Kamu Davası

Kamu Davası

Son dakika kamu davası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kamu davası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kamu davası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kamu Davası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kamu davası gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.225 kamu davası haberi bulunmuştur. Tüm kamu davası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Fethi kabir ne demek? Hukukta Fethi Kabir nedir, nasıl uygulanır?
Fethi kabir ne demek? Hukukta Fethi Kabir nedir, nasıl uygulanır? Karabulut ailesi avukatları Dr. Rezan Epözdemir aracılığıyla, Garipoğlu'nun mezarında fethi kabir işlemi yapılması taleplerini yinelendi. Mezardaki bedenin Garipoğlu'na ait olmadığının anlaşılması halinde, aralarında otopsi işlemlerini gerçekleştiren, cinayet soruşturmasını yürüten kolluk görevlileri, ve yargılama aşamasında yer alan yargı görevlileriyle ilgili kamu davası açılması talebinde bulunuldu. Söz konusu gelişmenin ardından “Fethi kabir ne demek? Hukukta Fethi Kabir nedir, nasıl uygulanır?” sorularına yanıt aranmaya başlandı.
2.05.2024 Gündem
Açlıktan ölen Elif Nur'un babaanne ve halasına iyi hal indirimi
Açlıktan ölen Elif Nur'un babaanne ve halasına iyi hal indirimi Eskişehir'de Elif Nur Tiftik'in (6) aç bırakılarak ve eziyet edilerek öldürülmesine ilişkin davada tutuklu yargılanan babaannesi Cihangül Kurumlu (51) iyi hal indirim ile 29 yıl 2 ay, halası Deniz Tiftik de iyi hal indirimi ile 26 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, amca Sezer Tiftik’e tehdit suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verirken, Elif Nur’un ölümüne ilişkin suçlamadan beraatına karar verdi. 
2.04.2024 Gündem
10 yaşındaki kız kardeşini taciz ettiği videoları sosyal medyada paylaşan ağabey için emsal karar
10 yaşındaki kız kardeşini taciz ettiği videoları sosyal medyada paylaşan ağabey için emsal karar Gaziantep'te, 10 yaşındaki kız kardeşini taciz ettiği videoları sosyal medyada paylaşan ağabey Mehmet T. (21), yargılandığı davada iyi hal indirimi uygulanarak 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
14.03.2024 Gündem
Adalet Bakanı Tunç'tan casusluk yapanlara mesaj: Müsaade etmeyeceğiz
Adalet Bakanı Tunç'tan casusluk yapanlara mesaj: Müsaade etmeyeceğiz Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye aleyhine casusluk yapan, askeri ve siyasal yararlarımız aleyhine buralarda faaliyet gösteren hiçbir sanığa, şüpheliye müsaade etmeyeceğiz dedi.
9.03.2024 Gündem
13 yaşında düğün yapıldı, 14 yaşında anne oldu
13 yaşında düğün yapıldı, 14 yaşında anne oldu   Kocaeli'de 2015 yılında 13 yaşındayken evlenen kız çocuğu, 14 yaşında anne oldu. Kız çocuğunun hastanede doğum yapmasıyla bebeğin babası hakkında kamu davası açıldı. Şu an 20 yaşında olan genç kız, "Bebeğim 2-3 aylıkken O.Ö. ile ayrıldık ve ben babaevine döndüm. İlk evliliğimde zorlamaya maruz kalmadım, şikayetçi değilim. Reşit olduktan sonra başkasıyla evlendim. Kızım da şu an 7 yaşına girdi" dedi.
8.02.2024 Gündem
'Falaka' davası sanığının cezasında geleceği üzerinde olası etkileri dikkate alınmış
'Falaka' davası sanığının cezasında geleceği üzerinde olası etkileri dikkate alınmış Kayseri'de para karşılığı anlaştığı iddia edilen kadınları falakaya yatırıp, görüntü çeken kargocu Erkan T.' ye (35) istinaf mahkemesince 'fazla ceza' verildiği gerekçesiyle yeniden yargılandığı davada 'müstehcenlik' suçundan 1 yıl 6 ay 22 güne düşürülen hapis cezası kararının gerekçesi açıklandı. Mahkeme gerekçesinde, sanığın cep telefonunda depolanmış halde birden çok farklı tarihlerde yüklenmiş video bulunduğuna yer vererek, "Sanığın, 'müstehcenlik' suçunu birden fazla kez işlediği anlaşılmış, sanığın kastının yoğunluğu gözetilerek alt sınırdan uzaklaşmak suretiyle ceza tayin edilmiştir. Cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkileri de dikkate alınarak 'iyi hal' indirimi yapılarak, hükmün açıklanması geri bırakılmıştır" görüşünde bulundu.
