Kar körlüğüne dikkat! ‘Göz sorunları kış aylarında artıyor’
Kar körlüğüne dikkat! ‘Göz sorunları kış aylarında artıyor’ Kış aylarında göz sağlığına dikkat! Soğuk hava, düşük nem seviyeleri, UV ışınları ve kar, göz sağlığını tehdit ediyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay kış aylarının göz kuruluğundan kar körlüğüne kadar birçok göz sağlığı problemini beraberinde getirdiğine dikkat çekerken güneş gözlüğü kullanımı, nemlendirici damlalar ve düzenli göz muayeneleri konusunda vatandaşı uyarıyor.
28.01.2024 Sağlık
Kar körlüğü kalıcı mı?
Kar körlüğü kalıcı mı? Güneşten gelen ultraviyole ışınları karlı ve buzlu zeminlerden yansıdığında direkt gözlere ulaşıyor. Ultraviyole ışınlardan koruyan gözlük kullanmamak ve gözlüksüz uzun süre kara bakmak korneada güneş yanığı oluşmasına yol açabiliyor. Bu durum da kar körlüğüyle sonuçlanabiliyor.
11.01.2017 Sağlık
Kar körlüğü uyarısı!
Kar körlüğü uyarısı! Soğuk hava dalgasıyla birlikte Türkiye’yi etkisi altına alan kar, gözler için tehlike oluşturabiliyor. Karlı havalarda, güneş gözlüğü takmadan dışarı çıkmak veya koruyucu gözlük olmadan kar sporları yapmak ‘kar körlüğüne’ zemin hazırlıyor
14.01.2015 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri