Kayısı

Kayısı

Son dakika kayısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kayısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kayısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kayısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kayısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.113 kayısı haberi bulunmuştur. Tüm kayısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Erik üreticisini fırtına vurdu! Satılma ihtimali yok
Erik üreticisini fırtına vurdu! Satılma ihtimali yok Denizli’nin önemli tarım ürünlerinden olan Papaz eriği üreticilerini fırtına vurdu. Hasada sayılı günler kala etkili olan şiddetli fırtına ve yağış nedeniyle erik rekoltesi ve kalitesinde büyük zarar oluştu.
23.04.2024 Ekonomi
Kilosu 50 ile 350 TL arasında değişiyor! Erik hasadı başladı
Kilosu 50 ile 350 TL arasında değişiyor! Erik hasadı başladı Türkiye'nin kayısı ve erik üretiminde ilk sıralarda yer alan Mersin'in Mut ilçesinde, seradan sonra açık alanda da erik hasadı başladı. Sezonda 100 bin ton rekolte beklenen ilçede açık alanda hasat edilen eriklerin boyuna göre 50 ile 350 TL arasında alıcı bulduğu belirtilirken, ilerleyen günlerde fiyatın biraz daha düşmesinin beklendiği kaydedildi.
17.04.2024 Ekonomi
2 ayda fiyatları rekor seviyeye ulaştı! Besicilerden et fiyatı savunması
2 ayda fiyatları rekor seviyeye ulaştı! Besicilerden et fiyatı savunması Sık sık ekrana getiriyoruz, et fiyatları yükseldikçe yükseliyor. Tüketicinin şikayeti de artıyor. Ancak besicilere göre et pahalı değil. Et fiyatlarını kuru kayısı, ceviz, hatta ıhlamurla karşılaştıran besici, "Et neye göre pahalı" diye sordu.
4.03.2024 Ekonomi
İklim krizi Adana'da da etkilerini gösteriyor
İklim krizi Adana'da da etkilerini gösteriyor Çukurova Üniversitesi, Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, bitkilerin metabolizmasının dışarıdaki sıcaktan etkilendiğini belirterek, ağaçların erken yeşerip çiçek açmasının iklim krizinden kaynaklandığını söyledi.
19.02.2024 Adana
Mardin’de ‘bereketin müjdeleyicisi’ GAP Şelalesi, akmaya başladı
Mardin’de ‘bereketin müjdeleyicisi’ GAP Şelalesi, akmaya başladı Mardin'in Derik ilçesinde 20 bin dönümlük meyve ve zeytin ağaçlarını bulunduğu GAP Bahçeleri’ni sulayarak hayat veren GAP Şelalesi, son günlerde etkili olan yağışlarla birlikte akmaya başladı. ‘Bereketin müjdeleyicisi’ olarak bilinen ve aktığı yıllarda ürün rekoltelerinin arttığına inanan bölge halkı, şelaleye giderek hatıra fotoğrafı çektirdi.
4.02.2024 Gündem
Karbonhidrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Karbonhidrat Barındıran Gıdalar Listesi...
Karbonhidrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Karbonhidrat Barındıran Gıdalar Listesi... Karbonhidrat, hem canlıların yapısına katılan hem de enerji veren bileşenlerdir. Doğada bulundukları gibi vücudun ana enerji kaynağı olarak da bilinirler.
26.01.2024 Yaşam
Potasyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Potasyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Potasyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Potasyum Barındıran Gıdalar Listesi... Potasyum, vücut için birçok olumlu katkıları olan önemli bir elementtir. Genellikle hücre içi sıvılarda kendini gösteren potasyumun, vücut dengesinin sağlanması ve iskelet kas sistemine olan desteği nedeniyle insan sağlığına faydası bulunmaktadır. En önemli potasyum kaynağı, besinler yoluyla alınmaktadır. Bu sebeple uzmanlar tarafından potasyum içeren besinlerin düzenli olarak tüketilmesi önerilmektedir.
25.01.2024 Sağlık
Demir İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Demir Barındıran Gıdalar Listesi...
Demir İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Demir Barındıran Gıdalar Listesi... Demir, vücut fonksiyonları için çok önemli ve hayati bir element olarak bilinir. Vücut; kas hücresi, kırmızı kan hücresi ve pek çok sayıda enzimi oluşturmak için demire gereksinim duyar. Demir, vücutta üretilmez. Sadece besinler tarafından temin edilir.
