Kandahar

Kandahar

Son dakika kandahar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kandahar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kandahar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kandahar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kandahar gelişmeleri de dahil olmak üzere 185 kandahar haberi bulunmuştur. Tüm kandahar haberleri aşağıda listelenmiştir.
El Kaide lideri Zevahiri'yi balkonda Hellfire füzeleriyle vuruldu!
El Kaide lideri Zevahiri'yi balkonda Hellfire füzeleriyle vuruldu! ABD, terör örgütü El Kaide'nin lideri Eymen el Zevahiri'yi Afganistan'da silahlı insansız hava aracından ateşlenen füzeyle öldürdü. Dünya, Zevahiri'nin öldürüldüğünü gece yarısı 00.27'de Amerikan Associated Press (AP) haber ajansının 'acil' koduyla geçtiği haberle öğrendi.
2.08.2022 Dünya
Eymen El Zevahiri öldü mü? El Kaide lideri Eymen Zevahiri kimdir, kaç yaşındaydı, radikalleşme süreci nasıl oldu?
Eymen El Zevahiri öldü mü? El Kaide lideri Eymen Zevahiri kimdir, kaç yaşındaydı, radikalleşme süreci nasıl oldu? El Kaide lideri Eymen El-Zevahiri CIA tarafından Kabil'de düzenlenen operasyonla öldürüldü. ABD Başkanı Joe Biden beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, "Adalet yerini buldu ve bu terörist lider artık yok" dedi. Peki, Eymen El Zevahiri kimdir? El Kaide lideri Eymen Zevahiri nasıl öldü, kaç yaşındaydı, radikalleşme süreci nasıl oldu?
2.08.2022 Dünya
Afganistan'da camiye bombalı saldırı!
Afganistan'da camiye bombalı saldırı! Afganistan'da Taliban'ın kalesi olarak bilinen güneydeki Kandahar vilayetinde bulunan Şiilere ait Fatımiyye Camisi'ne bombalı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu can kaybı 30'a yükseldi.
15.10.2021 Dünya
Taliban’ın listeyi açıkladı, dünya şokta! Yeni Başbakan...
Taliban’ın listeyi açıkladı, dünya şokta! Yeni Başbakan... Taliban’ın yönetimi ele geçirdiği Afganistan'da yeni hükümet açıklandı. Dünyayı şoke eden gelişmelerin yaşandığı ülkeden gelen son haber de gündeme bomba gibi düştü. Taliban’ın yönetim listesinde yer alan ve Başbakan olarak açıklanan Molla Muhammed Hasan Akhund’un BM'nin terör listesinde yer aldığı ortaya çıktı. Listede yer alan diğer bazı isimlerin de FBI tarafından aradığı belirtildi.
8.09.2021 Dünya
Zeki Enveri'nin son saatlerinde neler yaşandı? Saat 10.57'de telefon çaldı ve...
Zeki Enveri'nin son saatlerinde neler yaşandı? Saat 10.57'de telefon çaldı ve... Kaçmaya çalışırken uçaktan düşen gençler, Afgan gençliğinin Taliban korkusunun sembolü oldu. O gençlerden biri de 17 yaşındaki milli futbolcu Zeki Enveri'ydi. Peki Zeki ne pahasına olursa olsun Afganistan'dan gitme kararını neden ve nasıl aldı? O dakikalarda neler yaşandı?
27.08.2021 Dünya
Taliban kuralları nedir? Taliban kuralları açıklandı mı, sosyal medyada dolaşan Taliban kuralları gerçek mi?
Taliban kuralları nedir? Taliban kuralları açıklandı mı, sosyal medyada dolaşan Taliban kuralları gerçek mi? 1994'te Afganistan'ın güneyindeki Kandahar kentinde ortaya çıkan Taliban, 1979'da başlayan iç savaşta Sovyet işgaline karşı ABD desteğiyle savaşan gruplardan biri olan Taliban önce mücahit olarak savaşırken "talebe"nin çoğul hali olan "Taliban" ismini aldı. Kendilerini 'Afganistan İslam Emirliği' olarak tanımlan Afganistan'da faaliyet gösteren silahlı örgüt Taliban, Peştunlar'dan oluşan sünni İslamcı bir. Bu grup Afganistan Başkanlık Sarayı'na girerek Kabil'de de kontrolü ele alınca 20 yılın ardından yeniden uluslararası gündem ele alınan en önemli konulardan biri oldu. Öte yandan sosyal medyada Taliban kuralları olarak bir paylaşım devreye sokuldu. Söz konusu paylaşımı gören Taliban Kurallarını araştırırken gerçekliğini sorguluyor.
