Kasık  Fıtığı

Kasık Fıtığı

Son dakika kasık fıtığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kasık fıtığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kasık fıtığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kasık Fıtığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kasık fıtığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 82 kasık fıtığı haberi bulunmuştur. Tüm kasık fıtığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kasık Ağrısı Nasıl Geçer? Kasık Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kasık Ağrısı Nasıl Geçer? Kasık Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Kasık ağrısı pelvik bölge adındaki kasık bölgede ağrı meydana gelmesi sonucu oluşur. Kasık ağrısının kadınlarda ve erkeklerde farklı nedenleri olabildiğinden nedene bağlı olarak tedavi uygulanması gerekir.
4.01.2024 Sağlık
Kasık ve karın duvarı fıtıklarının belirtileri nelerdir?
Kasık ve karın duvarı fıtıklarının belirtileri nelerdir? Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. İlknur Erenler Bayraktar, kasık ve karın duvarı fıtıklarının belirtileri, teşhisi ve tedavisi hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.
22.07.2022 Sağlık
Çocukların hangi hastalıklarında cerrahi uygulama yapılmalıdır?
Çocukların hangi hastalıklarında cerrahi uygulama yapılmalıdır? Çocuk hastalıkları söz konusu olduğunda hızlı müdahale kadar, doğru branşa gitmek etkili tedavi için çok önemlidir. Genelde ‘Çocuk hastalıkları’ bölümü ile ‘Çocuk Cerrahisi’ bölümünün karıştırılması hastalık teşhisi için zaman kaybı olabileceğinden ebeveynlere doğru yönlendirici bilgi vermek çok değerli. Çocuk Cerrahisi bölümünden Op. Dr. Mustafa Okumuş ‘Çocuk cerrahisi bölümünün uzmanlık alanları’ hakkında merak edilenleri cevapladı.
16.03.2022 Sağlık
Kayseri 1 No'lu T tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuyla ilgili 'insanlık dışı muamele' iddialarına yalanlama
Kayseri 1 No'lu T tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuyla ilgili 'insanlık dışı muamele' iddialarına yalanlama Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Kayseri 1 No'lu T tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu ve hükümlülere insanlık dışı muamele ve onur kırıcı davranışta bulunulduğu iddialarını yalanladı.
6.02.2022 Gündem
Kasık fıtığı çeşitleri nelerdir? Kasık fıtığının tedavi yöntemleri nelerdir?
Kasık fıtığı çeşitleri nelerdir? Kasık fıtığının tedavi yöntemleri nelerdir? Herni, halk arasındaki bilinen adı ile de fıtık, organın yerinde durmasını sağlayan doku ya da kasların doğal boşluğundan dışa doğru kayması sonucunda, yerinden çıkması ve protrüze olması durumudur. Peki, Kasık fıtığı çeşitleri nelerdir? Kasık fıtığının tedavi yöntemleri nelerdir? İşte fıtık ile ilgili merak edilenler...
16.02.2022 Sağlık
Yenidoğan sünneti ne zaman yapılmalı?
Yenidoğan sünneti ne zaman yapılmalı? Yenidoğan sünnetinde zamanlamanın önemli olduğunu belirten Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tural Abdullayev, “Bebeklerde kolik atakların 2. haftadan sonra başlaması nedeniyle yenidoğan sünnetinin 2. haftadan önce yapılması, hem bebeğin iyileşmesi hem de cerrahın daha verimli ve daha dikkatli çalışması açısından faydalıdır” dedi.
2.06.2021 Sağlık
Her 100 Bebeğin 3’ünde kasık fıtığı görülüyor
Her 100 Bebeğin 3’ünde kasık fıtığı görülüyor Çocukluk çağında görülen kasık fıtığı ile ilgili açıklamalarda bulunan Çocuk Cerrahisi Uzmanı, Op. Dr. Saber Sazdar, “Yeni doğan her 100 bebekten 3’ünde kasık fıtığı ya da diğer adıyla inguinal herni görülmektedir. 33 haftalıktan küçük doğan prematüre bebeklerde bu oran yüzde 13’lere kadar yükselmektedir. Bebeklikte kasık fıtığının erken dönemde tanı alması ve gerekli müdahalenin yapılması oldukça önemlidir” dedi.
25.05.2021 Sağlık
Kronik kabızlık fıtığa neden olabilir!
