Kesin Korunacak Hassas Alan

Kesin Korunacak Hassas Alan

Son dakika kesin korunacak hassas alan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kesin korunacak hassas alan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kesin korunacak hassas alan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kesin Korunacak Hassas Alan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kesin korunacak hassas alan gelişmeleri de dahil olmak üzere 47 kesin korunacak hassas alan haberi bulunmuştur. Tüm kesin korunacak hassas alan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı kararı ile 'Kesin korunacak hassas alan' ilan edilen Hürmetçi Sazlığı'nın bir bölümüne sanayi bölgesi yapılmış
Cumhurbaşkanı kararı ile 'Kesin korunacak hassas alan' ilan edilen Hürmetçi Sazlığı'nın bir bölümüne sanayi bölgesi yapılmış Resmi Gazete'de 2 ay önce yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile 'Kesin korunacak hassas alan' olarak tescil ve ilan edilen Kayseri'deki Hürmetçi Sazlığı Doğal Sit Alanı'nın bir bölümünün kurutulup sanayi bölgesi yapıldığı ortaya çıktı. Erciyes Üniversitesi'nden Prof. Dr. Cem Vural, "Sazlık, geçmişte çok daha büyük sulak alanları olan bir bölgeydi. Kurutma çalışmaları sazlığa ciddi zarar verdi. Sazlığın günümüze kadar ulaşan bölümü, aslında küçük bir kesimi kapsıyor. Bu alanın korumaya alınması sevindirici olmasına rağmen çok da yeterli değil" dedi.
2.10.2023 Gündem
Aşıklar Şelalesi ve Mağaraları, 'kesin korunacak hassas alan' ilan edildi
Aşıklar Şelalesi ve Mağaraları, 'kesin korunacak hassas alan' ilan edildi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, İzmir'in Dikili ilçesinde yer alan ve doğal güzelliğiyle bilinen Aşıklar Şelalesi ve Mağaraları, korumaya alındı. Sit alanı kapsamına giren alanın, 'kesin korunacak hassas alan' olarak tescil ve ilan edilmesi kararlaştırıldı.
5.10.2022 Yaşam
Muğla’da bazı doğal sit alanlarının koruma statüsü değişti
Muğla’da bazı doğal sit alanlarının koruma statüsü değişti Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre Muğla’nın Marmaris İlçesindeki bazı doğal sit alanlarının koruma statüsü, kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edildi.
22.07.2022 Gündem
Doğal sit alanlarının koruma ve kullanma koşullarına ilişkin ilke kararı yayımlandı
Doğal sit alanlarının koruma ve kullanma koşullarına ilişkin ilke kararı yayımlandı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından doğal sit alanlarını korumaya yönelik ilke kararı güncellendi. Kararla ilgili kesin korunacak hassas alanların tanımı yapılırken bu alanlardaki kesin yapı yasağı vurgulandı.
20.07.2022 Ekonomi
Yeni endemik bitki bulundu! Tüylüçay grubuna ait...
Yeni endemik bitki bulundu! Tüylüçay grubuna ait... Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, biyoçeşitlilik envanter çalışmaları sırasında, Badavut sahilinden toplanan tüylüçay (stachys) grubuna ait bitki, incelemelerin ardından yeni alt tür olarak kayıtlara girdi. Yeni endemik türün bilimsel adı ise ‘stachys cretica subsp gulendamiana’ oldu. 
21.03.2022 Yaşam
Bakanlık 3 HES'i iptal etti
Bakanlık 3 HES'i iptal etti Antalya'nın Gündoğmuş ilçesindeki doğa harikası Uçansu Şelalesi'nin de bulunduğu Alara Çayı üzerine yapılacak 3 HES projesiyle ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca iptal edildi. Karar, köylüler tarafından sevinçle karşılandı.
16.09.2021 Yaşam
Sel bölgeleri için acele kamulaştırma kararları Resmi Gazete'de
Sel bölgeleri için acele kamulaştırma kararları Resmi Gazete'de Rize'nin merkez ilçesi ve Çayeli ilçesinde bulunan bazı alanlar, meydana gelen sel ve heyelan afetleri nedeniyle ihtiyaç duyulan yapılaşmanın yapılması için acele kamulaştırıldı.