29.01.2024 Gündem
Rezidanstaki işkence davasında 3 sanığın cezası belli oldu
Rezidanstaki işkence davasında 3 sanığın cezası belli oldu Konya'nın Selçuklu ilçesinde eski sevgilisi Demet Aydın'ı (21) kaçırıp, rezidansta işkence yaptıkları suçlamasıyla tutuksuz yargılanan Murat Demirci (41) ile nişanlısı Sara Demir (24) ve arkadaşları Tuğba Demirci (22) hakkında 'nitelikli yağma' suçundan 5'er yıl, 'hürriyeti yoksun kılma' suçundan ise 5'er yıl olmak üzere 10’ar yıl hapis cezası verildi.
19.10.2023 Gündem
Kadınları para karşılığı falakaya yatırdığı ortaya çıkmıştı! İğrenç itiraflar
Kadınları para karşılığı falakaya yatırdığı ortaya çıkmıştı! İğrenç itiraflar Kayseri'de para karşılığı anlaştığı iddia edilen kadınları falakaya yatırıp, görüntü çeken kargocu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Söz konusu videolarda zorlama olmadığını söyleyen sanık Erkan T.’nin ifadeleri ortaya çıktı.
20.07.2023 Yaşam
Ölü bulunan 'Maserati'li polisin yaralama davasında yeni gelişme
Ölü bulunan 'Maserati'li polisin yaralama davasında yeni gelişme Türkiye'nin konuştuğu olayda yeni gelişme yaşandı. İzmir - İstanbul Otoyolu'nda eşine ait Maserati otomobille giderken trafikte tartıştığı Avukat Fatih Uzun'un bacağını kırmakla suçlanan ve olaydan 81 gün sonra kamyonetinde ölü bulunan polis memuru Hüseyin Tayfun Üçgül (39) hakkında 'alenen hakaret' ve 'kasten yaralama' suçundan 6 yıl 10 aya kadar hapis istemiyle Soma 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan dava görülmeye başladı. Hakim, Üçgül'ün hayatını kaybetmesini gerekçe gösterip, davanın düşürülmesine karar verdi.
18.07.2023 Gündem
Maserati'li polis kamyonette ölü bulundu: Eşi konuştu: Acımı bile yaşayamıyorum
Maserati'li polis kamyonette ölü bulundu: Eşi konuştu: Acımı bile yaşayamıyorum Eşine ait Maserati otomobildeyken trafikte tartıştığı avukat Fatih Uzun'un bacağını kırmakla suçlanan ve dün kamyonetinde ölü bulunan polis memuru Hüseyin Tayfun Üçgül'ün (39) eşi Özlem Üçgül (36), "Bu adamı, el birliği ile intihara sürükleyen hesabını verecek. Acımı bile yaşayamıyorum. Hala asılsız haberler" dedi. Otopsisi tamamlanan Üçgül'ün ise bitişik atış sonucu öldüğü belirlendi. Otopsi raporu ile Üçgül'in intihar ihtimalinin güçlendiği bildirildi.
12.07.2023 Gündem
Maseratili polis memuru otomobilinde ölü bulundu
Maseratili polis memuru otomobilinde ölü bulundu İzmir- İstanbul Otoyolu'nda eşine ait Maserati otomobille giderken trafikte tartıştığı Avukat Fatih Uzun'un bacağını kırmakla suçlanan polis memuru Hüseyin Tayfun Üçgül (39), otomobilin içerisinde ölü bulundu. Üçgül'ün tabancayla başına ateş ederek yaşamına son verdiği üzerinde durulduğu ifade edildi.
11.07.2023 Gündem
Trafik cezalarıyla ilgili dikkat çeken detay! Hapis cezası isteniyor
Trafik cezalarıyla ilgili dikkat çeken detay! Hapis cezası isteniyor Keyfi ceza yazan fahri fahri trafik müfettişlerine hapis istemiyle dava açıldı. Yazlığında komşusu Abdullah K. ile tartışan Bayram İkiz’e (73), bir hafta sonra 2 trafik cezası geldi. Babasının aktif araç kullanmadığını belirterek, itirazla cezaları iptal ettiren Hüseyin İkiz, tutanakları tutan fahri trafik müfettişleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Abdullah K.’nin yeğeni olduğu ortaya çıkan fahri trafik müfettişlerinden Serdar K. (51) ile onun arkadaşı Doğan K. (58) hakkında 'özel belgede sahtecilik' suçlamasıyla 3'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
10.07.2023 Gündem
Açlıktan ölen Elif Nur hakkında yeni detaylar ortaya çıktı! Çatı arasında haftalarca sürmüş
Açlıktan ölen Elif Nur hakkında yeni detaylar ortaya çıktı! Çatı arasında haftalarca sürmüş Eskişehir'de, cezaevindeki Sibel-Gökhan Tiftik'in, kaldığı akraba evinde rahatsızlanıp, götürüldüğü hastanede öldü. Olay sonrası 6 yaşındaki Elif Nur'un halası Deniz Tiftik, amcası Sezer Tiftik ve babaannesi Cihangir Kurumlu hakkında, 'Çocuğu canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, devlet korumasına alınan diğer 2 kardeşe yönelik 'Eziyet' suçlamasıyla da 16'şar yıl hapis cezası istendi. Hazırlanan iddianamede korkunç detaylara yer verildi.