17.08.2021 Gündem
Taliban lideri kimdir? Taliban lideri Molla Muhammed Ömer ve Taliban'ın şu an ki lideri Mevlevi Hibetullah Ahundzade!
Taliban lideri kimdir? Taliban lideri Molla Muhammed Ömer ve Taliban'ın şu an ki lideri Mevlevi Hibetullah Ahundzade! Afganistan’ın büyük bir bölümünü kontrol altına alan son olarak da Kabil’i ele geçiren Taliban’ın lideri merak konusu oldu. 1996-2001 yıllarında olduğu gibi tekrar iktidara dönme hazırlığı yapan Taliban örgütünün liderleri araştırılıyor. Taliban lideri kimdir? sorusunun yanıtı…
16.08.2021 Gündem
Taliban kritik vilayetleri ele geçirdi
Taliban kritik vilayetleri ele geçirdi Son dakika haberi.... Afganistan'ın güneyi ve batısındaki Badgis, Gur ve Halmand vilayetlerinin merkezi Taliban kontrolüne geçti.
13.08.2021 Dünya
Afganistan’da Taliban kritik bölgeyi ele geçirdi! ABD bombardımana başladı
Afganistan’da Taliban kritik bölgeyi ele geçirdi! ABD bombardımana başladı Son dakika haberi... ABD’nin Afganistan’dan çekilme kararının ardından Taliban’ın ilk kez bir vilayet merkezini ele geçirdiği daha sonra ise Mareşal Raşid Dostum’un kalesi sayılan Şibirgan’da kontrolü sağladığı iddia edildi. Washington yönetimi Taliban’a karşı bombardıman uçaklarını yollarken, yerleşim birimlerine saldırılar sonrası, ülkeden kaçışların arttığı öğrenildi.
8.08.2021 Dünya
Pulitzer ödüllü foto muhabiri Danish Siddiqui, çatışmada öldürüldü
Pulitzer ödüllü foto muhabiri Danish Siddiqui, çatışmada öldürüldü Reuters haber ajansının Pulitzer ödüllü foto muhabiri Danish Siddiqui’nin Afganistan’ın Kandahar ilinde Taliban askerleri ile güvenlik güçleri arasında meydana gelen çatışmada öldürüldüğü duyuruldu. Hint gazeteci, bugüne kadar Afganistan ve Irak'taki savaşlar, Rohingya mülteci krizi, Hong Kong protestoları ve Nepal depremleri başta olmak üzere, birçok olayı objektifinden dünyayla paylaştı.
16.07.2021 Dünya
Afganistan'da art arda iki bombalı saldırı: 13 ölü
Afganistan'da art arda iki bombalı saldırı: 13 ölü Afganistan'ın güneyindeki Kandahar vilayetinde peş peşe düzenlenen iki ayrı bombalı saldırıda 13 sivil hayatını kaybetti.
28.08.2020 Dünya
Afganistan'da bombalı saldırıda 8 sivil öldü
Afganistan'da bombalı saldırıda 8 sivil öldü Afganistan'ın güneyindeki Kandahar vilayetinin Argistan ilçesinde akşam saatlerinde düzenlenen bombalı saldırıda 8 sivil hayatını kaybetti.
9.08.2020 Dünya
Afganistan'dan Pakistan ordusuna 15 sivili öldürdüğü suçlaması
Afganistan'dan Pakistan ordusuna 15 sivili öldürdüğü suçlaması Pakistan sınır birliklerinin Afganistan'ın güneyindeki Kandahar vilayetine düzenlediği roketli saldırıda 15 sivilin öldüğü iddia edildi.
31.07.2020 Dünya
Afganistan'da yol kenarına yerleştirilen bomba patladı: 9 ölü
Afganistan'da yol kenarına yerleştirilen bomba patladı: 9 ölü Afganistan'ın güneyindeki Kandahar vilayetinin Argistan ilçesinde, yol kenarına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 9 sivil hayatını kaybetti.
