MEB'den flaş karne kararı! Tamamen kaldırıldı, öğrenciler artık...
MEB'den flaş karne kararı! Tamamen kaldırıldı, öğrenciler artık... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen harekete geçti. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. Yeni uygulamanın detayları belli oldu. Bakanlık 81 ile gönderdi. Karnelerle ilgili flaş karar verildi. Milli Eğitim Bakanlığınca, 18 Haziran'da karne, teşekkür ve takdir belgeleri elektronik ortamda erişime açılacak, talep eden velilere ise okul müdürlüklerince basılı karne verilebilecek. 2020-2021 eğitim öğretim yılı ile sınırlı olmak üzere ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi'ne işlenen devam devamsızlık bilgilerinin dikkate alınmaması kararlaştırıldı. Sürekli devamsız durumda bulunan öğrenciler tespit edilerek sınıf tekrarına kalmaları sağlanacak. Eylül ayında ilkokula başlayacak olmasına rağmen okul öncesi eğitimden yararlanamamış çocuklar için yaz okulları açılacak.
3.06.2021 Eğitim
MEB hareket geçti! Yeni uygulama geliyor, öğrenciler artık...
MEB hareket geçti! Yeni uygulama geliyor, öğrenciler artık... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen harekete geçti. Binlerce öğrenciyi ilgilendiriyor. Yeni uygulamanın detayları belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin eksiklerini tespit etmek için harekete geçti. İkinci sınıfa geçen öğrenciler için okuma yazma taraması yapılacak. Taramanın sonucuna göre eksikler giderilecek.
2.06.2021 Eğitim
Öğrencilerin karne alacağı tarih belli oldu
Öğrencilerin karne alacağı tarih belli oldu Türkiye genelinde öğrenciler, 2020-2021 eğitim öğretim yılı karnelerini 18 Haziran'da alabilecek; 2 Temmuz'a kadar okullardaki telafi programına isteğe bağlı olarak katılabilecek.
31.05.2021 Gündem
MEB resmen duyurdu ve belli oldu! 18 haziran...
MEB resmen duyurdu ve belli oldu! 18 haziran... MEB son dakika duyurdu. Ve belli oldu. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarihi resmen duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilkokul 4. sınıf ile ortaokullardaki öğrencilerin 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci dönem sınavlarına istedikleri derslerden katılabileceğini bildirdi. Öğrencilerin sınavları 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci dönem başından 26 Mart 2021 tarihine kadar işlenen konu ve kazanımları kapsayacak şekilde, 18 Haziran 2021 tarihine kadar planlanarak uygulanacak. Öte yandan MEB'den yapılan açıklamada hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıflara ikinci dönem sınavlarına katılıp katılmama hususunda tercih hakkı sunulacağını bildirdi. Lise ara sınıflarda ikinci dönem sınavlarına katılmak istemeyen öğrencilerin velileri 21 Mayıs'a kadar eğitim kurumlarına dilekçeyle başvuracak. İşte tüm detaylar...
20.05.2021 Eğitim