Kanun Tasarısı

Kanun Tasarısı

Son dakika kanun tasarısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kanun tasarısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kanun tasarısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kanun Tasarısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kanun tasarısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.795 kanun tasarısı haberi bulunmuştur. Tüm kanun tasarısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Tunç'tan sporda şiddet açıklaması!
Bakan Tunç'tan sporda şiddet açıklaması! 'Yedinci Yılında İstinaf Kanun Yolu Değerlendirme Toplantısı'na katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Türkiye yüzyılında, herkes için daha güven veren, herkes için daha erişilebilir olan güçlü bir adalet sistemini hayata geçireceğiz“ ifadelerine yer verdi.
14.12.2023 Gündem
Emekliye zam! Dul ve yetim maaşları da artacak mı? Uzman isim açıkladı
Emekliye zam! Dul ve yetim maaşları da artacak mı? Uzman isim açıkladı Emekli maaşlarına ve bayram ikramiyeleri zam yapılmasının ardından en düşük emekli aylığı 7.500 TL olurken, bayram ikramiyesi 2 bin liraya yükseltildi. Yapılan artıştan kimler yararlanacak? Özellikle EYT düzenlemesi ile emeklilik hakkı kazanan kişiler yapılan zammın maaşlarına yansıyıp yansımayacağını merak ediyor. Dul ve yetim maaşı alanlar da ara zamdan hisseleri oranında yararlanmayı talep ediyor. İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, "Vatandaşlarımızın haklı serzenişlerinin karşılanacağını düşünüyorum.” diyerek merak edilenleri açıkladı.
29.03.2023 Emekli
Yüksek emekli maaşı ve ikramiye fırsatı! Maaş ve ikramiyeyi zamlı alacaklar
Yüksek emekli maaşı ve ikramiye fırsatı! Maaş ve ikramiyeyi zamlı alacaklar Emekli milyonlarca vatandaşın maaşına zam geliyor. Emekli milyonlarca vatandaşın maaşı ve kıdem tazminatı artacak. Emeklilik hakkı kazananların ise ne zaman dilekçe vermesi gerektiği merak konusu oldu. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre emeklilik hakkı kazanan vatandaşların temmuz ayında dilekçe vermesi daha karlı oluyor. Fakat burada dikkat edilmesi gereken kritik detay net aylık miktarı. Net aylığınız 8 bin 430 liranın altındaysa emeklilik için müracaatta bulunabilirsiniz. Fakat bunun rakamın üzerindeyse beklemek daha avantajlı oluyor. İşte emeklilik ile ilgili son dakika tüm detaylar...
23.06.2022 Emekli
Maaşlara yansıyacak, emekliler de faydalanacak! Yeni düzenleme ile hepsi değişecek...
Maaşlara yansıyacak, emekliler de faydalanacak! Yeni düzenleme ile hepsi değişecek... Yüz binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Bedelli askerlik ve astsubayların göreve başlama statüleri ile ilgili önemli detaylara yer verildi. Meclis'e sunulan kanun teklifi ile birlikte bedelli askerlik yeniden düzenlenerek kapsamı genişletiliyor. Tasarı yasalaştığında, askerlik için bedel ne zaman ödenecekse o tarihteki memur katsayısı üzerinden hesap yapılacak. Şu an için bedelli askerlik tutarı 56 bin 506 lira. Astsubayların ise göreve başlama statüleri yeniden belirleniyor. Görevde olan ve emeklilerin kademesinin artırılması ile özlük hakları da iyileşecek, maaşlara yansıyacak. Bu uygulamadan emekliler de yararlanacak. Peki Meclis’te görüşülen yasa tasarısı ile neler değişecek, kimlere af geliyor, kimlere yeni imkanlar tanınıyor? İşte detaylar...
22.06.2022 Ekonomi
CHP lideri Kılıçdaroğlu: CHP'li olmak sıradan bir olay değildir
CHP lideri Kılıçdaroğlu: CHP'li olmak sıradan bir olay değildir İzmir'de 'Üye Katılım Töreni'nde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP'ye katılmak yeni sorumluluklar üstlenmek demektir. Artık CHP üyesi sıradan bir kişi değildir. CHP'li partisini, halkı bilecek. Her sorunun nasıl çözüleceğini büyük bir sabır, dikkat ve bilgiyle karşısına aktaracak. CHP'li olmak sıradan bir olay değildir. CHP'li olmak Mustafa Kemal ve arkadaşlarının verdiği Kurtuluş Savaşı'nın, bağımsızlığın arkasında durmak demektir" dedi.