4.07.2023 Yaşam
6 yaşındaki Elif Nur'un korkunç sonu! Ölüm nedeni dehşete düşürdü...
6 yaşındaki Elif Nur'un korkunç sonu! Ölüm nedeni dehşete düşürdü... 14 Aralık'ta Eskişehir'deki evinde rahatsızlanarak götürüldüğü hastanede hayatını kaybeden 6 yaşındaki Elif Nur'un ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı. Cezaevindeki Sibel-Gökhan Tiftik'in kızları Elif Nur'un (6) halası Deniz Tiftik, amcası Sezer Tiftik ve babaannesi Cihangir Kurumlu (51) hakkında, 'Çocuğu canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, devlet korumasına alınan diğer 2 kardeşe yönelik 'Eziyet' suçlamasıyla da 16'şar yıl hapis cezası istendi. Hazırlanan iddianamede, Elif Nur ve diğer çocukların haftalarca herhangi bir besin yemeden çatı arasında kaldıklarının tespit edildiği belirtildi.
4.07.2023 Gündem
Maseratili polisin avukatı: Herhangi bir suç kaydı, kesinleşmiş bir hapis cezası yok
Maseratili polisin avukatı: Herhangi bir suç kaydı, kesinleşmiş bir hapis cezası yok İzmir- İstanbul Otoyolu'nda eşine ait Maserati otomobille giderken trafikte tartıştığı Avukat Fatih Uzun'un bacağını kırmakla suçlanan polis memuru Hüseyin Tayfun Üçgül'ün (39) avukatı Mehmet Yiğit Manav, müvekkili hakkında göçmen kaçakçılığı ile ilgili soruşturma yürütüldüğü iddiasının gerçek dışı olduğunu belirterek, "Adli sicil ve arşiv kaydında herhangi bir suç kaydı ve kesinleşmiş bir hapis cezası bulunmuyor" dedi.
29.06.2023 Gündem
Eski sevgilisini kaçırıp, rezidansta işkence yapmıştı! İstenen ceza belli oldu
Eski sevgilisini kaçırıp, rezidansta işkence yapmıştı! İstenen ceza belli oldu Konya'nın Selçuklu ilçesinde eski sevgilisi Demet Aydın'ı (21) kaçırıp, rezidansta işkence yaptıkları suçlamasıyla tutuksuz yargılanan Murat Demirci (41) ile nişanlısı Sara Demir (24) ve arkadaşları Tuğba Demirci (22) için savcı, 32 yıl 6’şar ay hapis cezası istedi.
21.06.2023 Yaşam
Başak Alara'nın şüpheli ölümü: Soru işaretleri giderilemedi
Başak Alara'nın şüpheli ölümü: Soru işaretleri giderilemedi Hukuk Fakültesi öğrencisi Başak Alara Karademir’in şüpheli ölümüne ilişkin soruşturmada savcılık ikinci kez takipsizlik kararı verdi. Kararda, şüpheli Hasan Atilla G. hakkında dava açmak için yeterli delil elde edilemediği, genç kızın intihar ettiği belirtildi.
1.06.2023 Gündem
Nişanlısından eski sevgiliye işkence! Rezidans çağırdı sonrası dehşet: 'Canavarca hisle' yaptı
Nişanlısından eski sevgiliye işkence! Rezidans çağırdı sonrası dehşet: 'Canavarca hisle' yaptı Konya'nın Selçuklu ilçesinde adını 'Eda' olarak değiştiren Merve K.'nin (28) bir rezidansta işkenceye uğramasına ilişkin toplam 9 yıl 10'ar ay hapis cezasına çarptırılan eski sevgili Murat Demirci (42), nişanlısı Sara Demir (25) ve arkadaşı Tuğba Demirci'nin (23) yargılandığı kamu davasının gerekçeli kararı açıklandı. Eda K.'nin saçını ustura ile kesmek ve vücudunda sigara söndürmek şekliyle yaralandığının sabit görüldüğü, usturanın 'silah' sayıldığı, sigara söndürme eyleminin ise 'canavarca hisle' işlenmediği belirtildi.