12.01.2024 Sağlık
Kalsiyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Kalsiyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Kalsiyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Kalsiyum Barındıran Gıdalar Listesi... Vücut için en önemli kimyasal elementlerden birisi de kalsiyum olarak bilinmektedir. Özellikle insan vücudunda da en bol bulunan minerallerden birisi olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Sağlık açısından vücutta yeterli kalsiyum bulunmasının hayati işlevlere sahip olduğu da ifade edilebilmektedir. Kalsiyumun sağlığa birçok açıdan fayda sağladığını söylemek mümkündür.
4.01.2024 Sağlık
Depremin vurduğu Malatya’da kayısı yüz güldürdü
Depremin vurduğu Malatya’da kayısı yüz güldürdü Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin vurduğu Malatya’da depreme rağmen toplamda 68 bin 346 ton kuru kayısı ile çekirdek ihracatı gerçekleştirildi.
27.12.2023 Ekonomi
Yaz meyvesi erik ve kirazın fiyatı altın ile yarışıyor
Yaz meyvesi erik ve kirazın fiyatı altın ile yarışıyor Kayseri'de özellikle hamile kadınların tercih ettiği yaz meyveleri erik ve kirazın kilogram fiyatı, 3 bin ile 3 bin 200 TL arasında değişiyor. Kış aylarında yurt dışından getirilen mevsim dışı meyveler, şimdilerde çeyrek altın fiyatı ile yarışıyor.
19.12.2023 Ekonomi
Kayısı Kaç Kalori? Kayısı Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Kayısı Kaç Kalori? Kayısı Besin Değerleri Ve Kalorisi... Mutfakta pek çok şekilde kullanılan ve sevilen kayısı sağlığa da çok faydalıdır. Dengeli beslenen kişiler yediği besinlerle ilgili bilgi edinmek isterler. Bu yüzde yediklerinin kalorisini ve besin değerini de bilmek ister. Kayısı sevilerek tüketilen bir meyvedir. Kurusu ve tazesi birçok şekilde kullanılabilir. 
17.12.2023 Sağlık
Yerli malı şiirleri! 2, 3, 4 kıtalık uzun kısa seçenekli yerli malı haftası ile ilgili şiirler ve 1. 2. 3. 4. Sınıf yerli malı haftası şiirleri
Yerli malı şiirleri! 2, 3, 4 kıtalık uzun kısa seçenekli yerli malı haftası ile ilgili şiirler ve 1. 2. 3. 4. Sınıf yerli malı haftası şiirleri Yerli Malı Haftası şiirleri için araştırmalar devam ediyor. Her sene 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan Yerli Malı Haftası devam ediyor. İşte en güzel 2, 3, 4, 5, 6 kıtalık Yerli Malı Haftası şiirleri…
12.12.2023 Gündem
Ayakkabıyla kayısılara basarak çalışan üreticinin cezası belli oldu
Ayakkabıyla kayısılara basarak çalışan üreticinin cezası belli oldu Malatya'da, üretici Bilal M.'ye, deposunda ayakkabıyla kayısılara basıp çalıştığı anları sosyal medya hesabından paylaşması üzerine, 'Hijyen kurallarına aykırı çalışma' nedeniyle 10 bin TL ceza kesildi.
7.10.2023 Yaşam
44 Plaka Neresi? 44 Hangi Şehrin Plakası? 44 Hangi İlin Plaka Kodu?
44 Plaka Neresi? 44 Hangi Şehrin Plakası? 44 Hangi İlin Plaka Kodu? Kıyı şehirler ve Anadolu şehirleri ile beraber tüm iller adına Türkiye'de plaka kodları bulunmaktadır. Bu plaka kodları araçları entegre edilir ve karayollarında düzen sağlanır. Özellikle denetimin sağlıklı biçimde yapılabilmesi için alfabetik sıralamaya uygun olarak plaka kodları entegre edilmektedir. Bütün farklı araç çeşitleri için geçerli olan bu plaka kodları konusunda 44 numara Malatya şehrine aittir. Malatya'dan çıkış yapmış tüm araçlar buradan plaka aldıklarında 44 numara ile trafiğe çıkarlar.
27.08.2023 Yaşam
Bakan Kacır duyurdu! KOSGEB borçları silindi
Bakan Kacır duyurdu! KOSGEB borçları silindi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır deprem bölgesine verilen desteklere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
9.08.2023 Gündem
Turistin odasından çıkanlar pes dedirtti: Otel çalışanları neye uğradığını şaşırdı
Turistin odasından çıkanlar pes dedirtti: Otel çalışanları neye uğradığını şaşırdı Antalya'da bir otelde konaklayan turistin odasına giren görevliler, turistin havlular, şampuanlar, gazlı içecekler, paketli çay çeşitleri, kuruyemiş ve çeşitli yiyeceklere kadar birçok ürünü odasında biriktirdiğini gördü. Odadaki malzemeler cep telefonu kamerasına alınarak tespit edildi.