18.08.2021 Gündem
Kilyos Caddesi kesin korunacak hassas alan olarak belirlendi
Kilyos Caddesi kesin korunacak hassas alan olarak belirlendi İstanbul’un ağaçlı yollarından biri olan Kilyos Caddesi’ne yönelik olarak yeni karar alındı. Cadde ve çevresi doğal sit alanı koruma statüsü yeniden değerlendirildi ve kesin korunacak hassas alan olarak tescil edildi.
26.06.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Resmen değişti...
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Resmen değişti... İstanbul, Antalya, Balıkesir'deki bazı doğal sit alanları, kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilirken, Kütahya, Osmaniye, Karabük, Hatay ve Artvin'de bazı alanların orman sınırları dışına çıkartılmasına karar verildi. Türkiye'de 61 ova "büyük ova koruma alanı" olarak belirlendi. 7 şehirde arazi toplulaştırma ve ormanlık alan düzenlemesi yapıldı.
8.05.2021 Gündem
Saros Körfezi, yaz sezonuna hazırlanıyor
Saros Körfezi, yaz sezonuna hazırlanıyor Dünyanın kendi kendini temizleyen nadir körfezlerinden olan ve her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Saros Körfezi’nde Edirne'nin Keşan ilçe belediyesi yaz sezonu hazırlıklarına başladı.
27.04.2021 Yaşam
Tavşan Adası kararı! İstanbul'da bir ilk...
Tavşan Adası kararı! İstanbul'da bir ilk... Cumhurbaşkanı kararıyla "kesin korunacak hassas alan" olarak tescil edilen ve İstanbul'daki ilk deniz koruma alanı olan Tavşan Adası, Marmara Denizi ve Akdeniz'in ekosisteminin korunmasında önemli bir yere sahip olacak.
14.04.2021 Gündem
Kesin korunacak hassas alan nedir, hassas alan ne demek? Hassas alan ilan edilen yerler: Muğla, İstanbul ve Balıkesir'deki 7 bölge
Kesin korunacak hassas alan nedir, hassas alan ne demek? Hassas alan ilan edilen yerler: Muğla, İstanbul ve Balıkesir'deki 7 bölge Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarıyla Muğla, İstanbul ve Balıkesir'deki 7 bölge "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi. Kesin korunacak hassas alan nedir, hassas alan ne demek?
10.04.2021 Gündem
Edirne'de o yerler 'doğal sit alanı' ilan edildi
Edirne'de o yerler 'doğal sit alanı' ilan edildi Edirne'nin doğal güzelliklerini yansıtan yerleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘doğal sit alanı’ ilan edildi. Saros Körfezi bölgesinde de ekolojik temelli bilimsel araştırma gerçekleştirildi.
1.04.2021 Yaşam
4 ilin sit alanları 'koruma alanı' olarak tescillendi
4 ilin sit alanları 'koruma alanı' olarak tescillendi Zonguldak, Denizli, Isparta ve Konya'da bulunan bazı doğal sit alanları, doğal koruma, sürdürülebililir koruma, kontrollü kullanım ve nitelikli doğal koruma alanı olarak tescil edildi. Karar, Resmi Gazete'de yer aldı.
13.02.2021 Gündem
Tehdit altında! Geri dönülmez bir nokta...
Tehdit altında! Geri dönülmez bir nokta... Türkiye'nin en önemli sulak alanlarından olan Samsun'daki Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nin, yer altı sularına karışan Karadeniz'in tuzlu suyu nedeniyle tehdit altında olduğu belirlendi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Demir, deltanın bulunduğu ovalardan Karadeniz'in tuzlu suyunun içeri doğru girerek yer altı sularına karıştığını belirtti ve "Bu durum canlı yaşam alanını riskli hale getiriyor" dedi.