18.06.2022 Siyaset
Maaşlar 2.000 TL artacak! MEB harekete geçti, Meclis'te kabul edildi, tamamen değişiyor
Maaşlar 2.000 TL artacak! MEB harekete geçti, Meclis'te kabul edildi, tamamen değişiyor Maaşlarda 1.000 ile 2.000 lira arasında artış olacak. TBMM'de kabul edildi. Detaylar belli oldu. Binlerce kişi bekliyordu. MEB harekete geçti. Tüm öğretmenleri çok yakından ilgilendiriyor. Tamamen değişiyor. Meclis Komisyonu’ndan geçen Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi’ne göre öğretmenlik, öğretmen, uzman ve başöğretmen olmak üzere üç kariyer basamağına ayrılacak. Her unvan için ayrı ayrı derece verilecek.
12.01.2022 Çalışma Hayatı
Hollanda resmen harekete geçti! 3 hafta "kısmi kapanma" uygulanacak
Hollanda resmen harekete geçti! 3 hafta "kısmi kapanma" uygulanacak Hollanda'da geçici hükümet, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında artan vaka sayılarının önüne geçebilmek için 3 haftalığına "kısmi kapanma"ya gidildiğini açıkladı.
12.11.2021 Dünya
Yunanistan ve Fransa anlaştı! 18 Rafale savaş uçağı...
Yunanistan ve Fransa anlaştı! 18 Rafale savaş uçağı... Yunanistan, Fransa'dan 2,3 milyar avro karşılığında satın alacağı 18 Rafale savaş uçağı için bu ülkeyle anlaşma imzaladı.
25.01.2021 Dünya
SGK, SSK’lı, BAĞ-KUR’lu GSS'li milyonlara müjde!
SGK, SSK’lı, BAĞ-KUR’lu GSS'li milyonlara müjde! Milyonlarca kişiye güzel haber! Af geliyor. Yapılandırma kapsamına alınıyor. Yıl sonuna kadar başvurarak bu haktan faydalanmak mümkün. SGK'ya borcu olanlar herkes merak ediyor. 'Sigorta primlerine af geliyormuş, bizi de kapsıyor mu, nasıl yararlanacağız?’ gibi çokça soru geliyor. Bağ-Kur’lusu da soruyor, isteğe bağlı sigorta yaptıranlar da, işverenler de, ev hizmetlerinde çalışan da; soruyor. Doğru; bir af var, aslında af değil de yeniden yapılandırma demek daha doğru olur. Kritik tarih ise 31 Ağustos 2020. Bu tarihe kadar olan borçlar yapılandırma kapsamında olacak.
5.11.2020 Ekonomi
İspanya, WhatsApp gibi şirketlerden vergi almayı planlıyor
İspanya, WhatsApp gibi şirketlerden vergi almayı planlıyor WhatsApp'ın bu sefer yeni özellikle değil, vergiyle gündeme geldi. İspanya hükümeti, WhatsApp gibi arama ve anlık mesajlaşma hizmetleri sağlayan şirketleri gelirlerine göre vergilendirmeyi önerdi.
15.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Çalışma hayatında önemli değişiklik! Prim desteği geliyor kısa çalışma uzuyor
Çalışma hayatında önemli değişiklik! Prim desteği geliyor kısa çalışma uzuyor Önümüzdeki günlerde yasalaşması beklenen kanun tasarısı ile çalışma hayatında önemli değişiklikler olacak. Salgından normalleşme sürecine geçen işverenin sigorta primlerinin tamamını devlet karşılayacak. Kısa çalışma ödeneği sene sonuna kadar uzayacak. Peki bu desteklerden kimler, nasıl yararlanacak?
23.07.2020 Çalışma Hayatı
Adalet Bakanı Gül'den  son dakika Ayasofya açıklaması
Adalet Bakanı Gül'den son dakika Ayasofya açıklaması Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, TRT Haber'de gündeme dair soruları yanıtladı. Gül, baro düzenlemesine ilişkin, "Barolarla diyalog kapısı her zaman açıktı" ifadelerini kullandı. Gül ayrıca, Ayasofya'yla ilgili beklenen karara ilişkin, "İbadete açılmasının hukuki bir gereklilik olduğunu düşünüyorum" dedi.
9.07.2020 Gündem
Acun Ilıcalı örnek  oldu, AK Parti harekete geçti, hedefte onlar var...
Acun Ilıcalı örnek oldu, AK Parti harekete geçti, hedefte onlar var... AK Parti harekete geçti. 2023 seçimlerinde yaklaşık 7 milyon gencin oy kullanması beklenirken AK Parti, daha çok dijital medyadan beslenen gençlere dikkat çekti. Hazırlanan raporda YouTube gibi mecralarda yayınların ulaştığı kitleye dikkat çekilerek ‘Acun’ örneği verildi.