2.08.2023 Yaşam
Dünyadaki üretimin yüzde 85'i Malatya'da yapılıyor! Birçok Avrupa ve Asya ülkesi sırada...
Dünyadaki üretimin yüzde 85'i Malatya'da yapılıyor! Birçok Avrupa ve Asya ülkesi sırada... Dünyadaki kuru kayısı üretiminin yüzde 85'inin yapıldığı Malatya'da hasadına devam edilen yaş kayısılar, Avrupa ülkelerinin yanı sıra birçok Asya ülkesine de ihraç ediliyor.
31.07.2023 Ekonomi
Bayram kilolarıyla 3 günde vedalaşın! Küçük değişiklikler ile büyük fark yaratmak mümkün
Bayram kilolarıyla 3 günde vedalaşın! Küçük değişiklikler ile büyük fark yaratmak mümkün Bayram nedeniyle diyetler değişti, tatlı ve et tüketimi arttı. Bu durumun da kilo artışı olarak geri dönmesi muhtemel. Peki bayram sonrası kilo almak, alınmış kilolardan kurtulmak için neler yapılabilir? İşte ilk etapta uygulanması gerekenler…
30.06.2023 Sağlık
V Kayışı Nedir, Ne İşe Yarar? V Kayışı Koparsa Ne Olur?
V Kayışı Nedir, Ne İşe Yarar? V Kayışı Koparsa Ne Olur? Motorda üretilen bütün gücü aracın parçalarına ileten bir aparat olmaktadır. V kayışının mekanik gücü ile makinanın farklı parçaları sayesinde her yerine verimli olarak iletmektedir. Genellikle otomobil motorlarında bulunmaktadır. Klima kompresörü ve hidrolik direksiyon gibi ve daha birçok parçaların ya da aksesuarların verimli ve düzenli şekilde çalışmasını sağlar.
3.06.2023 Gündem
Batı medyasında skandal kapaklar! Aynı anda harekete geçtiler
Batı medyasında skandal kapaklar! Aynı anda harekete geçtiler BBC'den The Economist'te, Foreign Policy'den Le Monde'a, Washington Post'tan Financial Times'a neredeyse tüm medya Erdoğan karşıtı bir kampanyaya girişti.
5.05.2023 Dünya
Yüzde 25 zam sınırı! Piyasalarda soğuma başladı, kredi de çekilemiyor: 'Satış' uyarısı
Yüzde 25 zam sınırı! Piyasalarda soğuma başladı, kredi de çekilemiyor: 'Satış' uyarısı Yüzde 25 zam sınırı nedeniyle bazı ev sahipleri evini kiraya vermekten kaçınıyor. Bazıları ise evini boş tutmayı tercih ediyor. Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı vatandaşa uyarılarda bulundu.
5.05.2023 Ekonomi
“C vitamini cildin yenilenmesini sağlıyor”
“C vitamini cildin yenilenmesini sağlıyor” Yediğimiz yiyeceklerin cildimiz dâhil genel sağlığımız üzerinde önemli etkileri olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Uzm. Dyt. Ege Ramadanoğlu, “Besinlerle aldığımız C vitamini antioksidan görevi ile cilt sağlığımıza ve cildin hızlı yenilenmesine katkı sağlamakta, zararlı güneş ışınlarından korumaktadır. C vitamini cildimizin parlak ve genç görünmesini sağlamaktadır. Yapılan çalışmalar C vitamininden zengin bir diyetin kırışıklıklarla savaşarak cildin daha genç ve güzel olmasını sağladığını göstermektedir” dedi.
4.05.2023 Sağlık
Nisan ayında kar sürprizi
Nisan ayında kar sürprizi Malatya’nın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu.
30.04.2023 Gündem
Uzmanından sahurda tokluğu artıran 4 yiyecek önerisi
Uzmanından sahurda tokluğu artıran 4 yiyecek önerisi Sahur sofrasında 4 yiyecek grubunu bulundurarak tokluğu artırmanın mümkün olduğunu belirten Diyetisyen Duygu Yıldırım Sökmen, “Yumurta hem düşük kalorisi hem de protein kalitesinin yüksek olması sebebiyle uzun süre tokluk sağlar. Tam buğday ürünleri sindirim problemlerini önleyerek tokluğu artırır. Süt de uzun süre tokluğu artıran bir içecektir. Tarçın ise kan şekerini dengede tutup, tatlı ihtiyacını baskılamayı sağlar” dedi.
8.04.2023 Ramazan Sofrası

Benzer Haber Etiketleri

Kayısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kayısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.