24.01.2021 Gündem
Bakan Kurum açıkladı! Tüm Türkiye'de uygulanacak, 2021'de devreye alınıyor
Bakan Kurum açıkladı! Tüm Türkiye'de uygulanacak, 2021'de devreye alınıyor Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kentsel dönüşüm kapsamında yatırım bedeli 39 milyar lira olan 110 bin konutun dönüşümünü başlattık. 98 bin 524 bağımsız bölümü riskli yapı olarak tespit ettik. Bütün Türkiye'de uygulanacak Bina Kimlik Sistemini 2021 yılında devreye alacağız." dedi.
20.11.2020 Ekonomi
Bayburt’ta fosiller bulunan alan koruma altına alındı
Bayburt’ta fosiller bulunan alan koruma altına alındı Bayburt'ta milyonlarca yıllık fosillerinin bulunduğu Kızıltepe Uluçayır Fosil-2 doğal sit alanı, 'kesin korunacak hassas alan' olarak tescillendi. Bölgede uzmanlar tarafından inceleme ve araştırma yapılacak.
15.10.2020 Gündem
Kuş cenneti Sultan Sazlığı'ndaki yangın kontrol altına alındı
Kuş cenneti Sultan Sazlığı'ndaki yangın kontrol altına alındı Kayseri'de 301 kuş türüne ev sahipliği yapan, 'kesin korunacak hassas alan' ilan edilen Sultan Sazlığı'nda çıkan yangın söndürüldü.
11.10.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Hassas alan ilan edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Hassas alan ilan edildi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile Bayburt, Bartın, Gümüşhane, Uşak, Yalova, Balıkesir ve Ankara'daki 9 bölge, 'kesin korunacak hassas alan' olarak tescil ve ilan edildi.
6.10.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı... 'Kesin korunacak hassas alan' ilan edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı... 'Kesin korunacak hassas alan' ilan edildi Adana, Balıkesir, Gümüşhane, İstanbul, Kahramanmaraş ve Mersin'deki bazı bölgeler, "kesin korunacak hassas alan" olarak tescil ve ilan edildi.
26.09.2020 Gündem
Ayder Yaylası Projesi son durum nedir? Rize Ayder projesi ne zaman bitiyor? (1218 m rakımlı Ayder yaylası son durum)
Ayder Yaylası Projesi son durum nedir? Rize Ayder projesi ne zaman bitiyor? (1218 m rakımlı Ayder yaylası son durum) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'nda incelemelerde bulunuyor. Peki, Ayder Yaylası Projesi son durum ne? Ayder Yaylası Projesi ne zaman bitiyor?
16.08.2020 Gündem
Bakan Kurum: Su kaynaklarımız kuruma tehlikesiyle karşı karşıya
Bakan Kurum: Su kaynaklarımız kuruma tehlikesiyle karşı karşıya Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, iklim değişikliğinin olumsuz etkileri nedeniyle Meke Gölü ve başka su kaynaklarının kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ifade ederek, Konya'nın Karapınar ilçesinde oluşan obruklar nedeniyle bütüncül bir çevre ve doğa planlaması yaptıklarını söyledi.
30.07.2020 Gündem
Resmi Gazete'de yayımlandı! 5 ille ilgili flaş karar
Resmi Gazete'de yayımlandı! 5 ille ilgili flaş karar Cumhurbaşkanı kararlarıyla Denizli ve Muğla'daki iki ayrı bölge "kesin korunacak hassas alan", Malatya'da ise bir bölge ''riskli alan'' ilan edilirken Kütahya ve Rize'de yapılacak enerji projeleri nedeniyle bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi.
28.06.2020 Gündem
Bakan Kurum açıkladı: 204 yeni millet bahçesi yapıyoruz
Bakan Kurum açıkladı: 204 yeni millet bahçesi yapıyoruz Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "204 yeni millet bahçesi, 22 ekolojik koridor, binlerce kilometre yeşil yaya yolu ve bisiklet yolu yapıyoruz" dedi.
26.05.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kesin Korunacak Hassas Alan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kesin korunacak hassas alan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.