır faizle, işletme harcamalarında kullanılmak üzere, üst limiti 50 bin TL olan kredi imkanı sunulacağını belirtti.
8.03.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vatandaşa kentsel dönüşüm çağrısı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vatandaşa kentsel dönüşüm çağrısı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda alınan yeni kararları açıkladı. Deprem konutlarıyla ilgili bilgi veren Erdoğan, "Amacımız 2 ay içerinde 244 bin konutun inşasına başlamaktır. Bugün kadar 22 binin inşasına başlanmıştır. Toplamda 488 bin yeni hane yaparak vatandaşlarımıza teslim edeceğiz." dedi. Vatandaşlara kentsel dönüşüm çağrısı yapan Erdoğan, "Bir kez daha vatandaşlarıma 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sunmalarını rica ediyorum." ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde toplamda 46 bin 104 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.
6.03.2023 Gündem
Bakan Nebati deprem bölgesi: 3,4 milyar TL'lik destek hesaplarda
Bakan Nebati deprem bölgesi: 3,4 milyar TL'lik destek hesaplarda Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, deprem felaketine ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Nebati ekonomiye ilişkin alınan tedbirleri açıkladı ve KGF limitinin 350 milyar liraya çıkarıldığını söyledi.
27.02.2023 Gündem
Hazine ve Maliye Bakanlığı deprem sonrası atılan adımları açıkladı
Hazine ve Maliye Bakanlığı deprem sonrası atılan adımları açıkladı Hazine ve Maliye Bakanlığı, deprem felaketi sonrası alınan adımlara ilişkin bilgilendirme yaptı.
24.02.2023 Ekonomi
Bakan Nebati'den EYT açıklaması! 'Kasaya koyduk' deyip tarih verdi
Bakan Nebati'den EYT açıklaması! 'Kasaya koyduk' deyip tarih verdi Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, EYT’nin bütçeye oluşturacağı yüke ilişkin, “31 Aralık’ta biz EYT’nin bu yılki yükünü kasaya koyduk. EYT’nin bütçeye maliyetini de bu yıl için 255 milyar lira olarak hesapladık, kasada hazır duruyor. Buna KGF kefaletleri dahil değil” dedi.
2.02.2023 Ekonomi
'Yeni Evim' kampanyasında dikkat çeken detay! Bunu yapan ev sahipleri kampanyadan men ediliyor
'Yeni Evim' kampanyasında dikkat çeken detay! Bunu yapan ev sahipleri kampanyadan men ediliyor 'Yeni Evim' kampanyası ile ilgili bilinmeyen ayrıntılar ortaya çıktı. Fahiş fiyat oyunu yapan müteahhit ve ev sahipleri kampanyadan men edilip cezalarla karşı karşıya kalıyor. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, konuyla ilgili detaylardan bahsederek, "Yeni Evim kampanyası sonrası fahiş fiyat artışı yapan ev sahipleri tespit edilmesi halinde, projeden men ediliyor" ifadelerini kullandı.
24.01.2023 Ekonomi
Borç yapılandırma müjdesi! Detaylar belli oldu: Yüzde 10 indirim
Borç yapılandırma müjdesi! Detaylar belli oldu: Yüzde 10 indirim Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İzmir İş Dünyası Buluşması'nda önemli açıklamalarda bulundu Borç yapılandırması hakkında konuşan Nebati, yapılandırmada vadenin 4 yıl olacağını belirtirken peşin ödemede yüzde 10 indirim sağlanacağını söyledi.
24.01.2023 Ekonomi
Kıdem tazminatında izin parası detayı! Hepsi tek tek belli oldu
Kıdem tazminatında izin parası detayı! Hepsi tek tek belli oldu Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için sıcak gelişmelere yaşanıyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde sona yaklaşıldı. Yüz binlerce kişinin maaş alacağı tarih netleşirken EYT'liler alacakları emekli aylıklarını hesaplamaya başladı. EYT ile emekli olacakların alacağı kıdem tazminatında izin parası detayı ortaya çıktı. İşte son dakika haberinin detayları...
19.01.2023 Emekli
EYT'de son dakika! EYT'lilerin maaş alacağı ilk tarih belli oldu
EYT'de son dakika! EYT'lilerin maaş alacağı ilk tarih belli oldu Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın (EYT) merakla beklediği haber geldi. Milyonlar EYT düzenlemesinin Meclis'e gelmesini bekliyor. EYT düzenlemesiyle ilk maaşın ne zaman hesaplara yatacağı araştırılıyor. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu "EYT en geç haftaya Meclis'e sunmayı planlıyoruz" diyerek EYT'lilerin ilk maaş alacağı tarihi açıkladı. Peki EYT ilk maaş tarihi belli oldu mu, ilk maaş ne zaman yatacak? İşte detaylar...
17.01.2023 Çalışma Hayatı
Restoranlar fiyatları sabitlesin çağrısı
Restoranlar fiyatları sabitlesin çağrısı Marketlerden gelen “fiyat sabitleme” hamlesinin ardından restoran ve lokantaların çatı örgütü TÜRES’ten de çağrı geldi. TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl, son dönemde birçok girdi fiyatında gerileme yaşandığını belirterek, “Buradan tüm restoran ve lokantalara ramazanda fiyatları sabitleme çağrısında bulunuyoruz” dedi. TÜRYİD’den ise “Fiyat sabitleme Don Kişot’luk olur” yanıtı geldi.
13.01.2023 Ekonomi
EYT'de kıdem tazminatına devlet garantisi! 'Ek paket' müjdesi
EYT'de kıdem tazminatına devlet garantisi! 'Ek paket' müjdesi Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yeni Kredi Garanti Fonu (KGF) paketinin detaylarını açıkladı. 14 destek kaleminden oluşan pakette, EYT’lilere kıdem tazminatı desteği dikkat çekti. Buna göre; işverene EYT yükü için 25 milyar lira kefaletle 34 milyar lira kredi sağlanacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, ek destek paketi gelebileceğini belirterek, EYT'lilere kıdem tazminat için devlet garantisinin detaylarını anlattı.
13.01.2023 Emekli
Kredi desteği ile ilgili son dakika gelişmesi! Kim ne kadar alacak? Tablo ortaya çıktı
Kredi desteği ile ilgili son dakika gelişmesi! Kim ne kadar alacak? Tablo ortaya çıktı Cumhuriyet tarihinin en büyük KGF desteği resmen açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, tek tek detayları duyurdu. 250 milyarlık kredi hacmi sağlayacak KGF paketini açıklayan Bakan Nebati, “İşverene EYT yükü için 25 milyar kefaletle 34 milyar TL kredi sağlanacak” dedi. Pakette özel okullara, kadın girişimcilere ve inşaata da destek var. İşte 250 milyar TL'lik düşük faizli kredi desteğine ilişkin tüm ayrıntılar...
12.01.2023 Ekonomi
Bakan Nebati, işletmelere EYT desteğinin detaylarını açıkladı
Bakan Nebati, işletmelere EYT desteğinin detaylarını açıkladı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Kredi Garanti Fonu desteklerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati milyonlarca esnaf ve KOBİ'yi ilgilendiren 14 başlık altındaki KGF kredilerini birer birer açıkladı. İşletmelere EYT desteği ile ilgili de konuşan Bakan Nebati, “25 milyar TL kefalet limitini haiz EYT Destek Paketi ile işverenlerimizin EYT sürecinde kıdem tazminatı yükünü hafifletmeyi amaçlıyoruz” dedi.
11.01.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kgf ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kgf haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.