17.06.2020 Siyaset
İlker Başbuğ ifadeye çağrıldı
İlker Başbuğ ifadeye çağrıldı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 6 AK Partili vekilin yaptığı suç duyurusu üzerine eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'u ifadeye çağırdı.
10.06.2020 Gündem
Adalet Bakanlığı'ndan 'Avukatlık Kanun Taslağı' açıklaması
Adalet Bakanlığı'ndan 'Avukatlık Kanun Taslağı' açıklaması Adalet Bakanlığı, 'Avukatlık Kanun Taslağı' başlık ve içerikte çalışmalarının bulunmadığını açıkladı.
4.05.2020 Gündem
Meclis'e sunuldu! Yeni dönem, köprü, otoyol, kanal...
Meclis'e sunuldu! Yeni dönem, köprü, otoyol, kanal... Meclis’te görüşmeleri süren ve Bankacılık Kanunu’nda yeni düzenlemeler öngören kanun tasarısı, hem finans hem de sermaye piyasaları alanında önemli değişiklikler içeriyor.
28.02.2020 Ekonomi
TBMM’ye sunuldu! Yeni binalara 5 kat sınırı
TBMM’ye sunuldu! Yeni binalara 5 kat sınırı AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yeni verilen kanun teklifi ile ilgili olarak "Yüksek binalar yapılamayacak, kaçak binalara ceza artacak" dedi.
13.01.2020 Ekonomi
Bakan Soylu: İpsat ederseniz istifa ederim
Bakan Soylu: İpsat ederseniz istifa ederim İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kadrolaşma iddiaları ile ilgili yaptığı açıklamada "Bırakınız son atamaları, görev dönemimde böyle tek bir atamanın olduğunu ispat ederseniz, istifa ederim"dedi.
22.11.2019 Siyaset
TBMM Başkanı Şentop yasama yılını değerlendirdi
TBMM Başkanı Şentop yasama yılını değerlendirdi TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk yılı ile ondan önceki parlamenter sistemin iki yasama yılını mukayese ettiğimizde, kanun sayısı bakımından parlamentonun daha fazla kanun çıkarttığını söyleyebiliriz." dedi. Şentop, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, TBMM'nin 27. Dönem 2. Yasama Yılı çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.
26.07.2019 Siyaset
Hayvanseverler çetelere karşı
Hayvanseverler çetelere karşı Meclis’e bilgi veren bir hayvansever, “Uyuşturucu mafyaları, ellerindeki pitbull köpekleri dövüştürüyor. Uyuşturucu verilen bu hayvanlar, ortaya atılan kediyi parçalarken tecavüze uğruyorlar” dedi.
11.07.2019 Yaşam
Kanada'nın en tartışmalı kanunu yasalaştı
Kanada'nın en tartışmalı kanunu yasalaştı Kanada tarihinin en tartışmalı kanun tasarısı olarak nitelendirilen dini sembollere ilişkin tasarı, eyalet meclisindeki oylamada kabul edilerek yasalaştı.
18.06.2019 Dünya
Almanya'da düğün konvoylarına karşı kanun hazırlığı
Almanya'da düğün konvoylarına karşı kanun hazırlığı Almanya'da Türklerin düğün konvoyları tartışmaları büyüdü. Son üç hafta içinde sadece Kuzey Ren Verstfalya eyaletinde yüzden fazla konvoyun şehir trafiğini tıkaması, otobanlarda da konvoydakilerin oynamak için trafiği durdurmaları, eyalet politikacılarını harekete geçirdi. Politikacılar, bu konuda kanun hazırlığında olduklarını söyledi.
2.05.2019 Dünya
Bakan Akar'dan flaş F-35 açıklaması
Bakan Akar'dan flaş F-35 açıklaması Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan ile görüşmesinin olumlu bir yaklaşım içinde geçtiğini belirterek, "F-35 projesinin ortağı olan diğer 8 ülkenin de bize karşı olan sorumluluklarını yerine getirmesini bekliyoruz." dedi.
17.04.2019 Gündem
MHP lideri Bahçeli'den flaş açıklamalar
MHP lideri Bahçeli'den flaş açıklamalar MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Fırat'ın doğusu yılan, çıyan yuvası. Orası Firavun sığınağı, orası Yezid'in saklandığı delik. Orası kurumadıkça, baştan ayağa temizlenmedikçe ne huzur bulacağız, ne de güvenli olacağız. Milli beka için Fırat'ın doğusuna tam saha operasyon hayat memat meselesi." ifadesini kullandı.
22.12.2018 Siyaset
2019 Bütçesi kabul edildi
2019 Bütçesi kabul edildi 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.
21.12.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kanun Tasarısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kanun tasarısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.