Kronik kabızlık fıtığa neden olabilir! Tüm yaşam boyunca erkeklerin yüzde 27’si, kadınların yüzde 3’ünde kasık fıtığı görülüyor. Bazen tedavi edilmeyen bir fıtık, potansiyel olarak ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Şişlik ve ağrı ile kendini belli eden kasık fıtığının tek tedavisi cerrahi müdahaledir. Eğer tedavi edilmezse fıtığınız büyüyebilir ve daha fazla belirtiye neden olabilir. Bu da dayanılmaz ağrılara, kusmaya veya şişliğe neden olur ve yaşam kalitesini düşürür. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hasan Uzer kasık fıtıkları ve tedavi yöntemleri anlattı.
6.05.2021 Sağlık
“Erkeklerde kasık fıtığı daha fazla görülüyor”
“Erkeklerde kasık fıtığı daha fazla görülüyor” Karın duvarında insan bedenine özgü zayıf alanlarda ya da doğuştan veya daha sonra ameliyat, yaralanma gibi nedenlerle gelişen zayıflıklar sebebiyle fıtık gelişebildiğini söyleyen Prof. Dr. Tarık Zafer Nursal, “Fıtık hastada ağrı, sıkışma, fazlalık hissi ile sosyal hayatı zorlaştıran şekil bozukluğu ve hareket güçlüğü yapabilir. Erkeklerde sperm kanalı da bu bölgeden geçtiği için kasık bölgesinde fıtık görülme oranı kadınlara göre daha fazla olabiliyor” dedi.
20.01.2021 Sağlık
Hipospadias (Peygamber sünneti, doğuştan sünnetli) nedir?
Hipospadias (Peygamber sünneti, doğuştan sünnetli) nedir? Çocuk Cerrahisi ve Çocuk Ürolojisi Uzmanı Prof. Dr. Fatih Andıran, halk arasında peygamber sünneti olarak bilinen hipospadias hakkında merak edilenleri anlattı.
28.12.2020 Sağlık
Çocuklardaki kasık fıtığını hafife almayın
Çocuklardaki kasık fıtığını hafife almayın Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Perihan Topçu, çocuklardaki kasık fıtığının hafife alınmaması gerektiğini söyledi.
24.12.2020 Sağlık
“Anestezi öncesi sigara ve ilaç kullanımına dikkat”
“Anestezi öncesi sigara ve ilaç kullanımına dikkat” Yüzyıllar boyunca çeşitli yöntemlerle denenen anestezi ameliyat sırasında en önemli ve dikkat edilmesi gereken işlemlerden biri. Hastaların ameliyat öncesi belirtilen anestezi kurallarına uymasının çok büyük önem taşıdığını ifade eden Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Deniz Turan “Daha güvenilir bir şekilde hastalara anestezi sunmak için hastalarımızın da kendi üzerine düşen görevlerini yerine getirmeleri önemli rol oynar. Örneğin, sigara kullanımı, obezite, aşırı gereksiz ilaç kullanımı, anestezi öncesi yeme ve içmenin kesilmemesi gibi önem arz eden faktörler, genel anestezinin etkileri ve komplikasyonları açısından çok dikkat edilmesi gereken konuların başında gelmektedir” dedi.
16.10.2020 Sağlık
Kasık fıtığı, inmemiş testis  tedavisi ve sünnet
Kasık fıtığı, inmemiş testis tedavisi ve sünnet Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Feryal Gün Soysal; inmemiş testis, kasık fıtığı tedavisi ve sünnet hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
11.08.2020 Sağlık
'Tedavi edilmeyen kasık fıtığı organları çürütebilir'
'Tedavi edilmeyen kasık fıtığı organları çürütebilir' Kasık fıtığının her 100 erkek bebekten 3’ünde görülebileceğini belirten Op. Dr. Murat Kılıç, “Kasık fıtığı erkek bebeklerde kızlara oranla daha fazla görülür. Erkeklerde daha fazla bağırsaklar fıtıklaşırken kız bebeklerde özellikle yumurtalar fıtıklaşabilir. Bu yüzden fıtık kesesindeki yumurta ya da bağırsaklar zarar görebilir hatta çürüyebilir” uyarısında bulundu.
7.08.2020 Sağlık
Yenidoğanlarda ve çocuklarda en sık görülen fıtık türleri
Yenidoğanlarda ve çocuklarda en sık görülen fıtık türleri Yenidoğanlarda ve çocuklarda görülen kasık fıtığı, hidrosel ve kordon kisti hakkında bilgiler veren Çocuk Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Alptekin, kasık fıtığının mümkün olan en kısa sürede tedavi edilmesi gerektiğini söyledi. Dr.Alptekin, “Tedavinin ertelenmesi durumunda sıkışan organın beslenmesi bozulabilir. Yaşam kaybına dahi yol açabilen kasık fıtıklarının tedavisinin ertelenmesi büyük risk teşkil eder” dedi.
22.07.2020 Sağlık
Altay Bayındır hastaneden paylaştı
Altay Bayındır hastaneden paylaştı Kasık fıtığı operasyonu geçiren Fenerbahçe'nin genç kalecisi Altay Bayındır, sosyal medya hesabından hastanede çekilmiş bir fotoğrafını paylaşarak, geçmiş olsun dileklerini iletenlere teşekkür etti.
13.03.2020 Fenerbahçe
Bebeklerde kasık fıtığına dikkat
Bebeklerde kasık fıtığına dikkat Çocuk Cerrahisi Bölümü’nden Op. Dr. Taner Kamacı, kasık fıtığı ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi verdi
18.02.2020 Sağlık
Baran bebek yaşam mücadelesini kazandı
Baran bebek yaşam mücadelesini kazandı Gaziantep'te 35 haftalıkken, karın duvarı kapanmadığı için karaciğer, mide, dalak ve ince bağırsağı dışarıda doğan Suriyeli Baran bebek, geçirdiği 5 ameliyatın ardından hayata tutundu.
14.02.2020 Sağlık
Çocuklardaki kasık fıtığını hafife almayın
Çocuklardaki kasık fıtığını hafife almayın Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Perihan Topçu, çocuklardaki kasık fıtığının hafife alınmaması gerektiğini söyledi.
3.11.2019 Sağlık
Fenerbahçe'ye bir kötü haber de Dirar'dan!
Fenerbahçe'ye bir kötü haber de Dirar'dan! Fenerbahçe'de Hasan Ali'nin yokluğunda sol bekte forma giyen Nabil Dirar'ın kasığında fıtık olduğu anlaşıldı.
7.10.2019 Fenerbahçe
Türk cerrah dünyadaki 23 hekimin arasına girdi
Türk cerrah dünyadaki 23 hekimin arasına girdi “Minimal invaziv cerrahi” alanında Avrupa Tıp Uzmanları Birliği’nde ülkemizi ilk kez temsil eden ve Avrupa Cerrahi Bilim Kurulu Akademik Üyeliği diplomasını almaya hak kazanan Doç. Dr. Koray Baş, bu alanda ülkemizin adını tüm dünyaya duyuran ilk cerrah oldu. Doç. Dr. Baş, birliğin şimdiye kadar bu diplomaya layık gördüğü dünyadaki 23 cerrahtan biri olmayı başardı.
7.07.2019 Sağlık
"Kasık fıtığı doğuştan vardır”
"Kasık fıtığı doğuştan vardır” Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mithat Günaydın, "Çocuk ağlamakla fıtık olmaz, kasık fıtığı doğuştan vardır” dedi.
27.06.2019 Sağlık
Yargıtay'dan milyonlarca hastayı ve doktoru ilgilendiren karar...
Yargıtay'dan milyonlarca hastayı ve doktoru ilgilendiren karar... Yargıtay, ameliyat sonrası hastanın durumunu takip etmeyen operatör doktorun 'görevi kötüye kullanma suçu'ndan sorumlu olduğuna hükmetti. 'İçtihat Metni' niteliğindeki emsal kararla birlikte, ameliyattan sonrası hastasını takip etmeyen, gerekli vizite hizmetini vermeyen doktor Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.
19.06.2019 Gündem
"O hastalar hemen hekime başvurmalılar"
"O hastalar hemen hekime başvurmalılar" Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Yusuf Tanrıkulu, fıtık tedavisinin tek çözümünün ameliyat olduğunu belirtirken fıtık belirtisi görülen hastaların vakit kaybetmeden doktoruna başvurmaları gerektiğini söyledi.
25.05.2019 Sağlık
Gonca Vuslateri ameliyat oldu
Gonca Vuslateri ameliyat oldu Oyuncu Gonca Vuslateri, kasık fıtığı ameliyatı oldu. Sağlık durumunu Instagram hesabından paylaşan Vuslateri, doktorlarına teşekkür etti
20.02.2019 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Kasık Fıtığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kasık fıtığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.