3.06.2020 Dünya
Taliban duyurdu: ABD askeri uçağını düşürdük
Taliban duyurdu: ABD askeri uçağını düşürdük Bugün Afganistan'da düştüğü iddia edilen uçakla ilgili çelişkili açıklamalar yapılmıştı. Reuters'ın yer verdiği bilgiye göre Taliban düşen uçak iddiası ile ilgili son dakika açıklaması yaptı.
27.01.2020 Dünya
Afganistan'da bombalı saldırı: 7 yaralı
Afganistan'da bombalı saldırı: 7 yaralı Afganistan'ın güneyindeki Kandahar vilayetinin Espin Buldak ilçesinde düzenlenen bombalı saldırıda 7 kişi yaralandı.
31.10.2019 Dünya
Afganistan'da seçim bürosuna bombalı saldırı
Afganistan'da seçim bürosuna bombalı saldırı Afganistan'ın güneyindeki Kandahar vilayetinde seçim bürosuna düzenlenen bombalı saldırıda 3 sivil hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.
25.09.2019 Gündem
Afganistan'da NATO askerlerine silahlı saldırı!
Afganistan'da NATO askerlerine silahlı saldırı! Afganistan'ın güneyindeki Kandahar vilayetinde NATO askerlerine düzenlenen silahlı saldırıda 3 askerin yaralandığı bildirildi. Taliban ise 12 ABD askerinin öldüğünü iddia etti.
24.09.2019 Dünya
Afganistan'da bombalı saldırı: En az 15 ölü
Afganistan'da bombalı saldırı: En az 15 ölü Afganistan'da bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 15 kişi hayatını kaybetti, 66 kişi yaralandı.
19.09.2019 Dünya
Afganistan'da bir polis 7 meslektaşını öldürdü
Afganistan'da bir polis 7 meslektaşını öldürdü Afganistan'ın güneyindeki Kandahar vilayetinde bir polis memurunun meslektaşlarına ateş açması sonucu 7 polis hayatını kaybetti.
5.08.2019 Dünya
Afganistan'daki tüm FETÖ okullarının devir işlemi tamamlandı
Afganistan'daki tüm FETÖ okullarının devir işlemi tamamlandı Afganistan'da 5 FETÖ okulunu daha Eğitim Bakanlığı devraldı, böylece ülkedeki tüm FETÖ okullarının devir işlemi tamamlandı.
5.07.2019 Dünya
Afganistan'daki FETÖ'ye ait bir okul TMV'ye devredildi
Afganistan'daki FETÖ'ye ait bir okul TMV'ye devredildi Afganistan'ın güneyindeki Kandahar kentinde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait erkek lisesinin yönetimi Türkiye Maarif Vakfına (TMV) devredildi. Okulda düzenlenen devir teslim törenine Afganistan Eğitim Bakanlığı Müşaviri Necibullah Kamuran, TMV Afganistan Ülke Direktörü Şakir Voyvot, il şura vekilleri, il eğitim müdürü ve öğrenci velileri katıldı.
13.06.2019 Dünya
Afganistan'da askeri helikopter düştü
Afganistan'da askeri helikopter düştü Afganistan'ın güneyindeki Kandahar vilayetinde bir askeri helikopterin düştüğü, iki pilotun yaralandığı bildirildi.
10.04.2019 Dünya
Afganistan'da 2 polis meslektaşlarına ateş açtı: Ölüler var
Afganistan'da 2 polis meslektaşlarına ateş açtı: Ölüler var Afganistan'ın güneyindeki Kandahar vilayetinin Pancavayi ilçesinde 2 polisin meslektaşlarına açtığı ateş sonucu 4 polis öldü.
31.01.2019 Dünya
Afganistan'da FETÖ'ye ait okullara baskın
Afganistan'da FETÖ'ye ait okullara baskın Güvenlik güçleri FETÖ'ye ait Mezar-ı Şerif'te erkek ve kız ile Herat kız liselerine baskın düzenleyerek yönetimi devraldı.
25.01.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Kandahar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kandahar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.