17.05.2023 Yaşam
Emrah Apartmanı davasında yargılanan kamu görevlisi: Yıkımın en büyük sebebi zemin
Emrah Apartmanı davasında yargılanan kamu görevlisi: Yıkımın en büyük sebebi zemin İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremde 30 kişinin hayatını kaybettiği Emrah Apartmanı davasında haklarında dava açılan 2 kamu görevlisi hakim karşısına çıktı. Tutuksuz sanıklardan Şerife Seyhan H., "Yıkımın en büyük sebebi zeminden kaynaklanıyor. 1985'te belediyeye girdiğimde buralar imara açılmıştı. Sıvılaşma olan bir zeminde 8 kat izin çok büyük bir hata" dedi.
5.05.2023 Gündem
'Falaka' davası sanığı kargocuya verilen 2 yıl 1 ay hapis cezasına avukatından itiraz
'Falaka' davası sanığı kargocuya verilen 2 yıl 1 ay hapis cezasına avukatından itiraz Kayseri'de para karşılığı anlaştığı iddia edilen kadınları falakaya yatırıp, görüntü çeken kargocu Erkan T.'ye 'müstehcenlik' suçundan verilen 2 yıl 1 ay hapis cezası kararına avukatı itiraz etti. Avukatı Ahmet Bozkurt, dilekçesinde, söz konusu delillerin hukuka aykırı olduğunu ve davanın zaman aşımına uğradığını öne sürerek, müvekkiline ceza verilmemesi gerektiğini belirtti.
26.04.2023 Gündem
Türkiye depremlerle sarsılırken inşaat mühendislerinden internette 'kiralık-satılık diploma' ilanı
Türkiye depremlerle sarsılırken inşaat mühendislerinden internette 'kiralık-satılık diploma' ilanı Asrın felaketi 11 ile ağır hasar verirken depreme dirençli kentler ve yapılar oluşturulması bilinciyle farkındalığın arttığı süreçte, inşaat mühendislerinin internet ortamında 'kiralık-satılık diploma' ilanları dikkat çekti. İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Mehmet Soner Akdoğan, "Meslek etiği bilincinde olmayan üyelerimiz diplomalarını yapı denetim firmalarında, gitmedikleri şantiyelerde ya da kamu ihalesi işi yapan firmalarda kiralıyor. Karşılığında belli ücret alıyor" dedi.
9.03.2023 Gündem
Bakanlıktan, CHP'li Nazlıaka hakkında suç duyurusu
Bakanlıktan, CHP'li Nazlıaka hakkında suç duyurusu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın, refakatsiz bir çocuğu 3'üncü kişilere teslim ettiğine yönelik açıklamasıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.
3.03.2023 Gündem
Ebrar Sitesi’nde 'nervürsüz demir' faciası!
Ebrar Sitesi’nde 'nervürsüz demir' faciası! Kahramanmaraş’ta yıkalan binaların çoğunda betonun kaymasını önlemek için kullanılan çıkıntılı demir yerine nervürsüz demir kullanıldığına vurgu yapan Yapı Denetim Uzmanı Mimar Ebutalip Ceren, “Ebrar Sitesi’nde yaklaşık iki bin canımızı kaybettik. 2000 yılı sonrası yapılmasına rağmen binalarda nervürsüz demir kullanılmış” dedi.
16.02.2023 Gündem
Okul müdüründen 11 kız öğrenciye iğrenç tuzak: 2 çocuk sahibiyim, evlatlarım gibi gördüm
Okul müdüründen 11 kız öğrenciye iğrenç tuzak: 2 çocuk sahibiyim, evlatlarım gibi gördüm Ortaokulda rezalet olay ortaya çıktı. Kız öğrencilere kabus dolu dakikalar yaşattı. Okul müdürü 11 ayrı kız öğrenciyi taciz etti. Mahkemeye çıkarılan müdür '2 çocuk sahibiyim, kendi evlatlarım gibi gördüm' sözleriyle kendini savunarak tek tek açıkladı. İşte haberin detayları...
27.01.2023 Yaşam
Şarkıcı Çağatay Akman'a darp suçlamasında yeni gelişme! Eski sevgilisi Öykü Uslu'dan flaş hamle geldi
Şarkıcı Çağatay Akman'a darp suçlamasında yeni gelişme! Eski sevgilisi Öykü Uslu'dan flaş hamle geldi Sarkıcı Çağatay Akman’ın şiddet uyguladığı iddiası 23 Temmuz 2021'de yaşanan bir olay ile ortaya atıldı. Genç şarkıcı, eski sevgilisi Öykü Uslu'nun evinin önüne gitti. Burada Uslu'nun arkadaşı Furkan Ayaz’ın devreye girmesi ortalığı karıştırdı. Şimdi ise evin önünden uzaklaşmak istemeyen Akman’ın kendilerine saldırdığını iddia eden Öykü Uslu’dan yeni bir hamle geldi. İşte olayın ve yeni gelişmenin detayları...
20.01.2023 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Kamu Davası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kamu davası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.